Hírek Orbán: a radikalizmus emeli az ország presztizsét

A kormányfő szerint a radikális hozzáállás a magyar külpolitika soft powere, ami nem rontja, hanem emeli Magyarország megbecsültségét.

„Mit keresek én itt a Külügyi Intézet 50. születésnapi konferenciáján?” Ezt a kérdést tette fel Orbán Viktor a Vigadó Dísztermében a Magyar Külügyi Intézet (MKI) megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott konferencia záróbeszédében. Mint a Telex idézte, a kormányfőtől elhangzott az is: „Mostantól az a felállás, hogy önök közvetlenül mindannyian a miniszterelnöknek dolgoznak.” Orbán szerint ezzel csak a hagyományokhoz tért vissza Magyarország, amelyeket nem „a szél fújt össze”. A Magyar Külügyi Intézet felettesi körének átrendezésével „visszatérünk a megelőző hagyományhoz” – fogalmazott a miniszterelnök.


„Magyarországot a történelem arra ítéli, de magától is hajlamos arra, hogy maga elé ambiciózusabb célt tűzzön, mint ami méretéből, gazdasági eredményből következne” – fogalmazott a kormányfő. „Az ilyen országokban a külpolitika gyeplőjét szorosan kell fogni, vagyis jó, ha a miniszterelnök fogja” – tette hozzá.

Beszédében Orbán Viktor meglepő módon odaszúrt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek is, aki néhány perccel korábbi beszédében azt hangsúlyozta, hogy „legyünk mindenkivel jóban”. A miniszterelnök szerint „ha mindenkivel jóban vagyunk, akkor a nagyok nagyvonalúságából nekünk is hullik le egy ki morzsa az asztalról. Ha így járunk el, akkor valóban nekünk is csurran-cseppen valami, de a számunkra húsbavágó kérdésekben majd mások döntenek a fejünk felett”.

Néha le kell lépni a protokoll ösvényéről​

„Nem most csöppentem a külpolitikába, pontosan tudom, hogy a külkapcsolatok területe a legkifinomultabb, külsőségekre, formaságokra leginkább adó tere a politikának” – nem véletlenül találták ki a diplomáciai protokollt. Orbán szerint ettől még lehet egy ország vezetésének „meghökkentő állítása, kényes kérdései, újszerű javaslatai” – ezzel nem sért normát, „még akkor sem, ha ezzel a diplomáciai protokoll ösvényéről ki kell lépnie.”

Orbán Viktor azt mondta: a nagyhatalmi státuszú országok, amelyeknek megvan a kellő katonai, gazdasági erejük, anélkül is ki tudják vívni a tiszteletet, hogy arra külön figyelmeztetni kellene partnereiket. „Mi magyarok nem vagyunk nagyhatalom, mégis igényt tartunk az önálló külpolitikára, és elvárjuk, hogy mások, nálunk nagyobbak is, ezt az igényünket fogadják el” – közölte.

A legjobb út a radikalizmus a miniszterelnök szerint​

A kormányfő úgy véli, a lényeget kell megragadni a célok megfogalmazásánál. Mint mondta, „ha nem vagyunk elég radikálisak, akkor nem lesz miből engedni a vita során.” Emellett stratégiai célja is van a radikalizmusnak: a kérdések lényegre törő módon való feltevése Orbán szerint „nem rontja, hanem emeli Magyarország presztízsét és megbecsültségét”.

A miniszterelnök visszautasította, hogy elszigetelődött volna Magyarország. „Szívesen hallgatnak minket a nyugatiak”, ha a nyilvános térben nem is, de a tárgyalóasztalok mellett egyre több kombinációs, koalíciós lehetőség tárul fel a nemzetközi téren Magyarország előtt. „A radikális hozzáállás védjegyévé vált a magyar diplomáciának, ez a hozzáállás Magyarország soft powere” – vette elő ismét a jelzőt a kormányfő.

1701833035659.jpeg
 
Azt hiszem minden orszag szivesen fogadna a dolgos, mun kas, ennek a reven elorejutni akaro embereket!
Sajnos, nem ezt tapasztalom. Mi szakképzett munkaerőt már csak Boszniából tudunk magunkhoz csábítani. Nekik viszont nagyon körülményes a szükséges engedélyeket megszerezni még úgy is, hogy szakképzettségük ellenére is csak segédápolói státuszban, segédápolói bérért kezdenek el dolgozni, majd 1-2 év elteltével tudnak gyógytornászként, intenzíves ápolóként stb. elhelyezkedni, amit tulajdonképpen tanultak.
Holott éppen az ilyeneket kellene számolatlanul beengedni a munkaerőpiacra, mert éves szinten akár tízezreket is azonnal munkába tudnának állítani, akkora a hiány. Akik nálunk így kezdtek, nulla nyelvtudással, kb. fél év alatt társalgási szinten megtanultak németül, mert rávitte őket a kényszer.
 
Hogy oszinte legyek, a kérdést provokativnak szantam, nagyon kivancsai voltam a valaszodra.

Tudod mirol gyozott meg?
Neked itt a canadahunon nagyon sok hozzaszolasod volt a keresztenyseghez.
Egyertelmuen elitelted, a keresztenyeket nagyon rossz szinben tuntetted fel!

Az iszlamot ezzel szemben mentegeted!
Amit leirtal rola reszben megállja a helyétz, részben nem!
A szamtalan iranyzatot egybem,ostad!
Ha csak a siita és szuniota iranyzat kozti kulonbségeket nezzuk, már vitathato amit leirtal!

De annyira nem lényeges.
Számomra az volt a lényege annak amit leirtzal, hogy ha egy kereszteny kovet el bunt, az elitelendo, megbotkankoztato.
Ha ugyan ezt egy muszlim koveti el, akkor az megmagyarazhato!

Szamomra eleg meggyozo valasz volt annak megitelesere, hogy szamodra a vallás épp ugy a politikai véleményed resze, mint barmi mas.
Elfogult!

Kedves Eddy56, nyilván többet beszélek a keresztény vallásról, mint valamely másikról mert a környezetünkben ez dominál.

Nemcsak a karácsonyfa tradíció származik ebből az országból ahol lakom, nemcsak a reformáció, a 30 éves háború;
még a 20.-században is a Longinus lándzsa volt itt az állami szimbólum; a katonák "velünk az Isten" feliratú gombok diszitették az egyenruhájukat.
Az SS tagság elöfeltétele a keresztény hitvallás volt; A Mussolini által alapított Vatikán-állam csempészte ki a háborús bűnösöket a felelöségre vonás elöll

Ha valóban olvastad az írásaimat akkor tudhatod nagyon jól, mit vetek én a keresztény hitvallással visszaélők szemére...

Az összes ma elfogadott emberi jogot, söt az állatvédelmet is ugy kellett kiharcolnunk a vallások csökönyös ellenállásával szemben.

Ahogy mondani szoktam, a bűnösöknek nevük van, kollektívákát nem lehet, csak nehezen felelősségre vonni.
A keresztény katolikus vallás dogmatikus, hierarchikusan felépített, aminek az élén egy "omnipotent" áll, akinek a szava, dogma, az ignorálása az örök élet elvesztését vonja maga után.
A papok, "pásztorok", a nép pedig "isten bárányai", a terelés, fenyegetés pedig az eszköz.
Ez a vallás már 2000 éve ugyan azt tanija, a cégér, a szimbólumok ugyan az.
Számos Európai országban az "összeadás-jel", egyfajta bitófa, ott lóg kötelezően hivatalok, falain, a faluszéleken, a falu központban... mindenütt belebotolhatsz.

Nyilván a képernyőmön van a többi vallás is. Tudomásom szerint ebből egyik sem központilag irányított, vallásos vezető csak a síita iszlámnál van.
Becslések szerint a világ teljes muszlim számának körülbelül 10-15%-át teszik ki a síita muszlimok.

Ha velem ellentétben te minden muszlim vallásút terroristának tartasz akkor Orbán Viktorral kell értekezzél, ö akarja az imám Erdogan-nal a 21. századot uralni.

214808873_1531209060_v16_9_1200.jpeg

orbanesanyelvrokonsag.jpgSzamomra igazan meggyozo, egy ateista ember véleménye, aki egesz munkassaga alatt kuzdott a babonak , a vallasi elfopgultsag ellen, mégis ezeket irta egy 8 éves kislány levelére válaszul(Church akirol beszelek a The Washington Sun levelezo szerkesztoje volt. A kislany csak annyiot kérdezett tole: Létezik-e a Mikulás!. 1897-ben irta, de az 1940-es évekig évente lehoztak ujra. A cime
Yes Virginia, there is a Santa Claus (igen virginia, a Mikulás valoban létezik)
Az irás:

Néhány pajtásom azt mondja, a Mikulás nem létezik. A papám azt mondja, ha látom, hogy megjelenik a Sun-ban, akkor az úgy van. Tessék megmondani nekem az igazat, létezik a Mikulás? Virginia O’Hanlon

Kedves Virginia,
A kis barátaidnak nincs igaza. Ebben a szkeptikus világban már csak abban hisznek, ami szemmel látható. Úgy gondolják, amit a kis eszükkel nem foghatnak fel, az nem is létezhet. Virginia, minden embernek, legyen az kisgyermek vagy felnőtt, kicsi az értelme. Ebben a hatalmas Univerzumban az ember csupán egy kis hangya. Annyit fog fel ebből a hatalmas Mindenségből, amennyit az intellektusa elbír.

Igen, Virginia, a Mikulás létezik. Ugyanúgy létezik, mint a szeretet, a nagylelkűség és önfeláldozás. Ezek mind gyönyörűséget, örömöt visznek az életbe. Jaj, milyen sivár lenne az élet a Mikulás nélkül! Ugyanolyan szomorú lenne, mintha nem lennének Virginiák. Nem lenne gyermeki hit, költészet, romantika, hogy elviselhetővé tegye a létet. Semmi másban nem lenne örömünk, mint a száraz értelemben. A végtelen fény, mely a gyermekkort övezi, kihunyna.

Ne higgyünk a Mikulásban?! Ezzel az erővel ne higgyünk a Tündérekben se. Tudod, megkérhetnénk a papádat, hogy fogadjon fel embereket, akik Karácsony este a kéményeket figyelik. Hiába állna azonban minden kémény mellett egy őrszem, a Mikulást senki sem láthatja. És ez mit bizonyít? Semmit. A Mikulást nem láthatjuk, de ez nem jelenti, hogy nem is létezik. Látott már valaki tündetáncot? Bizony, az életben azok a legcsodálatosabb dolgok, amelyeket szabad szemmel nem lehet látni, amelyek létezését nem igazolja a tudomány.

Szét lehet szedni a kisbaba csörgőjét, hogy megnézzük, mitől csörög, ám a látható és a láthatatlan világ között olyan fátyol van, melyet a legerősebb ember sem tud széttépni. Csak a hit, a képzelet, a szeretet, a romantika képes pár pillanatra felvillantani a fátyol mögötti természetfeletti szépséget és ragyogást. Valóság mindez? Ó, Virginia, semmi más nem valóságosabb és maradandóbb. Igen, a Mikulás létezik és örökké létezni fog. Ezer év múlva, nem is, Virginia, több tízezer év múlva is boldogságot fog csempészni az igazi gyermekek szívébe.”

Mikulásnak a 4. században élt, Myrai-i püspököt nevezzük, de ö már meghalt, azóta csak Mikulás-imiátorok léteznek.
Myra a mai Törökországban van és Demre néven közismert. Halála után ott is lett eltemetve.
Néhány keresztény szerzetesnek sikerült a 11. században a csontokat, a szó szoros értelmében elrabolni.
Ha jól emlékszem a dulakodás közben az erekjére vigyázó egyik ör az életét vesztette.
A tetemet azota az olasz Bari szigetén álló San Nicola Bazilikában örzik.
A rablás oka állítólag, hogy nem akarták, hogy a csontok a muszlim megszállók kezébe kerüljenek.

Nikolaus adakozó természetű volt, egyszer egy zacskó pénzt dobott egy lányos ház ablakába, hogy a lányok férhez tudjanak menni, ne pedi prostituáltak legyenek.
Szamomra ez a vallas!
A hit a joban, a szeretet, egymas elfogadasa(akar muszlim, akar hindu, akar kereszteny!)

A leg fontosabbat kihagytad a vallás definícióból, és ez egy természetfelettiben való hit, aminek a létét állítólagos csodák igazolnak.

A vallások olyan összetett hiedelmek, gyakorlatok, rítusok és erkölcsi értékek rendszerei, amelyek gyakran elismernek egy magasabb hatalmat vagy erőket, és átfogó perspektívát adnak a létezésről, az élet értelméről és az erkölcsi elvekről. Ezek a rendszerek szervezett intézmények, hagyományok, rítusok, szövegek és közösségek formájában nyilvánulhatnak meg.

A vallások jelentős szerepet játszanak az emberiség történelmében és kultúrájában.
Útmutatást adhatnak a személyes viselkedéshez, a társadalmi normákhoz és az etikai értékekhez.
A világon sokféle vallás létezik, köztük olyan nagy világvallások, mint a kereszténység, az iszlám, a judaizmus, a hinduizmus és a buddhizmus, valamint számos kisebb hitrendszer és spirituális hagyomány.

Fontos megjegyezni, hogy a vallás definíciója és jelentése különböző embereknél eltérő lehet, és nagyon sokféle hit és spirituális meggyőződés létezik a világon.
Ezért nem lehet pontosan megmondani, hányan hisznek a Jézuskában, hányan tekintik Mohamedet egy prófétának...
Tehát nem lehet megmondani, hogy melyik hitvallásból van több.


B37QlMQCEAAZs_M.jpg


Szerintem a mai Mikulás családfájában a Coca-Cola is benne van.
 
A kedvedért leirom mégegyszer Ernoe:

"
Szamomra ez a vallas!
A hit a joban, a szeretet, egymas elfogadasa(akar muszlim, akar hindu, akar kereszteny!)
"

Ha neked szukseged van egy termeszetfelettire is ezeken felul, hat higgy, vagy ne higgy benne!
Lezaron Karinthyval :
"
Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott reá, hogy őt higgyem...."

Ettol vilagosabban nem tudom megfogalmazni!
 
A kedvedért leirom mégegyszer Ernoe:

"
Szamomra ez a vallas!
A hit a joban, a szeretet, egymas elfogadasa(akar muszlim, akar hindu, akar kereszteny!)
"

Ha neked szukseged van egy termeszetfelettire is ezeken felul, hat higgy, vagy ne higgy benne!
Lezaron Karinthyval :
"
Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott reá, hogy őt higgyem...."

Ettol vilagosabban nem tudom megfogalmazni!

Ne haragudj de a hozzászólásodat nem tudom beilleszteni ennek a topiknak a tartalmába.

Hinni az én értelmező szótáromban azt jelenti, hogy a tények ellenére elfogadni valamit.

A Karinthy Frigyes vers: Előszó, amiböl idéztél egy nagyon szép vers.
Karinthy az egyik kedvenc írom, nemcsak azért mert realista volt, nem hitt vallásos mítoszokba.

Kiragadnám a versből a számomra legtöbbet jelentő részletet:

"Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ô égô csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott reá, hogy ôt higyjem.

Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Hogy fájt, mikor csúfoltak és kinoztak
És sokszor jobb lett volna lenni rossznak,

Mert álom a bûn és álom a jóság,

De minden álomnál több a valóság,

Hogy itt vagyok már és még itt vagyok
S tanuskodom a napról, hogy ragyog.

Én isten nem vagyok s nem egy világ,
Se északfény, se áloévirág.

Nem voltam jobb, se rosszabb senkinél,
Mégis a legtöbb: ember, aki él.

Mindenkinek rokona, ismerôse,
Mindenkinek utódja, ôse."
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,128
Üzenet
4,801,789
Tagok
615,727
Legújabb tagunk
Istvanis
Oldal tetejére