Orbán hazugságai (1.) - A válság kezelőjét Bajnai Gordonnak hívták

Csúsztatás – ez volt a leggyakoribb reakció azoknak a szakértőknek a részéről, akiket arra kértünk, hogy tényekkel értékeljék azokat a kijelentéseket, amelyeket Orbán Viktor kormányfő tett a Vasárnapi Újságnak nyilatkozva. Négy területen intézett ismét erőteljes támadást Brüsszel ellen: a megszorítások a devizahitelesek, a rezsicsökkentés és a menekültáradat kérdéseiben. Négy téma – négy cikk. Elsőként a megszorításokat vettük górcső alá.

„Ez nem más, mint a tények teljes meghamisítása, sajnos azonban ezt meg lehet etetni ezzel a táradalommal, amelyben az állampolgárok túlnyomó többsége nem ismeri az összefüggéseket, s emlékezete csak két hónapra nyúlik vissza” – szögezte le Inotai András, közgazdászprofesszor, az MTA Világgazdasági Intézetének volt igazgatója. Arra kértük, tényekkel véleményezze Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújában elhangzott kijelentését, mely szerint „Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et és adót csökkentett”.



„Először is, Brüsszel soha semmit nem követel, sem írásban, sem szóban” – húzta alá Inotai. Mutassa be valaki, hogy hol, miért és mikor – továbbá milyen eredménnyel – szólt bele közvetlenül a tagállamok gazdaságába vagy belpolitikájába. Holott az alapvető demokratikus értékek rendszerszerű és folyamatos megsértése kapcsán megtehette volna, sőt, meg is kellett volna tennie. Hiszen a csatlakozás feltételeként többek között éppen azokat az alapértékeket kellett elfogadnunk, amelyeket az elmúlt nyolc évben sorozatosan sért meg a kormány.

Sajnos azonban az EU-jogban nincs lehetőség egyetlen tagállam kizárására sem, kivétel, ha maga az adott ország szeretné otthagyni a közösséget. Természetesen szigorúbb feltételek vonatkoznak az euróövezetre, ahol nemzeti valuta a közös pénz, de – sajnálatos módon – itt sem működött az egyébként elvárható szigor és egyúttal szolidaritás összhangja.

A Fidesz 2010-es hatalomra jutása utáni első konvergenciajelentésben pedig a következő olvasható „A fenntartható konvergenciához szükséges környezet kialakításához Magyarországon többek között stabilitásorientált monetáris politikára, valamint a fiskális konszolidációs pálya szigorú végrehajtásának a folytatására van szükség”. Ez – tegyük hozzá – valóban nem mondható követelésnek. Inotai szerint sincs ebben semmi kötelező érvényű utasítás, ez pusztán ajánlás.

„De ne keverjük össze a dátumokat!” – hívja fel a figyelmet még egy dologra a közgazdászprofesszor, aki szerint minimum csúsztatás az is, ahogy Orbán egybemossa a személyeket, a tényeket, az időpontokat. „Magyarországon a válságkezelést végző miniszterelnököt úgy hívták, hogy Bajnai Gordon, és nem úgy, hogy Orbán Viktor” – frissíti fel az erről elfeledkezők emlékezetét Inotai. Az a Bajnai – tette hozzá –, aki előre megmondta, hogy csak egy évig marad, s az alatt valóban sínre tette a válság sújtotta és számos – nem utolsósorban az akkor ellenzékben lévő Fidesz által tudatosan gerjesztett – belpolitikai és belgazdasági instabilitás következményeit viselő gazdaságot.

Orbánék a stabilitás felé elindult és a nemzetközi bizalmat visszaszerzett Bajnai-hagyatékra építve mondták fel a Nemzetközi Valutaalaptól a válság csúcspontján felvett hiteleket. Természetesen, mint mindig az „álfüggetlenedési” akciókat a Valutaalap által kínáltnál magasabb kamatozású hitelekkel kellett kiváltani. Ennél lényegesebb és máig ható tanulsága volt a magánnyugdíjpénztárakban a lakosság által összegyűjtött háromezer milliárd forint, vagyis az akkor éves magyar társadalmi termék 10 százalékát elérő vagyon kisajátításának, erősebben fogalmazva egyértelmű „bolsevizálásának”. Ez az összeg, amelynek felhasználásáról csak sejtéseink vannak, de a pénz valójában legfeljebb papíron létezik, a valóságban nem, nemcsak az orbáni „válságkezelésben” játszott meghatározó mentőöv-szerepet. Legalább ilyen mértékben határozta meg a következő évek kormányzati mozgásterét.

Ha ugyanis egy durván törvénysértő lépés, aminek közvetlenül 1 millió, közvetve 3 millió kárvallottja van, nem tud azonnal tömegeket kivinni az utcára, azt jelenti, hogy a magyar társadalommal ezután bármit meg lehet tenni mindenféle következmény nélkül. Ehhez járultak a történelmi modernizációs esélyt kínáló eurós milliárdok, amelyeket Magyarország a 2007-ben indult hétéves költségvetés keretében kapott, de amelyek oroszlánrésze – technikai okokból – 2010-től érkezett Magyarországra. Alapvetően ez segített a gazdaság szanálásában, de azzal a nem kis szépséghibával, hogy a felszíni stabilizáció nem kötődött össze tudatos és a versenyképességet erősítő, a hosszabb távon fenntartható stabilitást és fejlődést megalapozó társadalmi-gazdasági-tudati modernizációval.

Majd jött az egykulcsos adó – amit Orbán a Vasárnapi Újságnak nyilatkozva adócsökkentésként emlegetett.

Ennek megítélése közel sem egységes. Ugyanis egyrészt jelentősen mérsékelte a költségvetés bevételeit, miközben tudatosan, de rendkívül felelőtlenül tágította a jövedelemkülönbségeket. „Személy szerint a rendelkezést gazdaságilag irracionálisnak, társadalmilag pedig immorálisnak tartom, miközben saját magam a ’nyerő’ oldalon álltam és állok” – közölte Inotai .

A bevételkiesést részben az államosított magánnyugdíjkasszáktól elvett, valamint az uniós pénzek kompenzálták. De hasonlóan lényeges „egyensúlyteremtő” szerepet játszott a költségvetés kiadási oldalának durva lefaragása, ami mindenekelőtt az egészségügyi és oktatási területet érintette, vagyis éppen azt a kettőt, ami a 21. században alapvető feltétele a versenyképes gazdaság és társadalom fenntartásának, megerősítésének vagy akár létrehozásának.

Egyrészt az uniós pénzekkel finanszírozható modernizáció elmaradása, másrészt a „humán tényező” tönkretétele történelmi bűn, aminek tényleges nagyságrendje és igen súlyos következményei csak a következő időszakban válnak széles rétegek számára láthatóvá és egyre nehezebben kezelhetővé – húzta alá a közgazdászprofesszor.

47884.jpg
 
Ui.: Egyet
mintha az egész egészségügyet (a dolgozóival együtt) a havi 7500 forintos (napi 250 Ft) egészségügyi szolgáltatási járulék tartaná el
Nem tartasz Te el sem engem, sem az egészségügyi dolgozókat...
Én tartalak el Téged!
Nézem a bérjegyzékem:-
Összes jogszabály által meghatározott kötelező levonás: 89.970-Ft.
Akkor miféle 7500 Ft- ról beszélsz????
Ja, hogy Te annyit teszel be!
Az én adómból építítek a stadionokat, kisvasútat...
 
Ollvasom ezt meg a tobbi topicot es erosen csodalkozom.
A legnagyobb gond Orban.

Eszak-korea hulyiti a vilagot, atom fegyverei vannak es hordozov eszkozei.
Amerika szamara egy kis pont lenne a terkepen, es megis talalkozgat a vezetojevel az amerikai elnok. Az orszagban atnevbelo taborok vannak - nem keves - .
Kina gazdasagi vilaghatalomra tor. Kinai penzemberek ott vannak a leggazdagabb emberek kozott. Raadasul a nepessege iszonytato!
Oroszorszag szeretne visszaszerezni hajdani szerepet. Az orszagban sok penz megy katonai fejlesztesekre.
Azsiabol es afrikabol embermilliok jonnek vagy jonenek europaba.
Ukrajna robbanas szelen.
Demografiai gondok mellett ott a kornyazeti problema.

Szoval van gond eleg.
Erre most a vilag legnagyobb gondja szerintetek Orban.
Mert nincs demokracia.


Van megoldando problema eleg, de europa ahelyett, hogy megoldast keresnenek ra, gyartanak maguknak egyet amivel ugy erzik talan elbirnak.
Az Orbaaaaan...az tehet mindenrol...

Bocs ha hangosan rohogok

Ez egy magyarnyelvu oldal es barhol is eljunk a nyelv osszekot bennunket es a kulturank.
Eszak Korahoz talan egy ket hirek utan teljesen kifujna a beszlegetes mert egyikunnek sincs se ra latasa se ismerete . Diktatorsagat targyalasokkal probaljak bekesebb vizekre terelni, Orbannak is rengeteg ugyben szoltak sot kovteltek hogy tartsa be a demokratius kereteket, lehet nagyon megtetszett neki a korai fonok egyeduralma es azt probalja megvalositani otthon.

A szorakozas tulzas, de nevetni tudok ezen a dolgon


En itt eltem korabban is, nem egy bezart szobaban.
Rengeteg ismerosom van.
Ollyan helyen elek, amit sokaig a rendszervaltas vesztesekent emlegettek.

Valtomuszakon dolgoztam sokakkal ellentetben, es naponta 2 orat buszoztam a munkahelyre.
Korulottem ultek a munkatarsak a munkas jaraton es elotte a menetrendszerun az ismeretlenek.
Hallottam mirol beszelnek, es ertettem mert nekem is azok voltak a gondjaim mint nekik.

Tehat amit idonkent irok, azt nem egy elefantcsonttoronybol teszem.
Nekem az az eletem, ami a tobbsegnek!

Egyszer mar irtam itt, most leirom megegyszer: nezted te ezen a forumoon a Humor és a Humoros kepek topicot?

Szerintem izlestelen es nevetseges. Nem az amit annak szannak, hanem az a ketsegbeesett szandek ami arra inditja az embereket, hogy lejegyezek, lerajzoljak ezeket!

Ez mar nem politizalas!

Humor es humoros kepek topicba nem kell latogatnod ha nem nyerte el tetszesedet. A politikai humort aki nem erti azt csak sajnalni lehet.
 
tényleg, remélem már nem mesélsz amerikai menekültek tízezreiről
https://www.globalcitizen.org/en/content/us-accepted-refugees-2018/

Kedves barátom, most amikor egy Magyarországon radikalizálódott Ausztrál, Hunyadi János nevében lelőtt 100 izlandit imádkozás közben, attól a gyűlölettől szítva amit te itt szítasz, hát nem kéne akkora szájjal beszélned.
-
A lovagrenddel dotált Fidesz aktivista, rögtön beismerő vallomást tett, amikor azt irta "ilyen egyértelmű szálak, egész biztos egy titkosszolgálat csinálta a merényletet"
-
A jövőben meg legyél olyan udvarias, és ne kopírozzál be linkeket anélkül, hogy elárulnád melyik az a gondolat benne amit érvként szántál. Nem értem mit akarsz alátámasztani a linkkel?
 
Magyarországon radikalizálódott Ausztrál, Hunyadi János nevében lelőtt 100 izlandit
Izlandit? Jézus ereje, hetet-havat összehordasz! (49 ausztráliai muszlimot lemészárolt, másik 48 muszlim embert pedig megsebesített.) Magyarországon radikalizálódott? Mert egy hetet itt töltött? Ezen az alapon borítékolható, hogy Ferenc pápából székelyföldi látogatása során székely szeparatista lesz! Hunyadi János nevében? Hunyadi rasszista lenne, mert védte az országát az oszmán betöréstől?! Ernoe, kérlek, szedd össze magad! Agit-prop helyett értelmes vitákat is lehetne itt folytatni! Ez így mindannyiunkra nézve szánalmas!
 
Utoljára módosítva:
Nem vagyok idegengyűlölő. A te megbélyegző technikád ellenére sem. Bár a szívem valóban a hozzám közelebb állók felé húz, legalább annyira féltem a betelepülőket, mint a befogadókat. A tartós és szörnyen embertelen konfliktusok évszázada jön el ebből az ostoba társadalmi kísérletből - amennyiben megvalósul.

Én csak egy kísérletet látok és ez az
államilag elrendelt idegengyűlölet, amit a kormány "honvédelemnek" akar eladni.
-
Menekültek mindig is voltak és sajnos lesznek is.
A kereszténység története meneküléssel kezdődik (szent család), keresztényüldözésre hivatkozik, és a keresztények voltak a gyarmatosítok előfutárai és ideológiai fenntartói.
-
Borzasztó érzés bekapcsolni a Magyar televiziot és rádiot, látni, hogy milyen félelembe éltek, holott egyetlen menekült sincs Magyarországon.
-
Ez nem normális barátom, egy beteg kormány foglyai vagytok.
-
Nézd meg, nyugat Europában ahol a lakosság 20%-a "migrációs háttérrel" rendelkezik (beleértve kelet európai menekülteket is) az emberek egészen mással, sokkal aggasztóbb problémákkal foglalkoznak.

A Magyar kormány gyűlöletet szít, megoldások helyett elhatárolja magát, azt képzeli ha bezárja magát egy ketrecbe akkor azzal megold valamilyen problémát.
-
Meglátod barátom, sok pszichológusra lesz még szükségetek, hogy a tönkretett lelketeket újra helyre hozzátok.
-

-
 
Utoljára módosítva:
Izlandit? Jézus ereje, hetet-havat összehordasz! (49 ausztráliai muszlimot lemészárolt, másik 48 muszlim embert pedig megsebesített.) Magyarországon radikalizálódott? Mert egy hetet itt töltött? Ezen az alapon borítékolható, hogy Ferenc pápából székelyföldi látogatása során székely szeparatista lesz! Hunyadi János nevében? Hunyadi rasszista lenne, mert védte az országát az oszmán betöréstől. Ernoe, kérlek, szedd össze magad! Agit-prop helyett értelmes vitákat is lehetne itt folytatni! Ez így mindannyiunkra nézve szánalmas!

Olvassad el Bayert, egy nap után azért vacogott a foga, hogy öt fogják megint felelősé tenni!
Bizony ahogy a cigányok elleni gyilkosságok, az NSU-gyilkosságok mind felheccelés eredményei.
-
Emlékezzünk a Balaton mellett üdülni akaró gyerekek esetére. Hogyan manifesztálódott a gyűlölet!?
Mennyi anyagi kár keletkezett!? Menyi erőszakos tett!?
-
Azt képzeled, hogy az Orbán féle gyűlöletszitás csak egy "puki" a levegöben!
Hát nem, ez ez eszkalál nap mint nap. Örülnünk kell ha korlátok között marad.
-
Természetes nem Hunyadi gyilkolt, hanem az ö nevében gyilkoltak. Ha egy államfő, gyűlöletet szít, akkor mindig lesz valaki aki végrehajtja azt ami "hivatalosan kívánatos" de nem meri megtenni senki.
-
Ez a figura azzal dicsekszik, hogy "kitüntetés érdemli meg öt". Mit gondolsz honnan veszi ezt az örült gondolatot?
-
Onnan, hogy van államfő aki öt biztatja, aki 600 év után is "gyűlöletet ápol" egy nép jelenlegi képviselői ellen.
Mi értelme van annak, hogy Orbán 600 évvel korábbi történelmi eseményekre (kereszténység bástyája) hivatkozik! Nyilvánvalóan mert bosszúra vágyik!
-
Nincs Orbánon kívül egyetlen államfő amelyik több-száz éves sérelmeken rágódna.
 
Igaza van johansebastian-nak folytassunk értelmes vitát... Kezdjük Örkénnyel...
Örkény.jpeg

Nem jut eszetekbe erről semmi? Végül is arról van szó ki hazudik.. A milliárdokkal kitömött kormány média, vagy Orbán Viktor... Ugye a kettő ugyanaz, hiszen Orbán Viktor sem , de a Fidesz sem határolódott el saját sajtójától....
Tényleg ki mond igazat? Weber aki elhatárolódott Orbán Viktortól, nem Magyarországtól, hanem az Orbán Viktor által egy személyben képviselt Fidesztől, vagy a Mussolini EPP frakció tag unokája, aki szerint Orbán nézetei önzőek és szélsőségesek, s egy szolidárisabb Európára van szükség nem egoista nemzetállamokra... Esetleg az angolai elnök, aki a portugál Expresso lapnak nyilatkozva elhatárolódott Orbántól, s cáfolta, hogy a magyar kormányfő mondta volna le a látogatást , számukra nem kívánatos személy Orbán.. vagy a Freedom House amelyik igen hátra sorolta Magyarországot, csak egy sorral előbbre a véres diktatúráknál... Miért is ez a nagy hallgatás a tegnapi szlovák elnökválasztásról, ahol a Fidesz kedvenc magyar párt jelöltje nem a másik magyar párt javára lépett vissza...még a megmérettetést sem vállalva... Bajnai már akkor gazdag ember volt amikor politikai szerepet vállalt, Gyurcsány szintén jelentős vagyont tudhatott magáénak, mielőtt benősült az "Apró örökségbe"... De mit tudott felmutatni Orbán Viktor, Lázár János vagy a gazdaság csodagyereke Mészáros Lőrinc ?
Orbán nem fog belefáradni a kormányzásba mert nem kormányoz, csak manipulál... Semmi más esélye nincs a számonkérés elkerülésére csak az, ha mindent megtesz hatalma megtartása érdekében, mivel nincs jövőképe, állandóan a múltból támaszt fel Horthyhoz hasonló nemzetvesztő figurákat, vagy idealizálja a kommunisták egymás közti leszámolásának áldozatul esett NKVD ügynök Nagy Imrét, aki feltehetően még az utolsó cár gyilkosainak egyikeként is számon tarthat a történelem emlékezetére...
Bizony a Fidesztől semmi mást nem hallottunk eddig, csak mit csinálna az ellenzék ha hatalomra kerülne, ami csak egy realitásokat nélkülöző elképzelés, mert a Fidesz valóban tesz dolgokat, amiket egyszerűen letagad, mert dübörög a gazdaság, csak ez a dübörgés a gazdaság minden eresztékében szétszakadni akaró recsegésének, ropogásának a hangja...
 
A cikk ott téved, hogy nem az Unió kért megszorításokat, hanem az IMF, ha nem fizeti vissza az ország a hitelt. Orbán nem akart megszorításokat, ezért visszafizette még így is, hogy drágább hitelt kellett felvenni hozzá, de ez legalább már nem a lakosságnak fájt!

Az IMF-kölcsönre szükség volt mert a forintnak nem volt fedezete. Az előbb visszafizetésről lehetne diskurálni, hogy megérte e drágább kölcsönt igénybe venni megkötöttségektől való megszabadulás fejébe.
-
A 22 milliárd euro kölcsön, rendelkezésre lett bocsájtva, de nem lett az egész lehívva. Ergo a visszafizetett összeg is kisebb volt. ;)
-
Egy kölcsön mindig plusz kiadásokkal jár a kamat mellett (közvetítő, biztosítás stb.)
Az IMF esetében ez áttekinthető, míg a baráti "államoktól" beszerzett tele van kiskapuval amit a politikusok jol kitudnak használni. ;)
-
Aki tudni véli, hogy ismeri az IMF-et az csinálja meg ezt a Quizt! :)
 
Igaza van johansebastian-nak folytassunk értelmes vitát... Kezdjük Örkénnyel...
Csatolás megtekintése 1661032
Nem jut eszetekbe erről semmi? Végül is arról van szó ki hazudik.. A milliárdokkal kitömött kormány média, vagy Orbán Viktor... Ugye a kettő ugyanaz, hiszen Orbán Viktor sem , de a Fidesz sem határolódott el saját sajtójától....
Tényleg ki mond igazat? Weber aki elhatárolódott Orbán Viktortól, nem Magyarországtól, hanem az Orbán Viktor által egy személyben képviselt Fidesztől, vagy a Mussolini EPP frakció tag unokája, aki szerint Orbán nézetei önzőek és szélsőségesek, s egy szolidárisabb Európára van szükség nem egoista nemzetállamokra... Esetleg az angolai elnök, aki a portugál Expresso lapnak nyilatkozva elhatárolódott Orbántól, s cáfolta, hogy a magyar kormányfő mondta volna le a látogatást , számukra nem kívánatos személy Orbán.. vagy a Freedom House amelyik igen hátra sorolta Magyarországot, csak egy sorral előbbre a véres diktatúráknál... Miért is ez a nagy hallgatás a tegnapi szlovák elnökválasztásról, ahol a Fidesz kedvenc magyar párt jelöltje nem a másik magyar párt javára lépett vissza...még a megmérettetést sem vállalva... Bajnai már akkor gazdag ember volt amikor politikai szerepet vállalt, Gyurcsány szintén jelentős vagyont tudhatott magáénak, mielőtt benősült az "Apró örökségbe"... De mit tudott felmutatni Orbán Viktor, Lázár János vagy a gazdaság csodagyereke Mészáros Lőrinc ?
Orbán nem fog belefáradni a kormányzásba mert nem kormányoz, csak manipulál... Semmi más esélye nincs a számonkérés elkerülésére csak az, ha mindent megtesz hatalma megtartása érdekében, mivel nincs jövőképe, állandóan a múltból támaszt fel Horthyhoz hasonló nemzetvesztő figurákat, vagy idealizálja a kommunisták egymás közti leszámolásának áldozatul esett NKVD ügynök Nagy Imrét, aki feltehetően még az utolsó cár gyilkosainak egyikeként is számon tarthat a történelem emlékezetére...
Bizony a Fidesztől semmi mást nem hallottunk eddig, csak mit csinálna az ellenzék ha hatalomra kerülne, ami csak egy realitásokat nélkülöző elképzelés, mert a Fidesz valóban tesz dolgokat, amiket egyszerűen letagad, mert dübörög a gazdaság, csak ez a dübörgés a gazdaság minden eresztékében szétszakadni akaró recsegésének, ropogásának a hangja...
A gazdaság minden eresztékének recsegése, ropogása? Érted is, amit mondasz? Ezt a hitelminősítők érdekes módon nem hallják. Tehát feltehetően hallucinálsz. Magánvíziókkal vitázni pedig értelmetlenség! Ráadásul neked Bajnai válságkezelése kapcsán Rajk jut eszedbe. Menjünk inkább - csakhogy Örkénynél maradjunk - dobozolni! :)
 
Utoljára módosítva:
Kormánypártiak ketyeg az órátok
recseg az ereszték
Az a bizonyos gazdaság uniós támogatásból állami kiutalt pénzből él
Nincs nem támogatott vállalatunk ami magyar.Az pedig az EU-ból érkezik és továbbításra kerül komákhoz
A recseg ropog Szombathelyen is meglátszik:
A túlóratörvényt elutasító határozat megszavazása miatt szabadult el a pokol.
Többségbe került az ellenzék Szombathelyen, miután a Fidesz–KDNP-s polgármesternek elmérgesedett a viszonya az alpolgármesterével. A csütörtöki közgyűlésen ritka jelenetsort láthattunk: az ellenzék söpörte le a Fidesz javaslatait.
 
Kormánypártiak ketyeg az órátok
recseg az ereszték
Az a bizonyos gazdaság uniós támogatásból állami kiutalt pénzből él
Nincs nem támogatott vállalatunk ami magyar.
A recseg ropog Szombathelyen is meglátszik:
A túlóratörvényt elutasító határozat megszavazása miatt szabadult el a pokol.
Többségbe került az ellenzék Szombathelyen, miután a Fidesz–KDNP-s polgármesternek elmérgesedett a viszonya az alpolgármesterével. A csütörtöki közgyűlésen ritka jelenetsort láthattunk: az ellenzék söpörte le a Fidesz javaslatait.
A Földnek is ketyeg az órája. Klímaváltozás. De amúgy is ketyeg, hiszen a Nap egyszer véget ér. Általában a dolgoknak ketyeg az órája. Ez a dolgok természete. Még a mi óránk is ketyeg, hacsak nem felejtették el felhúzni. :) Kérjük a további okosságokat!
 
1. Az IMF pénze itt volt, ha akármit is tesz a kormány ők semmilyen szankciót nem tudtak volna hozni..
2. Mert Orbán Viktor vette fel a drágább hiteleket, s a saját zsebéből fizette a magasabb kamatot? Na ne viccelj..
3. Az az egymillió ember az idős korára tette félre azt a pénzt, s nevezd államosításnak, de ugye ez ellenérték nélkül történt, tehát ez nem más mint kifosztás, s mivel nem tudnak elszámolni a pénzzel, s nem is történt kártalanítás, hol vannak az egyéni nyugdíjszámlák ?.. ez nem más mint lopás..
4. Erről írtam, az Orbán kormány hazugságait harsogják mindenféle alátámasztás nélkül.. Mert milyen reformokat is hajtottak végre azóta? Talán tényeket is mondanál nem csak hamis állításokat...
5. Igazad van Matolcsy unortodox gazdaságpolitikája is meghozta az eredményét .. Neki, és a családjának bizonyíthatóan...
6. Az egyeztetések miatt van ugye az is hogy az Unio milliárdokat követel vissza, nos innen tudjuk hogy tényleg ellopták azokat a pénzeket, egyébként az Unio Csalás elleni Hivatala nem követelt volna büntetőjogi felelősségre vonást. S ha úgy lenne ahogy mondod, hogy a szocik loptak el mindent, meg Demszkyék a metrómál, akkor a Fidesz követelné, hogy mindenképpen tagjai legyünk az Európai Ügyészségnek.. Bizony nem véletlen hogy tiltakozik ellene..

1. Az MSZP azért vette fel az IMF hitelt, mert már nem tudták a bevételekből működtetni az országot, el voltak adósodva a kórházak, iskolák, önkormányzatok....... Annyira eladósították az országot, hogy a 2002-ben 6000 milliárdos államadóssággal átvett, adósságot 2010-re 21 000 milliárdra növelték!!!!! Túlzott deficiteljárás volt az országunk ellen, a GDP mínusz 7,2 volt, az infláció 7 %, a munkanélküliségi ráta 12 %....
Ezen adatok birtokában az IMF nem látta biztosítottnak, hogy a Fidesz kormány tudja fizetni a hitelük törlesztését és megszorítást követelt, nyugdíj csökkentést GYES, családi pótlék csökkentést.....

2. Ekkor vette fel a Fidesz kormány Orbán Viktor vezetésével a drágább hitelt és tette rendbe az országot a megszorítások nélkül!

3. A magán nyugdíj ügye a Strasbourgi bíróság elé került, ahol úgy döntöttek, hogy ez a pénz soha nem volt magántulajdon, csak az állami nyugdíj kasszából átirányított pénz volt!! Tehát nem loptak el semmit senkitől sem!!!!

4. A hazugságokat az ellenzék harsogja!! Szánalmasak akik még mindig nekik hisznek! Ők tönkre tették az országot kormányzásuk alatt, a Fidesz kormány rendbe tette utánuk!! Bért emel, családokat támogat, rezsit csökkent, munkahelyeket teremt, renoválják a középületeket, lecserélik a középületeket, építenek, fejlesztenek, minden területen, csak az nem látja, aki nem akarja ezt észre venni!
Reformok: SZJA csökkentés 32 %-ról 15 %-ra . A lakosság helyett a multikat, bankokat adóztatják. A családi pótlék emelése helyett a bevezették a családi adókedvezményt. A közmunka bevezetése, hogy a munkanélkülieket visszavezethessék a munka világába. A dohány termékek adójának növelése, az egészségtelen fogyasztási termékek megadóztatása.....

5. Matolcsynak nagyon sokat köszönhet az ország! A kamat vágásoknak köszönhetően a sok devizahiteles rengeteg pénzt spórolt meg! A MNB-t eredményesen vezeti!- míg az előző jegybank elnökök a költségvetésből vitték a pénzt a bank működtetésére. Az ellenzék üres rágalmai nem tudták kikezdeni őt!!!

6. Az Unió nem a Fidesz kormány működése alatti pénzeket követel vissza!! Demszky és Gyurcsány szabálytalanságai miatt! Semmi értelme annak az ügyészségnek, nincs több joga a Nemzet államokra, mint az OLAF-nak.
 
Utoljára módosítva:
Ui.: Egyet

Nem tartasz Te el sem engem, sem az egészségügyi dolgozókat...
Én tartalak el Téged!
Nézem a bérjegyzékem:-
Összes jogszabály által meghatározott kötelező levonás: 89.970-Ft.
Akkor miféle 7500 Ft- ról beszélsz????
Ja, hogy Te annyit teszel be!
Az én adómból építítek a stadionokat, kisvasútat...


Sehol sem vagy a 89.970 forintoddal. Emellett nekem még 7 gyermekre is tellett. Ezek majd a te és a hozzád hasonlók nyugdíját fizetik.
 
Kormánypártiak ketyeg az órátok
recseg az ereszték
Az a bizonyos gazdaság uniós támogatásból állami kiutalt pénzből él
Nincs nem támogatott vállalatunk ami magyar.Az pedig az EU-ból érkezik és továbbításra kerül komákhoz
A recseg ropog Szombathelyen is meglátszik:
A túlóratörvényt elutasító határozat megszavazása miatt szabadult el a pokol.
Többségbe került az ellenzék Szombathelyen, miután a Fidesz–KDNP-s polgármesternek elmérgesedett a viszonya az alpolgármesterével. A csütörtöki közgyűlésen ritka jelenetsort láthattunk: az ellenzék söpörte le a Fidesz javaslatait.

Höhö. Megijedtem
 
Höhö. Megijedtem
Egy igazi kormánypárti sose ijed meg semmitől Azonnalra nincs is mitől
De írta Prominor regyeg a gazdaság nem dübörög
No ettől se fogsz megijedni amíg az EU adja a pénzt amit továbbra is rosszul használ fel a kormány.Mint tette ezt elődei is 1990-től a felzárkóztatási pénzekkel.
A baj az ha magad lábán kell megélned
akkor nem lesz semmire se pénz.Mert exportképtelen gazdaságunk van.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,805,942
Tagok
615,912
Legújabb tagunk
szebezol
Oldal tetejére