TV-ben láthattuk,könyvben olvashatjuk

Boog90

Állandó Tag
Állandó Tag
Vizet az elefántnak-Sara Gruen A könyv szerintem nagyon jó, és lényegében a film is követi a sémát, persze itt is van jó pár változás, mint minden könyv alapú filmnél, de nekem tetszik a film is :D
 

luca2020

Állandó Tag
Állandó Tag
Suzanne Collins : az èhezok viadala-nekem nagyon tetszett a konyv,a filmmel se volt kulonosebb bajom,jo szinèszek,jo tortènet,kicsit rovid sztem ahhoz h minden lènyeget beletegyenek.Nekem bejott :)
 

Pruntyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is nagyon tetszett a konyv de nem "merem" megnezni a filmet mert bennem kirajzolodott egy kep a szereplokrol. Lattam egy reszletet a filmbol es en mashogy kepzeltem el pl. Peetat magam elott... illetve egy baratnom - aki latta a filmet - azt mondta, hogy a filmbol nem jon at a szerelmi vonal... Errol nem tudok nyilatkozni mert nem lattam... de ezen okok miatt nem akarom megnezni....

"Suzanne Collins : az čhezok viadala-nekem nagyon tetszett a konyv,a filmmel se volt kulonosebb bajom,jo szinčszek,jo tortčnet,kicsit rovid sztem ahhoz h minden lčnyeget beletegyenek.Nekem bejott
icon_smile.gif
"
 

dvlac

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvasás közben az ember saját magának képzeli el a személyeket, a helyszíneket. Ehhez képest a film majdnem mindíg kevesebbet képes nyújtani.
 

Gina90

Állandó Tag
Állandó Tag
David Nicholls - Egy nap, előbb a filmet láttam és beleszerettem, majd megvettem a könyvet és ha lehet még jobban beleszerettem :) a könyv nyilván sokkal részletesebb, de a film kiválóan visszaadta amit az író papírra vetett szerintem :)
 
S

Seeaussicht

Vendég
Valaki nem tudja, hogy milyen a Jövő kezdete című könyv? A film annó egyik kedvencem volt, s most tudtam csak meg, hogy az eredetije egy könyv...
 

rm.vivo

Állandó Tag
Állandó Tag
Most nemrég ment az egyik csatornán a minisorozat, és én addig nem is foglalkoztam ezzel a Katedrális c. könyvvel, mert a tartalom alapján nem érdekelt...viszont miután megnéztem már alig várom, hogy elkezdhessem a könyvet (jelenleg még olvasok egy másikat, addig nem akarom elkezdeni, még azt be nem fejeztem!)...akkor én mégjobban fogom szeretni a könyvet?
Lassan kezdek rájönni, hogy talán mégis csak az a jó sorrend, ha előbb filmben nézi meg az ember, és aztán a plusszt hozzá kapja a könyv által! :D
 

dvlac

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam pedig a "fordított sorrend" az igazi (előbb a könyv, aztán a film..). Elolvasva a könyvet a film csaknem mindig csalódást okozott. Valószínüleg azért, mert a könyvet olvasva a saját fantázia-világomat építem a cselekmény köré; a film készítőit pedig idő- és költséghiány inkább korlátozni szokta egy könyv megfilmesítésében, vagy egy részlet kibontásában.
 

kovacs0

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nemrég a Tv-ben láttam egy nagyszerű filmsorozatot, az Acu hercegnőt, ami egy japán regény alapján készült. Az író nevét sajnos nem tudom és azt sem, hogy a regény magyarul megjelent-e, de ha valaki tud róla valamit, szívesen venném, ha jelezné, esetleg feltöltené.
 

siskot

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a George R. R. Martin által alkotott világot követem nyomon mind könyvben mind sorozatban. Mindig a könyvet olvasom előre és utólag nézem meg a sorozatot. Még mindig így csináltam, nem tudom jobb lenne e fordítva. Ha először nézném meg a filmet, akkor már nem lenne akkora szükség a képzeletre. Akkor már kap az ember egy képi világot és nem nagyon tud tőle eltávolodni. Akaratlanul is olyannak képzeli el a szereplőket, mint ahogy a filmen látta.
 

Claire 959

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
Én is mindig a könyvvel kezdem. De a thrillert megnézem, így a szereplőket már ez alapján képzelem el az olvasás alatt. Kivétel volt a Szürke 50 árnyalata trilógia. Kellemes meglepetésben volt részem, amikor megláttam a férfi szereplőt, Matt Bomer-t. A másik pedig a Burok , Stephenie Mayer-től. A filmet épp ma láttam egészben.
Nagyon örültem, hogy megtaláltam az egyik tárhelyen. A könyv jobban tetszett, de ez így szokott lenni.
 

apwbdum

Állandó Tag
Állandó Tag
Az aranyiranytu-t olvastam es filmen is lattam szinte hihetetlen de ez az elso ilyen kombinacio aminel a film jobb. Mert mindig a konyv a jobb a kepzelet szarnyalasa miat, de most szerintem a szornyu forditas miatt a konyv nyert.
 

ametiszt99

Állandó Tag
Állandó Tag
Miután hétvégén elolvastam Ken Follett:A Katedrális című könyvét megnéztem a filmet is, ami nagy csalódás volt a számomra.

Akkor még nem láttad a Katedrális folytatásának Az Idők végezetéig-nek a feldolgozását.Az aztán valami borzalom.Fontos szereplőket hagynak ki és átírják a karakterek életét.Szörnyű!!
 

reveszandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Volt egy film a mozikban úgy harminc éve, az olasz rendőr családját megölik, a rendőr bosszút esküszik, és a kivitelezésben titokban segítenek az idős nyugdíjas nagynénik. Nálunk a filmet szemet szemért, fogat fogért címmel vetítették, amúgy filmvígjáték volt, de sajnos az imdb-n sem találom, mert akkoriban még az eredeti címet ügyesen titkolták, én meg már nem emlékszem.. Ha valaki a címét megmondja, így péntek 13-án, hát biztosan szerencsés leszek!:))
 

nagyzsofi2345

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a Gyűrűk ura könyvben és filmen is egyaránt jó nem véletlenül nyert három Oscar-díjat a film, de vannak olyan filmek mint például az Eragon ami könyvben szerintem ezerszer jobb mint filmen.
 

elsijud

Állandó Tag
Állandó Tag
A Gyűrűk ura valóban jó filmen is, bár azért a könyv sokkal jobb. A hobbitból készült filmek viszont nem nyerték el a tetszésemet :(
 

elsijud

Állandó Tag
Állandó Tag
Könyvben ezerszer újraolvasós kedvencem Daniel Keyes: Virágot Algernonnak. A belőle készült mindkét film azonban legfeljebb egyszer nézhető :( Ken Kesey Száll a kakukk fészkére talán az egyetlen olyan könyv, amit láttam filmen is ( a zseniális Jack Nicholsonnal a főszerepben), színházban is, és mindenhogy fantasztikus élmény volt!
 
Oldal tetejére