Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kívül "oklevél", belül "szakirányú továbbképzési oklevél" szerepel a diplomán, plusz belül, alul is csak van valami megnevezés. Olyan szakma, hogy közoktatási vezető, önmagában nincs, ergo nem lehet diplomája sem. Tehát ez szakvizsga dokumentuma. Szerintem, persze :)
A kiírást is érdemes tanulmányozni, összevetni a törvény kívánalmaival, mert lehetnek benne speciális feltételek. Ha vannak, az 2 dolgot jelenthet: vagy tényleg olyasmikre van szükség, vagy "személyre" szabták.
 

Puffancska

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapesten végezte közokt.vez. szakirányú szakon, közoktatási vezető szakirányú szakképzettség. Csak az aláhúzott rész szerepel, a minősítés sem.
 

borsoderika

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapesten végezte közokt.vez. szakirányú szakon, közoktatási vezető szakirányú szakképzettség. Csak az aláhúzott rész szerepel, a minősítés sem.
) 2001-től az oklevélben szerepeltetni kell a pedagógus-szakvizsga tényét.
A pedagógus-szakvizsga képesítési követelményeiről szóló 41/1999. (X. 13.) OM-rendelet
1. számú melléklet a 41/1999. (X. 13.) OM rendelethez

2. A szakvizsga teljesítésének oklevélben történő megjelölése
- Pedagógus-szakképzettség esetében: szakvizsgázott pedagógus.
- Pedagógus-szakképzettség hiányában: a pedagógus-szakvizsga követelményeinek eleget tett.”

A szakirányú továbbképzés szervezésének általános feltételeiről szóló 10/2006. (IX. 25.) OKM rendelet
„5. § …
(2) A 2. § (1) bekezdés d) pontja szerinti képzésben a pedagógus-szakvizsga követelményeinek
teljesítését az oklevélben fel kell tüntetni.”
 

borsoderika

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapesten végezte közokt.vez. szakirányú szakon, közoktatási vezető szakirányú szakképzettség. Csak az aláhúzott rész szerepel, a minősítés sem.

Az Oktatási Hivatal leveléből egyértelműen ki tudjátok bogarászni, hogy mi vonatkozik rá.
Onnan való az előbbi idézet is.
 

Csatolások

  • tajekoztatas_szakmai_gyakorlati_ido_es_pedagogus_szakvizsga_oh2014feb.pdf
    166.8 KB · Olvasás: 59

pmarta01

Állandó Tag
Állandó Tag
Az oklevelében csak a közoktatási vezető megnevezés szerepel. Szakvizsga nem. Újabb diplomákban viszont a "szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető" elnevezés. Ezért a dilemma és a kérdés.
Az 1999. októbere előtt megszerzett közoktatási vezetők esetén nincs beleírva a diplomába ez, csak a
41/1999. (X. 13.) OM rendelet a pedagógus-szakvizsga képesítési követelményeiről rendelet utániakba kellett beleírni.
Ettől még azok is szakvizsgának számítanak.

Ennek alátámasztására ide linkelem ezt a közleményt: http://www.nefmi.gov.hu/kozoktatas/2002/pedagogus-szakvizsgarol
Ebben a lényeg:

Továbbra is teljesíthető a pedagógus-szakvizsga követelménye a felsőoktatási intézményekben indított alábbi szakirányú továbbképzésekben:

  • a közoktatási vezető szakirányú továbbképzési szak [(8/1997. (II. 18.) MKM rendelet],
 
Utoljára módosítva:

űóüö

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, írta valaki, hogy volt IKT szaktanácsadóin, ahol elmondták, hogy kikerül a portfólióból az értékelés rész. Lehet, hogy csak nekem nem világos, de ez mit is jelent pontosan? A reflexió kerül ki vagy a szaktárgyi értékelés (dolgozat stb.)? Köszi előre is a választ!
A reflexiók maradnak.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Munkaterv elkészítése
Gondolom, az "iskolásoknál" (de az óvodásoknál is) most kezdődik az új tanév előkészítése.
Ilyenkor egy csomó dokumentumot kell átnézni, készíteni, s bizony, nagyon oda kell figyelni, miben mi is jelenik meg. Összeszedtem a munkaterv készítéséhez szükséges jogszabályi és egyéb alapokat, amelyek a mellékelt fájlban vannak. Úgy vélem, hogy az általános részeket rá lehet bízni igazgatóhelyettesre, munkaközösség-vezető(k)re, míg a vezető-, illetve az intézmény teljes életét érintő, a Tanfelügyeleti kézikönyv által tárgyalt tartalmakat jobb, ha a vezető (illetve az a kolléga, aki látott már ilyet...) készíti el. Ha valakinek más ötlete, javaslata van, írja le.
 

Csatolások

  • Munkaterv készítéshez jogszabályi alapok.doc
    36 KB · Olvasás: 126
Utoljára módosítva:

indzse

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A szaktanácsadói próbaminősítésre beválasztottaktól kérdezem, hogy az intézményvezetőjüket értesítette-e már az OFI a próbaminősítésre való beválasztásukról? A tantárgyfelosztásban hogyan oldják meg, ha majd jan-tól 4-8 órával kevesebb órátok lehet? Tudjátok-e már, hogy pozitív minősítés esetén melyik osztályokat adjátok le és ki veszi át azokat?
Az utóbbi kérdések a szakértői képzésbe most beválogatottakhoz is szól.
Előre is köszönöm válaszaitokat.
 

jutka1818

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Eddig csak olvasója voltam a fórumnak, most viszont szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni. Ma kaptam meg a szakértői képzés ütemtervét, melyben tájékoztatnak a videofelvétellel kapcsolatos tudnivalókról is. A problémám a következő. Általános iskolai tanító vagyok , angol műveltségterülettel. A 2013/14-es tanévben csak angolt tanítottam 1-6. osztályban, ezért a portfóliómban szereplő óravázlatok kizárólag 6. oszt. angol órák. Viszont a szakértői képzés keretében tanítói területet jelöltem be, hiszen sok-sok éven keresztül alsós tárgyakat is tanítottam. A videofelvételemmel kapcsolatban írtam még júniusban az OH-nak, hogy milyen óráról készítsek felvételt. A választ pár hete meg is érkezett, abban azt tanácsolták, hogy olyan órát tartsak, amire jelentkeztem, vagyis tanítói. A mai napon kapott e-mail-ben pedig kérik, hogy az órának " azonos tantárgyból/szakból kell készülnie, mint amiből az e-portfólióba feltöltött...". Most akkor tanítói vagy angol óra legyen??
 

peha

Állandó Tag
Állandó Tag
Aug. 25-ig ígérték a felülethez való hozzáférés belépőkódjainak kiküldését. Már hétvége... tehát hétfőn tudhatjuk meg a részleteket
Eddig az összes hivatalos információ:
A próbaminősítés elemei

A próbaminősítésben résztvevők


  1. elemzik, értékelik egymás portfólióját,
    látogatják és elemzik, értékelik egymás óráit/foglalkozásait, valamint
    bemutatják a szakmai tevékenységüket („portfólióvédés”).
A próbaminősítési eljárás várhatóan 2014. augusztus 25-én kezdődik, és 2014. november 30-án zárul le. Az eljárás részleteiről és a pontos időpontokról a próbaminősítésbe bevont pedagógusokat az OFI e-mailben értesíti.

Amennyiben kérdésük vagy észrevételük lenne a felhívással kapcsolatban, kérjük, a [email protected] e-mail címre juttassák el.
Forrás: http://www.ofi.hu/en/node/170651
Kaptatok valamilyen - augusztus 25-ig ígért - e-mailt a próbaminősítéssel kapcsolatban? Mert ma már 25-e van, és én még semmit sem kaptam.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére