Élet a halál után

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak nem akarod azt mondani, hogy ezek a betegek azért olyanok mert a lélek, naprol napra cserbenhagyja öket? Az épp eszük, a karakterük elvándorol a Jézuskához? Hátrahagyja a testüket? Ilyen bosszuállo lenne a joistened?

Ernoe légyszives tanulj meg szöveget értelmezni.A lélek bennünk van,és halálunk után lép ki véglegesen a testünkből.
Viszont még éltünkben először a lélek betegszik meg,aztán a test,ezt már az orvostudomány is felismerte,ezt nevezik psychoszomatikus betegségnek
,de ezt te is tudod!

Ha igy gondolod akkor neked még az ördögtöl valo megszállottságban is hinned kell. Minden epileptikus beteg egy ilyen szörny lehet a szemedben. Ez egy igen rosszindulatu világnézet, nem szeretnék a környezetedben élni.
-
737380836-exorcism_artikel_475px-1I09.jpg
Fogalmam sincs miről beszélsz Ernoe,hogyan társitod a betegséget az ördöggel??
Úgy látszik a te fejedben ez a sorrend.;)

-
Elményeket csak még részben müködö aggyal lehet szerezni, a halott nem képes emlékezni ahogy a kikapcsolt számitogép sem tárol le adatokat.

Ebben igazad van Ernoe,de akinek az agykérge egyáltalán nem működik,az agyhalott az orvostudomány szerint.Dr. Eben Alexander az volt,mint ahogy a dokumentáció igazolta.
Ennek ellenére élménye friss,és teljesen valós volt!

Nincs egyetlen valamirevalo neurologus aki komolyan hinne ilyesmiben. Az orvosok nem olyan szokimondoak mind én, különösen nem szellemileg sérültekkel szemben mert a sérültagyu emberek nem tudják elviselni a realitást, a tényekkel valo konfontálás sulyosbithatják az állapotukat. Gondolom itt a topikban agyilag egészséges emberek találhatoak.

Csak van Ernoe,én 1-et ismerek Magyarországon,neve: .Dr. Csókay András,idegsebész főorvos
Ő fejlesztette ki a súlyos traumás agyduzzadás kezelésére az úgynevezett éralagút-technika módszert, de további koponya- térnyerési technikák új műtéti megoldásai is neki köszönhetők.
Ő nem vonja kétségbe kollégája szavait.

"Az agyunk csak abban segít, hogy ezeket kifejezésre juttassuk, véli Csókay András. Hozzátette: ha halálközeli élménye közelebb vitte dr. Eben Alexandert Istenhez, akkor egészen biztos, hogy igazat mondott."

Úgy tűnik, nem vagy egyedül a szókimondással....kérdés kinél van a hitelesség.Szerinted?

En láttam számos realista - te atheistát mondanál -embert amint a halál elvitte öket szép lassan de emelt fövel, nem meggörnyedve, könyörögve mind egy megvert kutya az "isten irgalmáért".
Amikor oda jutol,nem könyörögsz,legfeljebb egy pohár hideg vizért..,ha még tudsz beszélni..;)
 
Utoljára módosítva:

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy mondhatsz ilyen csacsiságot, az emberek millioi azért halnak meg mert nincs mit enniük, azért maradnak életben mert "tablettákat" szednek. Vedd el a cukorbetegtöl az inzulint és meglátod menyire függünk az anyagtol.
Senki nem mondta, hogy az emberi testnek nincs szüksége az anyagra, hiszen akkor enni és inni sem kellene. Az élet forrása mégsem az anyag. Az ember azonban csak úgy tud a földön élni, ha testben él. A bibliai antropológia szerint az ember szellemi lény, akinek van lelke és testben él. Ha ez a hármas egység megbomlik, akkor a test meghal, a szellem és a lélek pedig felveszi az örökkévaló létezés előlegét: vagy fenn, vagy lenn, aszerint, hogy milyen állampolgárság van beírva a szellemi útlevelébe. A feltámadás során Jézus szavára a már szétporladt anyagi elemek újra egyesülnek, összeszerveződnek, megelevenednek és újra egyesülnek a szellemmel és a lélekkel, vagyis megint létrejön a hármas egység, ez azonban már meg is marad.


Az inzulint nem "Maténak a korintusiakhoz irt levele" alapján hoztuk létre hanem az evolutio ismeretében.
Hoztuk létre? Tudtommal az inzulin nem létrehozva lett, hanem felfedezve, majd izolálva, végül felhasználva, és nem az evolúció, hanem a tények ismeretében. Pár kísérleti állat biztos korábban kilehelte a páráját, miután eltávolították a hasnyálmirigyét, hogy meglássák, hogy valóban felmegy-e a vércukorszintje. Felment. Amelyiknek beadták, annak lement, de én személy szerint kételkedek abban, hogy életük végéig kezelték volna a kísérleti állatok mesterségesen előidézett cukorbetegségét. Hol van ebben az általad sokszorosan felmagasztalt evolúció elmélete? Mert nem az a kérdés, hogy az inzulin felfedezői és alkalmazásának fejlesztői miben hittek, amiről nem szól a fáma, hanem az, hogy mit tettek. Amit tettek nem az evolúción alapult, hanem sokkal inkább az ellenkezőjén. Én úgy gondolom, hogy az evolúcióhoz sokkal inkább passzolna a karmikus filozófia, mint az, ahogyan az orvostudomány lépten-nyomon beavatkozik a Szent Evolúció folyamatába. Az evolúciónak sokkal inkább megfelelne a fatalista hozzáállás: Biztosan az Evolúció akarata. A gyengébbnek pusztulnia kell, ahogy megmondatott a Nagy Darwin által, hiszen már, az őslevesben is így volt. Úgy kell neki! Miért nem fejlesztett ki egy megbízhatóbb hasnyálmirigyet? Nyilván genetikai hulladék, nem méltó a fennmaradásra, mint mi.
Nekem is az a véleményem, hogy irjuk le tárgyilagosan a halált kisérö élményeket és hagyjuk ki az istenes magyarázatokat. Aki a fejfájás okát szellemeknek tulajdonitja az egy rossz orvos.
Szerintem ne hagyjuk ki! Ezt semmi más nem indokolja, csak a te ellenkezésed, legalábbis itt. Te kihagyhatod, innen úgy tűnik, felnőtt ember vagy. Bárki kihagyhatja, csak ne kényszerítsen másokat ugyanerre. Ehhez senkinek sincs joga, sem az egyiknek, sem a másiknak.
 

KrisztiSanyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Létezik-e Isten?
Van-e Isten? Íme, hat érv amellett, hogy igen.

Marilyn Adamson írása

isthere1NEW.gif
Lehet, hogy örülnél, ha valaki bizonyítékot mutatna Isten létezésére, aztán teljesen rád bízná, hogy mit csinálsz ezzel az információval, és nem kényszerítene téged semmire. Hadd próbáljak most bemutatni néhány olyan érvet, amik arra utalnak, hogy Isten létezik!

Mielőtt azonban ezt tenném, arra kérlek, hogy először gondoljunk végig valamit. A Biblia azt mondja, hogy elképzelhető, hogy valaki számára elég bizonyíték áll rendelkezésre Isten létezésével kapcsolatban, mégis „elfojtja magában” az igazságot Istenről.1Másrészt azok számára, akik tudni akarják, hogy Isten tényleg „ott van-e”, Ő azt mondja:„Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.”2 Mielőtt tehát az Isten létezésével kapcsolatos tényeket megvizsgálnád, tedd fel magadnak a kérdést: Ha tényleg létezik Isten, vajon meg akarnám ismerni?

Most pedig következzen néhány megfontolandó érv...

1. Létezik-e Isten? Bolygónk komplexitása olyan tudatos tervezőre mutat, aki nem csak megteremtette a világegyetemet, de a mai napig fenntartja azt.
Rengeteg olyan példát lehetne mondani, melyek az isteni tervezésre utalnak. Íme néhány ezek közül:

A Föld... bolygónk mérete tökéletes. A Föld mérete és az ebből következő gravitációs erő vékony, elsősorban nitrogénből és oxigénből álló gázréteget tart meg maga körül, ami mindössze kb. 80 kilométerre terjed ki a földfelszíntől. Ha a Föld kisebb lenne, akkora, mint például a Merkúr, a légkör megtartása lehetetlenné válna. Ha viszont a Föld nagyobb lenne – mint például a Jupiter –, a légköre szabad hidrogént tartalmazna.3 A Föld az egyetlen olyan bolygó, amelynek atmoszférája alkalmas az emberi, állati és növényi élet fenntartására.

isthere2NEW.gif
A Földnek a Naptól való távolsága is ideális. Nézzük például az általunk tapasztalt hőingadozást, ami -35 és +50 °C között mozog. Ha a Föld kicsivel távolabb lenne a Naptól, mind megfagynánk. Ha pedig közelebb, akkor megégnénk. A Föld pozíciójának változása ellehetetlenítené a földi életet. A Föld tökéletes távolságban van a Naptól, miközben több mint 100.000 km/h-val kering körülötte. A tengelye körül is forog, ami lehetővé teszi, hogy a bolygó felülete minden nap megfelelően felmelegedjen és lehűljön.

Holdunk méretéből és a Földtől való távolságából következő gravitációs vonzás mértéke is éppen megfelelő. A Hold fontos óceánáramlatokat és árapályt kelt, amelyeknek köszönhetően a víz nem áll egy helyben, ugyanakkor a hatalmas óceánok nem söpörnek végig a szárazföldeken.4

A víz... színtelen, szagtalan és nincs íze sem, mégsem maradhat életben egyetlen élőlény sem nélküle. A növények, állatok és emberek nagyrészt vízből állnak, például az emberi szervezet kb. kétharmad része víz. Érdekes, hogy a víz tulajdonságai mennyire az életre lettek szabva:

Szokatlanul magas forrás- és fagyáspontja van. A víz teszi számunkra lehetővé, hogy folyamatos hőmérsékleti változásokkal teli környezetben éljünk, miközben a testünk állandóan kb. 36,6 °C-os hőmérsékletű marad.

isthere3NEW.gif
A víz univerzális oldószer. A víznek ezen tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a legkisebb erekben is több száz különböző vegyület, ásvány és tápanyag utazzon a szervezetünkben.5

A víz ezenkívül kémiailag semleges. Mivel nem változtatja meg az általa szállított anyagok szerkezetét, a víz lehetővé teszi az étel, gyógyszerek és ásványok felszívódását, így a szervezetünk fel tudja használni őket.

A víz egyedi felületi feszültséggel bír. A növényekben lévő víz emiatt felfelé, a gravitációval ellentétes irányban is képes folyni, eljuttatva az életadó tápanyagokat még a legmagasabb fák csúcsába is.

A víz „felülről lefelé” fagy be, és a szilárd állapotú jég úszik a víz tetején, így a halak télen életben maradhatnak a jég alatt folyékony állapotban maradó vízben.

A Földön található víz kilencvenhét százaléka sós vízű óceánokban van. De a Földön működik egy olyan szisztéma, ami eltávolítja a sót a vízből, majd szétosztja ezt a vizet szerte az egész bolygón. A párolgás elválasztja az óceán vizét a sótól, majd felhőket formál, amelyeket a szél a szárazföld fölé fúj, és így eljuttatja a vizet a növényeknek, állatoknak és embereknek. Ez a tisztító- és ellátórendszer tartja fenn az életet a Földön. Egy olyan rendszer, ami a víz újrahasznosításán és visszaforgatásán alapszik.6

Az emberi agy... amely bámulatos mennyiségű információt dolgoz fel egyszerre. Az agyad folyamatosan befogadja az összes színt és formát, amit látsz, a külső hőmérsékletet, a talaj nyomását a lábadon, a körülötted lévő hangokat, a szádban lévő szárazságot, és még sok mindent egészen a billentyűzeted tapintásáig. Az agyad tárolja és feldolgozza az összes érzésed, gondolatod és emléked. Mindeközben a szervezetedben zajló folyamatokat is felügyeli, pl. a légzési ritmust, a szemhéjad mozgását, az éhséget vagy a kezedben található izmok mozgását is.

isthere4NEW.jpg
Az emberi agy másodpercenként egymilliónál több üzenetet dolgoz fel.7 Az agyad mérlegre teszi minden egyes adat fontosságát, és kiszűri a viszonylag haszontalanokat. Ez a szűrési folyamat teszi lehetővé, hogy koncentrálni tudj, és hatékonyan elboldogulj a világban. Az agy másképp működik, mint a többi szerv. Képes érvelni, érzéseket átélni, álmodni és tervezni, cselekvésbe fogni és kapcsolatba lépni más emberekkel.

A szem... hétmillió színt tud megkülönböztetni. Folyamatos autófókusz üzemmódban működik, és döbbenetes mennyiségű, 1,5 millió üzenetet fogad be egyszerre.8 Az evolúció a már létező organizmusokból kiinduló és azokon belül lezajló mutációkat írja le. Az evolúció viszont önmagában nem magyarázza meg az agy vagy a szemkiindulóforrását: az élő szervezet kialakulását az élettelen anyagból.

2. Létezik-e Isten? Az univerzum egyszer csak létrejött – ezt vajon mi okozta?
A tudomány mai állása szerint a világegyetem egyetlen hatalmas energia- és fényrobbanással – az Ősrobbanással – kezdődött. Ez volt a közös kiindulópontja mindennek, ami csak létezik: ez volt a világegyetemnek, a térnek és magának az időnek is a kezdete.

Robert Jastrow asztrofizikus, aki agnosztikusnak tartja magát, kijelentette: „Mindennek a magja, ami a világegyetemben valaha történt, abban az egyetlen pillanatban lett elvetve. Az összes csillag, bolygó és élőlény a világegyetemben olyan események eredményeképp jött létre, amelyeket a kozmikus robbanás pillanata indított be… a világegyetem csak úgy berobbant a létezésbe, és nem tudjuk megmagyarázni, hogy mi okozta ezt.”9

Steven Weinberg fizikai Nobel-díjas tudós azt mondta, a robbanás pillanatában „a világegyetem körülbelül százezer millió Celsius fokos volt… és fénnyel volt tele.”10

A világegyetem nem mindig létezett, volt egy kezdete. Egyszer csak létrejött. Ezt vajon mi okozta? A tudósoknak nincs magyarázatuk a fény és az anyag hirtelen robbanására.

3. Létezik-e Isten? Az univerzum mindenütt érvényes természeti törvények szerint működik. De vajon miért?
Az életben annyi minden bizonytalannak tűnik. Mégis vannak dolgok, melyekre nap mint nap biztosan számíthatunk: a gravitáció állandó marad, a pulton hagyott forró kávé kihűl, a Föld ugyanúgy 24 óra alatt fordul körbe, és a fénysebesség sem változik – a Földön és tőlünk távol eső galaxisokban sem.

Hogy lehetséges, hogy rengeteg olyan természeti törvényt tudunk felisorolni, amelyek sosem változnak? Miért ilyen rendezett és megbízható a világegyetem?

„A legnagyobb tudósokat is megdöbbenti, annyira furcsa ez. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy az univerzum bármilyen szabályoknak engedelmeskedjen, nemhogy matematikailag leírható szabályoknak. A tudósok megdöbbenése abból a felismerésből fakad, hogy a világegyetemnek egyáltalán nem kell így viselkednie. Könnyen lehetséges lenne, hogy az univerzumban a szabályok vagy a körülmények megjósolhatatlanul, pillanatról pillanatra változnának, vagy akár egy olyan, ahol a dolgok ide-oda ugrálnának a létezés és a nem létezés között.”11

Richard Feynman, aki kvantum-elektrodinamika területén végzett munkájáért kapott Nobel- díjat, azt mondta „Rejtély, hogy a természet miért matematikai alapú… Az a tény, hogy egyáltalán léteznek bármiféle szabályok, tulajdonképpen egyfajta csoda.”12

4. Létezik-e Isten? A DNS kód látja el információval és szabályozza a sejt működését.
istherecomp.jpg
Minden utasítás, tanítás vagy képzés valamilyen szándékkal történik. Az, aki egy használati utasítást ír, okkal teszi ezt. Tudtad, hogy a tested minden sejtjében megtalálható egy igen részletes kódsorozat, ami nagyon hasonlít egy számítógépes programhoz? Ahogy talán te is tudod, egy számítógépes program egyesekből és nullákból áll, nagyjából így: 110010101011000. A számok egymásutáni sorrendje határozza meg, hogy mit tegyen a program. A mindannyiunk sejtjeiben megtalálható DNS kód nagyon hasonlít ehhez. Négy vegyületből áll, amiket a tudósok A, T, G, és C betűkkel rövidítenek. Ezek az emberi sejtben a következő módon vannak elrendezve: CGTGTGACTCGCTCCTGAT és így tovább. Összesen hárommilliárd ilyen betű van minden egyes sejtben!

A DNS úgy utasítja a sejtet, ahogyan pl. te is beprogramozhatod a telefonod, hogy meghatározott okból jelezzen. A DNS egy három milliárd betűs program, ami megmondja sejtnek, hogy meghatározott módon viselkedjen. Tulajdonképpen egy komplett használati utasítás.13

istheredna.jpg
Miért olyan lenyűgöző ez? Mert fel kell tennünk a kérdést, hogy hogyan kötött ki mindegyik emberi sejtben ez az információs program? Ezek nem pusztán vegyületek. Hanem olyan vegyületek, amelyek utasításokat tartalmaznak, amelyek nagyfokú részletességgel lekódolják, hogyan fejlődik valakinek a szervezete.

Amikor programozott információról van szó, a természetes és biológiai okok semmilyen magyarázattal nem szolgálnak. Nem találsz sehol utasításokat vagy ilyen szintű precíz információt anélkül, hogy valaki szándékosan meg ne alkotta volna azt.

5. Létezik-e Isten? Tudjuk, hogy Isten létezik, mert keres minket. Folyamatosan kezdeményez, és igyekszik elérni, hogy hozzá forduljunk.
Valamikor ateista voltam. És mint sok ateistát, engem is nagyon zavart az Istenben való hit kérdése. Mi az, ami az ateistákat ráveszi, hogy annyi időt, figyelmet és energiát öljenek valaminek a cáfolatába, ami szerintük nem is létezik?! Mi indít arra, hogy ezt tegyük? Amikor ateista voltam, a figyelmemet a szerencsétlen, téveszmés emberek iránti törődésnek tulajdonítottam… hogy segítsek nekik megérteni, hogy a reménységük teljesen téves alapokon áll. Őszintén szólva egy másik dolog is motivált. Amikor nehéz kérdések elé állítottam azokat, akik hittek Istenben, mélyen belül egyfajta kíváncsiság élt bennem, hogy vajon meg tudnak-e győzni erről. A küldetésem részben arról szólt, hogy meg tudok-e szabadulni Isten kérdésétől. Ha megnyugtatóan be tudnám bizonyítani, hogy a hívőknek nincs igazuk, akkor a kérdés végre lekerülne a műsorról, és szabadon élhetném az életem.

isthere5.jpg
Nem vettem észre, hogy Isten témája igazából azért telepedett rám akkora súllyal, mert Ő erőltette az ügyet. Rájöttem, hogy Isten azt akarja, hogy megismerjék. Azzal a szándékkal teremtett minket, hogy megismerjük őt. Körülvett minket a létezésére utaló bizonyítékokkal, a kérdést folyamatosan a szemünk előtt lebegteti. Olyan volt, mintha nem tudtam volna menekülni az elől, hogy gondolkodjak Isten létezésének a lehetőségéről. Aznap, amikor úgy döntöttem, elfogadom Istent, az imádságom így kezdődött: „Oké, te nyertél…”Elképzelhetőnek tartom, hogy egy mélyebb ok, amiért az ateistákat zavarja mások istenhite, az az, hogy Isten közben aktívan keresi őket.

Nem csak én tapasztaltam ezt ateistaként. Malcolm Muggeridge szocialista filozófust és írót idézem: „Az volt a benyomásom, hogy amellett, hogy én kutatok, engem is folyamatosan keresnek.” C.S. Lewis – a Narnia sorozat írója – mondta, hogy „… minden éjszaka, amikor az elmém csak egy pillanatra is kiszállt a munkából, rögtön éreztem annak a valakinek a folyamatos, lankadatlan közeledését, akivel úgy vágytam volna elkerülni a találkozást. Végül feladtam, és beismertem, hogy Isten tényleg Isten; letérdeltem és imádkoztam. Elképzelhető, hogy azon az éjszakán én voltam a leginkább kelletlen és vonakodó megtérő egész Angliában.”

Lewis később Isten megismerésének következményeként írt egy könyvet „Az öröm vonzásában”címmel. Amikor én kimondtam Istennek, hogy „Oké te nyertél”, tulajdonképpen én sem vártam semmit, egyszerűen jogosan elismertem azt a tényt, hogy Isten létezik. Az utána következő pár hónapban mégis lenyűgözött az irántam való szeretete.

6. Létezik-e Isten? Jézus Krisztus Isten legtisztább, legpontosabb kijelentése magáról.
Miért Jézus? A nagyobb világvallásokban körülnézve azt találjuk, hogy Buddha, Mohamed vagy Konfucius mind prófétaként vagy tanítóként határozta meg magát. Egyikük sem állította, hogy egyenlő lenne Istennel. Jézus viszont meglepő módon igen. Ez választja el őt a többiektől. Azt mondta, hogy „Isten létezik – most épp őt nézitek”. Beszélt ugyan a Mennyei Atyáról, de nem mint valami tőle külön álló valakiről, hanem úgy, mint aki egy vele. Egy olyan egységről beszélt, ami az egész világon egyedülálló. Jézus azt mondta, hogy bárki, aki látta őt, látta az Atyát, és bárki, aki benne hisz, az Atyában hisz.

Azt mondta: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.”14 Olyan dolgokat állított magáról, amelyek csakis Istenre igazak: hogy képes az embereknek megbocsátani a bűneiket, felszabadítani őket a rossz szokások alól, bőségesebb életet adni nekik, és végül örök életet adni a mennyben. Más tanítóktól eltérően, akik az emberek figyelmét a szavaikra irányították, Jézus saját magára, a saját személyére irányította a figyelmet. Nem azt mondta, hogy „kövesd az utasításaimat és megtalálod az igazságot.” Azt mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”15

Mivel bizonyította Jézus, hogy Ő Isten? Olyan cselekedeteket hajtott végre, amelyekre az emberek nem képesek. Csodákat tett. Meggyógyította az embereket – vakokat, nyomorékokat, süketeket –, néhányukat még a halálból is feltámasztotta. Hatalma volt a tárgyak felett, a semmiből ételt teremtett, annyit, hogy az elég volt több ezer ember jóllakatására. A természettel is tett csodákat. Egy tó felszínén sétált, megparancsolta a dühöngő viharnak, hogy csillapodjon le. Sokan azért követték Jézust, mert a csodáival folyamatosan a gondoskodott szükségleteikről. Azt mondta, hogy „ha nem akarjátok elhinni, amit mondok, legalább a csodák miatt higgyetek.”16

Jézus Krisztus Istent úgy mutatta be, mint egy kedves, szerető valakit, aki tisztában van az én- központúságunkkal és különböző hiányosságainkkal, mégis őszintén kapcsolatra vágyik velünk. Jézus megmutatta, hogy bár Isten ítéletet érdemlő bűnösökként tekint ránk, a szeretete erősebb, ezért egy másik tervet dolgozott ki számunkra. Isten maga emberi formát öltött, és felvállalta a bűneinkért járó büntetést. Furán hangzik? Lehet, de például sok apa örömmel cserélne helyet a rákos gyermekével, ha tehetné. A Biblia azt mondja, azért szerethetjük Istent, mert Ő előbb szeretett minket.

Jézus helyettünk halt meg, hogy megbocsátást nyerhessünk. Az általunk ismert összes vallás közül egyedül Jézusban látjuk Istent lépéseket tenni az emberiség felé, és gondoskodni arról, hogy kapcsolatunk lehessen vele. Jézus az isteni szív szeretetéről tesz tanúbizonyságot, amikor a szükségleteinkről gondoskodik, és magához vonz minket. Jézus halála és feltámadása miatt új életet kínál nekünk. Elnyerhetjük a megbocsátást, Isten teljes elfogadását és őszinte szeretetét. Azt mondja: „A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.”17 Egy cselekvő Istent láthatunk itt.

Létezik-e Isten? Ha tudni akarod, kutass Jézus Krisztus után. A Biblia azt mondja, hogy „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”18

Bár megtehetné, Isten nem kényszerít minket arra, hogy higgyünk benne. Ehelyett rengeteg utalást adott a létezéséről ahhoz, hogy önként válaszoljunk neki. Csak néhány ezek közül a Föld és a Nap tökéletes távolsága, a víz egyedülálló kémiai tulajdonságai, az emberi agy, a DNS, az Istent ismerő és erről tanúságot tevő emberek, a szívünket és elménket folyamatosan foglalkoztató gondolat, hogy van-e Isten, illetve Istennek az a vágya, hogy Jézus Krisztuson keresztül megismerjük őt.

Ha többet akarsz tudni Jézusról, illetve arról, hogy miért hihetünk benne, nézd meg ezt a cikket:A vak hiten túl.

Ha szeretnél kapcsolatba kerülni Istennel, megteheted.
Ez a te döntésed, és természetesen nem kötelező. De ha azt akarod, hogy Isten megbocsásson neked és kapcsolatba kerülj vele, erre most is van lehetőséged, ha a bocsánatát kéred, és azt, hogy jöjjön be az életedbe. Jézus azt mondta: „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz.”19 Ha vágysz erre, de nem tudod, hogyan fogalmazd meg, talán segíthet a következő néhány mondat: „Jézus, köszönöm, hogy meghaltál a bűneimért. Ismered az életemet, és tudod, hogy megbocsátásra van szükségem. Arra kérlek, hogy bocsáss meg most nekem, és gyere be az életembe. Szeretnélek megismerni. Köszönöm, hogy kapcsolatra vágysz velem. Ámen.”

Isten számára a veled való kapcsolat nem egy átmeneti dolog, ellenkezőleg: tartós és állandó. Jézus Krisztus azt mondta azokról, akik hisznek benne, hogy „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből.”20

Szóval, létezik-e Isten? A fentiekből levonható az a következtetés, hogy létezik egy olyan Isten, aki szeret minket, akit meg lehet ismerni személyesen és közelről.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
És isten az ő végtelen szeretetében megalkotta a telomeráz enzimet, ami a DNS végét vagdalja, ezzel létrehozta a sejthalált is. Vagy Ádámnak még nem volt ilyen? Akkor nekünk miért és mióta van?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
És isten az ő végtelen szeretetében megalkotta a telomeráz enzimet, ami a DNS végét vagdalja, ezzel létrehozta a sejthalált is. Vagy Ádámnak még nem volt ilyen? Akkor nekünk miért és mióta van?

Isten semmi olyat nem alkotott, ami rossz. Különben nem mondta volna rá a teremtésre, hogy "jó". A rossz az Istentől való elszakadás következtében jött be. Mint ahogy a halál is.

Minden rossz, amit a világban tapasztalsz egy Isten nélküli világ jellemzője, nem pedig az eredeti teremtésé.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
én azt kértem, hogy konkrétan mondj olyan tudományos tévedést, ami a Bibliában található. Nincs benne ilyen tehát bárhol is olvastad ezt, nagy tévedés.
-

Kedves Jászladány
-
Anélkül, hogy itt elkezdeném analizálni a bibliát, megállapithatjuk, hogy:

A biblia semmi esetre sem számithat egy tudományos münek mert már többezer éve változatlan.
-
A tudományosság alapfeltétele, hogy az állitásai állando ellenörzésen és aktualizáláson mennek át.
Ne tedd magad nevetségessé, nem akarom itt felsorolni a számtalan tarthatatlan állitást: "az Isten megállitja a Napot a fejünk felett" .... mert a Föld egy korong???
-
A világmindenség és az élet létrejöttével nem hagyom magamat provokálni, gyere át a Darwin topikba és elmondom neked ezredszer, de kiméljük meg vele az olvasokat itt, beszéljünk a halál utáni állapotokrol és az odavezetö utrol.
-
Azt mondod tudsz esetet arra, hogy emberek három napot utaztak egy bálna gyomrában és tulélték ezt.
Na akkor ki vele. Remélem meggyözöbb tanukkal jössz mind a biblia.
-

Továbbá kéred, hogy bizonyitsam be, hogy a feltámadás csak egy remény ami nem valosithato meg.
-
Ez nem nehéz, minden sirban találhatsz emberi maradványt hacsak nem vitték el sirrablok, vagy nem fürészelték szét a csontokat buzgo szerzetesek és adtál el sok pénzért erekjeként.
-
Köln védöszentjének, Szent Ursulának, egy állitolag Hunoktol megeröszakolt szüzlánynak olyan nagy volt a kelletje, hogy az egyházatyák még 10.000 szüzlányt csaptak a történethez és az egész világot ellátták erekjékkel. Ezért hiressek a pornofilmek olyan cimekkel mind: "Ahogy a Hunok üzték" stb. Szent Ferencnek vigyázni kellett mert már az életében szemet vetettek a maradványaira az erekjekereskedök. Szent Erzsébet melbimboját még a templomi ravatalozáskor ellopták....
-
Minden korban voltak és lesznek katonák akik megszegik a szolgálati parancsokat és elalszanak örségben.
Magyarázzd el nekem, hogy miért áll a szentirásban, hogy a katonák lepénzelték a népet, hogy a "feltámadt Jézus hirét terjesztsék"? Nyilvánvaloan, hogy ne végezzék ki öket az elalvás miatt.
-
A keresztények nagyon éhesek voltak, hogy megszerezzék Jézus tetemét, ez világos abbol is, hogy évezredeken keresztül vezettek keresztesháborut a közelkeletre, még a mai napig ott nyüzsögnek, szerzetesek százai verekszenek össze azon, hogy ki söpörjön a Bethlehemi jászol felé épitett templom belsejében.
-
Nem az életben maradás feltételeiről volt szó, hanem az élet forrásáról.
-
Szent-Györgyi Albert irja az "Anyag élö állapota" cimü könyvében, hogy:
-
„Valószínűleg minden biológus eljut ahhoz a kérdésfeltevéshez, hogy »Mi is az élet?« Az is bizonyos, hogy senki nem adott kielégítő választ még erre a kérdésre. A tudomány arra a tapasztalatra épül, hogy a természet értelmes kérdésekre értelmes válaszokat ad, következésképpen amennyiben nincs válasz, minden bizonnyal a kérdéssel van baj. A kérdés ugyanis hibás, minthogy »élet«, mint olyan, nem létezik - még soha senki nem látta. Amit látunk, azok anyagi rendszerek, amelyek azzal a csodálatos tulajdonsággal rendelkeznek, hogy élők. Az »élet« - egyfajta minőség, és a kérdés e minőség mibenlétében áll."
-
Az élet az anyag egy állapota, nem tudom micsoda "forrásrol" beszélsz?
-
De téged ez is hidegen fog hagyni mert félsz, hogy "elkárhozol", a vallásos indoktrinatio egy erös száll az életedben.

Szépen kifejtetted, hogy "ördög az van". Nagyszerü, felkell ocsudjak. :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogalmam sincs miről beszélsz Ernoe,hogyan társitod a betegséget az ördöggel??
-

Kedves evapatocs
-
Az "ördögtöl megszállottakat" ugyanolyan hallucinatiok kisérik mind a halállal küzdöket.

De a téma már lezárt. A kedves Jászladány szemrebbenés nélkül bevollotta, hogy szerinte "vannak örögök".
-
Hitkérdésben felesleges a diskurálás, a hivö ember szignalizálja, hogy elzárkozik az érvek elöl.
-

En a részemröl lezárom a beszélgetést veletek. Elsáncoltátok magatokat a hitetek mögé. :(
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe,próbálj meg nyitott lenni,én drukkolok neked!

Előbb hinnünk kell, csak azután láthatunk

"A valódi hit az ember pillantását befelé fordítja, és utat nyit érzékszervi képességei eddig ismeretlen, új dimenziói felé. Tudatunk láthatárán ekkor derengeni kezd létezésünk józan valósága.

A lélek ekkor egy olyan területről érkező üzenetet fog fel, ahol ismeretlen az élet és halál közötti ellentét, és amely áthatol a rögeszme fátylain.
A személyiség számára, amelyet azért hoztak létre, hogy a teremtett világ vonatkozásában érzékszervként szolgáljon, minden bizonnyal nem könnyű feladat, hogy ezt a világot ne tekintse többé elsődleges életcélnak. Azonban, oly mértékben, ahogy a „hit”, az új lelkesítés hangja, visszhangot kelt a személyiségben, és ennek vágyakozása növekszik, a választás egyre könnyebb lesz, míg végül egyáltalán nem kell már választania."

/lectorium/
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe!

Előre bocsátom, hogy már megint Te hozol fel olyan témákat, ami nem tartozik ebbe a topicba, pedig én direkt átvonultam a másikba. Úgyhogy nem én offolok.

-
Kedves Jászladány
-
Anélkül, hogy itt elkezdeném analizálni a bibliát, megállapithatjuk, hogy:

A biblia semmi esetre sem számithat egy tudományos münek mert már többezer éve változatlan.


Senki sem állította, hogy a Biblia tudományos mű. Én csak azt állítom, hogy nincs benne tudományos tévedés. Erről már írtam.
Lásd: http://canadahun.com/temak/a-bibliáról-tisztán.22755/page-2#post-1995963
valamint:
http://canadahun.com/temak/a-bibliáról-tisztán.22755/page-2#post-1996648


Ez pedig különösen figyelemre méltó, ha tekintetbe vesszük, hogy több ezer éve változatlan.

A tudományosság alapfeltétele, hogy az állitásai állando ellenörzésen és aktualizáláson mennek át.
Ne tedd magad nevetségessé, nem akarom itt felsorolni a számtalan tarthatatlan állitást: "az Isten megállitja a Napot a fejünk felett" .... mert a Föld egy korong???


A Biblia sehol sem állítja, hogy a föld egy korong, vagy hogy lapos. A csodák pedig, amiket említ, pontosan azért csodák, mert Isten közbeavatkozása által mennek végbe, felülírva a fizikai törvényeket.
Te viszont úgy hiszel csodákban, és a fizikai törvények kiiktatásában, hogy nem hiszel egy felsőbb lényben, aki mögötte áll. Mint pl. a holt anyag életre kelése, vagy az energia semmiből való keletkezése.


A világmindenség és az élet létrejöttével nem hagyom magamat provokálni, gyere át a Darwin topikba és elmondom neked ezredszer, de kiméljük meg vele az olvasokat itt, beszéljünk a halál utáni állapotokrol és az odavezetö utrol.


Én is arra várok, hogy arról beszélj. Azért vagyok ebben a topicban. Ha a Bibliáról akarnék beszélni, a bibliás topicban lennék, de Te folyton a Bibliára tereled a szót.


Azt mondod tudsz esetet arra, hogy emberek három napot utaztak egy bálna gyomrában és tulélték ezt.
Na akkor ki vele. Remélem meggyözöbb tanukkal jössz mind a biblia.


Ernoe, nem bálnáról van szó a Bibliában, hanem nagy halról, de mindegy. Az pedig köztudott, hogy például a cápák képesek teljes egészében lenyelni egy emberi testet. Az elmúlt 50-80 évben nem egyszer megtörtént, hogy bizonyos fajok egészben nyeltek le embereket. Következzen egy részlet Gleason. L. Archer "Az ószövetségi bevezetés vizsgálata" c. könyvéből: "Korunkban több esetet is jelentettek, amikor emberek túlélték azt a megpróbáltatást, hogy elnyelte őket egy bálna. A The Princeton Theological Review (1927. október) két ilyen esetről is beszámol, az egyik 1758-ban, a másik pedig 1771-ben történt: egy bálna elnyelt egy embert, és nem sokkal később kisebb sérülésekkel kihányta őt. R. K. Harrison az IOT 907-ik oldalán több ilyen esetet is leír."

De ez lényegtelen. Én nem ezért hiszem el Jónás történetét, hanem azért, mert Jézus hitelesítette.
-

Továbbá kéred, hogy bizonyitsam be, hogy a feltámadás csak egy remény ami nem valosithato meg.
Ez nem nehéz, minden sirban találhatsz emberi maradványt hacsak nem vitték el sirrablok, vagy nem fürészelték szét a csontokat buzgo szerzetesek és adtál el sok pénzért erekjeként.


Az, hogy Jézus feltámadása egyelőre egyedi eset, nem cáfolja azt, hogy megtörtént. Szemtanúk a halált is vállalva állították, hogy megtörtént. Én hiszek nekik. Már csak azért is, mert saját tapasztalatom is van e téren.


Minden korban voltak és lesznek katonák akik megszegik a szolgálati parancsokat és elalszanak örségben.
Magyarázzd el nekem, hogy miért áll a szentirásban, hogy a katonák lepénzelték a népet, hogy a "feltámadt Jézus hirét terjesztsék"? Nyilvánvaloan, hogy ne végezzék ki öket az elalvás miatt.


Hol áll ez a Szentírásban, Ernoe? Én nem találtam. Helyette az áll benne:
"néhányan az őrségből bementek a városba, és jelentették a főpapoknak mindazt, ami történt. Azok pedig összegyűltek a vénekkel, és miután határozatot hoztak, sok ezüstpénzt adtak a katonáknak, és így szóltak: „Ezt mondjátok: Tanítványai éjjel odajöttek, és ellopták őt amíg mi aludtunk. És ha a helytartó meghallja ezt, majd mi meggyőzzük, és kimentünk benneteket a bajból.” Azok elfogadták a pénzt, és úgy tettek, ahogyan kioktatták őket. El is terjedt ez a szóbeszéd a zsidók között mind a mai napig. Mt. 28,11-15.

Szóval hol van az, hogy a katonák lepénzelték a népet, hogy a feltámadást terjesszék?

A keresztények nagyon éhesek voltak, hogy megszerezzék Jézus tetemét, ez világos abbol is, hogy évezredeken keresztül vezettek keresztesháborut a közelkeletre, még a mai napig ott nyüzsögnek, szerzetesek százai verekszenek össze azon, hogy ki söpörjön a Bethlehemi jászol felé épitett templom belsejében..

Ernoe ne haragudj, de muszáj kimondanom, hogy akkora butaság ez, amit itt írsz! A tanítványok, akik annyira megrémültek, hogy elfutottak, és bezárkóztak, amikor Jézust elfogták, oda se mertek menni a keresztre feszítés helyszínére, csak János volt ott közülük, szóval ezek az ijedt emberek, egyszerű halászok, pásztorok, elriasztották a római őrséget fegyver minden nélkül, és ellopták Jézus testét azért, hogy ezer évvel később később keresztes háborúkat indíthassanak a Szentföldre, és később jó kis bevételt szerezzenek a Szentföld zarándok hellyé változtatásából. Szerintem Te nem olvasod vissza magad, Ernoe.
-
-
Szent-Györgyi Albert irja az "Anyag élö állapota" cimü könyvében, hogy:
-
„Valószínűleg minden biológus eljut ahhoz a kérdésfeltevéshez, hogy »Mi is az élet?« Az is bizonyos, hogy senki nem adott kielégítő választ még erre a kérdésre. A tudomány arra a tapasztalatra épül, hogy a természet értelmes kérdésekre értelmes válaszokat ad, következésképpen amennyiben nincs válasz, minden bizonnyal a kérdéssel van baj. A kérdés ugyanis hibás, minthogy »élet«, mint olyan, nem létezik - még soha senki nem látta. Amit látunk, azok anyagi rendszerek, amelyek azzal a csodálatos tulajdonsággal rendelkeznek, hogy élők. Az »élet« - egyfajta minőség, és a kérdés e minőség mibenlétében áll."
-
Az élet az anyag egy állapota, nem tudom micsoda "forrásrol" beszélsz?

Legalább azt olvasd el Ernoe, amit Te magad idézel be! Szentgyörgyi éppenhogy nem azt mondja, hogy az élet az anyag egy állapota. Azt mondja, az élet egyfajta minőség, amit nem látunk másképp, csak anyagi formában megjelenni. De sehol sem eredezteti az életet az anyagból.


De téged ez is hidegen fog hagyni mert félsz, hogy "elkárhozol", a vallásos indoktrinatio egy erös száll az életedben.
Szépen kifejtetted, hogy "ördög az van". Nagyszerü, felkell ocsudjak. :)

Ebben is tévedsz Ernoe, én egyáltalán nem félek az elkárhozástól, attól félek, hogy Te kárhozol el.
És bizonyítsd be, hogy nincs ördög. Jézus azt mondta, hogy van, és én neki hiszek.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha isten megállította a napot, akkor tulajdonképpen a Föld forgását állította meg. Nem semmi, ekkora tömegnek elég rendes impulzusa van. Ha Föld meg is állt, attól még a légkör forgott tovább. tehát óriási szélviharoknak kellett volna lennie... Ja, és mikor a Föld hirtelen megállt, mindenki hirtelen jól pofára esett..
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Az emberek lehetnek különbözö véleményen de a tények arra kényszeritenek bennünket, hogy egyformán elismerjük öket.
-

A biblia nemcsak, hogy nem felel meg napjaink tudományos ismereteinek hanem önmagának is ellentmond.
- Az egyik teremtés-legenda szerint Isten az embert hozta elöször létre utána az állatokat, a másikban forditva
- Az egyik vizözön mesében minden tiszta állatbol hetet a másikban egy párat engedett Noé bárkájába.
- Még az sem tisztázott ki ölte meg Goliátot, David vagy Elhanan?
- Hány vödör viz fér Salamon medencéjében, 2000 vagy 3000?
- Hány gyereke volt Asalomnak?
- Mit vihettek magukkal Jézus tanitványai? Mi van a bottal és a cipövel?
- Mi van Jézus szavahihetöségével? Egyszer azt mondja amit magárol tanuskodik igaz egyszer az ellenkezöjét. Janos 5:31 és Janos 8:14
- Jézus egyszer azt mondja, hogy "Isten szavát nem szabad megváltoztatni" ennek ellenére ö ezt teszi, söt ellent mond neki?
- Ki volt az elsö Gagarin a bibliában? Ment már valaki Jézus elött a menyekbe vagy sem.?
- Van ember bün nélkül vagy nincs? / Visz az Isten bennünket a kisértésbe vagy sem?
- Hogy hivták valoban Abrahám fiát? Egy vagy két fia volt?
- Lehet istent látni vagy nem? Egyszer igen egyszer nem
- Ismer az isten olyat, hogy megbánás vagy sem?
- Hol lakik az isten? A sötétben vagy a világosban?
- Egy bejegyzés szerint Isten nem tud hazudni, a másik helyen olvassuk, hogy igen támogat és létrehoz hazugságokat.
-

Vagy vegyük Jézus a halálával kapcsolatos témákat:
- Ki cipelte Jézus keresztjét? Ö maga (Janos 19:17) vagy Simon (Máté 27:31-32)
- Milyen felirat állt pontosan a kereszten? Máté 27:37, Mark 15:26, Lukács 23:38, Janos 19:19
- A Jézussal együtt felakasztott két rablo közül egy vagy mind a kettö gunyolodott Jézuson?
- Mi volt Jézus utolso szava?
- Mikor lehelte ki Jézus a páráját, mielött vagy miután a templom függönye elszakadt?
- Ki ment Jézus sirjához? Négy variátio. Az összes evangelista mást mesélt.
- Mikor vásárolták meg a nök a kenöcsöket amivel Jézust bekenték, a szabat elött vagy után?
- Világos volt vagy még sötét amikor a nök felkeresték Jézus sirját?
- Kivel találkoztak ezek a nök Jézus sirjánál? Egy vagy két angyalt? Egy vagy két férfit?
- Hallgattak a nök félelemböl Jézus állitolagos feltámadásárol vagy nem?
- Hol ment Jézus az égbe?
- Mit csinált Judás a pénzzel amit az elárulásért kapott? Hogyan halt meg Judás?
- Ki vásárolta a földet? Judas vagy a föpap? Miért nevezték ezt a földet véres-földnek?
-

A biblia nem tévedésmentes és nem hiba nélküli. A biblia nemcsak a "csodákkal" mond ellen napjaink tudományos nézeteinek hanem a szemléletmodjával is. (A Nap mozog a Föld nem mozog...???)
-
Nem tudom menyi értelme van veled beszélgetni ha te a 21. században a dörgést és a villámlást még mindig "isten haragjának" tekinted ahogy a bibliában áll?
-
Ha a biblia természettudományosan korrekt lenne akkor nem kéne állandoan csodákat beleszöni, akkor egy "realitásokat tartalmazo könyvnek" nevezhetnénk, de igy csak egy mesekönyv.
-
Legalább azt olvasd el Ernoe, amit Te magad idézel be! Szentgyörgyi éppenhogy nem azt mondja, hogy az élet az anyag egy állapota. Azt mondja, az élet egyfajta minőség, amit nem látunk másképp, csak anyagi formában megjelenni. De sehol sem eredezteti az életet az anyagból.
-
Az "élet" a rendezett anyag egy tulajdonsága, egyfajta "minöség". Ha vizes homokbol egy gombocot gyursz akkor az egy "gomboc", egy tulajdonság amivel a vizes homok nem rendelkezett. Az egy minöségi ugrás.
-
Egy ember az egy ember. Kettö már lehet egy szerelmes pár aki utodokat hozhat létre és hárman egy családot alkotnak. A szerelmes pár és a család egy-egy "minöségi" ugrás. Egy csomo rokon család egy nemzetet alkothat. Lakonegyedeket, tánccsoportot az ördög tudja még mit. Mit nem lehet ezen megérteni?
-
Tudod kedves Jászladány én nem vitatkozok többet veled mert felesleges. Aki az ördögben hisz, aki a menydörgést Isten haragjának tekinti, aki halál utáni életet igérget a másiknak eladásra de szállitani nem tud az egy szálhámos vagy eszeveszett az én szememben.
-

Örülök neki, hogy a vallások hatalma egy kicsit vissza van fogva mert ha rajtad mulna lobogna a mágja. Te a bibliábol mondanád meg mi a helyes mi a helytelen, kibe látsz "ördögöt".
-
Nem tudom miböl gondolod, hogy te mind élölény több lennél mind egy cserép virág, hogy téged egy lélek nevü "puki" mozgatna és nem álltalánosérvényü természeti törvények. Egy örültség azt gondolni, hogy az univerzum miattad lett létrehozva. Hidd el veled is csak az fog történni a halálod után mind az elszáradt virággal, szétbomlasz az alkotorészeidre, hamu leszel.
-

Egy idös ember személyisége szétesik, naprol napra. Miért? Lassan kiszivárog belölle a lelkecske?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
És isten az ő végtelen szeretetében megalkotta a telomeráz enzimet, ami a DNS végét vagdalja, ezzel létrehozta a sejthalált is. Vagy Ádámnak még nem volt ilyen? Akkor nekünk miért és mióta van?

Az özönvíz után megvariálta a DNS-ünket: "... mondá az Úr ne maradjon lelkem örökké az emberben, hiszen ő csak test. Legyen az életkora százhúsz esztendő." Meg van ez írva TUDOMÁNYOSAN, csak az emberiség elfelejtette megérteni. Le kellene fordítani, vagy megfejteni a kódot, ami ott van a Bibliában és minden más teremtésmítoszban is. A mainstream tudomány egyik legfontosabb feladata, hogy minden erejével harcoljon az ellen, hogy ez megtörténjen. Ennek a társaságnak egyik képviselője Ernő és én nagyon reménykedem, hogy csak azért teszi ilyen lelkesen, mert komolyan hiszi, hogy igaza van és nem hivatásból.

Elvileg ebben a topikban erről a lélekről volna szó éppen, ami a test pusztulása után visszatér oda, ahonnan származik...
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ehhez képest elég kevés a 120 éves ember. Még a szentéletű pápák se élnek addig.....Ha ők se, akkor a többiek meg pláne...
Ha jól sejtem, az ókorban már a 40 éves is vén trottynak számított...
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe, szándékosan offolod ezt a topicot? Már mindenki elmenekült belőle.

Tudod, létezik a teológiának egy ága, amit úgy hívnak, hogy apologetika. Az apologetika foglalkozik ezekkel a kérdésekkel. Ha ugyanezeket a kérdéseket nem ateista oldalakról másolnád ide lelkesen, hanem megkeresnéd őket apologetikai oldalakon, akkor ott mindjárt a válaszokat is megtalálnád rájuk.
Évekig tanultam apologetikát, én ezekkel a kérdésekkel már mind találkoztam. Egyik sem ellentmondás a Bibliában. Vedd a fáradtságot, és nézz utána magad is. De azért íme néhány válasz a kedvedért:

Kedves Jászladány
- Az egyik teremtés-legenda szerint Isten az embert hozta elöször létre utána az állatokat, a másikban forditva
Ez nem igaz, mindkét teremtés leírásban az állatokat teremtette először. Az 1 Móz. 2,9-ben a "formált" ige befejezett múlt időben is fordítható, és a NIV szerint ez is a helyes, A magyarban ilyen igeidő nincs, de angolban jól érthető: nem "fomed" hanem "had formed". Tehát azokat az állatokat vitte az emberhez, amiket korábban már megformált.
Mellesleg az első teremtéstörténet tartalmazza a teremtés kronológiáját, a másik pedig a céljáról szól.

- Az egyik vizözön mesében minden tiszta állatbol hetet a másikban egy párat engedett Noé bárkájába.

Csak egy vízözön leírás van, nincs kettő. Az első parancs van néhány mondattal később részletezve azzal, hogy a tiszta állatokból hetet-hetet kellett bevinni, mert azokból később Noé áldozott. Részletezéshez ajánlom ezt az oldalt: http://midwestapologetics.org/blog/?p=880

- Még az sem tisztázott ki ölte meg Goliátot, David vagy Elhanan?

De jó lenne, ha legalább elolvasnád azokat a részeket, amiket szembe állítasz! Két teljesen különböző eseményről van szó, és két Góliát nevű emberről, akik testvérek voltak.
Az első csata Elah völgyében zajlott, itt ölte meg Dávid az egyik Góliátot.
1 Sám. 17.2
Saul és az Izráeliták pedig összegyűlének, és tábort ütének az Elah völgyében; és csatarendbe állának a Filiszteusok ellen.
A másik csata pedig később, Góbnál volt. A Biblia világosan különbséget tesz a két esemény között, ha elolvasod a részeket, Te is látni fogod:
2 Sám. 21.19
Azután újra lőn háború a Filiszteusokkal Góbnál, hol Elkhanán, a Bethlehemből való Jaharé Oregimnek fia megölé a Gitteus Góliátot, kinek kopjanyele olyan vala, mint a szövőknek zugolyfája.

A Biblia szerint Góliáték négyen voltak testvérek:
2 Sám. 21.22
Ezek négyen származtak Gáthban az óriástól, kik mind Dávid keze által és az ő szolgáinak kezeik által estek el.

- Hány vödör viz fér Salamon medencéjében, 2000 vagy 3000?

Az 1 Kir. 7.26 arról számol be, hogy a tartályban 2000 bat víz volt, a 2 Krónikák pedig arról, hogy 3000 bat fért bele, ha teletöltötték. Két különböző héber igét fordítottak ugyanazzal a szóval, holott az egyik a tényleges víztartalmat, a másik pedig az űrtartalmat jelölte.

- Hány gyereke volt Asalomnak?

Asalom nincs a Bibliában, csak Absalom, (vagy Absolon) van aki Dávid fia volt.

2 Sám. 14.27
Lőn pedig Absolonnak három fia és egy leánya, kinek neve Támár vala;
A 2 Samuel 18:17-18 :
Absolon pedig vett és még életében emelt magának emlékoszlopot, a mely a király völgyében van. Mert ezt mondja vala: Nincsen nékem oly fiam, a kin az én nevemnek emlékezete maradhatna; azért az oszlopot a maga nevére nevezé; és az Absolon oszlopának hívattatik mind e mai napig.

A válasz teljesen egyszerű, Absolonnak mind a három fia meghalt, mire emlékoszlopot állított magának, csak a lánya, Támár maradt meg.
- Mit vihettek magukkal Jézus tanitványai? Mi van a bottal és a cipövel?

"Cipő" szó nem szerepel a Bibliában. Egyébként a kérdésedre itt megtalálod a részletes választ, böngésszed:
http://christianthinktank.com/nostaff.html

- Mi van Jézus szavahihetöségével? Egyszer azt mondja amit magárol tanuskodik igaz egyszer az ellenkezöjét. Janos 5:31 és Janos 8:14

A János 5,31 szövegösszefüggésben Jézus arról beszél, mennyire függ az Atyától, a 8,14-ben pedig arról, hogy semmit sem saját indíttatásából tesz. Különben itt megtalálod a részletes választ: http://carm.org/bible-difficulties/luke-john-acts/was-jesus-witness-himself-true-or-not

Egyelőre ennyire volt időm. Keresd meg a többit apologetikai oldalakon.
 
Utoljára módosítva:

vzajcev

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nem tudom menyi értelme van veled beszélgetni ha te a 21. században a dörgést és a villámlást még mindig "isten haragjának" tekinted ahogy a bibliában áll?"

"A valódi Isten
Isten nem rendel el áradást, tűzvészt, földrengést, vulkánkitörést, vihart, villámlást vagy felhőszakadást. Ezek a fizikai világban és a világegyetemben lévő állapotok személyes vonatkozás nélküli hatásai. Isten nem gerjed harag-ra, és nem „töröl el" dühében országokat, civilizációkat, városokat vagy népeket a föld színéről.
Ilyen dolgok már a társadalmak létezése előtt is történ-tek. Isten nem bonyolódik bele az emberek közti ellentétekbe, a politikai vagy vallási küzdelmekbe, viszályokba. Nem érdeklik a háborúk csatamezői. Nincsenek ellenségei, akiket el kellene pusztítania.
A hitetlenség, az istenhit és hasonlók mind az emberi ego szembeállító szemléletének a fogalmai. Még a józan emberek is túl vannak az elme efféle szűklátókörűségén és ítélkezésén. Istent nem „izgatja", hogy hiszünk-e „Őbenne" vagy nem; a két dolog következményei azonban nem ugyanazok.
A szeretet a mennyhez vonzódik, a gyűlölet pedig az ellenkező irányba süllyed. A szív jósága senkit sem utasít el. Hasonló a hasonlóhoz húz; a sze-retet a szeretethez vonzódik. Isten nem tesz semmit senki és semmi ellen. Egyes lelkek a fényhez vonzódnak, mások pedig a sötétséghez. Ez az ego vá-lasztása, nem külső kényszer."

David R. Hawkins: A valódi én hatalma
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha isten megállította a napot, akkor tulajdonképpen a Föld forgását állította meg. Nem semmi, ekkora tömegnek elég rendes impulzusa van. Ha Föld meg is állt, attól még a légkör forgott tovább. tehát óriási szélviharoknak kellett volna lennie... Ja, és mikor a Föld hirtelen megállt, mindenki hirtelen jól pofára esett..
Téged ernőke baba hívott erősítésnek ? :dr_16:
 
Oldal tetejére