Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kros!
Ismerőseim vizsgáznak a 7. turnusban, kicsit másnak látszik, mint egy éve a folyamat. Nem kaptak értesítést arról, hogy kell a PSZE vizsgára az intézményi elvárásrendszer.
Milyen korábbi adatokat tartalmazó excel táblát kapnak a PÉM-en? Köszönöm az információkat!
Az összes PSZE-vizsgára, turnustól függetlenül, az alábbi dokumentumok voltak szükségesek:
- a pedagógusra vonatkozó intézményi elvárások (ha ez nincs: akkor mihez viszonyítva van értékelve a pedagógus????) úgy is ismerhető: 2_4 es a saját intézményre kidolgozva
- a videós órához tartozó tematikus terv
- a videós óra óratervezete.
Ezeket kell a vizsgatársaknak és a vizsgáztatóknak elküldeni, legalább 1 héttel a vizsga előtt.
Reflexiót, csoportprofilt, stb. a pedagógus szerepű vizsgázó az óramegbeszélés-részben ismertet.
***
A PSZE-vizsgán kitöltött Értékelőlap össze lett dolgozva a PÉM táblájával, ez egy többlapos/füles excel. Ebbe az excel-táblába kell majd bedolgozni, egy másik fülön, a PÉM-vizsga értékeit. (A 3. fül táblája hozza majd össze a végeredményt.)
Tehát, most a PSZE-vizsgán is excelbe kell beilleszteni az értékelő mondatokat, nem úgy, mint korábban, hogy ez a dokumentum Word volt, és PÉM meg excel-tábla. Ez egy formai, de nem tartalmi különbség.
 
Utoljára módosítva:

moniska

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdeklődnék, hogy a min. vizsgázó kaphat-e (ill. kérhet-e) információt a vizsga véglegesítését követően a vizsgaelnök személyének tekintetében a saját intézményétől - vagy akkor tudja csak meg, amikor az elnök e-mailben keresi?
 

moniska

Állandó Tag
Állandó Tag
Természetesen megkérdezheted a főnöködet erről, de hamarosan úgyis jelentkezni fog az elnök. Egyébként miért az elnök személye érdekes számodra? Szerintem a szakos szakértő személye érdekesebb a minősítő eljárás/vizsga szempontjából!
Igazából mindkettőre gondoltam, csak közben gyorsan kellett egy másik dolgot is intéznem, s ezért lemaradt. Az egyik ismerősöm, aki a tanév végén vizsgázott, azt mondta, hogy én nem tudhatok a vizsgáztatók kilétéről - szabálytalan lenne, ha elmondanák nekem.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazából mindkettőre gondoltam, csak közben gyorsan kellett egy másik dolgot is intéznem, s ezért lemaradt. Az egyik ismerősöm, aki a tanév végén vizsgázott, azt mondta, hogy én nem tudhatok a vizsgáztatók kilétéről - szabálytalan lenne, ha elmondanák nekem.
Ezt egyáltalán nem értem... Mi a testülettel mindent megbeszélünk.
Neked ugyanúgy belelátásod kellene, hogy legyen az egészbe - mert Rólad szól.
A minősítő vizsga bizottsága nem titkos...
 

kaktusz68

Állandó Tag
Állandó Tag
De. Fejből kell mondani.
Az, ami a vizsgán kell: az, hogy magabiztosan eligazodj az eljárásrendben. Hogy tudd, mi és mi után következik, és mi a szakmai tartalma.
Beletekinteni olykor beletekinthetsz a jegyzeteidbe, a kérdéseikbe.
De ha ezt az egészet fel akarod olvasni, akkor kerülj el, és ne nálam vizsgázz.
Ámbár inkább senkinél se: pontosan ez az, ami a legnagyobb gáz.
Komolyan mondom.
Már bocsi! Nem én akarok vizsgázni! A leírás lepett meg, hogy "felolvasta", amit nem látott előtte, köze nem volt a dologhoz! Ezt találtam én is furcsának. S lám mégis sikerült neki!
 

zanda

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ovisok !

A portfólióban van csodás csoportprofil, de hm.... hm... nagyon keresem , mégsincs nevelési terv. Bár a csoportprofil meglehetősen alapos, ( 4 oldal ) én látom is benne a nevelés tervét , csak félek, hogy az mégsem elég a boldogsághoz ! Az előző ovis portban tuti nev. terv volt, szóval láttam már ilyet ám ! Hiánypótlás ? Ez nem is igazán pótolható . Ajaj..... 30 nap van még .
OH állásfoglalás alapján mondom, hogy lehet pótoltatni
 

Lilepa

Állandó Tag
Állandó Tag
"nevelési-oktatási intézményben (Nkt. 7.§), pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottat, ha 2015. szeptember 1-én
legalább 2 év szakmai gyakorlattal rendelkezik Pedagógus I fokozatba, továbbá a Kjt. 87/A§-a alapján közalkalmazotti jogviszonynak minősülő, valamint a fizetési fokozat megállapításánál beszámítandó idő szerinti kategóriába kell besorolni"...

szerintem a fenti alapján ha nincs szakképzettsége ( mert a diploma nincs meg), nem sorolható át nev-okt munkát közv. segítő munkakörbe, csak pedagógusnak vehető fel, ahogy azt Verőce idézte 14957-ben
Én is így gondolom, igaz én még nem kaptam egyértelmű választ arra, hogy középfokú vagy felsőfokú végzettségűnek kell besorolni. Petróczi tanár úrtól sem kaptam egyértelmű választ idézem: "Mivel nincs meg a kollégának a diplomája, valójában középfokú végzettséggel rendelkezik. De ha a munkáltató meggyőzhető, éppen besorolhatja főiskolai végzettségi szint alapján is, ez nem egészen szabályos!"
 

kicsicica85

Állandó Tag
Állandó Tag
Ki tud nekem segíteni?
Elnök leszek minősítésben. Lejár a határidőm és összesítenem kell a kérdéseket, de nem tudom, mert az intézményi delegált nem tud az értékelő felületen kérdést küldeni, nem működik az oldala.
E-mailben küldtem el az e- mailen összegyűjtött kérdéseket a pedagógusnak. Írtam az OH- nak. Mit tehetek még? Ez lesz az első minősítésem!
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértők!
Egy kedves intézményvezető kolléganőm kérdezi, hogy óvodapedagógus végzettségű, de nyelvvizsga hiányában csak abszolutóriummal rendelkező ped. asszisztens kolléganőjét át kell-e sorolnia gyakornoknak, a 326-os 39/C. alapján?
39/C. §107 A nevelési-oktatási intézményben nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottat, aki pedagógus szakképzettséggel és 2015. szeptember 1-jén

a) már legalább két év szakmai gyakorlattal rendelkezik, Pedagógus I. fokozatba, továbbá a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek minősülő, valamint a fizetési fokozat megállapításánál beszámítandó idő szerinti kategóriába,

b) két évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkezik, Gyakornok fokozatba

kell besorolni.
Segítségeteket nagyon köszönöm :):dr_24:

Én is Verőcével értek egyet - gyakornokként alkalmazható, a gyakornoki idő végén letett nyelvvizsgával. A gyakornoki időszak max. két év - annyi ideje van hátra a nyelvvizsgáig, amennyi a két évből hátra van. Retrorakétákat begyújtani!
 

Szreniany

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Úgy rémlik itt olvastam egy olyan OH állásfoglalást, melyben az szerepelt, hogy a DVD felvételeknek felső időkorlátja nincs. De most nem találom! :(
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére