Merkel az év embere a Time magazinnál

Angela Merkel német kancellárt választotta idén az Év Emberének a Time magazin.

A lap méltatta, hogy Merkel képes volt szembenézni azokkal a kihívásokkal, amelyekkel az év folyamán Európának sorozatosan meg kellett küzdenie.

Nancy Gibbs, a lap vezetője Angela Merkelnek a görög válságra, a migrációs krízisre, valamint az Iszlám Állam jelentette fenyegetésre adott válaszát emelte ki.

A magazin kiemelte: a kancellár szembe tudott nézni a kihívásokkal. Merkel többet mert kérni a saját népétől a menekültválság alatt, mint bármelyik más politikus; végig kiállt a zsarnoki elnyomás ellen, és kitartásával olyan morálisan elkötelezett vezető vált belőle, amiből hiány van a mai világban.

Ezzel Merkel lett az első nő, aki kiérdemelte ezt az elismerést, mióta 1999-ben Man of the Yearről Person of the Yearre változtatták a nevet.

Tavaly az ebola elleni harc szereplőit választotta meg a Time, amibe nők ugyanúgy beletartoznak, mint férfiak, de ez az első alkalom, hogy nevesítve van egy nő az Év Embere címért. Korábban azonban Woman of the Year címen négyen is szerepeltek a Time címlapján.

merkel1.jpg
 
Bár hogy őszinte legyek, a mai napig nem tudom megérteni, hogy felnőtt emberek hogy lehettek ilyen felelőtlenek, hogy beszálljanak abba a zárt kocsiba.
Van valami utalás arra, hogy ezt a 71 embert valamilyen fizikai kényszerrel juttatták az autó belsejébe? Esetleg fenyegetéssel? Hogyan tud egy sofőr 71 embert kényszeríteni, hogy Houdini gyanánt bepréselődjön egy autóba?


A "kánaánt" elérni nagy hajtóerő. Calais-ban is életveszélyes "mutatványokat" hajtanak végre rendszeresen. Talán nem is gondolják végig, hogy az életüket kockáztatják. Mint ő:
 
Utoljára módosítva:
A sofőr embercsempész. Azt csak a pénz érdekli.
De hogy az emberekben nem szólalt meg a vészcsengő, azt nem tudom megérteni.
u.i. Gondolom, a sofőr büntetése attól is függ majd, hogy a vizsgálat utólag mit állapít meg. Ha az embereket kényszerítették, hogy beszálljanak a kocsiba, akkor megállhatja a gyilkosság vádja is. Ha önként szálltak be, és még fizettek is azért, hogy beszállhassanak, akkor gondatlanságból elkövetett emberölés.

Más hely ugyan, de szerintem őket se kényszerítették, csupán át akartak jutni a határon. Egyáltalán nem egyedi esetek ezek.
 
Ami az országunk területén történik azért felelösek vagyunk többé kevésbé függetlenül attol, hogy a tettessel vérrokonság áll fennt vagy nem.
-
A Németek nem hülyék, hogy meghivjanak pármillio idegent magukhoz. Itt demokratia van, a parlament jol müködik, a Kanzlerinnek nincs anyi hatalma, hogy egy ilyen méretü döntést egyedül hozzon.



-
Ja, legyen bármely nemzet fia az embercsempész, akkor is a magyarok a bűnösök?
Bár tudjuk, a világ összes baját a magyarok okozzák - szerinted.
Próbálhatod elsumákolni, de az, hogy azt mondták, minden szírt befogadnak, meghívóként értelmezték a migránsok (akik hirtelen mind szírek lettek). Azért akar mind Németországba menni, és fohászkodik Merkelhez.
 
HAboru van es valami borzalmas allapotok ezt azert nem lehet figyelmen kivul hagyni.
Hova is menjenek jelenleg potyognak a bombak raketak naponta orankent. Nehogy azt gondoljatok, hogy a harcban van ido kerdezgetni ki vagy mi vagy sokszor lonek, vagy ha nem akkor oket lovik le. A haboru borzalmas. Nincs szep es kimeletes haboru.
Egyszer lehet eljatszani hogy a korhazak vedettek de ha kiderul hogy ott az tartozkodik ellenseg a haboruba bombazak .
Ezek az emberek eloszeretettel bujnak meg iskolak korhazak stb "vedett"epulet ben legyen az isis,vagy ellenallo , mindig attol fugg ki foglalja le a korhaz iskola teruletet.
Nincs hova menni vissza ezeknek az embereknek meg nem fejezodik be az oldokles. Az oroszok egyre jobban belemennek, lehet sikerul igy kozosen honapok alatt nyugalmat csinalni.........de fogadni nem lehetne erre.
Mindenki szereti a hazajat, es ha egyszer beke lesz akkor nagyon sokan vissza is fognak menni. Borzalmas nehez beilleszkedni egy uj orszagba , munkat talalni , elni nyelvet tanulni megismerni a ugyintezeseket az orvossal beszelni stb.
Megertest es turelmet kell a humanumot gyakorolni es ezt teszi Merkel is es egesz Euroapa.
Akik hazamennek majd azok mar sokkal tagabb vilagnezetuk lesz es torekedni fognak ,hogy ok maguk is meghonositsak otthonkba az uj tanultakat a jo otleteket es biztos megelhetest is fog nekik adni az a tudas amit nemetbe megszereznek.
Egy pozitiv cikket nem olvasni Mo tol hogy egyaltalan miben lehetne segiteni nekik.
 
Értem Ernő kedves, és köszönöm szépen hogy válaszoltál!
Ezzel a kiragadott mondatottal nem tudok mit kezdeni. :(
Valóban így érzed, így gondolod?
Nem hidd hogy kötekedni akarok, távol álljon tőlem!

Tehát, felelős vagyok azért ami az országon belül történik ettől elhatárolni magam nem tudom, eddig jól értem?
De, mi van azok felelősségével akik más országban, országokban élnek? Ők miért nem tartoznak felelősséggel a hazájukban történő tettekkel?
Gondolok itt a menekülttáborok felgyújtására, imaházak lerombolására, ha össznépi a felelősség mikor rólunk van szó, miért nem össznépi a felelősség ha az más országban történik?

Akár ne is vedd figyelembe, és hogy ne essetek nekem vagy egymásnak senki ne reagáljon rá, de kikívánkozik belőlem.
Ez az öregkori szenilitás nálam, biztos bennem van a hiba hogy nem értem!

Már hogyne lenne Németország felelös a garázda, embergyülölö polgárai miatt akik menekültekre támadnak, felgyujtják a nekik szánt otthonokat. Aki itt él az tudja menyire bántanak bennünk ezek a szégyenletes esetek, menyire kritizáljuk a hatoságokat akik nem tesznek eleget a kötelességüknek.

Merkel nemcsak azért van kritizálva mert tesz valamit a menekültekért hanem azért is mert sokak véleménye szerint nem tesz eleget. Ezt sokan nem látják magyarorországrol, azt hiszik minden kritika a szolidaritása ellen van.

A neonazik álltal elkövetett merényletek, gyujtogatások, rasszista motiválta eröszakos cselekedetek, a nép felheccelése egymás ellen egy olyan mértéket ért el, hogy valoszinü befogják tiltani a naci pártot tavasszal. Jogilag nem egyszerü mert az alkotmány akadályokat tartalmaz, azért, hogy ne lehessen egyszerüen betiltani kellemetlen pártokat. Ez esetben azonban a közbiztonság, az egymassal valo együttélés olyan mértékben van veszélyeztetve, hogy a betiltás esélyi nagyok.

(Eddig nehéz volt bebizonyitani, hogy eröszakos cselekedetek, gyilkosságok mögött egy egész párt, egy mozgalom van, mindig magányos tetesekröl szolt a fáma)
 
Melitta, Ernoe, most komolyan.
Ti is tudjátok, hogy nem csak a háború elől menekülők vannak a tömegben (nem terroristákra gondolok), és tudjuk, hogy megállhattak volna bármely biztonságos országban, ahol már nem voltak fenyegetve.
Azzal, hogy Európa fejlett országai bátorítják, és számolatlanul beengedik őket, csak még jobban gerjesztik a népvándorlást. Akik ma még tapsolnak Németországban az 1 milliónak, a második, harmadik milliónál mit fognak tenni?
Mert ne legyenek kétségeink: a ma történtek hatására elindul majd mindenki a világ szegényebb feléről, és nem csak a háborús övezetekből (sajnos, azokból is van épp elég), hogy elérje a "kánaánt", amelyet a mostaniak elértek. Őket hogyan tartják majd vissza, ha elég nagy tömegben érkeznek? Hiszen láttuk, hogy ha elég sok ember jön egyszerre, egyik ország sem tudja kezelni őket.
A kvótázás se fog segíteni, mert hiába fogadná el mindenki, az érkezők akkor is mind Németországba, meg Svédországba akarnak menni. Ebben megakadályozni őket humánus módszerekkel nem fog sikerülni. Mindenkit be tudnak/akarnak majd fogadni?
 
Utoljára módosítva:
Ezeket a képeket nézve, mindenki pozitívumként látja?
Miért van olyan érzésem, hogy ez számonkérés, gúny is lehet?

Ugy látom, hogy a fényképett betevö iparkodott a tüntetö környezet jo részét kivágni a képböl, de iskolázott szemmel jol látni miféle demonstratiorol van szo. A középen levö férfi tshort-jén jol látszik a P-GIDA.
 
Nagyon valószínű, hogy a sofőr csak egy láncszem volt a gépezetben, akinek az volt a dolga, hogy a pontból b pontba elvezesse a járművet. A jármű tulajdonjoga körül is annyi a homályos részlet, hogy ki kinek mikor hogy adta el és az kinek adta bérbe ...
Arról sem lehet tudni semmit, hogy az emberek a kocsi belsejében miért nem próbáltak meg telefonon keresztül segítséget kérni? Lehet, hogy a segítség már akkor is későn ér oda, de nem napok múlva találták volna meg őket.

Arról sem lehet tudni semmit, hogy az emberek a kocsi belsejében miért nem próbáltak meg telefonon keresztül segítséget kérni?
-
Halottál már olyat, hogy Faraday-ketrec? Nos egy fém dobozbol nem lehet kitelefonálni.
-
Az ujságirok megdöbbenve számoltak be arrol, hogy a karosszéria belülröl kifelé hajlo horpadásokkal volt tele a kétségbeesett emberek ökölcsapásátol. Micsoda erövel kelett, hogyy dörömböljenek ha ez a kemény lemez meghajlott. A kinokat nem nehéz elképzelni.
 
Ugy látom, hogy a fényképett betevö iparkodott a tüntetö környezet jo részét kivágni a képböl, de iskolázott szemmel jol látni miféle demonstratiorol van szo. A középen levö férfi tshort-jén jol látszik a P-GIDA.

Az előző válaszodat is köszönöm szépen!
Itt viszont ne tudom mi az a P-GIDA
gida nálam a pici bárány, de ha ez valami politikai párt vagy olyasmi akkor nem is érdekel mi az! Szövegkörnyezet alapján gondolom hogy valami ellenzéki akármi lehet.

Minden kontroll nélkül regisztráció nélkül átzsuppoltuk őket a határ túlsó oldalára, és ez a válasz rá - Köszönjük Magyarország!

Rossz példa, de valami ilyesmi jutott eszembe mikor megláttam a képet
Tudod, mint amikor az ember fényesre suvickol egy lakást, és megérkezik a csemete egy sáros, koszos tornacipőben és végigcaplat benne mindenütt. Én meg megköszönöm neki hogy nem figyel és semmibe veszi a munkámat - köszönöm kisfiam!
 
Az, hogy most saját pártja tapsol neki (miközben korábban számos bírálat érte ugyanonnan), nem befolyásolja a jövőbeni megítélését, a következményektől függően.
Milyen mentőakció? Hogy beengedte azokat, akiket ő hívott? Akik az ő szavára, meg az ő migráns-szelfijei hatására tették kockára az életüket a hosszú úton? Az mitől mentőakció, hogy hagyta oda menni őket? Talán személyesen jött el értük, mint az osztrák civilek? Akik mellesleg már nem voltak olyan szorgalmasak a többi országban, ahol még rosszabb körülmények voltak, mert nem tudták kezeleni a tömeget.
Ha nem engedi be őket, akkor se maradtak volna Magyarországon a migránsok, hanem ugyanúgy oda mentek volna, nem tudta volna őket feltartóztatni, csak erőszakkal. Ahhoz neki kellett vona a tömegbe lövetni, hogy ne lépjék át Németország határát.
A csirkés kamiont meg hiába mutogatod, mert nem tudod a magyarokra kenni, akárhogy erőlködsz. Miért nem mutogatod a tengeren elsüllyedt, felborult csónakokat? Akik azokban ültek, azok is mind Merkel mamához igyekeztek "Germany"-ba. Az lett volna a "mentőakció", hogy ha annyira kellenek neki, elmegy értük a menekülttáborokba.
-
Az, hogy most saját pártja tapsol neki (miközben korábban számos bírálat érte ugyanonnan), nem befolyásolja a jövőbeni megítélését, a következményektől függően.
-
Nem az a meglepö ha egy politikust birálnak hanem az, ha mindenki egyetért vele és per pillanat ez Mo.-on van igy mert a mediák a hatalom kezébe vannak.
-
Hol élsz te barátom, Németországban nincs egyeduralom? Itt már apro törvénysértések miatt pakoltak elnökök, miniszterek, kanzlarok. Ha Merkel valami ilyet tett volna már rég ellenne távolitva a posztjátol. Itt nem tekergeti az állam a törvényeket ahogy akarja mind Mo.-on.
 
Az előző válaszodat is köszönöm szépen!
Itt viszont ne tudom mi az a P-GIDA
gida nálam a pici bárány, de ha ez valami politikai párt vagy olyasmi akkor nem is érdekel mi az! Szövegkörnyezet alapján gondolom hogy valami ellenzéki akármi lehet.

Minden kontroll nélkül regisztráció nélkül átzsuppoltuk őket a határ túlsó oldalára, és ez a válasz rá - Köszönjük Magyarország!

Rossz példa, de valami ilyesmi jutott eszembe mikor megláttam a képet
Tudod, mint amikor az ember fényesre suvickol egy lakást, és megérkezik a csemete egy sáros, koszos tornacipőben és végigcaplat benne mindenütt. Én meg megköszönöm neki hogy nem figyel és semmibe veszi a munkámat - köszönöm kisfiam!
Ez a Pegida http://www.kodolanyi.hu/kv/cikk/mi-is-az-a-pegida-436
 
Mikor már nincs érv, akkor szokott jönni a rasszista-kártya.

Hát ez az, kedvesem amikor nincsenek jobb érveid mind a faji megkülönböztetés, elöitéletek akkor präsentálod magadat ahogy vagy pucéran. Rasszizmus pur. Nem is ismersz egy embert sem de már rágalmazod öket.
 
Azert nem ertunk sokszor szot mert csak azt az infot nyomjak hogy terroristak es csibeszek eroszakolok stb Biztos van kozottuk criminal es lehet radikalis is.
De amirol mi beszelunk az a nagytobbseg es azok menekulnek , es meg is kapjak . Sok a szelhamos, a migrans mindenki probalkozik azert vannak a szakemberek hogy ezeket kiszurjek. Nem kis munka mert sokan vannak.
A magyarok is sokszor jottek azzal hogy ok becsuletesen akarnak dolgozni mert otthon nincs munka nem tudnak boldogulni. Sajnos ez nem eleg a menekult statusz elnyeresere. Kimondottan eletveszely politikai uldoztetes vallasi uldoztetes stb ezek a szirek iraniak es afganoknal nagyreszuk valosagot mondja amit te is lathatsz a hiradokba.
Nagyon sok minden nem tetszik az arab vilagba a nok lenyomasatol kezdve a infinataig a kamikazitol es sorolhatnam........
De ebben haboruban a civil lakossag menekul es human segitsegre van szukseguk. Tobb magyar orvos is foglalkozott veluk, es nagyon sok a traumas beteg lehetelen feldolgozni mikor kinyirjak a csaladjat es vegig nezi nagyon sok emberi szenvedest elnek at a haboru miatt.
Nekem nem sok csaladtagom maradt eletbe a II.vh ban de akik tuleltek a haborut mind komoly traumakkal eltek orok remalmok gyotortek meg idos korukba es lathato nyomai voltak az elszenvedett dolgoknak.
 
Más hely ugyan, de szerintem őket se kényszerítették, csupán át akartak jutni a határon. Egyáltalán nem egyedi esetek ezek.


Szerencsétlen emberek, ahelyett, hogy együttéreznél velük csak uszitasz ellenük. Megvan a képem rollad.
A kamion egyébbként egy picit nagyobb és szerencsére tulélték.
-
Van neked fogalmad mit megnem tettek a kommunista vagy a naci idöben a magyar honfitársaink is azért hogy mentsék az életüket? Akkor még nem volt kamion.
-
Ja, legyen bármely nemzet fia az embercsempész, akkor is a magyarok a bűnösök? Bár tudjuk, a világ összes baját a magyarok okozzák - szerinted.
-
Ne legyél már mimoza, ne éld bele magad a himuszba, "balsors aki régen tép". En nem magyarokrol beszélek hanem rollad, akik nem képesek empathiára, akik még a halottakat is megvádolják. Akik az egész napjukat azzal töltik, hogy otthonukat elvessztetteket rágalmazzanak, elöitéleteket szitsanak.
 
Hát ez az, kedvesem amikor nincsenek jobb érveid mind a faji megkülönböztetés, elöitéletek akkor präsentálod magadat ahogy vagy pucéran. Rasszizmus pur. Nem is ismersz egy embert sem de már rágalmazod öket.

Na, akkor idézd már be kérlek, a rasszista, faji előítéletes hozzászólásaimat!
 
Szerencsétlen emberek, ahelyett, hogy együttéreznél velük csak uszitasz ellenük. Megvan a képem rollad.
A kamion egyébbként egy picit nagyobb és szerencsére tulélték.
-
Van neked fogalmad mit megnem tettek a kommunista vagy a naci idöben a magyar honfitársaink is azért hogy mentsék az életüket? Akkor még nem volt kamion.

Szerintem félreértetted gravert, Ő csak megmutatta hogy nem egyedi eset! Nem uszított Ő ezzel a videóval senkit!
 
Szerencsétlen emberek, ahelyett, hogy együttéreznél velük csak uszitasz ellenük. Megvan a képem rollad.
A kamion egyébbként egy picit nagyobb és szerencsére tulélték.
-
Van neked fogalmad mit megnem tettek a kommunista vagy a naci idöben a magyar honfitársaink is azért hogy mentsék az életüket? Akkor még nem volt kamion.
.
Mutasd már meg, hogy hol uszítottam? Példának tettem be a videót, hogy lásd, hogy nem egyedi eset, amikor túl sokan zsúfolódnak be egy teherautóba. Hogy te ezt nem fogtad, illetve mindenben gyűlölködést látsz, arról nem tehetek. (Mindenki magából indul ki.)
Melitta is azt írta, hogy elszánt emberek kockáztatni is hajlandóak a cél érdekében. Akkor most ezzel ő is uszított?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

¡Hola! Estoy buscando estos patrones. Pertenecen a una diseñadora mexicana llamada Alejandra Betancur. Su Instagram es @corazondemelocoton
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,160
Üzenet
4,809,387
Tagok
616,143
Legújabb tagunk
RainMachinefji
Oldal tetejére