Csipkeverés

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, nagy a csend csipkeveres teren :). En is eltuntem, voltunk negy napig Barcelonaban egy nagy csipkes osszejovetelen amit nagyon vartam de az ido kitolt velunk. Annyira hideg es esos volt, hogy teljesen tonkretette a napot. Tettem fel ide kepeket, lathatjatok ti is milyen volt, pedig ha szep az ido szuper lett volna. Nagyon sokan el sem jottek, aki eljott azok kozul sok nem pakolta ki a parnajat mert szemerkelt az eso.
Kozben kaptam ket het halasztast a lepkemre, szerencsere, most azzal dolgozom, mar majdnem repul :).
Ti hogy alltok a munkakkal?
https://picasaweb.google.com/116766802760866700345/Barcelona26052013
 

Lessy

Állandó Tag
Állandó Tag
Na.... persze, hogy csend volt... mert "átalakítottak".
Marcsi, elkezdtem egy terítőt, amit Te küldtél. Egyelőre több a csúnya szó... Két nap alatt haladtam 5 cm-T!
Félverésnél hogy csinálunk olyan Ívet, hogy ne tolódjon el?

Egyébként a cantúi csipkebetétes terítőről van szó. Már a minta levétele kiborított... na, majd meglátjuk...

Ölelés mindenkinek:
Lessy
 

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Lessy, ismeros a csunya szavas csipkezes :) de hidd el csak az eleje nehez, aztan amikor mar megy a minta el sem tudod kepzelni, hogy miert volt olyan nehez az eleje, tapasztalatbol mondom .... Milyen ivre gondolsz felveresnel? Ha felteszed a kepet egy jelzessel mire gondolsz talan jobban tudunk otleteket adni. Kitartas!!! En is azt hittem, hogy a lepkemmel sitty, sutty elkeszulok, aztan dehogy... de most mar kozeledik a vege. Utana Binche csipket fogok verni, hat az a ket nap alatt egy centi kategoria. Itt vannak kepek Binch csipkekrol:

https://www.google.com/search?q=bin...uH4PB0QXvk4CwBQ&ved=0CEgQsAQ&biw=1920&bih=852

Stikiben elkezdtem mar egy kis elefantos mintat, kellett egy kis valtozatossag a lepke mellett, ez a minta kb. 5 cm szeles es 76 par orso kell hozza.
 

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem nem lehetnek megadva a kituzesi helyek, azert maceras a dolog. Azt probald ki, hogy amikor "hullamos" a minta, ott a belso, azaz kisebb ivben surubben szurd le a tuket mint a kulsoben, igy nem fog elcsuszni. Ha szemre nem megy, rajzold be elore ugy konnyebb. A lenyeg az, hogy a belso ivben kisebb a tavolsag a leszurasi pontok kozott mint a kulsoben. Legrosszabb esetben probald meg atrajzolni a kituzesi pontokat a keprol a mintara.
 

Niké Alno

Állandó Tag
Állandó Tag
130604 002.jpg Sziasztok! Végre újra itt, bár még ismerkedem a megújult külsővel.Ez iszonyat nagy munka lehetett ennyi adatot kimenteni és átpakolni az új helyre.Minden elismerésem azoké, akik ezt megcsinálták és köszönet érte!
Marcsi köszi a linket a nagy csipkés összejövetelről is.Biztos vagyok benne, hogy így is nagy élmény lehetett, hiszen mindig tanul az ember valamit belőle.Egyszer majd én is szeretnék egy hasonlóra eljutni, már egy jó ideje tervezgetem.Örülök, hogy a lepkéd már majdnem repül.Ez szuper!! Majd ha lehet feltétlen mutasd meg nekünk légyszi! Írtó kíváncsi vagyok rá.Tündéri a leendő elefántkád.Tutira megbírkózol vele.E felől semmi kétségem sincs.Ez a csipke fajta kicsit hasonlít a mi Hunnia csipkénkhez.Ezzel is csak nagyon lassan lehet haladni.
Lessy nagyon mutatós ez a kis csipke betét.Én javasolnék még segédtűt használni, mert a félverésnél könnyen eltolódhat a háló.
Nálam elkészült a 3. kis terítő is.De most a szívest tettük fel.Jelenleg egy szélcsipkébe kezdtem, de azon gondolkodom, lehet karkötő lesz belőle.Pont méretes lenne a karikába.Ez csak 20 párral készül.Igaz ma gyorsan összehoztam egy virágot.(orchideát).Csak még nincs fotózva, talán holnap sikerül feltenni és a mintáját is szeretném.Hátha kedvet kaptok hozzá.:)
 

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Nike, nagyon szep a teritod! Mar en is nagyon varom, hogy elkeszuljon a lepke de lassan haladok vele, ma is egesz nap dolgozom, de hat majd csak elkeszul. Akkor teszek fel majd kepeket is rola. Utana pedig jon az elefant. Jo kis gondolkodos csipke lesz de azt nagyon szeretem.
Az orchidea kepet es a mintajat is szivesen vesszuk :) .
A megujult kulso nagyon jol sikerult szerintem, sokkal egyszerubbek a funkciok, pl. kepfeltoltes es attekinthetobb az egesz. Minden tiszteletem azoke akik megbirkoztak vele, szuper munkat vegeztek.
 

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat akkor probalkozom ujra az irassal, mert az elobbi hozzaszolasom eltunt...
Nike, nagyon koszonom a mintat az orchidearol, nagyon szep!
A pillangom meg mindig nem repul, ferj halaszle partit rendezett szombaton, amire vendegeket is hivott, vasarnap pedig a ket fiunkkal es baratnoikkel volt kozos program. Nagyon klassz volt, csak csipkezes semmi...
Meg a het vegeig van lehetosegem beadni a vizsgara, ugyhogy probalkozom vele.
Nike, felteszem ide az elefant mintajat es a munkarajzot. A lila vaszonveres, a zold felveres, a piros egeszveres. Remelem ki tudod bogozni.




Binche002.jpg Binche003.jpg
 

Niké Alno

Állandó Tag
Állandó Tag
Marcsi nagyon szívesen.:) Én is nagyon köszönöm az elefánt mintáját és a munkarajzot is. Igen, ismerem a színeket, nem bonyolult.Lementettem és a terveim között van.:)Csak az a rengeteg pár.....huhh...
Akkor klassz hétvégétek volt, de most hajrá pillangó!!!! Várjuk mi is majd! Mindent bele!
 

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jo megoldas ez a szinekkel, okos volt aki kitalalta. Igy anelkul is megcsinalhatsz egy mintat hogy latnad a kesz csipket. A hetvege nagyon jo volt de borzalmasan nyomaszt a lepke. Tegnap este munka utan csinaltam kicsit de hat tobbet hatra mint elore volt, ugyhogy inkabb hagytam. Azert egyszer majd csak elkeszul:)
Nike te most min dolgozol?
Lessy hova bujtal????????
 

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Hurraaaaaa, tegnap este befejeztem a lepket, pontosabban a csipkezos reszet, aztan ket oran keresztul szedegettem belole a tuket de meg csak a fele van kint. Ma este meg levagom a felesleges szalakat, aztan meg egyszer kemenyitem es csak utana szedem le. Izgulok nagyon mert az mindig rizikos hogy milyen lesz amikor lekerul a parnarol... Ha sikerul akkor meg megcsinalom a dokumentaciot is hozza es a het vegen ELKULDOM :p). Majd teszek fel kepeket ide is.
 

Niké Alno

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez ám a jó hír, Marcsi!!!:) Nagyon örülök, hogy kész a pillangód!!! Meglátsd, már az a keményítés+ a maradék gombostűket kiszedegetni gyerekjáték lesz! Az oroszlán részén túl vagy a munkának, a többi már csak ráadás.:) Bár jó sok gombostűt felhasználhattál hozzá.Mekkora a mérete? Nagyon kíváncsi vagyok rá, majd ha időd engedi, légyszíves mutasd meg nekünk!
Én most csak a maradék fonalaimat próbálom elhasználni.Különböző Torchon csíkokat készítek, de nem nagyon fogy a cérna, pedig már a 3.-nál tartok.
 

Marcsi158

Állandó Tag
Állandó Tag
Haaat a pillangom elkeszult, de megsem tudtam leadni idoben. Kiderult, hogy egy nappal eltajoltam magam es aznap lettem kesz amikor le kellett volna adjam a lepket, meg a tobbi anyagot is. Igy aztan kisse elbanatosodtam. Vegul is most a het vegen kell leadjam potlolag de a diplomat majd csak osszel kapom meg, ami nem nagy katasztrofa. Legalabb lesz idom alaposan atnezni a dokumentaciojat mert azt is nagyon kapkodva csinaltam az ido szuke miatt. Azert vagyok csak merges mert tenyleg ejjel nappal (mar amikor idom volt ra) hajtottam, hogy elkeszuljek es megsem sikerult. Móga0002_1.jpg [Meg le sem fenykepeztem, talan ma azt is megcsinalom.
Nike, kerdesem van hozzad. Kaptam egy magyar anyagot amiben van egy hegyes fordulat rajza. Mit ertetek ti a visszatuzes alatt? Le tudnad irni nekem? Felteszem ide a kepet es elore is koszonom a segitsegedet!
 

Lessy

Állandó Tag
Állandó Tag
Itten vagyok, csak nekem folyamatos hibát írt ki.

A munkáitok nagyon szépek. Tényleg, mind egy-egy remekmű.

De én most nagyon szomorú vagyok. Egyszer elmesélem.

Vigyázzatok magatokra!

Üdv: Lessy
 
Oldal tetejére