Reiki!

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Igipapa!

-Köszönöm,hogy te megértettél,és nem degradáltál le ovodás szintre...ugyan is már ebből kinőttem...

-Jó ez a topic,sokat tanulok belőle,a hozzászólásaid nagyon korrektek.
Furrier75 véleményével vagyok még igy,még ha néha szarkasztikusak is a megszólalásai,de mindenképp épitő jellegűek,és csak is ez a fontos,ezt kell meglátnunk.

-Az olyan emberekre nem sokat adok,akik mézes-mázos szólalmaikkal,alattomosan,mégis átláthatóan, mindig úgy formálják véleményüket,ami épp akkor az érdekeit képviseli.
szeretettel:Éva:p


Első sorban nagyon köszönöm :)

Másodsorban....?
Nem is tudom.

Egyeseknek kicsit nehezen "fogyasztható " a stílusom(?) ha szabad ilyen nagyképűen szólnom megnyilvánulásaimról.

Az a helyzet, nem voltam mindig ilyen " emelkedett lélek " :)
Mint mindenkinek nekem is van egy a reikit megelőző életem, amiben elég alapos csibészképző után, hatalmas vargabetűkkel megvariált,az anyagba mélyen belekavarodó életút után akadtam a reiki szentségére.
Erre az életemre kifejezetten büszke vagyok, mert egy olyan pályát futottam be szakmai téren amiről soha nem álmodtam. Megbecsült elismert szakember vagyok akinek nem kell és nem kellett a figyelemért a másikat letorkolni.
Mivel a multját megtagadó ember nekem abszolut hiteltelen, miért tagadnám magam?

Igen is vannak hatalmas marhaságaim amiket (sajnos) a tanfolyamokon sem mellőzök és ettől valahogy emberközelibb maradok, legalább is ezt hallom vissza. (megjegyzem nálam nincs egyetértési kényszer és nem kell piedesztálra helyezni, sem engem, sem a kijelentéseimet)

"Az élet játék" élet alapfelfogásom ellenére munkahelyemen, családomban, klubunkban szeretnek annak ellenére hogy maximalista vagyok, mind szakmai mind pedig a reikis életben.

Hogy hogy jön össze a játék a maximalista felfogással?
Nos.
Szerintem játszani csak úgy lehet ha mindenkor és mindenben magad adod, manír és melléduma nélkül.
Ha másik nem érti, nem élvezi játékodat segítsd őt ráérezni játékod ízére és ha nem élvezi változtass egy kicsit hogy számára is élvezetes legyen.
Munkában ugyan ezt az elvet követem.
Ha valaki nem érez rá a munka általam diktált ritmusára meg kell tudni mutatni hogyan gondoltam és hogyan tudom én kivitelezni az adott feladatot.
Ha nem megy nem vagyok hiteles akkor csak duma van :)
Na ezt nem szeretném a nevemmel egy lapon olvasni, ezért képzem és fejlesztem magam minden téren.

Húúú mekkora betűhalmaz :)
Remélem nem volt unalmas.
üdv Igi
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
gondolaok a reikiről(?)

Azon elmélkedtem, mire való egy olyan embernek, aki magát a megtévesztettek tanítójának tartja az állandó csatázás szócséplés stb?

Feleim.
Ha valaki kíváncsi a mondókámra engem hallgat.
Ha egy másik ember mondókája kedvesebb füleinek, adolgok remészetéből adódóan az ő beszédét hallgatja. És mi van ha egy harmadik ember beszéde kedvesebb füleinek?
Miért kell(?) egyes magukat mesternek tartó embernek,a másikat folymatosan kiemelve fikázni, becsmérelni stb
Megjegyzem engem nem sért én csak mosolygok ilyen dolgokon mert "látom " mekkora erőlködés szüli ezeket a ( valljuk be férfiasan elég erőtlen ) dühtől és megvetéstől terhes sorokat.

Vajon hol van leírva szerte e világon, ki ennek az oda vissza fordított ( nyelvészet), jól rosszul értelmezett, ennek ellenére a világot megtartó erőnek az egyedüli bírtokosa?

Nekem úgy tűnik, ez egy olyan dolog amit nem hogy nem bírtokolhatunk, de ha bírtokolni akarjuk, menten elillan a varázs.
És felváltja az üzlet, a helyes iskolához tartozás és egyéb mélyen az emberi vágy számlájára írható marhaságok tömkelege.

Sehol a Földön nem vitatják embereknek a vallások gyakorlásához való jogát. Nem vitatják spirituális iskolákhoz tartozásának jogát.
Hol teszi ezt egy valaki?
Itt ebben a csodálatos országban, Magyarországon.

Kedveseim.
A szívem fáj látva milyen kicsinyességekre pazarolják egyesek erőiket.

Egyszer régen, egy a Táltos Iskola által hírdetett tanfolyam sorozaton vettem részt ahol azt taglalták, mitől is fontos ez az ország és mitől szakrális ez a föld.

Többek között elmondták, a Kárpátok milyen"érdekes" módon fogják körül ezt a földet, mennyire hasonlít a koponyához, ezzel utaltak arra, a föld szellemisége itt tanyázik.

Ezen gondolatok mentén, azon agyaltam, ha itt egyfajta szellemiség "uralkodik" amit nevezzünk ( manapság lassan pejoratív értelemmel ) magyarság tudatnak, ez az a szellemiség ami az itt élőket át kell hogy hassa, ami minden erre a tájra vetődő, bármely nemzet fiát Magyarrá teszi.
Ez a szellemiség az itt élőt a másik fenntartások nélküli elfogadásásra készteti, hiszen itt ebben a csodálatos Kárpát medencében annyi de annyi nép lett összezárva az évszázadok alatt és annyira keveredtek kultúráink hogy nincs mit egymás szemére vetni, ezen a földön mindenki aki a közért a másikért önzetlenül tesz magyarrá, Magyarrá kell lennie, ezt adja ennek a földnek védelmező szellemisége.

A mai felgyorsult viágban egyszer csak előkerültek olyan tanok amik ugyan ezt hírdették és az áltlag - magyarnak ( innen magyarnak ) kedvesek lettek ezek az igék és kedves lett a másik ember felé fordulás és kedves lett az elesettekkel törődés.

Japánból eredeztették és japán névvel illették és a magyarnak így is kedves lett.

És a magyar nem kért és nem követelt az igét elhozóktól hiteles okiratokat, igazolandó tényleg az e aminek mondják, henem kitárta szívét a messziföldről érkező, szeretetteljes tanok előtt, befogadta, dédelgette, ápolta, fejlesztette féltett kincsét.
Elmonta szeretteinek, elmondta a kínoktól szenvedőknek és elmondta mindenkinek aki kérte, mondja el mitől lett élete szebb, kiegyensúlyozottabb, szereteteljesebb.

Aztán jött egy ember akinek ez nem tetszet és ......

Most erre mit lehet szólni?

Nem alacsonyodok le soha arra a szintre :
hogy egy embert megingassak hitében.

Nem alacsonyodok soha arra a szintre :
hogy elvegyem egy beteg mankóját.

És nem alacsonyodok soha arra a szintre, hogy ha egy ember véleménye különbözik az enyémtől, a szövegből kiemelve, mintegy megbélyegezve ledorongoljam hitében, egyéb meggyőződésében.

Ennyi
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Előfordul, az ember Jézust kezd játszani... Kenetteljes szavak, utánozza szavait, kifejezéseit...

De persze nem emliti meg, a kufárokat Jézus kikergette a templomból. A lelki korrupció, megtévesztés ellen minden szellemi tanitó tett. A Zen mesterek megvédték a Zent a hamisítóktól, keményen fogalmazva, ha arra volt szükség. Megvédték a hamisítóktól a jógát is. Alig pár évizede a jógát felhatalmazás nélkül tanitók voltak Magyarországon is.. Ma már képzett jóga oktatók vannak.

Szépek a szavak, de a cselekedetek még mindig az emberek megtévesztéséről, becsapásáról szólnak... És mögötte csak az van, egy ember magát meg akarja mindenképp annak élni, ami nem ő.
Ugyanigy Zen Mesternek is hivathatná magát.

Mikao Usui módszere csak élő tanátadási vonalon adható tovább, sem a RAI tanitói, sem az ERO tanítói, köztük Usui Shiki Ryoho Reiki II. avatottak nem tudták a Reikit átadni másoknak, csak Strohm módszerét. Ezért tértek vissza az Usui Shiki Ryoho tanitóikhoz, miután megtapasztalták, Strohm avatási módszerével a bennük lévő REIKI energiát nem tudták továbbadni.

S. Papp Mária, Király István, Bekő Zoltán volt RAI tanitók, akik később reiki avatást kaptak, mind azt mondták - a REIKI más, mint Strohm úr módszere.

Ők mindkettőt ismerték, megismerték. Talán az ő tapasztalataik többet érnek a vélekedéseknél.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
magánvélemény ami nem változott :)

Bocsássátok meg hogy máshonnan idézek de ezek a saját gondolataim, gondoltam betehetem változtatás nélkül.
Ha ne, kérem törölni.
üdv Igi


Igipapa












2009. feb. 11. 21:11 | Válasz | #1619
u.gif
Kedves Barátom:)


Ez a bulldogtermészet eredendő vagy az echte japán reiki tett ilyenné mert ha igen akkor gyorsan tedd le.

A mester nem feltétlen reikis.

Így vagyok én Rejtő Jenő örökbecsű magyar íróval, Őt egy nagyon komoly mesternek tartom dacára a hazai irodalom tudorok lesajnáló "ponyva regény író " besorolásának.
Az Ő egyik pársorosa azt mondja: Tiszteljük mások részegségét, hogy hasonló állapotban minket se molesztáljanak. :)

Ne piszkáj másokat a vélt tudatlanságuk miatt és ők sem neveznek majd tudatlannak téged. (mondom én)

Honnan veszed hogy az út amire léptél igaz út -e?

Szerintem onnan ahonnan a "más" utakon járók.

És ez így van rendben.
Isten szereti a változatosságot.
Ha nem így lenne csupa egyformán szép vagy egyformán csúnya, egyformán buta vagy egyformán okos embereket teremtett volna és a világ unalmassá lenne.

Az egyén szuverenítása megkívánja az igazságérzetét és ezek az igazságérzetek itt ott eltérnek egymástól de ez így van rendben.

Te meg jössz hogy amit mások annak vagy ennek neveznek az ezért vagy azért nem tiszták nem jogosak.

Na ez egy nagy marhaság mondom én minden tiszteletem ellenére, mert akár elhiszed akár nem én minden reikist tisztelek .
Van egy általam nagyon szeretett író Mika Waltari. Egyik művében azt írta Kb : a betegség és a fájdalom nem kíváncsi a gyógyító hol tanulta mesterségét, csupán a tudását igényli.

A beteg amikor elfogad valakit "gyógyítójának" soha nem kéri a papírjait mert neki abban a pillanatban abban az állapotában az az ember a hiteles, akitől képes elfogadni az egészségét és nem kíváncsi, reikis vagy pránás, vagy táltos, vagy wicca, vagy tudja az ég hányféle embert szolgáló iskola van szerte e világban.

Mondd hova lenne a világ ha mindegyiket betiltanák mert Te megkérdőjelezed a legitimitásukat?

Nem érzed egy kicsit mosolyra késztetőnek még a feltételezést is?


Mi lenne ha letennéd végre azt a hatalmas arcot amit nagy erőfeszítések árán sikerült magadra kínozni és végre egyszerű , toleráns,a másikat olyannak elfogadó ember lennél akinek a Teremtő megteremtett?

Te komolyan gondolod hogy az erő csak neked és csak a Te japán mestereket majmoló rítusaid szerint a Te ítélőképességedre bízva hat ebben a világban?

Tényleg azt hiszed hogy nagyobb, hogy okosabb vagy mindenkinél mert eldobtad azt az értéket ( Usui Shiki Ryoho ) amit eddig elvakultan hírdettél éveken át,legyalázva minden fórumon,mindenkit aki másként vélekedett?

Mondd meg nekem légyszíves, mi lesz ha jön egy még japánabb mester aki kijelenti, a Japánban élő reikisek is mind tévúton járnak?

Akkor oda avattatod magad?

Ez a kiavatlak a roszz beavatásból duma egy kicsit avítt.

" A Raiból átavatott polgárt órákig kellett"gépen tartani" annyira szenvedett de már jól van mert megkapta az igazit. "

Az orcám lereccsen ekkora butaság olvastán.

A reiki tudattal rendelkező energia nem Te adod kényre kedvre hanem a beteg fogad el egy használható eszköznek.
És ezt jegyezd meg egy életre: eszköze lehetsz,bírtokosa nem!

Azt meg ne is gondold hogy Te vagy aki a szentséget adod az avatás/behangolás során.Te barátom csak bábozol a tag körül és a reiki mint azt tette oly sok időn keresztűl magához öleli az őt választót.

De tudod mit?
Azt írsz amit az arcod és a képernyő elbír.


És ez így ment éveken át.
Mára rájöttem nincs kivel beszélni.
Azért szomorú, mert ha partner lenne egy egy gondoltat átbeszélgetésésben talán egyszer tényleg .......
 
A

altungar

Vendég
Azon elmélkedtem, mire való egy olyan embernek, aki magát a megtévesztettek tanítójának tartja az állandó csatázás szócséplés stb?

Feleim.
Ha valaki kíváncsi a mondókámra engem hallgat.
Ha egy másik ember mondókája kedvesebb füleinek, adolgok remészetéből adódóan az ő beszédét hallgatja. És mi van ha egy harmadik ember beszéde kedvesebb füleinek?
Miért kell(?) egyes magukat mesternek tartó embernek,a másikat folymatosan kiemelve fikázni, becsmérelni stb
Megjegyzem engem nem sért én csak mosolygok ilyen dolgokon mert "látom " mekkora erőlködés szüli ezeket a ( valljuk be férfiasan elég erőtlen ) dühtől és megvetéstől terhes sorokat.

Vajon hol van leírva szerte e világon, ki ennek az oda vissza fordított ( nyelvészet), jól rosszul értelmezett, ennek ellenére a világot megtartó erőnek az egyedüli bírtokosa?

Nekem úgy tűnik, ez egy olyan dolog amit nem hogy nem bírtokolhatunk, de ha bírtokolni akarjuk, menten elillan a varázs.
És felváltja az üzlet, a helyes iskolához tartozás és egyéb mélyen az emberi vágy számlájára írható marhaságok tömkelege.

Sehol a Földön nem vitatják embereknek a vallások gyakorlásához való jogát. Nem vitatják spirituális iskolákhoz tartozásának jogát.
Hol teszi ezt egy valaki?
Itt ebben a csodálatos országban, Magyarországon.

Kedveseim.
A szívem fáj látva milyen kicsinyességekre pazarolják egyesek erőiket.

Egyszer régen, egy a Táltos Iskola által hírdetett tanfolyam sorozaton vettem részt ahol azt taglalták, mitől is fontos ez az ország és mitől szakrális ez a föld.

Többek között elmondták, a Kárpátok milyen"érdekes" módon fogják körül ezt a földet, mennyire hasonlít a koponyához, ezzel utaltak arra, a föld szellemisége itt tanyázik.

Ezen gondolatok mentén, azon agyaltam, ha itt egyfajta szellemiség "uralkodik" amit nevezzünk ( manapság lassan pejoratív értelemmel ) magyarság tudatnak, ez az a szellemiség ami az itt élőket át kell hogy hassa, ami minden erre a tájra vetődő, bármely nemzet fiát Magyarrá teszi.
Ez a szellemiség az itt élőt a másik fenntartások nélküli elfogadásásra készteti, hiszen itt ebben a csodálatos Kárpát medencében annyi de annyi nép lett összezárva az évszázadok alatt és annyira keveredtek kultúráink hogy nincs mit egymás szemére vetni, ezen a földön mindenki aki a közért a másikért önzetlenül tesz magyarrá, Magyarrá kell lennie, ezt adja ennek a földnek védelmező szellemisége.

A mai felgyorsult viágban egyszer csak előkerültek olyan tanok amik ugyan ezt hírdették és az áltlag - magyarnak ( innen magyarnak ) kedvesek lettek ezek az igék és kedves lett a másik ember felé fordulás és kedves lett az elesettekkel törődés.

Japánból eredeztették és japán névvel illették és a magyarnak így is kedves lett.

És a magyar nem kért és nem követelt az igét elhozóktól hiteles okiratokat, igazolandó tényleg az e aminek mondják, henem kitárta szívét a messziföldről érkező, szeretetteljes tanok előtt, befogadta, dédelgette, ápolta, fejlesztette féltett kincsét.
Elmonta szeretteinek, elmondta a kínoktól szenvedőknek és elmondta mindenkinek aki kérte, mondja el mitől lett élete szebb, kiegyensúlyozottabb, szereteteljesebb.

Aztán jött egy ember akinek ez nem tetszet és ......

Most erre mit lehet szólni?

Nem alacsonyodok le soha arra a szintre :
hogy egy embert megingassak hitében.

Nem alacsonyodok soha arra a szintre :
hogy elvegyem egy beteg mankóját.

És nem alacsonyodok soha arra a szintre, hogy ha egy ember véleménye különbözik az enyémtől, a szövegből kiemelve, mintegy megbélyegezve ledorongoljam hitében, egyéb meggyőződésében.

Ennyi

Életem majd felét éltem távol szülőhazámtól. Akkor a családom miatt a gyermekem miatt, hagytam el az országot.22 év!
Akkor éreztem teljességében át amit családi barátunk (romániai magyar) mondott mennyire magyar is Ő. Mennyire szereti ezt a nyelvet az embereket, a természetet és mennyire fáj neki, hogy nem úgy állnak hozzá pedig Ő ízzig vérig magyar. Metapasztaltam milyen MÁS-nak lenni milyen magyarnak lenni egy másik országban ahol bár udvariasak de az ember érzi ...
Hazatértem és boldog vagyok, hogy itt vagyok, és nem érdekelnek a szúrkálások sem, sajnálat lakozik csak bennem... mi is az értelme???

Rendíthetetlen HIT és ÖNBIZALOM van bennem, boldog vagyok, hogy újra itthol vagyok. Nekem is van egy életutam, és én is lent kezdtem, főleg külföldön, főleg németországban és nem a tányérmosásra gondolok, de minden munka tisztességes ha szívvel csinálják. Lenézni egy másik embert vagy magunkat mások fölé helyezni viszont Bűn.

Csak csodálkozok néha mekkorára nőtt már az én kis weblapom, hány nagymestert (állítólag) késztetett már megdöbbenésre. De miért nem ír egy sem nekem azon az egyen kívül, hogy mi a vétek???
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Nem tudom, a REIKI Alliance állásfoglalásának mi köze a japán reikisekhez?
Miért kell úgy tenned, mintha nem ismernéd a tényeket? , mintha te magad nem ismernéd a tényeket?

Ujra irjam le, hányszor vizsgálták meg Strohm úr módszerét, mennyi vizsgálat volt már ahol mindig kiderült, mások az állitások Strohm módszerének eredményességéről és más a vizsgálatok eredménye?

Hogy maga Strohm úr sem nevezi már reikinek? Csak tudja, mit hozott létre?

Miért bukott meg nyugat-europában mára szinte minden országban - miközben Usui módszere folyamatosan terjed?

Tényeket, tapasztalatok állitok szembe reményekkel, vélekedésekkel. A tényeket évtizedek óta nem tudják cáfolni.

A betegek sok módszertől gyógyulhatnak - ezt senki nem vitatja. De meg merik méretni a módszereket saját néven, ha tényleg eredményesek.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
A magyar reiki mesterei nem állitják hogy nagymesterek. Nem ők árultak nagymesteri szimbólumokat, egy ilyen nincs köztünk. Vezetővé úgy válnak a társaik tekintik őket annak, fogadják el őket így, nem magukról jelentik ki. Lehet, nem kivánnak önnel kapcsolatba kerülni, nem szerepel vágyaik között. Hirosi Doi érdekli őket például. Fene tudja miért éppen őt választják egy tálcán kinált nagymester helyett...

Ne szerénykedjen, rengeteget dolgozott kis weblapján, begyűjtött reikis jegyzeteket, voltak fizetett google hirdetések (amik sok magyar mester figyelmét felkeltették), japán praxisok öszeszedése (legalábbis egy változata) hogy honlapjára kitegye.

Sok általunk tisztelt mesterenk nincs honlapja... megtalálják őket anélkül.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
régen volt hogy is volt?

Mivel van egy ember akinek levelére nem válaszolok, így mondom el, mi a véleményem a véleményéről :)

Részlet egy azóta a porondról lekerült( megszünt? ) Reiki Egyház lapra írt levelemre küldött válaszból:

Amit nem fogadhatunk el - hogy a REIKI nevet viselje Strohm úr módszere.
Mert egyszerűen nem az.

Magam hajlok arra, hogy Reiki avatást adjak minden RAI tagnak, aki meg
akarja ismerni - de csak az elsőt adhatom meg, a többi már szigorúan
gyakorlástól függ. A REIKI II. előtt például több energetikai lépcső van,
amit el kell érni - ennek vannak jelei. A mi Reikink II. avatása is csak
akkor tartós hatású, ha időben kapja valaki (ezt páran mindig éreztük és
megmondtuk, ha valakinek még korai lenne - bár nálunk akár évekig vártak
maguk a gyakorlók is) és már magasabb az energia szintje, amit kizárólag
rendszeres gyakorlással tud elérni. Betartom Usui útmutatóit - régebben
intuíció, ma már írásos útmutatása alapján - de sok útmutató nekem is nagy
újdonság volt, azonban azonnal követtem - és jöttek az eredmények.

Ha a Reiki útját akarod járni - felajánlom neked a részvételt bármelyik
Shóden (Reiki I) képzésen - teljesen ingyen. A többi tőled függ, merre
tovább? Ha részesülsz a behangolásban - magad fogod megérteni a különbséget.
De figyelmeztetlek, minél régebben vagy a RAI-nál beavatva az ottani
energetikai rendszerbe - annál kellemetlenebb lehet az élményed 21 nap
alatt. Akik eddig jöttek a RAI-ból, mind így jártak, de utána nagyon jól
vannak. Volt, aki karba tett kezekkel, durcásan ülte végig a képzés elejét,
amiért nem fogadtam el, hogy ő már Reiki II.-es a RAI-nál, nem jöhetett
ismétlőnek - aztán Tatabányán őt órákig kellett kezelni. Mindenki végzett
már, de ő minden pozíciónál fél órát vette a Reikit... Erős fejgörcsei
voltak napokon át, sőt több héten át. Majdnem éjfélig kezeltük. Mestertársam
utána naponta. Az élete alaposan megváltozott - sok válság érte el, ami
kiteljesítette. Sok-sok elképzelése volt, amit mára szépen lerakosgatott,
jelenleg Reiki II. avatást kaphatott, és szorgalmasan gyakorol - évek óta.
Szépen fejlődik választott helyi tanítója szerint is.


Nos.
A fenn említett ember egy nagyon speciális kórban szenved aminek legyen a neve mondjuk : Fe Eckard Strohm fóbia.

Minden alkalmat megragad az oly nagyon rajongott név leírásásra, majd azt meglátva, mintegy meghasonlik önmagával és vadul kirohan a fent említett úriember minden megnyilvánulása ellen.

Pont mint a bulimiások :)
Komoly kajaköltemény, belaknak vele torkig majd eltelnek a nasival és utána kőkemény penitencia, megvetés önutálat és végül hányás saját tehetetlenségüktől.

Ennek a Strohm embernek vitathatatlanul hatalmas érdeme hogy nem tukmálja senkire a tudományát.
Azt ki kell érdemelni.

Mivel nem kerestem soha a reikin kívűl kapcsolatot vele és tanaival, mégsem attrocitál, nem fenyeget, nem zár ki, nem átkoz ki egyszóval nekem jobban teszik a stílusa :)

Vitathatalan úri ember.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Tévedés, a diagnózis sem stimmel... Strohm úr már kigyógyult abból, Reiki Nagymesternek higgye magát.

Most épp Botos Ignác hiszi magát reiki mesternek. A fent emlitett úr már nem hiszi magáról ezt. Remélem, itt is lesz gyógyulás.

És én most sem rakom ki a privátban irt leveleidet.... Pedig lehet nagy gondban lennél.

Mert valaki vagy úriember, vagy dumál róla.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Azon is agyaltam vajon a Felkelő Nap Országában tudják e a Magyarországi reki térítés "fogásait".
1 ködösítés
2 beetetés
3 megfélemlítés
4 hülyítés

Szerintem ha tudnának magyarul olvasni és betévednének mondjuk erre az oldalra,nem sok tanfolyamot szervezne ez a kedves ember.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy ember aki azt hiszi az általa lesajnált emberek válszolnak a leveleire.
Milyen szomorú ha valakit nem látnak.
Ez a magánytól lehet. Attól az ember előbb elszürkül végül jön a láthatatlanság állapota.
Akár hasra is eshetnek benne mégsem látszik.
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóval!

Szerintetetek a reiki mennyiben ezoterikus. Úgy értem mennyire tekinthető olyan iskolának, ami egy beavatáson keresztül vezet ez a világ megismerésének egy magasabb állapotába?

Én azt hiszem, és ezt már írtam, hogy a reiki nem ezoterikus abban az értelemben, hogy egyik fokozatának átadása sem jelent ezoterikus tanítás átadását. Csak behangolást. Nem fed fel a tanítvány előtt nagy titkokat. Technikát nyújt csak.

Bár nem vagyok mester, de meggyőződésem, hogy mindezek a mesterszinten sem derülnek ki. Sőt, az lenne a baj, ha ott kiderülne valami. Mint a szcientológusoknál: "a nagy galaktikus birodalom egykor békében élt mígnem ... ". Láthatóan a reiki mesterek nem lesznek jobbak attól, hogy mesterek. Az egyiknek rendszeresen virtuális epeömlése van, a másik nekimegy a saját mesterének, a harmadiknak minden mondata a cigányokról a buzikról és a zsidókról meg a nagy magyar feltámadásról szól, a negyedik reinkarnációs hipnózist végez pszichológus végzettség nélkül, ... Nincs közös alap, ami megmutatkozna. Lehet mondani, hogy van, de a magatartásukból, gondolkodásmódjukból egyáltalán nem ez látszik.

Tehát szerintem a reiki nem ezoterikus tudákosság.
 

Kalin

Állandó Tag
Állandó Tag
....
több vezetőnknél már a honlap kiverte a biztositékot és a new usui reiki és képviselője így napirenden kivüli téma lett. Aki addig nem olvasta a fórumot, át tudta tanulmányozni szombat este. Még soha senkinek nem sikerült ennyi mesternél és több dologban szinte napok alatt kiverni a biztositékot a magyar reiki történetében.
...
(kiemelt részt én emeltem ki, Kalin)

Kedves Fodor György,
szivesen olvasnám itt azon mesterek névsorát
- természetesen a hozzájárulásuk után -
akik "szombat este" azzal vannak elfoglalva, hogy milyen magánvélemények jelennek meg a témával kapcsolatban a honlapokon és akiknél kiverte a biztosítékot az, amit pl.ezen az oldalon olvashattak.
Azt hiszem ez a lista (állásfoglalás) egy döntő bizonyíték, lehetne az Ön által említett "magyar reiki történetében".


Bocsássátok meg hogy máshonnan idézek ...
2009. feb. 11. 21:11 | Válasz | #1619
...

Kedves Igipapa,
nézd a dátumot...
több, mint egy év elmúlt, s lám, megint ennél tartunk:rolleyes:

*
Azt gondolom, hogy most megyek és feladok egy társkereső hirdetést.
Nem tudtok valami jó helyet?
;)
 

ebbolond

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy van-e olyan könyv(letöltető állapotban) amiből el lehet sajátítani a reiki alapjait?
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Igipapa,
nézd a dátumot...
több, mint egy év elmúlt, s lám, megint ennél tartunk:rolleyes:
Az a furcsa, hogy kísérteties a hasonlóság a fundamentalista keresztényekkel ill. a szélsőjobboldali kommentelőkkel. Adott egy csörte. Érvek, ellenérvek. Bonyolódik a téma, finomodnak az érvek. Disztingválunk, disztingválunk, hivatkozunk, beszélgetünk. Béke és konszenzus látszata. Egymás vállára borulás, család, gyerek, hobbi barátok, közös kávéra invitálás: lásd: mégis van megbékélés. Ekkor a keresztény ill. szélsőjobboldali rossz lábbal kel föl és előről kezdi: "aki hisz az meg van váltva, aki nem, az meg van halva", ill. "a pirézek akkor is világuralomra törnek, ha nem látod vak vagy".

Mindannyian autisták, bántja őket a változó világ, nekik pszichoterápia a fröcsögés. Ilyenkor vezetik le a rossz világ okozta feszültséget.
 
A

altungar

Vendég
Szóval!

Szerintetetek a reiki mennyiben ezoterikus. Úgy értem mennyire tekinthető olyan iskolának, ami egy beavatáson keresztül vezet ez a világ megismerésének egy magasabb állapotába?

Én azt hiszem, és ezt már írtam, hogy a reiki nem ezoterikus abban az értelemben, hogy egyik fokozatának átadása sem jelent ezoterikus tanítás átadását. Csak behangolást. Nem fed fel a tanítvány előtt nagy titkokat. Technikát nyújt csak.

És ezt nyugaton már tudják....Itt Magyarországon a"Mester" csak ismételgeti élő átadási vonalon az Ő kis világának tapasztalatait és nem a "tanítványt" ösztökéli saját megélésre tapasztalásra,...és itt nem a kézpozíciókról beszélek

Bár nem vagyok mester, de meggyőződésem, hogy mindezek a mesterszinten sem derülnek ki. Sőt, az lenne a baj, ha ott kiderülne valami. Mint a szcientológusoknál: "a nagy galaktikus birodalom egykor békében élt mígnem ... ". Láthatóan a reiki mesterek nem lesznek jobbak attól, hogy mesterek.

Míly igazat szóltál... és ez így van, de ha ezt mindenki tudná akkor a eiki nem lenne más mint a Búvárkodás, megtanítanak és ha akarsz akkor Búvár leszel egy életen át de ha nem akkor csak a nyári szünetben,..

Az egyiknek rendszeresen virtuális epeömlése van, a másik nekimegy a saját mesterének, a harmadiknak minden mondata a cigányokról a buzikról és a zsidókról meg a nagy magyar feltámadásról szól, a negyedik reinkarnációs hipnózist végez pszichológus végzettség nélkül, ... Nincs közös alap, ami megmutatkozna. Lehet mondani, hogy van, de a magatartásukból, gondolkodásmódjukból egyáltalán nem ez látszik.

Tehát szerintem a reiki nem ezoterikus tudákosság.

A Reiki semmi más mint veleszületett jogunk az életre, megadja az alapot, (energetikailag) de nem határozza meg a szellemi fejlődést....
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy van-e olyan könyv(letöltető állapotban) amiből el lehet sajátítani a reiki alapjait?

Mint az közismert a reikit csak hiteles, élő tanátadási vonalon, mester-tanítvány viszonyban lehet csak elsajátítani. A tradicionális vélemény szerint netről letöltött anyagokkal nem lehet a reikit elsajátítani, sőt, az kóklerség, a tradíció felhígulása, a dekadens nyugat fogyasztói szemléletének eluralodása, az egó istenítése, súlyos pszichológiai problémákhoz vezet, tele vannak a pszichiátriák a nemtradícionális reikisekkel, akik ezekbe az anyagokba felelőtlenül belenéztek. Ráadásul az ilyen tudást nem fogadják el a tradícionális iskolák.

Ám, ha a fent említettek gyanúsan manipulatívnak tűnnek számodra és tudsz angolul, tudok javasolni egy könyvet. :)
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Van....sőtt van Önbeavatás is....

Igen, van önbeavatás, de azért én csínján bánnék ezzel az opcióval. Tudok érvelni amellett is, hogy működik és amellett is, hogy nem. Számomra mindkettő egyenlő erősséggel védhető. Persze ezek az érvek nem "mert meg van mondva a megvilágosodott mesterek által" típusú érvek - éppen ezért veszem őket komolyan.

Másrészt még ha létezik is önbehangolás (nem spontán módon történet önbehangolódás), akkor is élmény az, amikor a reiki körben fizikailag érezhető, amint az egyik kézből átáramlik a másik ember kezébe a cucc. Ezt kihagyni vétek, ezért én praktikus okokból a külső behangolású reikit ajánlom.
 
Oldal tetejére