Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyertél, nyertél! Hány darab és milyen szinű hangszórót kivánsz? Őszintén sajnálom gyalogtúrámat a lelki világodon. És valóban teljesen igazad van, mert behatároló kérés. Abban is igazad van, hogy úgy hangzik, mintha csak olyan forrást akarnék elfogadni, amit én eleve elfogadok. No azért én ott még nem tartok - ezt meghagyom más kollegáknak. Amiről szó van csupán az, hogy Cayce és több más mostani pszichikus olvasatait ismerem. Én inkább olyat keresnék, ami valamiképpen tárgyi módon is igazolja az állitást. Ugyanis a tárgyi leletek, és a korabeli irások (java részük Cayce utáni) mind inkább cáfolni látszanak állitásait az esszénusokkal kapcsolatban (lásd korábbi hozzászólásomat és ajánlatomat érveim és forrásaim felsorolására).

Sok Cayce-olvasat állitása megpróbál tényként fellépni. Pl. a gizai nagy (Khufu) piramist i.e. 10500 környékére tette, ami nyilvénvaló képtelenség, amikoris csak gyűjtögető életmódok folytató primitiv népcsoportok éltek ott, és a nagy piramis karbondatálása szerint a piramis 3500 körül épült, 7000 évvel odébb, mint ahogy ő állitotta. Piramosok épitéséről irasos feljegyzések is vannak, amik szintén egy sokkal későbbi kort igazolnak. Arról viszont nem nyilatkozott tudomásom szerint, hogy földön kivüliek épitették volna a piramisokat, igy a i.e. 10500-as dátumot nem tudom elfogadni.

Amiket a reinkarnációról mondott a szeánszaiban, nincs szándékomban és módomban sem vitatni, ugyanis azok szerintem teljes mértékben a misztika és hitvilág körébe tartoznak, ahol a legtöbb, amit az ember mondhat az hogy nem értem, vagy hogy nem értek egyet, de azt nem, hogy nincs igazad, hülye vagy. Nagyon vonzónak találom a reinkarnéció tanát, és Cayce is szépen, meggyőzően közvetit róla. Egyszerűen nem az én hitem. Ettől még lehet a másé.

Egyébiránt én is nagyra tartom munkásságát. Sok ember lelki testi gyógyulását segitette, ezek közül többet ismerek is. Hiszed vagy nem, én is kipróbáltam gyógymódjai közül egy-kettőt. Egy működött, egy nem.
Koszonom szepen. En szeretnek 3 db zold pottyos hangszorot rozsaszin alapon.
Amiről szó van csupán az, hogy Cayce és több más mostani pszichikus olvasatait ismerem. Én inkább olyat keresnék, ami valamiképpen tárgyi módon is igazolja az állitást. Ugyanis a tárgyi leletek, és a korabeli irások (java részük Cayce utáni) mind inkább cáfolni látszanak állitásait az esszénusokkal kapcsolatban (lásd korábbi hozzászólásomat és ajánlatomat érveim és forrásaim felsorolására).
Elnezest kivanok, de nem olvastam ilyet a korabbi hozzaszolasaidban. Marmint "targyi modon valo igazolast". Lehet, hogy elneztem?
Pl. a gizai nagy (Khufu) piramist i.e. 10500 környékére tette, ami nyilvénvaló képtelenség,
Ne haraguggy en tudom, hogy biblia tortenetileg te vagy a tudosabb, de piramisilag barmikor vitaba elegyedek..:cool:
A keptelenseg a 3500 koruli datum. Par csillagasz computer modellel pontosan a 10500 eves datumot tamasztotta ala. Caycetol fuggetlenul. Ennek olvass utanna mert fontos.
A nagy piramisban nem talaltak semmi szerves anyagot tehat a karbondatalas egy misztika. Kovet nem tudnak karbondatalni. Persze neked ezt nem kell bizonygatnom mert pontosan olyan jol tudod mint en.

Amiket a reinkarnációról mondott a szeánszaiban, nincs szándékomban és módomban sem vitatni, ugyanis azok szerintem teljes mértékben a misztika és hitvilág körébe tartoznak, ahol a legtöbb, amit az ember mondhat az hogy nem értem, vagy hogy nem értek egyet, de azt nem, hogy nincs igazad, hülye vagy. Nagyon vonzónak találom a reinkarnéció tanát, és Cayce is szépen, meggyőzően közvetit róla. Egyszerűen nem az én hitem. Ettől még lehet a másé.
Az hogy "nem az en hitem" azt tudjuk es elfogadjuk, de ez a kijelentes meg nem teszi hiteltelenne a Cayce readingjeit, foleg akkor nem amikor tobb ezer readingje bizonyitottan pontos volt. Foleg nem lehet elfogadni egy kezlegyintessel valo kikeruleset a temanak. Ez olyan Diogeneszi.....
Egyébiránt én is nagyra tartom munkásságát. Sok ember lelki testi gyógyulását segitette, ezek közül többet ismerek is. Hiszed vagy nem, én is kipróbáltam gyógymódjai közül egy-kettőt. Egy működött, egy nem
Ez nekem nem megy ilyen egyszeruen. Caycenek nem volt gyogymodja. O lement transzba, vagy iponba, vagy mibe (pincebe borert) es beleolvasott az ugynevezett Akashik kronikakba amit az ugynevezett "kozos tudatkent" tudunk ertelmezni es testre szabott readinget csinalt az illetonek. Nem allitott fel semmifele altalanos gyogymodot a tudomasom szerint.
Fagyis, te csusztacc itten...
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Elnezest kivanok, de nem olvastam ilyet a korabbi hozzaszolasaidban. Marmint "targyi modon valo igazolast". Lehet, hogy elneztem?
Nem nézted el. Nem beírtam az érveimet, mert nem volt akkor még forró a téma, hanem felajánlottam, hogy beírom őket (ebben a beírásban).

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CUsers%5CGyuszi%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Egy régebbi beírás (2005-ből, bohó ifjú koromból – kurta és pontatlan, mert bár valóban voltak monasztikus életet élő esszénusok, források szerint a legtöbben városokban éltek)<o></o>

Továbbá egy pár gondolatom az esszénus témához, amiket örömmel osztok meg veled és a többiekkel.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CUsers%5CGyuszi%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"> Amennyire én tudom, az, hogy Jézus esszénus lett volna, egyáltalán nem bizonyított. Sőt! Bár valóban több olyan tanítást közöl Jézus, amik kapcsolódnak vagy párhuzamosak az ez esszénusok elképzeléseivel, kevés bizonyíték van az állítás igazolásához. Ráadásul Jézus működése során több olyatt tett, nyilatkozott, amik egyenesen ellentmondanak az esszénusok tételeinek. Na de kik voltak ezek az esszénusok?<o></o>
<o></o>
Ténylegesen elég keveset lehet tudni róluk a korabeli forrásokból (Josephus Flavius, az idősebb Plinius, és Philón írnak róluk). Annyi kiderül, hogy kb. i.e. 150-től működtek nagyjából a jeruzsálemi templom lerombolásáig. Ezek a források általában úgy írják le az esszénusokat, mint egy aszketikus, a szegénységet vállaló, vagyonközösségben szektát, akik viszont a közhiedelemmel ellentétben nem a társadalomtól teljes elszigeteltségben éltek, hanem ahogy Josephus írja a Zsidó Háborúban “minden városban sokan laknak”. Az esszénusok érdekes módon sem a Bibliában, sem a hivatalos zsidó hagyományban nem szerepelnek, bár a Misna utal rájuk.
<o></o>
A Holt-tengeri Tekercsek 1947-es felfedezése előtt az említett három forráson kívül nem volt róluk anyag fellelhető. Mégis az 1800-as évek közepe felé elindult egy romantikus mozgalom, ami Jézust a titokzatos esszénusokkal akarta összekapcsolni. Ez különösen népszerűvé vált a Kumran melleti közösség tekercsei (Holt-tengeri Tekercsek) megtalálását követően. Valóban, a kutatók nagy része sokáig azt vélte, a kumrani közösség esszénus volt. Azonban ez a nézet egyre kevésbbé tartható. Főleg miután néhány éve végzett részletes ásatások olyan tárgyakat (pipere holmi, luxustárgyak) találtak a
kumrani helyszínen, ami egyáltalán nem egyezik az esszénusok világképével, aszketikus életmódjával.<o></o>
<o></o>
Mik szólnak az ellen, hogy Jézus esszénus lenne? Számos mozzanat Jézus életében nem egyezik az esszénusok által vallott nézetekkel. Néhány példa: Az esszénusok a szombatot még a többi zsidónál is jobban tisztelték, míg Jézustól azt halljuk “A szombat van az emberért, nem az ember a szombatért” (Mk 2,27). Az esszénusok aszkéta életet éltek, míg Jézus kedvelte a jókedvű társaságot, a közös evés-ivást; ezt egyes farizeusok a szemére is vetették. Az esszénusok “az olajat szennyesnek tartják”, míg Jézus többször hivatkozik az olajjal való kenésre (“Aztán a fejemet sem kented meg olajjal. Ez meg a lábamat keni illatos olajával. Azt mondom hát neked, sok bűne bocsánatot nyer.” - Lk 7,46-47). Az esszénusok bizonyos fajta napkultuszt is folytattak, aminek semmi nyoma Jézusnál. Az esszénusok hosszas próbaidő után vettek csak fel valakit is tagjaik közé. Ez nem illik ahhoz, ahogy Jézus meghívta tanítványait.

Sok más példa van, nem sorolom fel őket mind.

Mindenesetre felvetődik a kérdés, hogy ha a kumráni közösség tagjai nem esszénusok voltak, akkor kik? Donceel, Peleg és Magen, akik a legutóbbi feltárást végezték, úgy vélekednek, nem volt semmi megkülönböztető jegye ennek a közösségnek a többi korabeli megerősített zsidó településtől. Számunkra persze a legfontosabb ilyen tényező a tekercsek, ezért én személy szerint nem vagyok egy nézeten az említett régészekkel. A régészek még sok kérdésre kell, hogy választ adjanak, mégis az én mai nézetem leginkább azokéval rokon, akik úgy vélik, a kumráni közösséget a jeruzsélemi templomból elkergetett (ma úgy mondanánk kiközösített) papok hozták létre. Ez megmagyarázza azt is, hogy a Holt-tengeri Tekercsek miért támadják olyan hevesen a "hazug" papot.<o></o>
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.alap {mso-style-name:alap;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Viszont most már nagyon érdekel, miért annyira fontos neked is, Tamásnak is, meg még biztos többeknek, hogy Jézusról kiderüljön, hogy esszénus volt? Mi lenne tőle más számotokra?
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Az hogy "nem az en hitem" azt tudjuk es elfogadjuk, de ez a kijelentes meg nem teszi hiteltelenne a Cayce readingjeit, foleg akkor nem amikor tobb ezer readingje bizonyitottan pontos volt. Foleg nem lehet elfogadni egy kezlegyintessel valo kikeruleset a temanak. Ez olyan Diogeneszi.....
Tudom, nem szereted, ha túl gyorsan egyetértek veled, de itt teljesen igazat adok neked! Egy pillanatig sem mondom, hogy bárki más számára mennyire kell, hogy hiteles legyenek Cayce transzbeli diktálásai. Azt, hogy nem az én hitem soha senki más számára mércéül nem szántam. Nem is akarom. Mindenki maga lelje meg a hitét! Hogy ki mit hisz a reinkarnációról, az mindenkinek a legbelsőbb magánügye. Azok, akik hisznek benne, nagyon sok megerősítést találnak Cayce diktálásaiban. Én nem hiszek a reinkarnációban oly módon, hogy a lélek újra meg újra leszáll egy egy megszülető testbe. Feleségem hiszi. Soha nincs belőle vitánk, mert az az ő hite, amit én a legmesszebbmenőkig tisztelek. Nincs szándékomban őt meggyőzni semmilyen irányban, mert, és erre már utaltam, a különböző hitek közötti párbeszéd legfontosabb alapja a humánum, amiben viszont maximális az összhang.

Ez nekem nem megy ilyen egyszeruen. Caycenek nem volt gyogymodja. O lement transzba, vagy iponba, vagy mibe (pincebe borert) es beleolvasott az ugynevezett Akashik kronikakba amit az ugynevezett "kozos tudatkent" tudunk ertelmezni es testre szabott readinget csinalt az illetonek. Nem allitott fel semmifele altalanos gyogymodot a tudomasom szerint.
Fagyis, te csusztacc itten...
Köszönöm, hogy pontosítottál. Semmi csúsztatás nem volt szándékomban. Igen, én is teljesen úgy tudom, ahogy Te leírod. Azaz transzban diktált sok embernek diagnózisokat és gyógyuláshoz útmutatásokat. Amikor azt írtam, gyógymódok, pontosan erre gondoltam. Én az Edgar Cayce Encyclopedia of Healing (Reba Ann Karp) könyvből ismerkedtem ezekkel a gyógyulással kapcsolatos readingekkel, ami pedig a betegségek szerint kategorizálva adja közre a diktált információt. Remélem ez tisztázza, miért is írtam "gyógymádokat".
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Off

Megvan a többi is ,olyat keress amire ha katt cc gombra akkor
ad magyar feliratot.
jó mozit mindenkinek
http://video.google.com/videoplay?docid=-6186589598330713558&ei=NDy-SZ-GHJOEqwKYgPXvBQ&q=zeit1


Ez is finom!
http://www.yv.hu/g=8556bf3029dec12c085ecebf1a9e513b

Már annyi könyv és videó szól erről és mégis olyan kiváló és intelligens emberek, mint pl. Hahalman állítja az ellenkezőjét.

Vajon elér az emberek tudatáig mindez még időben? :(
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Amiket feltettem, lehet rájuk reagálni,...


Erre jó volna egy másik topik, illetve volt egy, amit épp Hahalman nyitott, de már nem emlékszem a címére...:oops:

Próbáltam megkeresni, de szőrén-szálán eltűnt. Hahalman azzal nyitotta meg, hogy véleménye szerint a harmadik világban az amerikaiak által nyújtott anyagi segítséget arra használják fel, hogy fegyverkezzenek és támogassák a terrorizmust.
 
E

elke

Vendég
Erre jó volna egy másik topik, illetve volt egy, amit épp Hahalman nyitott, de már nem emlékszem a címére...:oops:

Próbáltam megkeresni, de szőrén-szálán eltűnt. Hahalman azzal nyitotta meg, hogy véleménye szerint a harmadik világban az amerikaiak által nyújtott anyagi segítséget arra használják fel, hogy fegyverkezzenek és támogassák a terrorizmust.

Sziasztok,

Egyszer olvastam egy sci-fi novellát az arról szólt titkos számítógépen titkos pénzügyi hatalom irányítja a világ összes cselekményeit háborúkat fertőzéseket éhinségeket stb....annyira el tudtam hinni....kb 20 éve olvastam és a mai napig sűrűn eszembe jut....de lehet csak lappangó üldözési mániám van...-:lol:

Ott a számítógépszerelő tudós belehülyült mire megcsinálta a számítógépet....
 

mjsztalent

Állandó Tag
Állandó Tag
Erre jó volna egy másik topik, illetve volt egy, amit épp Hahalman nyitott, de már nem emlékszem a címére...:oops:

Próbáltam megkeresni, de szőrén-szálán eltűnt. Hahalman azzal nyitotta meg, hogy véleménye szerint a harmadik világban az amerikaiak által nyújtott anyagi segítséget arra használják fel, hogy fegyverkezzenek és támogassák a terrorizmust.

Szia siriusb !
Ezt is nézzétek meg ha van kedvetek ;)
Csak azért mivel itt ebben a topicban már régóta erről van szó .
http://video.google.com/videoplay?d...i=5Hu_ScLkJMLB-AaZyoTMAQ&q=zeitgeist+magyarul


Nem lesz tőle senki sem kevesebb!
További vidám napot és jó mozizást. :)
 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes!

Sajnálom, de nem folytatok Veled tovább vitát. Nem azért, mert bármilyen ellenérzésem lenne. Ilyen nincs. Én igyekszem követni annaka srácnak a tanítását, aki sokkal többet tudott nálam a Létezésről: "Szeressétek egymást!" Tudod, 2000 éve járt itt, Jóska, az ács fia. Te viszont nem vagy képes vagy nem vagy hajlandó túllépni azokon a korlátokon, amit Te állítottál Önmagadnak a saját hiteddel. Mert - mégegyszer leírom - csupán vak hit, hogy valaki vagy valami nem létezik. Ez teljesen bekorlátoz, és így a vitának semmi értelme. Ráadásul a saját hitedet, elképzelésedet ellentmondást nem tűrő tényként tálalod, amivel másoknak a lelkébe gázolsz. De ahogy a korábbiakból kivettem ez számodra csak akkor gond, ha valaki a Te lelkedbe gázol. Nos, én ilyet nem szeretnék tenni. Sem Veled, sem mással.

Persze azt sem értem, hogy ezzel a szemlélettel miért is írsz olyan topikokba, ahol az alapfelfogás a tiédtől jeletősen eltér?

Ne haragudj, de ilyen vitára nekem sem időm, sem energiám, és nem is akarok vele foglalkozni. A te általad egésznek tartott világ az enyémnek csak egy icike-picike részét képezi. Az én dolgom pedig a Teljesség, mondhatnám úgy is: az EGY. Nem vagyok hajlandó elveszni a részletekben.

Aki pedig engem akar olvasni, szívesen írok olyan topikokba, ahova van mit, nem csupán meddő vita tölti ki a hozzászólások javarészét.

Nem volt mindig így, hogy ilyen gyorsan felismertem volna valamit. Mit is? Hát azt, hogy magot vetni betonra nem érdemes. :confused: Megköszönöm a Létezésnek, hogy ilyen mértékben segíti utamat!

Isten-Isten!
Tamás.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Egyszer olvastam egy sci-fi novellát az arról szólt titkos számítógépen titkos pénzügyi hatalom irányítja a világ összes cselekményeit háborúkat fertőzéseket éhinségeket stb....annyira el tudtam hinni....kb 20 éve olvastam és a mai napig sűrűn eszembe jut....de lehet csak lappangó üldözési mániám van...-:lol:

Ott a számítógépszerelő tudós belehülyült mire megcsinálta a számítógépet....

Akkor nagyon sokunknak van üldözési mániánk...;)

Szia siriusb !
Ezt is nézzétek meg ha van kedvetek ;)
Csak azért mivel itt ebben a topicban már régóta erről van szó .
http://video.google.com/videoplay?d...i=5Hu_ScLkJMLB-AaZyoTMAQ&q=zeitgeist+magyarul


Nem lesz tőle senki sem kevesebb!
További vidám napot és jó mozizást. :)

Én ezeket már régebben láttam, úgyhogy ismerem a témát.


jperkins.jpg

"Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai cimű, mindent feltáró s magával ragadó könyvében a bűntudattal terhelt szerző, John Perkins, meghökkentő részletességgel magyarázza el, hogy a hozzá hasonló amerikaiak valójában "felbérelt revolveresek", akiket az Egyesült Államok kormányával szerződésben álló tanácsadó cégek alkalmaznak és amelyek horogra fogják az elmaradott országokat az uzsoracápák által szándékosan rájuk sózott dollár milliárdokkal, hogy ellenőrzésük alatt tartsák politikai életüket és gazdaságaikat."

A szerző:
Perkins-John.jpg


Itt pedig egy riport vele: http://images.google.hu/imgres?imgu...3%A9rgyilkos+vallom%C3%A1sai&gbv=2&hl=hu&sa=G

Azért becsülöm abban a rendszerben, hogy ez a könyv megjelenhetett és még az írója is él. :mrgreen:
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Kedves Diogenes!

Sajnálom, de nem folytatok Veled tovább vitát. Nem azért, mert bármilyen ellenérzésem lenne. Ilyen nincs. Én igyekszem követni annaka srácnak a tanítását, aki sokkal többet tudott nálam a Létezésről: "Szeressétek egymást!" Tudod, 2000 éve járt itt, Jóska, az ács fia. Te viszont nem vagy képes vagy nem vagy hajlandó túllépni azokon a korlátokon, amit Te állítottál Önmagadnak a saját hiteddel. Mert - mégegyszer leírom - csupán vak hit, hogy valaki vagy valami nem létezik. Ez teljesen bekorlátoz, és így a vitának semmi értelme. Ráadásul a saját hitedet, elképzelésedet ellentmondást nem tűrő tényként tálalod, amivel másoknak a lelkébe gázolsz. De ahogy a korábbiakból kivettem ez számodra csak akkor gond, ha valaki a Te lelkedbe gázol. Nos, én ilyet nem szeretnék tenni. Sem Veled, sem mással.

Persze azt sem értem, hogy ezzel a szemlélettel miért is írsz olyan topikokba, ahol az alapfelfogás a tiédtől jeletősen eltér?

Ne haragudj, de ilyen vitára nekem sem időm, sem energiám, és nem is akarok vele foglalkozni. A te általad egésznek tartott világ az enyémnek csak egy icike-picike részét képezi. Az én dolgom pedig a Teljesség, mondhatnám úgy is: az EGY. Nem vagyok hajlandó elveszni a részletekben.

Aki pedig engem akar olvasni, szívesen írok olyan topikokba, ahova van mit, nem csupán meddő vita tölti ki a hozzászólások javarészét.

Nem volt mindig így, hogy ilyen gyorsan felismertem volna valamit. Mit is? Hát azt, hogy magot vetni betonra nem érdemes. :confused: Megköszönöm a Létezésnek, hogy ilyen mértékben segíti utamat!

Isten-Isten!
Tamás.


Tisztelt SzTamás!

Látod, a végére egészen sokmindenben egyetértünk, még ha nem is akarod észrevenni.
Ha Jóska, az ács fia, akkor máris találtunk egy nem is olyan kicsike pontot, amelyből kiindulhatunk.
Jóska, az ács fia = EMBER. Nem valamiféle mennyei atya porontya, aki éjszaka meglátogatta az ács feleségét és a házasság szentségét megsértve teherbe ejtette.
Az EMBER rendben van. Az ISTENEMBER már csak mese.
Örülök, hogy te is így véled.
Ez az EMBER 2000 éve járt itt. - írod. Nos, lehet. Lehet, hogy a bibliai mesének van valamiféle alapja és valóban élt egy ember, aki meglepő dolgokat művelt, amin elámultak a pásztorok és elkezdték tisztelni. A féltékeny rabbik először növelték a Jézus-kultuszt, majd mikor az túlnőtt az irányíthatóság határán, akkor keresztre feszíttették Pilátussal. Ő a kereszten megértette, hogy hiába hitt önnön istenfiúságában, ez csak téveszme volt.
Lehet, mert ennél furcsább dolgok is megestek akkoriban.
Azt gondolom, hogy a hitnek nem igazán lehetne jobbat tenni annál, mint hogy a vallás és a kereszténység által bemocskolt Jézus alakját letisztogatjuk és megmutatjuk az embereknek: Ecce Homo! Íme az EMBER!

Magot a betonra? Nos, néha én is így érzem, de ha néhány mag a beton rései közé esik, ott kicsírázhat és felfeszíti a betont is. Ne hidd, hogy nem érdemes őszintén beszélni. Én azt teszem.

Annak örülök, hogy szerinted az én világom a Te világodnak csak picinyke részét képezi. Az én világom ugyanis nem tartalmazza a csomagolást, a meséket, a legendákat, amelyek lehetnek szépek, de elfedik a valóságot, a lényeget. Neked még ki kell csomagolnod az ajándékot és amikor a színes papírt kibontod, meglátod, hogy mögötte kevésbé díszes, de valódi ajándék lapul. A VALÓSÁG. Persze, megteheted, hogy életed végéig nem csomagolod ki az ajándékot, de van-e értelme a csillogó papírt nézegetni egy életen át? A döntés mindenkinek a sajátja.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
<o></o>
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.alap {mso-style-name:alap;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Viszont most már nagyon érdekel, miért annyira fontos neked is, Tamásnak is, meg még biztos többeknek, hogy Jézusról kiderüljön, hogy esszénus volt? Mi lenne tőle más számotokra?
Fagyis, had forditsam meg a kerdest. Mi lenne mas ha nem volt esszenus?
 

mjsztalent

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor nagyon sokunknak van üldözési mániánk...;)

Én ezeket már régebben láttam, úgyhogy ismerem a témát.

-Én csak most de nem lepődtem nagyot.
Ha lennél kedves műfajilag segíteni mégis ezen akkor Sci-Fi vagy Fantasy.
Ja pláne ha már ilyen szinten is erről van szó
http://tudastar.googlepages.com/profbog%C3%A1rl%C3%A1szl%C3%B35

Azért becsülöm abban a rendszerben, hogy ez a könyv megjelenhetett és még az írója is él. :mrgreen:
-Hmmm.., honnan tudod?
Be tudnánk bizonyítani , hogy hazudott???????Akárki??

A keresztrefeszítés már nem divat , manapság csak nem vesznek rólad tudomást, ennyi... de a közöny is válasz.

Üdv
Jujj. a film utolsó 10 percét nem láttam csak a hsz után.Az kicsit gáz.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy mi a jó ebben az embereknek? Nem is tudom. Számomra olyan nyilvánvaló, hogy nem jó hazugságban élni, nem jó becsapni másokat és nem jó becsapva lenni. A világot úgy kell elfogadni ahogy van.
Tudom, hogy ember vagyok, tudom, hogy gondolkodom és tudom, hogy sokmindent nem tudok! Ezt azonban nem tartom bajnak, mert az az igazi baj, ha valaki mindenttudónak kiáltja ki magát.

Egyáltalán nem biztos, hogy nem te élsz hazugságban. Mi az igazság, mi a hazugság....Na az majd a legvégén kiderül...:p

Azt is tudom, hogy ha meghalok akkor nem leszek, mint ahogy nem voltam születésem előtt sem. Ha meghalok, nem vár rám pokol és nem vár mennyország. Elporladok mint mindenki előttem és mindenki aki követ az elmúlásba. Ez az isten nélküli élet azonban nem kilátástalanság, mint ahogy te látod. Ez nem Mónika-show, hanem a realitás.
Tudom, hogy nincs fölöttem isten, aki hibáimat kijavítja, vagy megbocsátja, tehát magamnak kell úgy élnem, hogy nyugodt szívvel hagyhassam itt a világot. Nem kell félnem attól, hogy bárki megítéli tetteimet. Nem azért vagyok saját mércém szerint jó és becsületes, mert félek Istentől, a büntetéstől, vagy a kárhozattól, hanem mert jó és becsületes akarok lenni.
Más az én nézeteimmel és az itt kialakult ellenséges hangulat elől a névtelenségbe húzódott volna vissza. Én saját fotómmal jelentkeztem, nem valami perverz magamutogatáűsi szándékkal, hanem mert nem tartom korrektnek ha mondok valamit és utána elbújok. Ez azonban az ÉN NORMÁM, senkire nem kötelező. Mindenki gondolhatja úgy, ahogy óhajtja.

Én sem örülök, hogy néha valóban ideges, ellenséges hang uralkodik itt. Én biztos nem haragszom rád, amiért ateista vagy, még csak ezért sem, mert azt hiszed, Jézus talán nem is élt.

Mindenki csak a saját lelkéért felelős. Csak arról szeretnélek meggyőzni, hogy akikkel te itt beszélsz, azok nem a Vatikánt és az egyházakat védik. Jézus soha nem azt akarta, hogy az ember és Isten között ott álljon egy pap.

Itt az, aki hisz abban, hogy az élet nem a nagy "ősleves" óceánjában keletkezett és az élet több, mint amit ebben a röpke földi létben látunk magunk körül, az nem abban hisz, ami ellen te hadakozol. Nem azért nem tesz meg valamit, mert hátha Szent Péter nem engedi be a mennyország kapuján...;) Ezért hát nyugodtan feltételezheted, hogy ugyanannyi erkölcsiség szorult belénk, mint beléd.

Szóval, valami ilyesmi. Az ateizmussal nagy terveim vannak, remélem, hogy józan kis emberkéket tudok adni a világnak a következő években. Ha még kitart addig az életem. Ha nem, akkor majd megteszi más, ugyanis a józanságot az előző 2000 év sem ölte ki az emberekből.

Miért gondolod, hogy azok a fiatalok nem lesznek "józan emberkék", akiket nem nevelnek mindenáron ateista életszemléletre, hanem hagyják, talán még terelgetik is a szüleik afelé, hogy van egy másik világ, ahova a nagyszüleik lelke költözik és csak a poruk pihen a temetőben? Véleményem szerint a gyermekek lelkét, az évszámaiknak megfelelő módon ugyanúgy ápolgatni simogatni kell, mint a testét és akkor lesznek egészséges felnőttek.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Fagyis, had forditsam meg a kerdest. Mi lenne mas ha nem volt esszenus?

Igen, ez a nagy baja az egyháznak szerintem is! Egyszerűen nincs joga azt mondani, hogy Jézus mi nem volt!

Majd akkor, ha megmondja, hogy mi volt 12 éves korától 31 éves koráig.

(FagyisSzent, ne haragudj, most sajnos kénytelen leszel képviselni te az egyházat....:mrgreen:)
 

Akácos

Állandó Tag
Állandó Tag
az őskeresztényeket nem is említettem, csak az egyházat. A vallások, egyházak alapműködésüket tekintve nem jobbak a másiknál.

Tized, vagy kilenced a lényegen nem változtat. Az egyház megsarcolta a szegényeket, hogy papjai gazdagodjanak.

A középkori egyház annyira volt keresztény mint én. :p a hadsereg az öldökléshez kellett és az uralom megszilárdítására. Ez pedig távol áll a jézusi eszméktől.

Az egyház iskoláiban kőkemény ideológiai nevelés folyik, az agymosást ott végzik. Szerencsére a diákok többsége nem hiszi el a meséket és a kötelező miséket is elnevetgéli. Személyes tapasztalatom van erről. Az egyház vírusa így kevésbé fertőz.

Az egyház, mint a kultúra pártolója? Hát... Persze, az összerabolt pénzből fizettek művészeket, de csak azért, hogy az ő hatalmukat dicsőítsék, nem művészetszeretetből. A művészek csak szolgák voltak az egyházi hatalmasságok mellett. Elég ha bach-ra, michelangelora, vagy a többiekre gondolsz.
A tudomány pártolásáról már írtam. Az gyalázat. A tudomány évszázadokkal előbb járhatna, ha az egyház nem az istenhithez igazította volna a tudomány eredményeit.
A kolostorok pedig inkább elztárták a tudást, mintsem őrizték. Az őrzés azért volt, mert nem akarták közkincsé tenni.


ezzel nagyon egyetértek!
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Magad is tudod, hogy lehetetlent kérsz tőlem. A valóságot (és bármi mást) nem lehet definiálni, de mindenki ért rajta valamit.
Érdekes a válaszod. Te elvárod, hogy definiáljuk Istent és bizonyítsuk - neked? kinek? - a létét, megnyilvánulását, ugyanakkor egy általad - helyette(?) - ajánlott fogalom definiálását lehetetlennek minősíted...
:arrow:​

Neked még ki kell csomagolnod az ajándékot és amikor a színes papírt kibontod, meglátod, hogy mögötte kevésbé díszes, de valódi ajándék lapul. A VALÓSÁG. Persze, megteheted, hogy életed végéig nem csomagolod ki az ajándékot, de van-e értelme a csillogó papírt nézegetni egy életen át? A döntés mindenkinek a sajátja.
facepalm2ly3.jpg
 

mjsztalent

Állandó Tag
Állandó Tag
Minek az embernek olyan tudás ,ami nem emberi?

" Hogy érdem vonzza a szerencsét,
nem sejti azt e bamba nép;
bölcsek kövét ha megszereznék,
kőhöz a bölcs hiányzanék."
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Irtam egy anyagot a Zeitgeist 1. Teil filmmel kapcsolatban, de hosszacska, és lehet, nem mindenki örülne egy egész oldalt betöltő irománynak itt.

Van valakinek ötlete, hogyan lehetne feltölteni egy szövegfájt ide valahova, hogy csak az lássa, aki akarja és ráklikkel egy linkre? Szépen madzsárul montam? ;)
 
Oldal tetejére