Élet a halál után

Viktor1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokáig gondolkodtam Polcz Alaine-nek azon a mondatán, amit az álmából idézett. "A véges és a végtelen között egy rés. Ez a miénk. Ez a mi halálunk."
Elsőre nem értettem, de megmaradt bennem, és egyik nap munka közben ez járt a fejemben. Azon töprengtem, hogy hogyan kell ezt érteni? És ahogy ezen gondolkodtam, egyszer csak megkaptam a választ, és a válaszhoz egy nyugalom és boldogság érzést is kaptam, aminek még napokkal később is a hatása alatt voltam.
Gondoltam ezt megosztom azokkal, akik hozzám hasonlóan nem értették mit is üzent ez az álom.
A véges az a jelenlegi, a Földön töltött Életünket jelenti. Átlag 75 év.
A végtelen pedig a Mennyei Életünk jelenti ami - Soha véget nem ér.
A rés pedig a földi, anyagi világ és a Mennyei Világ közti határvonalat jelenti. Itt válik külön a kettő.
De ebből az is következik, hogy valójában nincs halál. A halál csupán a választó vonal a két világ Világ között, ahogy a születés is az. A születésünk pillanatában, vagy egy kicsit előtte hagyjuk el a Mennyei Világot és költözünk be az anyagi világba. Ekkor öltjük magunkra a testet, aminek segítségével tapasztalatokat gyűjthetünk az itt töltött idő alatt. Megtapasztaljuk a korlátozott, anyagi létezést.

(Azt már csak mellékesen írom, hogy szerintem ennek az is a célja, hogy megtanuljuk értékelni a valódi önmagunk és a valódi Otthonunk.
Vagyis azt, hogy Szabad Lelkek vagyunk és a Menny a Mi Otthonunk. Talán ha nem lenne ez a nehéz földi megtapasztalás, akkor nem tudnánk igazán értékelni azt a legjobbat, amit az Atyától kaptunk.
Nem mondom, hogy egyáltalán nem tudnánk értékelni, de biztosan nem annyira, mint ahogy azután értékeljük, miután megtapasztaltunk egy nehéz és korlátolt létezést.)

A halál csupán az átlépés, a visszatérés.
Mi mind Örök Életű Lelkek vagyunk, akik most egy testet öltöttek magukra. Tanulni jöttünk a Földre, és ha mindent megtanultunk amire szükségünk van, akkor levetjük a tanulóruhánk, és Hazatérünk az Atyához, a Valódi Otthonunkba.
Ha felismerjük, hogy mi nem az a test vagyunk amit a tükörben látunk, hanem valójában abban élünk, akkor sokkal könnyebb lekűzdeni a terheit. A betegségeit, a lustaságát, a kedvtelenségét stb. Mert Mi, a Lelkek erősebbek vagyunk a testnél, és ha erre rájövünk, akkor ezentúl Mi Lelkek irányítjuk a testet és nem a test irányít minket.

Szép napot Mindenkinek.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen,van élet a halál után,hiszen Isten nem pusztítja el a teremtményeit.A földre fejlődni,tanulni jöttünk.

"Nagyon fontos dolog, hogy a halál egy tudatállapot változás, halálunk után 42 – 47 napunk van arra, hogy felkészüljünk az átmenetre, majd megnyílnak a szférák kapui, és egyszerűen odasuhanunk, ahova az életünk során „bedolgoztuk” magunkat. Minden emberért jön valaki, olyan, akit szeretet, ismert, és megbízik benne. Segít az új helyzet felismerésében.
Amikor meghalunk a Természettörvény lesz érvényes ránk, és az az állapot lesz természetes számunkra, amit akkor érzünk, visszatér a szellemi emlékezésünk is, és akkor látjuk, hogy a földi rövid élet, csak egy színjáték volt.<O:p</O:p
Rájövünk, hogy egy szerepjátékot játszottunk.
Halálunk után, amikor átmegy a lélek a tisztítótűz állapotán, akkor kiégnek a hibás, és bűnös érzetek, ez az állapot mindenkinek különböző érzetű és tartalmú. Utána átmegyünk a szellemi lakóhelyünkre, majd kiderül, hogy vissza kell-e még születnünk, vagy mehetünk magasabb szellemi szférába.<O:p></O:p>
Itt nagyon sok munkában lehet részünk. Vannak, akiket oktatásra küldenek szellemi iskolába, vagy a fizikai síkra.Vannak, akik szellemi munkavégzésre mennek, alsóbb szférákba költöznek segíteni társaikat, vagy egyszerűen láthatatlanul segítik a fizikai síkon maradt társaikat, családtagjaikat." (Karsay István)<O:p></O:p>
 

tpeter14

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves ismerősök, magam és főleg feleségem részére keresnék Bernadette Roberts könyveket, nem baj hogy angol nyelvű, nagyon keressük és a feleségemnek nagyon szép születésnapi ajándék lenne. Köszönöm nagyon.
 

zsoka7204

Állandó Tag
Állandó Tag
üzenet

Sziasztok!
Azt mondják, hogy odaát is van élet, de még senki nem jött vissza, hogy ezt bebizonyítsa! Ezért földi életünket tegyük szebbé, jobbá, szeressük egymást, amíg lehet!
Üdv. zsoka7204
 

kuglika

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ego az emberi psziché kettéhasadása révén jön létre, melynek során az identitás két részre különül el: „én”-re és „magam”-ra. Ezért minden ego skizofrén, a szót ez esetben népszerű, „hasadt személyiség” értelemben használva. Együtt élsz a magadról alkotott mentális képpel, egy fogalmi énnel, amelyhez valahogy viszonyulsz. Maga az élet válik fogalmizálttá és valódi lényedtől elkülönültté, amikor az „életem”-ről beszélsz. Abban a pillanatban, amikor azt mondod vagy gondolod, hogy az „életem”, és elhiszed, amit mondasz (ahelyett, hogy azt egyszerűen megszokott beszédmódnak tekintenéd), beléptél a káprázat birodalmába. Ha létezik olyan dolog, hogy az „életem”, akkor abból az következik, hogy az én és az élet két, egymástól különálló dolog, tehát el is veszíthetem az életemet, a képzelt, kincsként becsült tulajdonomat. A halál így látszólag valósággá és fenyegetéssé válik. A szavak és a fogalmak az életet olyan, egymástól elkülönülő szegmensekre szabdalják, amelyeknek önmagukban nincs realitásuk. Akár azt is mondhatjuk, hogy az „életem”-gondolat a szétválasztottság eredeti káprázata, az ego forrása. Ha én és az élet kettő, ha én elkülönülök az élettől, akkor minden dologtól, minden lénytől, minden embertől is elkülönülök. De ugyan hogyan különülhetnék el az élettől? Ugyan milyen „én” létezhetne az életen, a Léten kívül? Ez teljes lehetetlenség. Tehát nincs olyan, hogy az „életem”, és nekem nincs „életem”. Én élet vagyok. Az én és az élet egyek. Nem lehet másként. Miként tudnám hát az életemet elveszíteni? Először is: hogyan veszíthetnék el olyan valamit, amit sosem birtokoltam? Hogyan veszíthetne el az, ami vagyok? Sehogy. Ez lehetetlen.​
 

injekció

Állandó Tag
Állandó Tag
az ember életében a legfontosabb dolog talán ez , hogy elfogadja az élet létezését a halál után vagy sem .Az öregkor nagy dillemája ez. Akinek soha nem volt semmiféle spirituális tapasztalata az szerintem soha nem fogja ezt elfogadni, mert túlmútat az emberi megismerés határain.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Élet a halál után vagy élet a fogantatás előtt?

Hmm...sztem ugyanaz a kettő.Amikor meghalunk a lelkünk az asztrálsíkon van (köztes lét,ha így jobb),azon belül egy szférában,ahova földi életünk során "bedolgoztuk" magunkat.Tehát van halál után élet.
A fogantatás előtt is ugyanott vagyunk,mint halálunk után,mert ugye,ha le kell születni,akkor az asztrálsíkról születünk le.
Tehát én ezért gondolom,h végülis ugyanaz a kettő.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Hmm...sztem ugyanaz a kettő.Amikor meghalunk a lelkünk az asztrálsíkon van (köztes lét,ha így jobb),azon belül egy szférában,ahova földi életünk során "bedolgoztuk" magunkat.Tehát van halál után élet.
A fogantatás előtt is ugyanott vagyunk,mint halálunk után,mert ugye,ha le kell születni,akkor az asztrálsíkról születünk le.
Tehát én ezért gondolom,h végülis ugyanaz a kettő.

Előrébb vagyunk-e azzal,ha tudjuk egyáltalán,hogy a lélek a köztes létben (49 napig) van?
Most mit oldunk meg vele?
Talán valamire is fel tudunk készülni általa?

Nem jobb lenne inkább most úgy élnünk,hogy törekedjünk a jóra,a szépre,a szeretetre,az egymás megbecsülésére kérdem én??

-Bocsánat,ha eltértem a tárgytól!
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Előrébb vagyunk-e azzal,ha tudjuk egyáltalán,hogy a lélek a köztes létben (49 napig) van?
Most mit oldunk meg vele?
Talán valamire is fel tudunk készülni általa?

Nem jobb lenne inkább most úgy élnünk,hogy törekedjünk a jóra,a szépre,a szeretetre,az egymás megbecsülésére kérdem én??

-Bocsánat,ha eltértem a tárgytól!

Amiről te írsz az az,hogy a fizikai halál után a lélek van a még itt a földön,de csak olyan 40-42 napig.Van,aki hamarabb megy el,van,aki nem megy el,mert a földi dolgokhoz való ragaszkodás itt tartja,de ez a 40-42 nap az általánosságban így van.
A lélek a test halála utána felmegy az aszrálsíkra,azon belül pedig egy szférába.A test nélküli lélek, látván éppen véget ért életében helyes és helytelen, öröm és fájdalom egyensúlyát, ekkor kezdi feldolgozni karmikus tapasztalatait. Az önvizsgálat révén, amikor már nem nehezedik rá a fájdalom és a szenvedés terhe, mivel azok tapasztalatai utat engednek a megértés világosságának, fokozatosan felemelkedik a szellemibb asztrális síkok magasabb szintű rezgéseihez,ha erre megérett.Ha nem,akkor van visszaszületés a földre.Tehát ez válasz arra a kérdésedre,hogy fel tudunk-e készülni vmire.
És így van,ahogy mondod: mostani életünkben a szeretetre,jóra,szépre kell törekednünk és a megbocsátásra is.Mivel ez az életünk teszi függővé,h újra kell-e születnünk és ha igen,akkor milyen életünk lesz. (Karma)
 
E

elke

Vendég
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NRRdVK0GY3M?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/NRRdVK0GY3M?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>
Szerintem érdekes
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy érdekesség, amelynek ezoterikus vonatkozása is lehet:
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Az ősrobbanás elmélet szerint a világegyetem mintegy 13,7 milliárd évvel ezelőtt úgy keletkezett, hogy a „semmiből” bukkant föl egyetlen pontba összesűrítve a világ összes anyaga és energiája.
Ámde hogyan jöhetett elő ez az iszonyatos mennyiségű anyag és energia a semmiből?
Voltaképpen mennyi energia lehet összesen az Univerzumban?
Bármennyire meglepő, a világegyetem teljes nettó energiai tartalma zérus, és zérus volt az ősrobbanáskor is.
A magyarázat a következő:
Az univerzumban van valamennyi tömegekben összesűrűsödött energia (Einstein E=mc<sup>2</sup> képlete szerint), valamennyi sugárzási energia, hőenergia, mozgási és egyéb energia, továbbá a galaxis közi térben a sötét anyagban és sötét energiában is található számottevő energia, és van még az Univerzumban valamennyi potenciális energia is . Ez utóbbi azonban negatív energia, amelynek a mennyisége éppen annyi, hogy az energiák összege zérus.
Magyarázatot kíván persze, hogy a gravitációs energia miért negatív.
Ennek magyarázata egyszerű példán szemléltethető.
Ha két tömeg (pl. a Föld és a Hold) egymás közelébe kerül, közöttük tömegvonzás lép föl, és ha el akarjuk ezeket távolítani egymástól, energiát kell befektetni. Ha pedig egy tárgy (pl. egy feldobott kő) a tömegvonzásnak engedelmeskedve egy nagyobb tömeg (pl. a Föld) felé zuhan, akkor gyorsulni fog, és ezzel a potenciális energiája mozgási energiává alakul át.
Nyilvánvaló, hogy ha a világűrben csupán két nagy tömegű tárgy lenne, és ezek egymástól végtelen távol lebegnének, nem lehetne sem potenciális sem mozgási energiájuk.
Ha azonban a két objektum közeledik egymáshoz, a közöttük fellépő tömegvonzás miatt mozgási energiájuk keletkezik, ami azonban a potenciális energiájuk rovására történik, és ez azt jelenti, hogy az egymás felé mozgó tárgyak kezdeti zérus potenciális energiája negatívvá válik.
Az alaposabb számítások azt mutatják, hogy az univerzumban éppen annyi negatív potenciális energia van, amennyi a tömegek és egyéb pozitív energiák összege, és ezért az univerzum nettó energia tartalma éppen zérus, és az ősrobbanáskor is zérus volt.
Kérdés, hogy ha ennyire „üres” világban élünk, miért tapasztaljuk mégis az anyagi világot olyan kézzelfoghatóan valóságosnak? Ez a kérdés azonban már tudományfilozófiai, sőt teológiai kérdéseket is felvet.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
élet a halál után

Akkor ez most azt jelenti, hogy tudományosan is valószínűsíthető, van élet a halál után is, vagy éppen azt, hogy nincs, mert minden csak az anyag eddig kevésbé ismert törvényszerűségéből adódik?

Buddha egyik beszédében azt mondta, hogy van újraszületés, de nincs lélekvándorlás. A tudat folyamatossága mellett ugyanis folyamatosan változik, átalakul azoknak a tudattartalmaknak a komplexuma, amelyet önmagunkkal azonosítunk. Ez ahhoz hasonló, ahogyan a hullám halad a vízen, miközben a hullámot alkotó víz részecskék állandóan cserélődnek.
David Chalmers elmélete szerint a szubjektív tudatosság önálló entitás, akárcsak a tér, az idő, és az energia. Az Auckland University fizika professzora szerint Chalmers elméletét a kvantumfizika alátámasztja. Érdemes tanulmányozni a két modern tudós publikációit az Interneten, nagyon hasonló gondolatokhoz juthatunk, mint Buddha esetében.
 

hi224

Állandó Tag
Állandó Tag
Veszélyes-e a higany?
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> A higany természetesen veszélyes, hiszen a gőzének belélegzése súlyos egészségi károsodást okozhat. Ez az oka annak, hogy kivonták a forgalomból például a higanyos lázmérőket. Ugyanakkor egyre terjednek a higanygőz töltésű energiatakarékos fénycsövek, kompakt lámpák.
Az interneten olvasható közlemények szerint (ld. pl. http://zoldtech.hu/cikkek/20101206-energiatakarekos-izzok?h=1) a német környezetvédelmi hivatal vizsgálata szerint bizonyítottan veszélyesnek kell tekinteni az energiatakarékos izzókat, mert eltörés esetén jelentős mennyiségű mérgező higany juthat a helyiség levegőjébe.
Hogy mégis miért a lázmérőket vonták ki a forgalomból, annak oka, hogy ezekben sokkal több higany van, mint a kompakt lámpákban. Tudjuk azonban, hogy szobahőmérsékleten a higany forráspontja 357 C fok, ezért a hőmérő eltörése esetén csak nagyon kevés higanygőz kerülhet a levegőbe. A lassú szublimáció során akár hónapokig vagy évekig eltarthat, míg az így termelődő higanygőz mennyisége elérheti a veszélyes szintet, szemben a fénycsövekkel, amelyekben a működésük közben a higanygőz forró plazma állapotban van és a kiszabadulása esetén a teljes higanygőz mennyiség azonnal a levegőbe kerül.
Érdemes lenne a környezetvédelmi előírásokat ebben a tekintetben felülvizsgálni.

Más: borzasztó nehéz ezt a honlapot kezelni.
Fél óráig kínlódtam, mire sikerült ezt az üzenetet feltennem.
Most sem tudom, hogyan jutottam erre a lapra, és hogy sikerül-e majd még egyszer újra megismételni.
Ha konkrétan valamelyik korábbi témához szeretnék hozzászólni, mit kell csinálni? Hová kell kattintani?
Érdemes lenne valami kezelési útmutatót is felrakni.
Egyébként ha véletlenül sikerült most ezt olvasható formában felérakni, és valaki el is olvassa, akkor adja tovább a többieknek, hogy mindenkinek nagyon Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok innen Budapestről.
 

eachtrannach

Állandó Tag
Állandó Tag
Más: borzasztó nehéz ezt a honlapot kezelni.
Fél óráig kínlódtam, mire sikerült ezt az üzenetet feltennem.
Most sem tudom, hogyan jutottam erre a lapra, és hogy sikerül-e majd még egyszer újra megismételni.
Ha konkrétan valamelyik korábbi témához szeretnék hozzászólni, mit kell csinálni? Hová kell kattintani?
Érdemes lenne valami kezelési útmutatót is felrakni.
Egyébként ha véletlenül sikerült most ezt olvasható formában felérakni, és valaki el is olvassa, akkor adja tovább a többieknek, hogy mindenkinek nagyon Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok innen Budapestről.

Szia !
Igen sikerült felrakni olvashatóan a hozzászólást.:)
Szeretettel köszöntünk itt, és neked is nagyon sok Boldog Ünnepeket és Új Esztendőt kívánunk.
A délutáni órákban nagyon nehéz az oldalakat kezelni, de majd hozzászoksz.
Érdemes hétvégén délelött ismerkedni a témákkal és a hozzázólások elolvasásával, ezt követően már kifogod ismerni magadat.
Jelenleg itt vagy
Fóruma > Ezoterika> Vallás, filozófia, szellemtan-Élet a halál után /de ezt látod a lap tetején is/.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Egyébként, ha belépsz a Chat-re nagyon szívesen, segítenek neked, azonnal megválaszolják a kérdésedet.
 
Oldal tetejére