Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma benéztem a képtárra... Min bizt képzés....
Van egy tájékoztató levélke, amire sokan reagáltak.:o
Nem tudom, azt várják, hogy mindenki beköszönjön???:dr_31:
Akit érint, nézzen rá, ne maradjon le... Szerintem :cool:
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előzőekhez: elég sok változást látok, ami számunkra hátrányos! Ha figyelmesen megnézitek arra ad felhatalmazást, hogy csak 25 napra kapjad az órakedvezményt, ami ugye megegyezhet a kirendelések számával, vagyis az előkészítést és utólagos munkákat újfent a szabadidőmben kell végezni. Ha ez nem így lenne, akkor pedig az hogy mit végeztethetnek velünk kicsit bővült, néhány új ponttal, pl. OH által kijelölt intézmény önértékelésében való részvétel. És akkor még arról nem beszéltem, amit saját intézményünk elvár tőlünk.
Arra viszont nem látok utalást a mester-és kutatótanár esetében, hogy visszamenőleges lenne a szabályozás, ami azt jelenti, hogy ránk, akik már megszereztük a mester besorolást, nem vonatkozik.
A másik a szerződés, ami ugye dec. 31-ig szól, jelenleg. Jan. 1-től nem tudni milyen szerződést szeretnének aláíratni velünk.
A számlára vonatkozóan viszont benne van, hogy a 2015-ös minősítésekre is vonatkozik. Aki nem kért számlát eddig pl. útiköltségről az most nagyon hátrányos helyzetbe kerül, hiszen nincs ott hogy az eddigi kifizetések mentesek ez alól. De ez adóügyi kérdéseket is felvet, ami szintén megérne egy utánajárást, mert szerintem ennek adóvonzata is lehet.
Nekem ennyi így elsőre, de kíváncsian várom mások mit látnak benn. Remélem ez még nem a végleges.
Nem hinném, hogy visszamenőleg is hatályos lenne (számla téma).

Még mindig "munkaidő-kedvezmény"-nek hívja azt, amibe egyre több munkát kell belesűríteni.
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Miután ez már itt van, látni, olvasni - beindulhat az elemzőgépünk.
A költségtérítések dolgában meglehet, a számlákkal való igazolást a számviteli-, vagy az adótörvények valamelyike írja elő. Azt sem mondanám helyből, hogy előnytelen, ugyanis ez nem zárja ki a saját autó elszámolását, legfeljebb bonyolítja, hiszen ahhoz kell majd egy kiküldetési utasítás, stb. Annyi biztos, hogy az eddigi "átalánydíj" adminisztratíve egyszerűbb volt. Más kérdés, hogy kénytelenek leszünk mindenféle számlákat gyűjteni, s majd megint azon lesz a vita, kinek a nevére szóljon (pl. OH vagy a sajátunk...) és nem is sorolom. Kábé ez volt az egyetlen valóban egyszerű dolog az egészben, most nagyjából ez veszik el...
A 8. §.
"(2) A Mesterpedagógus fokozat eléréséhez szükséges minősítési eljárás részei:
a) a felkészülési terv elkészítése,
b) szándéknyilatkozat,
c) a Mesterpályázat elkészítése,
d) a Mesterpályázat bemutatása és védése.
(3) A Kutatótanár fokozat eléréséhez szükséges minősítési eljárás részei:
a) a Kutatótanár pályázat elkészítése,
b) a Kutatótanár pályázat bemutatása és védése.
(4) A Mesterpedagógus és Kutatótanár fokozatot szerzett pedagógus a Mesterpedagógus vagy Kutatótanár fokozatba sorolásától számított 5 év elteltével – az adott fokozat megerősítése érdekében - köteles a Mesterpedagógus, illetve Kutatótanár pályázatát megújítani.

szerintem együtt és egységben értelmezendők, értelmezhetők. (Lásd még hozzá: 9. § B (5) pontját is.)
Azaz (szerintem) az a pedagógus fogja megújítani pályázatát, aki készített a (2) illetve (3) a), b), és c) alpontjainak megfelelő dokumentumokat. Akinek nincs ilyen, az nem is gyárthat ilyet, legfeljebb közokirat-hamisítással, hiszen a belelépéskor a szakértő-tanfelügyelő-minősítő mesterpedagógusokra ez nem volt érvényben.

Számomra problémás még az új 12. § D pontja is, itt a minősítés eredményét lehet vitatni.
Ez eddig nem, illetve nem így volt.

Bár a 32 órás szabály(talan)ságról nincs szó, a 17.§ A (1) c) pontja ugyanaz, mint eddig: "tanítási hetenként legalább egy tanítási napra a munkahelyén történő munkavégzés alól mentesíteni kell a szakértői, szaktanácsadói feladatok ellátása érdekében" Ezt pontosítja a későbbi szakasz:
(6) Az (1)-(2) vagy (3) bekezdésben meghatározott munkaidő-kedvezményben részesülő pedagógus egy tanítási évben legfeljebb huszonöt tanítási napon... (...)

Tehát szakértői nap (legalább egy) minden tanítási héten jár, és ezek közül legfeljebb 25 tanítási napon el kell menni pl. szakértősködni, ha kijelölnek.

S a feketeleves: huszonöt alkalommal történő felkérésen felül az "önértékelésben való részvétel" (17. A § (7) b) pontja) Ez teljesen új teher! Ugyanakkor ez is korlátos, hiszen 36 tanítási hét van, s ebből már 25 foglalt...

Ha a 17. A §-t együtt értelmezem, abból az jön le, hogy pl. nyári szünetben iskolában nincs szakértői nap, mert szünetben tanítási hét sincs.

Ezek csak első olvasatok, kár, hogy nem szólhatunk bele érdemileg.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy pontosabban össze tudnánk hozni, mint amit most olvasni...

Egész sereg szakmai szervezetnek küldték el véleményezés céljából. Valamelyikhez meg lehet találni az utat. Ma délig talán még nem késő...?
 

EnIbaby12

Állandó Tag
Állandó Tag
Elő kéne rukkolnunk szakmai szervezetté ....
A közigazgatási egyeztetés lezárása: 2015. augusztus 4. Ők jelezhetnek vissza, de mi jelezhetünk nekik..... azokhoz ahol van ismerősünk - hisz mi jobban átlátjuk a dolgokat, nem utolsó sorban a mi bőrünkre megy a vásár. :o
Minél többőnknek kellene jelzéssel élni!! Én 1 szervezethez tudok változtatási javaslatokat tenni!!
Ha tudtok ti is tegyétek ezt meg! :dr_16: Feleslegesen ne terheljük egymást ( OH-szakértők)), és ne is nézzenek bennünket bábnak!:dr_4:
 
Utoljára módosítva:

raheb

Állandó Tag
Állandó Tag
Megérkezett a digitális állampolgárság teszteken elért eredményem. Büszke vagyok magamra, minden területen az átlag fölött teljesítettem...:)
Nekem ma érkezett meg a személyre szabott értékelés. Az átlagnál magasabb értékeket értem el, amire nagyon büszke vagyok, hiszen a korosztályomra (56 éves vagyok) általában nem jellemző ez a fajta erős kompetencia terület.
 

bilonka

Állandó Tag
Állandó Tag
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére