Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Status
Not open for further replies.

hajevica

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves szakértő társaim!

Az eljárásrend-tudásom szeretném korrigálni/megerősíteni.
1. az órák látogatása és megbeszélése nem az elnökre tartozik, ott a szakosnak van felelőssége... (óraterv, 30 perc, értékelés indikátoronként)
Az elnök ebbe nem lát bele, nem szól bele.

2. Az elnök bevezető szöveget mond a védés előtt(köszöntés, védés célja, 15 perc bemutató, 15 perc kérdések -ennek mikéntje - 30 perc szakmai beszélgetés, ahol mindenki reflektál, észrevételt tehet (szép volt, jó volt, nagy munka volt..)
Majd jegyzőkönyvek, helyi iktatószámmal. Kérdés: 1 vagy 2 eredeti kell? Ki őrzi az eredetit?
Szkennelés - mert feltöltés aznap!! de már otthon is lehet.
3. értékeli mindenki a saját felületén azt, amit látott (szakos 2x, mert az órát és a végleges értékelést készíti el) otthon, van rá 15 nap.
4. ha nincsen 1-s=elégtelen értékű kompetencia, ha nincsen 2 értéknyi eltérés (pl 2 és 4 vagy 5 és 3 valamelyik kompetencia az értékelők között) akkor készen vagyunk, az elnök postázza a Támopos jegyzőkönyvet.
5. Ha van eltérés: az érintetteket felszólítja, hogy egyeztessenek, részt is vesz az egyeztetésen és ha nincsen közeledés/módosítás, akkor jegyzőkönyv, vége.
Ha valaki módosít, nyitja a felületét és módosul a dolog, majd lezárja .

Kérésem, hogy cincáljátok szét amit leírtam, találjatok benne hibát és írjátok meg, akár így mindenki előtt, hogy tanuljunk belőle!
Az útmutató mást ír, más értékelést, más felületet sejtet, számolgatni kell a végső eredményt... itt nem olyanok a kinyomtatható űrlapok, amik ezt lehetővé tennék! Sőt! Elnök és szakos teljesen külön értékel!

Köszönök minden megjegyzést, mert sok hibára és vitára számítok!

Menjünk még picit visszább! A szakosnak van-e valami egyeztetési kötelezettsége a látogatás előtt? Az elnök veszi fel a kapcsolatot (látogatás - 15 nap) és egyezteti a forgatókönyv minden lépését az intézmény vezetőjével, majd tájékoztatja a bizottság többi tagját, ugye?
 

Drungyus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én meg azt mondom, TE vagy az elnök, a felel a mindenért a lebonyolítás körül is. TE azt mondod nem. Ő meg kérjen állásfoglalást az OH-tól, vagy dugja az orrod alá, ahol ezt így lehet!

Én az első útmutatót is megnézném, lehet ott írták le.
Ő az elnök! Talán sikerült meggyőzni.
 

hóbagolyka

Állandó Tag
Állandó Tag
Menjünk még picit visszább! A szakosnak van-e valami egyeztetési kötelezettsége a látogatás előtt? Az elnök veszi fel a kapcsolatot (látogatás - 15 nap) és egyezteti a forgatókönyv minden lépését az intézmény vezetőjével, majd tájékoztatja a bizottság többi tagját, ugye?

Szintén Kaposváron hangzott el ma:
Sok minősítés marad el azért, mert az intézményvezető nem tölt fel delegáltat. Azt javasolták, hogy az 5 nap lejárta előtt hívjuk fel telefonon az igazgatót és segítsünk neki ebben. (Ez gondolom az elnök fa-a)
+ szerintem:
A szakosnak sem árt tájékozódni, mert csak miután mindenki vállalta a megbízást - gyakran csak ezután derül ki a tantárgy (nem kompetens kirendelés!) Ezt én tisztességtelennek tartom. Miért nem kötelező ezt feltölteni a megbízás vállalása előtt!?
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a válaszodat!:) Kérlek erősíts meg abban,hogy kellenek a foglalkozástervekhez megvalósulás dokumentumok( ?) És csoport/egyéni profil?
Az Útmutató nagyon jó sablonokat tartalmaz. Jelen esetben a C, D sablonok kellenek. Részletesen leírja, miről kell írni. A megvalósulás elemzését, értékelését is kéri. A konkrétumokból gondolom csak annyi, ami megengedhető.

Továbbra is javaslom (nem tudom milyen szempontból kell a segítség) az Útmutató tanulmányozását. Meglehetősen részletes.
A felületen ha kiválasztja a szakszolgálat területet, csak ezek a speciális elemek láthatók.
 

BBBDBB

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ebbe most én is jól belefutottam...
Hova kell feltölteni ezt a dokumentumot????
Van egy vezetőm és nem találom sem a dokumentumot sem a helyét, ahonnan hiányolnom kellene!
A pf tanár munkakörre van... ez most hiba???

MOST ÉN KÉREK SEGÍTSÉGET....
A Pf-ban nem találom hogy hová kellett, lehetett feltölteni. Viszont az értékelő felületen megjelenik a dokumentumok között az aláírt, feltöltött munkáltatói igazolás.
Újra átnéztem a pf-t, de nem találom a helyét.
 
Szeretném megkérdezni, hogy amikor szabadságon vagyunk (őszi szünet, téli szünet), ti hogyan oldjátok meg a minősítési munkát? Családdal elutazok és csak most eszméltem rá, hogy arra a hétre esik egy halom minősítési munkafázis. Gyakorlatilag nekünk mikor van szabadságunk?
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ügyesen összefoglaltad, csak ezt a néhány pontosítást tenném, de hátha mások is jeleznek még.

Nagyon köszönöm a pontosításokat! Egyet értek velük, "lazán" fogalmaztam.... de jó, hogy javítottál!
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
2. A jegyzőkönyveket eredetiben az iskola őrzi, iktatja, de jó, ha másolatban a szakértők is őrzik a saját anyagukat.
3.,5. A végleges értékelésre van 10 nap, ha egyeztetés kell, +5 nap, összesen így 15 napon belül kell lezárni.
A végső eredményt nem kell számolgatni, nem is lehet, a program a 3 értékelő kompetenciapontjait adja meg egy táblázatban kompetenciánként. A végső % nem is jelenik meg az elnök felületén, ennek változtatását javasoltuk is az utóbbi képzésen.
Ha valamit rosszul tudok, javítsatok.
Elnök már voltam, szakos csak most leszek először, nem tudom, szakosként a felületen az óralátogatás után milyen az értékelés rendszere.
A felület határidői alapján gondoltam:ért befejezésére 15 napot ad, döntéshozatalra+5 napot...
Akkor most mit értek félre?
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
"A hiánypótlásra benyújtott, aláírt dokumentumok eredeti, papíralapú példányát az elnök őrzi.
A portfólióvédési és az óra-/foglalkozáslátogatási jegyzőkönyveken szerepelhet ugyanaz az iktatószám, de az alszámok legyenek eltérőek;
Jegyzőkönyvek – iktatószám feltüntetése (Útmutató második, javított változatának X. fejezetében található részletes leírás alapján.)" - új eljárásrend.
Ezt az új eljárásrend szépen leírta, ezért nem tértem ki rá, viszont a teljes "nap" leírása ott hiányzott... ezt hiányolom.
Miért? Az útmutató mást ír, valamint a 326-os a védés napját nem írja le.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Hóbagolyka!
A hiánypótlásra benyújtott, aláírt dokumentumok eredeti, papíralapú példányát a pedagógus őrzi. Ez tavasszal így volt.
Az új eljárásrend szerint a pótlást az elnök őrzi... nyithatom a dossziét..
Az, hogy itthon legyen számítógép, internet, nyomtató, fénymásoló és szkenner már "lenyeltem", de most már dossziézhatom is a név kitakarásokat és a fotó nélküli dokumentumokat.

Titkárnőt és telefonos kisasszonyt mikorra szerezzek be??? Esetleg széfet, hogy a fizetős vizsgák díját beszedhessem??? :cool::mad::laz::dr_31::dr_4:
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Megnézem, de jó, hogy szóba került, mert eddig a pedagógusnak kellett őrizni. Az egyébként logikusabb is volt, hiszen az ő alkotása.Sok más apróság is változhatott, mindent le kell ellenőrizni
Épp emiatt kértem a segítségeteket a védés napjának ütemezése és feladatai pontosításában.
Szépen letolt egy kolléga, mert védés után nem dugtuk össze 3-an a fejünket és nem egyeztettük az indikátorokat. Mert Ő így csinálja, továbbá az óramegbeszélésen is jelen van, felügyeli, hogy minden rendben menjen. Szerintem ez már nem az elnök teendője, kompetenciája. A védés napján a törvényességért nem egyszemélyben felelős az elnök, hanem megosztva : az óráért és annak megbeszéléséért a szakos felel!!! szerintem...
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
A TÁMOP-os jegyzőkönyveket ráérsz együtt elküldeni az utolsó kirendelés teljesítése után.
... a hónap végén igen, ez egyértelmű volt számomra. mert le van írva.
De a többit nem írták le, emiatt sok gond lehet még..
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Az utolsó alkalmat követő 5 munkanapon belül, az adott hónapban, ha elnök vagy. A védés végén még fel lehet hívni a figyelmét a pedagógusnak, hogy értékelő lapot tölthet ki a minősítő bizottság elnökéről és a minősítő bizottság tagjairól
+ 15 napon belül jogorvoslattal élhet az eljárással kapcsolatban...
Ezt a leírásból hagytam ki, szóban elmondtam...
 
Status
Not open for further replies.
Top