Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az előzetes értékelésnél az indikátor pontozásnál a megjegyzés rovatba mit érdemes írni?
Én olyan gondolatot szoktam megfogalmazni, amiből majd kérdést tudok alakítani. Nem írok mindenhová megjegyzést, csak a nem egyértelmű, vagy tisztázandó részekhez. Amikor a kérdéseket kell megfogalmazni, akkor jól jön, mert a felület felhozza a megjegyzéseket.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak úgy kérdezem: abban az előolvasásban, amelyikben nézitek, hogy név, arc, hiány stb., nem alakul ki egy kép (főleg ismert indikátorú szaknál), amivel már betájoljátok, hogy IKT nincs/rengeteg stb.? Akkor azért már lehet emlékezni, hogy az indikátorok zöme mennyire bizonyítottan van jelen? Vagy téves a gondolatmenetem?
Így van!
Amikor átfutom az elején már látom milyen lesz..kb!
Legutóbb megdöbbentem a kérdések fogalmazása előtt, hogy csak 1-2 indikátor nem kapott értéket, amire viszont volt adat a pfben és az a néhány, amiből kérdezni kellett. A szakértői feledataim elején még kb a fele kimaradt...
Neked is menni fog!
Májusban már rutinos leszel...
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez szomorú! Ő biztosan nem Canadás! Olvasgatva az itteni hozzászólásokat, azt gondolom, itt mindenki nagyon lelkiismeretesen dolgozik! Talán néha ezért is keseredünk el!
Mivel ez határidős meló....
Elnökként egy köszönöm is elfér a 2 soros mailben...
Szakosként 2-3 napon belül küldöm az észrevételeimet. Utána az elnök dönt. Leírom azt is, hogy kiegészítést javaslok vagy a kérdésként elegendő lesz számomra.... Ilyenkor azért nem szerencsés sokat kivenni a kérdéseimből, mert a kiegészítést kompenzálom....
 
Lehet, hogy naiv és idealista vagyok, de én komolyan gondoltam, hogy valami jó indult el 2014-ben (egyébként nem csináltam volna végig a képzéseket egész nyáron).
Azt is gondoltam, hogy sok problémával, buktatóval szembesülünk majd az elején, és még menet közben sokszor.
Azt is gondoltam, hogy a szakértőtársakkal együtt (akik közül a legtöbb letett annyit az oktatás asztalára, hogy minden "egyéb megbízatás" nélkül, egyszerűen a napi munkája alapján is megérdemli, hogy mesterpedagógusnak tekintsék!!!) megoldjuk majd ezeket.
DE azt nem gondoltam, hogy ennyire magunkra maradunk, hogy senkit nem érdekel a véleményünk, és még megalázó helyzetbe is kerülünk nevetséges költségtérítési papírokkal ... :(:(:(, és hogy senkinek eszébe se jut, hogy komolyan fórumot teremtsen arra, hogy megfogalmazzuk a problémáinkat és a véleményünket. (a novemberi "költsük el gyorsan a maradék pénzt" programokat nem tekintem ennek)
Igen, én is azért jelentkeztem anno, mert hittem abban, hogy valami jó indul el, és ennek részese lehetek. Sajnos én már visszaküldtem a szerződést, mert dec.21. volt a határidő. Lehet, hiba volt?
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
[


Kedves Skipy!
Ez komoly???
Az utolsó minősítés OH delegált tagja mondta, hogy ő már látott olyat, hogy csupán a pontozást csinálta meg a szakértő kolléga a felületen az előzetes értékelésnél, és nem jelölt be egy indikátort sem a dokumentumokban.
Nem nagyon hittem, hogy ilyen van, ilyet lehet...
Merész....
A felület használati útmutatója mást ír...
Erre is mondhatna valamit az eljárásrend! Konkrétabban!!!!!
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Nézd a kis protekcióst :o
Pillanatnyilag négy szakértő ismerősöm örülne nagyon annak, ha beavatnám őket, hogyan juthatnak el a pontozós felületre. A validálásukat elfogadottnak ítéli a rendszer.
Nagyon hasznos lett volna az első minősítések előtt pl. nyáron egy alapos felület-használó kurzus.
Az őszi Nagy Szakmai Műhelyen általánosságok hangzottak el. A későbbi Szakmai Napon megmutatták a felület használatát.

Még mindig úgy gondolom, egy "homokozó" felületen nagyon jó lenne gyakorolni, kipróbálni bizonyos dolgokat, főleg, mielőtt először bevetésre kerül valaki.
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem sem volt egyszerű az első bejutás, de akkor még dolgoztak a POK-nál. ;)

Tudom, hogy volt már erről szó, de akkor még a felület ismerete nélkül nem igazán volt érthető, így az újak kedvéért kérem a tapasztaltabbakat, hogy segítsetek abban, hogyan is végzitek az értékelést. OK, kijelölünk egy szövegrészt, és ahhoz találunk indikátor(oka)t, de azokra ott hányast adunk? Ha csak kisebb értéket, és többször lesz, akkor a végén mindenképp 3-ast ér, de akkor vissza kell menni kijavítani az egyes dokumentumoknál is? Vagy eleve 3-as minden, és ha keveset fordult elő, akkor lefelé a véglegest, de akkor megint csak vissza kell menni, mert két hármas hogy lehet kettes? Tehát hogy alakul ki a végleges érték?

Engem sem engedett be az értékelésbe, a validáció jó volt. Írtam a POK-nak, és valahogy megoldották, persze nem azonnal, de ez még a szünet előtt volt. Azóta be tudok lépni, és látom a pf-t, tudok pontozni is. A pontozás csak 30 nappal előtte működik.

Hallottam olyat is, hogy valaki végig nullát ad először, majd később emeli a pontokat. Ezt nem kockáztatnám, nehogy benne maradjon egész véletlenül egy rossz érték. Akkor inkább végig 3, amit alaposabban átnézve még lehet tovább árnyalni. Nekem a pontszám nélküli kijelölés nem jött be. Elveszett a munkám.

A javított dokumentumokat úgy szoktam pontozni, hogy az átküldött anyagot nézem, pl. tartalmi kiegészítéssel ellátott tematikus terv, és a felületen pontozom - a hiányos dokumentumnál. Kijelölöm a hiányos címét - ezt Krémusztól tanultam - és nézem a másikat, rendelem hozzá az indikátort (-torokat). A megjegyzésbe odaírom: A javított dokumentum alapján pontozva. A kinyomtatott, minden oldalán aláírt javítást a védés napján beszkennelve a jegyzőkönyvhöz fűzi az elnök.
Így, gömbölyű, némi vargabetűvel.
A kicsi sárga háromszög azt jelenti, hogy megnyomtad a mentés gombot (ami nagyon fontos - mindig menteni kell!!, akár indikátoronként is), de nem rendeltél hozzá indikátort vagy nem pontoztad. Addig sárga, amíg vagy választasz egyet, vagy pontozod, vagy törlöd a kijelölést.
Csatolás megtekintése 1412153



Dokumentumonként haladok, amikor "ráérzek" egy indikátorra, megkeresem a listámból, kijelölöm-bejelölöm a felületen is, és a szerint, mennyire erősen jelenik meg, adok pontot.
Ha jelzi a kolléga, hogy munkaközösségvezető, és ezt is azt is, amazt is csinált/csinálnak, akkor 7.7-es 3 pont. Ha nem munkközvez., de utal arra, hogy minden héten egyeztetnek, megbeszélnek, akkor is 3 pont. Ha kiderül a dokumentumból, hogy vállal feladatokat, de ritkán, mert, akkor ez az indikátor csak 2. Ha a ritkán, viszont egy v. két projekt évente (esetleg több héten át), akkor megint csak 3 pont.
Ha csak halvány utalás van a szakmai közösségi munkára, akkor 2, esetleg 1, ekkor rá lehet kérdezni, és a végleges értékelésnél javítani az adott dokumentumhoz rendelt indikátor-értéket. Ilyenkor oda szoktam írni, hogy az óralátogatás v. a portfólióvédésen elhangzottak alapján javított érték.
Nekem így működik, de biztos vagyok benne, hogy ráérzel majd a felület használata alapján, ne aggódj.
Gaga! Taníthatnád!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

lokottno

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem vizsgáznak pedprg-ból!
Ha szakértő vagy, javaslom a 326-os tanulmányozását, mint elsődleges dokumentumot. Fontos, hogy naprakész legyél.

köszönöm a választ. folyamatosan olvasgatok mindent, igyekszem becsülettel felkészülni, naprakész lenni. 4 hónap van nekem még hátra, ezért a gyakornokra vonatkozó részekben nem mélyültem még el, de most valami kapcsán szóba került. A nálunk lévő gyakornoknak pedig kellett vizsgázni
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Merész....
A felület használati útmutatója mást ír...
Erre is mondhatna valamit az eljárásrend! Konkrétabban!!!!!
"Az utolsó minősítés OH delegált tagja mondta, hogy ő már látott olyat, hogy csupán a pontozást csinálta meg a szakértő kolléga a felületen az előzetes értékelésnél, és nem jelölt be egy indikátort sem a dokumentumokban."

Én inkább megkérdezném, hogy a delegált hogyan "láthatta" a szakértő pontozását? Senki nem látja a másikét.
 
Utoljára módosítva:

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az előzetes értékelésnél az indikátor pontozásnál a megjegyzés rovatba mit érdemes írni?
Pl. ha valamit hiányolsz, ha kérdés motoszkál benned, ha jegyzetelsz mellé valamit, ha javítást kértél. Fel tudod venni kérdésként is később, átfogalmazva is.

A január 21-én elnök lennék , dec. 23-án mivel nem volt az értékelő felületen elérhető a portfólió, telefonáltam a POK-nak. Azt a tanácsot kaptam, hogy írjak azonnal e-mail-t. Megtörtént, azóta sincs válasz, a portfóliót nem tudom megnézni ( persze az összes februárit, márciusit stb. igen). Minden nap többször nézem a felületet, hátha csoda történik , egyelőre semmi. Max. a szakos kollégának tudok még írni, mert a pedagógus elérhetőségeit nem ismerem. Csak sajnálom őt, mert a helyében én valószínűleg kihasználnám a szünetet és a tematikus terven stb. gondolkodnék, lehet hogy ő is ezt teszi.
Nem a csodában kell bízni, hanem a törlésben. Te megtettél mindent, jelezted, dokumentáltad stb. Most pedig pihenj, töltődj fel!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
[


Kedves Skipy!
Ez komoly???
Az utolsó minősítés OH delegált tagja mondta, hogy ő már látott olyat, hogy csupán a pontozást csinálta meg a szakértő kolléga a felületen az előzetes értékelésnél, és nem jelölt be egy indikátort sem a dokumentumokban.
Nem nagyon hittem, hogy ilyen van, ilyet lehet...
Ez a technika bennem is felmerült, amikor láttam, hogy engedi a felület. Persze nem így jártam el, de ott motoszkált bennem, hogy hibás eljárás lenne-e. Pl. 1.1 ind. fényesen kiderül első olvasásra, bár be lehet jelölni 20-30 helyen. Tilos ez?

Kedves Lucy13!
Én ezt használom a tanfelügyelethez is! A kapcsolatfelvétel, a látogatás napja, a lezárás ugyanazon határidőkkel működik, mint a minősítésnél. A többi cellát törlöm. Így legalább időrendi sorrendben látok minden feladatot!
Esetleg még egy oszlop a következő verzióba: a hiánypótlás (25-20 nap) még beleférne?
(A valóságban pedig szuper és köszönöm.)
Úgy használom, hogy ezen kitöltöm, majd bemásolom az adatokat a Google Calendar-ba, s az villogtatja az okostelefont, meg küldi az emailt a napi nem elfelejtendő munkáról.
Tegnap elkezdtem kitölteni, nagyon szuper a táblázat!
Kiegészítettem a -20. nappal, valamint a tf látogatás utáni 3. nappal. Időrendi sorrendbe állítottam, tehát a látogatás napja valahová középre került, mert nekem így logikusabb. Közben azon tűnődtem a sokadik beillesztésnél, hogyan lehetne közvetlenül beilleszteni - vagy valahogy kiszippantani - az adatokat a saját felületemről, aztán azokat automatikusan átemelni a Google Calendar-ba. Így manuálisan sok a hibalehetőség. Vigyázzunk, sorok beszúrásánál változhatnak a képletek is!
Igazából azt sem bánnám, ha az OH felületen lenne egy ilyen összesített határidős táblázat...
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
köszönöm a választ. folyamatosan olvasgatok mindent, igyekszem becsülettel felkészülni, naprakész lenni. 4 hónap van nekem még hátra, ezért a gyakornokra vonatkozó részekben nem mélyültem még el, de most valami kapcsán szóba került. A nálunk lévő gyakornoknak pedig kellett vizsgázni
Ezért írtam, hogy naprakésznek kell lenni, mert az eljárásrend folyamatosan változik. A szeptember 9-től érvénybe lépő törölte.
Január 1-től ismét változnak a jogszabályok. Újra át kell tanulmányozni. A 326-os struktúrában sokat változott, ezért érdemes adott szempontokból értelmezni, hogy képben legyen az ember.

Tegnap elkezdtem kitölteni, nagyon szuper a táblázat!
Kiegészítettem a -20. nappal, valamint a tf látogatás utáni 3. nappal. Időrendi sorrendbe állítottam, tehát a látogatás napja valahová középre került, mert nekem így logikusabb. Közben azon tűnődtem a sokadik beillesztésnél, hogyan lehetne közvetlenül beilleszteni - vagy valahogy kiszippantani - az adatokat a saját felületemről, aztán azokat automatikusan átemelni a Google Calendar-ba. Így manuálisan sok a hibalehetőség. Vigyázzunk, sorok beszúrásánál változhatnak a képletek is!
Igazából azt sem bánnám, ha az OH felületen lenne egy ilyen összesített határidős táblázat...
HA_HA_HA!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
köszönöm a választ. folyamatosan olvasgatok mindent, igyekszem becsülettel felkészülni, naprakész lenni. 4 hónap van nekem még hátra, ezért a gyakornokra vonatkozó részekben nem mélyültem még el, de most valami kapcsán szóba került. A nálunk lévő gyakornoknak pedig kellett vizsgázni
Látom, már megkaptad a választ. Mikor vizsgázott a gyakornok?

Én nemrég az önértékelési munkák kapcsán arra jutottam, hogy bár részt vettem a PP megírásában, azonosulni tudok vele, belekérdezhetnek számadatokba, célkitűzésekbe, bármibe, fejből tudok idézni belőle mondatokat, miután atomjaira szedtem szét az intézményi elvárásrend elkészítéséhez - valahogy nagyon kényelmetlenül érezném magam, ha ebből nekem vizsgázni kéne.

Eddig 2x olyan elnökökbe futottam bele, bocs 3x!!!, hogy én vettem fel velük a kapcsolatot, mert ők nem tették meg! Igaz az 1. eljárást törölték es 2. alkalommal már más lett az elnök. A pf nyitás után a 4. napon én írtam nekik, h a pf-t átnéztem és...! Pedig ez tuti,hogy nem az én dolgom! Vagy tévedek? A 21-i minősítésnek ma járt le az 5 nap, nem tudom,hogy atnezte e vagy se a pf-t! A levelemre azt válaszolta,hogy majd elolvassa,ha ráér!!! :) Én mosom kis kezeim, mint Pilátus! Ő az elnök!!!!
Egyik tapasztalatom: véglegesítés után szakosként első ránézésre találtam problémás és kétséges dolgokat, rögtön írtam az elnöknek. Írt az OH-nak, ped-nek, tisztázódott, javított, továbbított számomra mindent. Majd 15 nappal a látogatás előtt hivatalos levélben felvette velem a kapcsolatot. :)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik tapasztalatom: véglegesítés után szakosként első ránézésre találtam problémás és kétséges dolgokat, rögtön írtam az elnöknek. Írt az OH-nak, ped-nek, tisztázódott, javított, továbbított számomra mindent. Majd 15 nappal a látogatás előtt hivatalos levélben felvette velem a kapcsolatot. :)
Az Elnök feladatait, felelősségét a szept. 9.-i módosítás emelte ki.
Érdekes feladat. Nagyon sok függ a személytől, hogy tud úgy szervezni, hogy ne sérüljön a másik szakmaisága, de a felelőssége érezhető legyen.
Egy jó elnök mellett nincs ilyen vélemény:"Én mosom kis kezeim, mint Pilátus! Ő az elnök!!!!".
Adott esetben egy kellemes, közös, felelősségteljes munka, ami a pedagógus utólagos véleményével koronázódik meg. (szép magyarul)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére