Vétozd meg János, ne írd alá János! - Percről perce a CEU melletti tüntetésről

Ma este az utóbbi idők legnagyobb tüntetése lesz Budapest utcáin, kövesse velünk!
Március 28-án nyújtották be a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslatot, ami a külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozná. A jogszabály teljesen ellehetetleníti a Soros György által létrehozott CEU, a Közép-Európai Egyetem működését. Április 2-án több ezren vonultak utcára a CEU mellett, az élőlánc során kisebb dulakodás is kialakult, amikor a demonstrálók egy EU-s zászlót szerettek volna kitűzni a Parlamentre. Április 4-én, kivételes eljárásban megszavazták a lex CEU-t. A törvény ellen rengetegen tiltakoztak, köztük több külföldi, neves egyetem, tudósok, egyetemisták és közéleti személyiségek. A mai tüntetés várhatóan a legnagyobb tüntetés az internet adó elleni demonstráció óta.
17:48 A tüntetők egy része már átért Pestre
A többiek viszont még el sem indultak Budáról. Az index egyik fotóján jól látszik, mennyien vannak:


Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

17:41 Tízezrek vonulnak a Lánchídon
Addig viszont elolvashatja kollégánk publicisztikáját arról, hogy miért veszélyes a mostani helyzet. Kattintson!

17:32 Elindult a tömeg
A szervezők felszólítására elindult a több tízezres tömeg a Kossuth térre.

17:30 Ne lepődjön meg ha Gryllus Dorkát pillantja meg a tömegben


17:26 Ha ön jobb kedveli a videóképes közvetítést...

akkor kattintson IDE!

17:15 Németh Szilárd szerint a tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek „gründolták”
Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: „a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: „nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. „Minden magyar embernek tudnia kell, kicsodák Soros György emberei és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot” - közölte.

Arról, hogy a kormány összeesküvés elméletet vizionál, már korábban írtunk ITT. Biztos nehéz lehet elfogadni, hogy az emberek beleuntak ebbe az egészbe.

17:12 Nem mernénk megtippelni, mennyi ember van itt
Maradjunk annyiban, hogy veszettül rengeteg, egyik irányban sem látjuk a végét. Húszévesek és nyugdíjasok, golfsapkások és kontyosok, derékra kötött pulóverek és tavaszi parkák, tacskók és kerékpárok, babakocsik és tavaszi Celsius fokok - minden van, és úgy tűnik, mindenki nagyon akarja a forradalmat. Azaz a kormányváltást. Vagy legalább egy kis igazságot.


Fotó: Unger András

17:10 Hamarosan elindul a menet
A felvonulást egy „Miért féltek az oktatástól?” feliratú hatalmas molinóval vezetik fel. A tömeg a Lánchídon át a CEU érintésével megy majd a Kossuth térre.

17:05 Hétfő éjjelig döntenie kell Ádernek
A tüntetők elsődleges célja, hogy Áder János, köztársasági elnök ne írja alá a törvényt. Ha Áder úgy dönt, nem írja alá, abban az esetben politikai vétóval visszaküldheti a parlamentnek vagy az Alkotmánybírósághoz fordulhat.

16:55 Alföldi Passiója olyan lesz ma este, mint anno március 15-én a Bánk Bán
Nagy tüntetés, aztán jöhet a kultúra... Több tüntető is jelezte ugyanis, hogy először tüntetni, megy aztán nézné meg Alföldi-Rosta szuperprodukcióját az Arénában. A színházi szervezők ezért jelezték az index.hu-nak, szükség esetén elcsúsztatják picit az előadás kezdetét, hogy odaérjenek az emberek a tüntetésről. Nem kell izgulni!

16:43 Az Erzsébet hidat gyakorlatilag megtöltik a Várkert bazár felé átkelő tüntetők
És alattuk sincsenek kevesen. Ez tényleg bomba tüntetés lesz.

16:42 Hatalmas tüntetés volt Berlinben is
A lex CEU az amerikai és az európai egyetemistákat is felháborította, többen fotókkal vagy közleményekkel tiltakoztak vagy fejezték ki szolidaritásukat. Így volt ez Berlinben is, ahol vasárnap délután 2-től a Gendarmenmarkthnál, a Schiller-szobor mellett demonstráltak.

16:38 Egyre többen gyülekeznek
A tüntetés facebook-eseménye 16:30-ra hirdette meg a gyülekezőt, a résztvevők aztán 17 órakor kezdődnek meg a beszédek a Várkertbazárnál. Törley Katalin, Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra állnak színpadra.

A menet a tervek szerint 17:15-kor indul majd el a Kossuth térre, ahol ismét beszédek lesznek. Az eseménynek a tervek szerint 19 órakor már vége is lesz.

A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy aki tud viseljen valami kéket, mert az a CEU színe, de várják a magyar zászlókat és a transzparenseket is.

Csatolás megtekintése 1538976

 
Kérlek ne beszélj butaságot. Csodálom, hogy nem lett scandal belölle.
-
Elöszöris nem törvényjavaslatrol volt szo hanem egy diskussziorol, arrol, hogy "megkéne vizsgálni" milyen gazdasági hatással vannak az invaziv növények a mezögazdaságra, milyen kutatási témák vannak a különbözö országokba, hogy lehet e ezeket koordinálni, milyen támogatást tud adni az EU....
-
Az akácfa egyáltalán nem szerepelt a listán (olvass utána). Volt a Spanyol vagy Portugál kormánynak egy nyilt kérdése, hogy "szándékozik e az akácfával foglalkozni" A válasz nagyon rövid vol. "Nem. Az EU nem foglalkozik vele"
-
En panaszt is emeltem az EU-nál mert a Fidesz massivan félelmet kelett és sok választopolgár számára ez a "höstett" volt a döntö, hogy Orbánt választott.
-
A Fidesz szerint Orbán akadályozta meg, hogy az akácfa nem lett kivágva magyarországon, azáltal, hogy kikiálltotta "Hungarikumnak" (egy röhely, valoszinü a Szent Korona engedélyével) :)
-
Megáll az ész. No. a második legnagyobb akácméz termesztö EU-ban de itt senki nem "németisetette" az akácfát, mégsem vágja ki senki.
-
Lehetett volna valamit a dologbol csinálni ha betudta volna valaki bizonyitani, hogy a hamis jelentések hatással voltak a választási eredményre, dehát már tul késö volt.

"Az akácfa egyáltalán nem szerepelt a listán (olvass utána). "
Így, hogy "akácfa" tényleg nem szerepel.
Nézzük a listát, mi szerepel:
http://ec.europa.eu/environment/life/publications/lifepublications/lifefocus/documents/life_ias.pdf
Nem kell olvasni, hozom!! :)
Képkivágás2.JPG

A 71. oldal. :
Képkivágás3.JPG

Hogy jobban lásd, nagyítottam onnan, hogy Hungary:
Képkivágás4.JPG


Na!
LIFE05 NAT/H/000117
Habitat management on the Pannonian grasslands in Hungary
Prunus serotina, Robinia pseudoacacia, Asclepias syriaca, Ailanthus altissima

Megvan?
Tudod mi a Robinia pseudoacacia? Persze! A fehérakác! És szerepel még több helyen is, ha lejjebb nézed.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fehér_akác
Ilyen a Robinia pseudoacacia, a fehér akác:
CULTiRiS_32610_web_.jpg





 
Utoljára módosítva:
Cdurmol , igen az Akác-hivatalos nevén- Robinia pseudoacacia , mely nevet Linné adta neki utalva III.és IV. Heinrich udvari kertészére Jean Robinra , de megisemliti , hogy Hamis akác - pseudoacacia ;) , de gondolom egy papnövendéknek ezt tudnia kéne mert biztosan tanult latinul .:D
 

itt megtalálható a személyi adatlap
http://www.doktori.hu/index.php?menuid=192&sz_ID=10240
úgy látom, hogy a Közép Európai Egyetemen dolgozik, vajon miért van felháborodva egy törvénymódosításért ami a külföldi egyetemeket érint és a szövegben miért az szerepel, hogy a CEU professzora.
El kellene dönteni, hogy tulajdonképpen melyik egyetemen is folyik az a világszínvonalu tudományos munka.
 
Utoljára módosítva:
szerintem érdekes a feltett kérdés és nem csak engem érdekel, például itt megint Ürge-Vorsatz Diána nyilatkozik:
http://hvg.hu/itthon/20170408_UrgeVorsatz_Diana_Felek_mar_most_hatalmas_a_kar

Most pedig hirtelen előfordul, hogy meghívnak egy konferenciára, és a programkiírás egyeztetésekor megkérik, hogy a nevem alá ne a CEU-t írjuk, hanem a másik affiliációt. Mondtam: „nem, akkor köszönöm szépen, nem megyek”.

Csak ámulok és bámulok, a realitást miért nem illik leírni, miért szégyenli a "másik affiliációt" elvégre hivatalosan ott dolgozik.
 
Kofi Atta Annan ghánai diplomata, az Egyesült Nemzetek Szervezetének hetedik főtitkára tíz éven keresztül.
Ő is nyilatkozott a CEU körüli történések okán. Ő talán nem is biztos, hogy Soros ügynök.

Azt gondolom, nagy baj lehet Pettenden!!
 
Utoljára módosítva:
belep a rendorseg rendet rakni

Spontán szimpátiatüntetést szerveztek ma délutánra a tegnap esti, Sándor-palota előtt történtek miatt, aminek következtében Gulyás Márton civilaktivistát és egy társát a rendőrök a Budapesti Nyomozó Ügyészségre szállították és azóta is rendőrségi felügyelet alatt tartják, ami 72 óráig tarthat.
 
Miért beszélsz ostobaságokat? Én az Origóról idéztem a cikket. Vagy már az Origó is szélsőjobboldalinak számít neked, vagy mi?
És miért nevezném Soros egyetemnek a CEU-t? Mi köze a témának ahhoz, hogy ki pénzeli az egyetemet? Annak van köze, hogy betartja-.e a szabályokat, vagy sem.
A Soros személyéhez kötni az egész témát pont olyan, mint az egészet a bevándorláshoz kapcsolni. És ezzel jól átverni a népet. Kíváncsi vagyok, hányan tudták vasárnap azt, amit Lendvai Ildikó nyíltan kimondott, hogy a tüntetés a bevándorlás mellett szólt. Sőt, igazából csak arról szólt. Hányan tudták ott ezt?
Engem nem érdekel, balodlal vagy jobboldal. Csak az érdekel, ki hazudik, és ki akar átverni. És ezúttal nem a jobboldal hamisított képeket arról, hogy Berlinben is a "Soros egyetem" mellett tüntettek. (Ha egyszer így boldog vagy, legyen Soros egyetem, nekem aztán tökmindegy. De jócskán palira vettek téged is, ha elhiszed, hogy itt bármiféle egyetemről van szó. Tényleg könnyebb az embereket átverni, mint meggyőzni arról, hogy át vannak verve!)
Először is: igen, az origo amolyan kormányközeli fórum. Azóta, mióta a tulajdonjogot átvette a Mészáros Lőrinc. Érdekes látni, hogy mit posztolt a 80ezres tömegről. Semmit. Helyette - a cím azonos volt - Milyen ételt tudunk adni a korábban hazatérő férjünknek? címmel egy konyhai riportot tett fel.
A szabályok betartása: azért ítélték el már egy hónapja, mert azokat a szabályokat nem tartotta be, amiről - akkor - még törvény se volt. Most már van törvény, azonban se füle, se farka. Olyan szabály betartását követeli meg, ami nem létezik! Ti. az USA adjon a diplomához jogot (, vagy mi a frász). Az USA, és nevében Trump nem ad, mert nincs hozzá semmi köze, se semmi joga. New York államnak van, de a magyar törvény az USA jogait firtatja. Szerinted ennek van értelme? Persze, hogy van. Mivel a CEU nem tudja megszerezni a nemlétezőt, így Magyarországon nincs joga amerikai diplomát kiadni. Ezzel aztán ki is nyírnák, ha hagyná magát.
Bevándorlás: a tisztelt kormányunk akarattal összekeveri a dolgokat. Nem mindegy, hogy a szemüveged kérem, vagy az üvegszemed. Az egyetemnek és a közel-keleti bevándorlóknak ( =migráncsok) az ég egy adta világon semmi közük nincs. Egyébiránt igazad van, jól látod a dolgokat.
 
belep a rendorseg rendet rakni

Spontán szimpátiatüntetést szerveztek ma délutánra a tegnap esti, Sándor-palota előtt történtek miatt, aminek következtében Gulyás Márton civilaktivistát és egy társát a rendőrök a Budapesti Nyomozó Ügyészségre szállították és azóta is rendőrségi felügyelet alatt tartják, ami 72 óráig tarthat.

Igazán nem is értem, miért nem hagyták a rendőrök, hogy leöntse azzal a kis festékkel a Sándorpalota falát. Pedig milyen jól festett volna szivárvány színű festékekkel a homlokzatán. Megsértették Gulyás Márton szabadságjogait. Szerintem forduljon Strasburghoz ott épp az a magyar bíró ítélkezik, aki mindig Magyarország ellen ítél. Érdekes, hogy ő is a CEU-n tanult.
 
Bocsánat de miféle maszekról van itt szó? Biztos hogy tudod, mit jelent e fogalom?
A „maszek”, az tulajdonképpen vállalkozó. Én nem vállalkozóról beszéltem hanem arról, mi lenne ha mint munkavlállaló akarnék elhelyezkedni. Megjegyzem rengeteg példa van arra hogy a „maeszekokat” is basztatják ha kinyitják a szájukat, sőt még jobban is mint a munkavállalókat. Tipikus példa a váratlan adóellenőrzés, amikor biztos is hogy találnak valamit amibe beleköthetnek. De ha utólag ki is derül hogy nem volt igazuk, akkor az ilyesmi rengeteg időveszteséggel és idegességgel jár a „maszeknak”, amit persze nem térítenek meg neki, s épp ez is a céljuk vele. Szerintem ez olyan régi trükk hogy még @Melitta is tudna regélni erről abból az időből amikor arrafelé élt.



Bocsi! Itt megint én vagyok az érthetetlen.... Én is és a csalásom is de minden ismerősöm is dolgozni jár a munkahelyére. Ott egyedül és kizárólag a szakmai hozzáértés számít. Nálunk legalábbis. Amúgy se értem, hogy egy munkahelyen miért is van szükség "nagy-szájra...." Véleményem szerint egy munkahelyen dolgos kézre és szakmai hozzáértésre van szükség. Persze a nagyrezsimben én is átéltem a "nagyszájúak" hatalmát miközben én és társaim helyettük dolgozott és igencsak halkan, lesütött szemmel, behúzott nyakkal.... Azt se értem, hogy egy "maszekot" miért is basztatnak ha nagy a szája? Aki a "maszekok" közül azt érzi, hogy ki kell a gondolatait mondani, vagy bárki más, csak hozzácsapódik valamelyik párthoz....Van hazámban vagy 10-15 párt ott aztán lehet mondani, nem egyszer jó nagyokat... Én kifejezetten várom a 2018-as választásokat, mert akkor megint én döntöm el, hogy kire is adjam azt az egyetlen voksomat. Meg látni azt, hogy nem csak "orbánoznak" hanem velem az emberrel is törődnek. 2014-ben 18 párt közül választottam ki azt az egyet. De olyat még nem hallottam, hogy csak azért rendőri intézkedés lett volna, vagy elvittek volna bárkit is amiért a véleményét kinyilvánítja. Mármint a rendszerváltás óta. Utoljára emberverést, 2006 előtt, 1989 március 14 kora este láttam, mikor a hatalom gumibottal verte azokat akik kitették a kokárdát és kimentek az utcára, és azokat a fiatalokat akik a Petőfi szobornál összegyűltek... . Pedig a népes családomban minden féle-fajta gondolkodás és vallás is megtalálható. Elmondanák ha bármi atrocitás érné bármelyik családtagomat. Egyébként nem csak Melitta tudd erről regélni, mi is, akik itthon maradtunk a rendszerváltás után. Az azt megelőző időkről is neveket felsorolva, és az utáni időkről is, neveket felsorolva... De minek. Nekem van olyan szomszédom aki igencsak mocskos komcsi volt a reszimben. De a gyereke már "maszek", dolgos, szorgos mezőgazdász. A szomszédom meg egy trottyos vénember.... Persze ez onnan külhonból nem érzékelhető és nem látható. Ezért se értem miért írja, hogy a "szája" miatt nem tudna elhelyezkedni és a meggyőződése miatt? Egy munkahelyen ez miért kell kinyilatkozni? Ez nem magánügy, ami nem tartozik a munkaadóra. A fiam szintén mérnök-mezőgazdász és számtalanszor segítették ki a szomszéd fiúval egymást, de ha valaki megkérdezné arra nem tudnának válaszolni, hogy a másik melyik párthoz húz....
 
Nem vagyok se ide se oda elkotelezve szoval csak olyan paraszti eszre tamaszkodva felmerul bennem a kerdes.Valaki megfizeti oket hogy tuntessenek?
Lehet hogy hulye vagyok?
Te kérdeztél. Én válaszolok: Igen.
Én ott voltam a tüntetésen. Sértő, amit írsz. Teszed mindezt nagy mellel, mert Ti mindig annyira okosak vagytok!!
A tüntetés nem a CEU-ról szólt - de kétségtelen ennek felfogásához kell némi értelem. Ezért vagytok Orbán számára annyira jó nézőközönség, tapsolókórus, mert ugyanaz a szint. Gyurcsányoztok egy kis szocializmussal keverve, ha nincs érve, van Kádár, vagy a kommunizmus, esetleg némi libázás - annyira alapjárat, annyira alapszint.
Orbán és köztetek az a különbség, hogy miközben Te minden reggel felkelsz, és elmész dolgozni, keccsölsz estig, és van 30 nap szabadságod, addig a földönjáró isteneitek kilopják a szemünket, és olyan sűrű hálót fonnak körénk, mint egy pók. S szívni Téged is fognak, ahogyan már most is teszik, de ez még semmi ahhoz, ami 2018 után következik. Csak Te még nem látod ezt, a vasárnapi tömeg viszont igen.
Erről szólt/szól a tüntetés.

A mostani tüntetés kapcsán nem hallottam sem gumilövedékekről, sem könnygázról. De még demokratikus szemkilövésekről sem. Hogy jön fel ennek kapcsán Rákosi?
Láttam a tv-közvetítést - láttam hányszor szólították fel a tömeget, hogy oszoljon, láttam a beindított tankot, láttam a felgyújtott autókat, láttam a statisztikákat (399 rendőr sérült meg, és minden ló, amelyiket kivezényelték), láttam az elfoglalt vízágyút, a tönretett TV-székházat, a felszedett burkolati köveket, a sísapkafejű kukaborogatókat, és halottam, többször hallottam, hogy felszólítják a tömeget, hogy oszoljanak!!!
Miért nem hibás az, aki rendőrökkel szembenállva, nem számít arra, hogy lőnek? Ő nem felelős?

Ismer valaki "fiatal feminista férfit"? Vajon az mit jelenthet? Papucsférjet? Talán van itt valaki aki a KKE-n tanult, mert komolyan szeretném tudni.
Hopsz, megtaláltam!
Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon, sajnos csak angolul.
Segítek, mert látom egyedül csak a fröcsögés megy: a feminizmus jelentését nézd meg - persze egy fogalmat értelmezni kell, nem kicsinyes, meglehetősen beszűkült módon, összeröhögve másokkal (más olyanokkal, akik hasonló szinten vannak).
A feminizmus - kiállás a női egyenjogúságért.
A feminista férfi kiáll a női egyenjogúságért. Nem feminin férfi, ahogyan ezt Te felfogod. Bocsi, de ez annyira gáz!Kérlek szépen, inkább a korrektséget, a tudást próbáld népszerűsíteni, ne a középszer előtt tetszelegj!
https://wmn.hu/ugy/46260-feminsta-hazassag-az-meg-mi-a-szosz

A dolgozat címét inkább így fordítanám: Változz és élj!
 
Utoljára módosítva:
"Az akácfa egyáltalán nem szerepelt a listán (olvass utána). "
Így, hogy "akácfa" tényleg nem szerepel.
Nézzük a listát, mi szerepel:
http://ec.europa.eu/environment/life/publications/lifepublications/lifefocus/documents/life_ias.pdf
Nem kell olvasni, hozom!! :)
Csatolás megtekintése 1539420
A 71. oldal. :
Csatolás megtekintése 1539421
Hogy jobban lásd, nagyítottam onnan, hogy Hungary:
Csatolás megtekintése 1539422

Na!
LIFE05 NAT/H/000117
Habitat management on the Pannonian grasslands in Hungary
Prunus serotina, Robinia pseudoacacia, Asclepias syriaca, Ailanthus altissima

Megvan?
Tudod mi a Robinia pseudoacacia? Persze! A fehérakác! És szerepel még több helyen is, ha lejjebb nézed.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fehér_akác
Ilyen a Robinia pseudoacacia, a fehér akác:
Csatolás megtekintése 1539424

Senki se tagadta, hogy az akác csak párszáz éve létezik europában és igy Mo.-on.

Az általad bekopirozott brosura célja, egy áttekintést adni az europai invaziv növényekröl és a támogatott tudományos projektekröl.
-
Engem az érdekelne ha megmutatnád, hogy a favágok a "Hungarikum" miatt torpantak meg. ;)
 
Senki se tagadta, hogy az akác csak párszáz éve létezik europában és igy Mo.-on.

Az általad bekopirozott brosura célja, egy áttekintést adni az europai invaziv növényekröl és a támogatott tudományos projektekröl.
-
Engem az érdekelne ha megmutatnád, hogy a favágok a "Hungarikum" miatt torpantak meg. ;)
akkor megis ot volt a listan ugy latszik
en nem szeretnem ha kivagnak az akacokat mert jo a mez beloluk
ha meg idegen fa akkor meg tartsak kordaba nem gondoljatok
amugy eleg sok van belole mindefele
 
itt megtalálható a személyi adatlap
http://www.doktori.hu/index.php?menuid=192&sz_ID=10240
úgy látom, hogy a Közép Európai Egyetemen dolgozik, vajon miért van felháborodva egy törvénymódosításért ami a külföldi egyetemeket érint és a szövegben miért az szerepel, hogy a CEU professzora.
El kellene dönteni, hogy tulajdonképpen melyik egyetemen is folyik az a világszínvonalu tudományos munka.

"Kovács Zoltán életrajzában nyolcszor szerepel a CEU és a Középeuropai Egyetem egyszer sem." - de ahogy mondta majd hazamegy és megnézi mégegyszer.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,939
Tagok
615,776
Legújabb tagunk
fkaresz
Oldal tetejére