“Az emberek életével szórakoznak”, “meg vannak hibbanva” - beleszállt az oltás miatt a kormányoldal az ellenzékbe

Délután szavaz a parlament arról, hogy újabb 90 napra megadják-e a rendkívüli felhatalmazást az Orbán-kormánynak. Az ellenzék nemmel szavaz, a záróvitában egymásnak estek a kormánypártiak és az ellenzék.


Az alkotmányos rendelkezésnek megfelelően február 8-tól a kormány 15 nappal meghosszabbította a rendkívüli jogrendet saját hatáskörben és a meghozott kormányrendeletek hatályát is - de a további, 90 napos hosszabbításhoz már az Országgyűlés felhatalmazásra van szükség.


A múlt heti általános vitában a kormányoldalon azt hangoztatták, hogy a kormány által meghozott védelmi intézkedéseknek köszönhetöen a járványt sikerült keretek közé szorítani. A lazítás ideje most még nem jött el, de remélik, hogy “ez pillanat sincs már olyan messze”. A kormány mindent megtesz, hogy minél rövidebb idő alatt minél több oltás álljon rendelkezésre. Azt minden kormányzati, fideszes és KDNP-s felszólaló visszautasította, hogy a kormány visszaélt volna a hatalmával - de arra is felhívták a figyelmet, hogyha meg is szavazzák a 90 napos hosszabbítást, az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a felhatalmazást.


A mai vita minden eddiginél élesebb összecsapás volt az ellenzék és a kormánypárti képviselők között.


Szakács: Láttuk mit tett az Orbán-kormány, és mit nem tett


A kormány újra kéri a felhatalmazást a tendkívüli jogrendre, amit novemberben az ellenzéktől is megkapott, “de láttuk, mit tett vele az Orbán-kormány” - mondta a mai parlamenti vitában elsőként felszólaló MSZP-s Szakács László. De azt is kiemelte, amit nem tett meg a kormány: nincs száz százalékos táppénze még mindig azoknak, akik koronavirusosak és otthon kell maradniuk - állitotta a szocialista politikus. A kieső bevételek pótlását sem tették meg - tette szóvá, kevesellve a kormány által biztosított 50 százalékos bértámogatást a vendéglátó-, idegenforgalmi szektorban. A féléves kilakoltatási moratoróriumot üdvözölte, de “álljon le a végrehajtó is” - követelte. Az önkormányzatoktól pedig mint mondta, elvették a súlyadót, és az iparűzési adó egy részét is, de nehezményezte azt is, hogy a kormányoldalon azokra költöttek, “akik önöknek kedves”. Ezért sem érdemli meg a kormány a felhatalmazást, azt az MSZP ma nem szavazza meg - jelentette ki.


Bencsik: “debil” kérdések a konzultáción


A volt jobbikos Bencsik János független képviselő azt állította: a kormány egy éve teljes felhatalmazással kormányoz, “mi értelme van debil kérdésekkel fárasztani a frusztrált embereket?” - vetette fel a nemzeti konzultációt feleslegesnek ítélve. Az ellenzéktől azt kérte, fejezzék be az oltás elleni nyílt hangulatkeltést, mert mulatságos ugyan a krumpliszsákot meglóbálni a parlamentben (utalt Jakab Péter akciójára), de ezzel nem lesz könnyebb az emberek élete. Mint mondta, ő nem nyom gombot, mert ez az egész szánalmas bohózat.


Mesterházy oltásra biztatja minden követőjét


Mesterházy Attila (MSZP) arra emlékeztetett, hogy az első alkalommal nem volt időhatár a veszélyhelyzeti felhatalmazásnál, ezért nem szavazta meg akkor az ellenzék a felhatalmazást. Novemberben viszont a 90 napos időkorlát miatt az ellenzék “nem elütötte a kinyujtott kezet”, hanem “kezet fogott”, megszavazta a kormány felhatalmazását. De azóta több olyan intézkedés hozott a kormányzó többség, ami elfogadhatatlan, sőt, az ellenzéket oltásellenességgel vádolja a Fidesz, holott ő is oltásra biztat mindenkit, a Facebookon minden követőjét. De a kormány ezzel támadja az ellenzéket, ez a kormánypárti magatartás pedig lehetetlenné teszi a támogatást - indokolta, miért szavaznak most nemmel.


Z. Kárpát: Nem nyújt a kormány segédkezet


Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szintén azt sérelmezte, hogy a végrehajtói letiltások változatlanok, és elvonják a szűkölködők kis jövedelmét. “Ez a kormány nem nyújt segédkezet azoknak, akik a túlélésért küzdenek” - állította a jobbikos képviselő.


Arató: Van egy bizonytalanság a vakcina körül


Arató Gergely (DK) a vitában azt kérte a kormánypártiaktól: “hagyják, hogy az ellenzék segítsen”. A képviselő azt állította: a vakcina választásnál “van egy bizonytalanság”, és az orosz és a kínai vakcina engedélyeztetését hozta fel. “Van, aki hisz Önöknek, van, aki nem, ők vannak többen” - állította, és az európai gyógyszerügynökség engedélyet nevezte szigorúnak, jól működőnek, amitől szerinte nő majd az oltási kedv. Felszólította a kormányoldalt, hogy a DK-s “pofonegyszerű” módosító-javaslatát fogadják el, ami a szabad vakcina választásról szól. “Nyomják meg az igen gombot!” - buzdította a kormányoldalt.


Keresztes: A kormányoldalon nem gyakoroltak önkritikát!


Keresztes László Lóránt (LMP) pedig azt mondta a vitában, hogy négy és fél órás általános vita volt a múlt héten, ő figyelte azóta is a kormánypártiak nyilatkozatát, de az ellenzék érveiből semmit nem vettek figyelembe, nem gyakoroltak önkritikát. Megint elmondta, hogy a kormány a rendkívüli felhatalmazással visszaélve az önkormányzatok ellen politikai alapon indított támadást az önkormányzatok ellen, sokukat a működőképesség határára tolta - állította. “Konzultálnak-e a polgármesterekkel, hallják-e a vészjelzéseiket? Állítsák le a brutális intézkedéseket !” - fordult a kormányoldal felé.


Nacsa: Oltásellenes az ellenzék!


Nacsa Lőrinc (KDNP) azzal vágott vissza minderre, hogy az ellenzék a bizonyítványát magyarázza, hogy miért mondanak nemet arra, hogy a harmadik hullám kapujában miért nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ha az ellenzéken múlna vége lenne a hitelmoratóriumnak, nem lenne otthonfelújítási támogatás - állította. A “piti politikai hatalmi érdekeik” miatt mondják azt, hogy egy járványhelyzet közepén nem adják meg a támogatást a gyors, hatékony döntéshez - jelentette ki. Arató Gergelynek pedig azt mondta, igenis oltásellenes az ellenzék, a DK, az orosz vakcinánál azt mondták, hogy akik azt választják azok kisérleti alanyok, a kinai vakcina ellen pedig petíciót indítottak. “Kipécéznek vakcinákat, hangulatot keltenek, ezt fejezzék be! - szólította fel az ellenzéket. A gyógyszerintézet a kommunista időkben állt felügyelet alatt. “Belerúg több száz szakemberbe, amikor csak az európai gyógyszerügynökség engedélyét fogadja el biztonságosnak - jelentette ki.


Hollik: “Az ellenzék emberi életekkel szórakozik!”


Hollik István (KDNP) azzal fordult az ellenzékhez, “értsék már meg, hogy a sikeres védekezéshez alapvető feltetel a kormány felhatalmazása, ez a sikeres védekezés alapja”. Azt kérte, hogy adják meg a felhatalmazást, és utána bírálják a kormány intézkedéseit. “Önök emberi életekkel szórakoznak” - jelentette ki - “csak mert a politikai érdekeik azt kívánják, hogy a védekezés ne legyen sikeres”. “Ez tipikus komcsi tempó”, hogy “így, úgy, amúgy”, de bizalmatlanságot kelt a vacína iránt - mondta Hollik István. “Lebuktak! Mert amikor a főnöke is azt mondja, hogy előbb-utóbb lesz európai engedélye az orosz és a kínai vakcinának is, akkor önök hogy számolnak el a lelkiismeretükkel, ha valaki esetleg azért veszítette el az életét, mert valaki emiatt nem oltotta be magát” - mondta Arató Gergely felszólalására reagálva a kormánypárti politikus.


Nacsa Lőrinc és Hollik István is visszautasította a volt jobbikos , hogy “debil” lenne a nemzeti konzultáció.


Balla Aratónak: Úgy tűnik meg van hibbanva


Balla György (Fidesz) primitív, aljas színjátéknak nevezte, amit az ellenzék az oltás ügyében csinál. Míg Mesterházy Attila azt mondja, hogy a Facebook oldalán mindenkit arra biztat, hogy oltassanak, Arató Gergely viszont “úgy tűnik, meg van hibbanva” - jelentette ki. A fideszes politikus szerint, amit Arató csinál “az végtelen aljasság”, mert most is, amit bemutatott, azt mutatja, hogy aljas módon hazudnak, tisztességtelenek. “Önt nyilván nem érdekli mit mond Merkely professzor, aki azt mondja, hogy az a legjobb oltás, ami már itt van, és be van adva. Önt semmi más nem érdekli, csak hogy a minél rosszabb, Önöknek annál jobb” - ostorozta Balla György Arató Gergelyt. A fideszes képviselő szerint az ellenzék kifogásai átlátszóak, mert nem lehet 4 hetes vitákat folytatni, ha a járványveszély miatt gyorsan kell a kormánynak dönteni. “Normális ember ilyet nem csinál, csak a gyűlölködők” - állította Balla György.


Rig: Nem arra használta a kormány a 90 napot, amire kellett volna


Rig Lajos (Jobbik) szerint oltásellenes az, aki semmilyen oltást nem támogat. A vakcinába vetett hit pedig az másik kérdés- mondta. Aztán azt követelte, hogy mondjanak egy másik országot, ahol az oltásból politikát csinálnak. Miért iktatták ki a gyógyszerészeti kamarát az engedélyezésből? - kérdezte. A 90 napot nem arra használta a kormányt, amire engedélyt kért - jelentette ki.


Arató reagált


Arató Gergely (DK) reagálva minderre azt mondta, hogy a kínai vakcina esetében az engedélynél “megkerülik a magyar szakembereket”. Azt is sérelmezte, miért csak most lett fontos a kormánynak a veszélyhelyzeti törvényjavaslat parlament elé hozása. Azért, hogy ha az ellenzék nem támogatja, “akkor itt a világvége” - fogalmazott.


Turi-Kovács: legyen törvény az otthoni munkárólTuri-Kovács Béla (Fidesz ) az otthon dolgozás, otthoni munka szabályainak az újragondolását, törvényi szabályozását kérte a kormánytól, amiben világossá teszik, hogy “nem a tőke ellen, de a munka mellett” áll a kormány. Ő is az oltakozásra buzdított.


Zárszó


Völner Pál igazságügyi államtitkár a vita zárásaként azt mondta: 3,5 millió emberrel többet tudnak beoltani május végéig, mint amit az EU-s oltásokkal biztosítani tudnának. “Ezerszólamon játszanak, hogy elbizonytalanítsák az embereket”, mondta Gyurcsányékról, hangsúlyozva: létezik a vakcina választás joga, “a létező vakcinák közül”. Azt is elmondta, létezik a kilakoltatási moratórium. Azt pedig Orbán Viktor nyilatkozata cáfolta, hogy a kormány kétségbe vonta volna a szakemberek szavait. “Kicsit gondolkozzanak már el, járvány van, veszély van, nem most van itt az ideje, hogy elbizonytalanítsák az embereket - mondta zárszavában az ellenzékhez fordulva Völner Pál.


Orbán Viktor pénteken: Az ellenzék nyíltan megtagadja az együttműködést


Orbán Viktor azt, hogy az ellenzék ezuttal nem szavazza meg a 90 napos rendkívüli felhatalmazást, a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a pénteki rádióinterjújában úgy értékelte: “itt most a baloldal túlságosan messzire ment”, amikor “nyíltan megtagadták az együttműködést, a másik oldalra álltak”. Itt most emberéletekről van szó, “a saját szüleinkről, nagyszüleinkről”, “itt most emberi dimenziók vannak, a baloldalnak nem lenne szabad ilyen messzire elmennie” - hangoztatta a pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök, ahol előtte a baloldali hagyományokról és a Lenin-Rákosi-Kádár vonalat említve.


Mint mondta, ő örült, amikor három hónappal ezelőtt novemberben a baloldal megadta a kormánynak a felhatalmazást 90 napra a rendkívüli kormányzati intézkedésekre. Akkor látott esélyt arra, hogy baloldal ide vagy oda, “de azért mégis, halál, emberélet, itt komoly dolgokról van szó, nem a hatalom, meg a pénz”. De most nem lesz így.


Ha a hatalomról van szó, akkor baloldal “letapos, áttapos” mindenkin, ideértve a betegeket és a halálos betegséggel fenyegetett embereket is”. Ha úgy gondolják, könnyebben ők kerül hatalomra, ha sikertelen a jobboldali nemzeti kormány oltási programja, ha sikertelen a járványkezelése, akkor ennek hangot is ad, “nem árulnak zsákbamacskát” - hangoztatta Orbán Viktor múlt pénteken.


Az ellenzék nem szavazza meg a hosszabbítást


Az ellenzék viszont a kormány javaslatának a múlt heti több órás parlamenti vitájában felháborodottan tiltakozott, és abszurdnak nevezte, hogy igennel szavazzon a kormány újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazására, a DK-s, Jobbikos, MSZP-s, LMP-s vezérszónokok is “nonszensznek” tartották ezt, miután a mostani veszélyhelyzeti törvényjavaslat már nem csak a 90 napos meghosszabbításról szól, hanem egy olyan kitételt is tartalmaz, hogy az Országgyüűlés elismeri a kormány előző 90 napban meghozott intézkedéseit. Valamennyi ellenzéki felszólaló úgy értékelte, hogy a kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással, és az önkormányzatok megsarcolását, a Szinművészetit és az egyetemi modellváltást hozták fel elsősorban, és a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit pedig elégtelenre értékelték. Harangozó Tamás, az MSZP vezésrszónoka a múlt héten azt mondta: az MSZP módosítóindítványokat adott be, a szocialisták “talán még meg is szavaznák a felhatalmazást”, ha kivennék belőle a felsorolást a kormányzati védelmi intézkedések elismeréséről - amit Harangozó Tamás “aljas politikai játszmának” nevezett, ezt így “nonszensz” megszavazni az MSZP szerint is.

Csuhaj Ildikó

parlament.jpg
 
Elég egyértelmű a háziorvos írásából, hogy nála is van mulasztás, hiszen pl. Sinopharm vakcinából 50 darabot küldtek praxisonként és nem 1 -et! Az egész ország területén kell teríteni a beérkezett vakcinát azért jut ilyen kevés egy helyre, de még itt sem tartana az ország, ha nem rendelik meg a keleti vakcinákat, mert nagyobb mennyiség onnan érkezik. Ma indult el egy nagyobb Szputnyik szállítmány. A Modernát 2021 decemberére igazolták vissza, amiről Dobrev Klára azt a hírt terjeszti, hogy a kormány nem hívta le! Lehívtak minden nekünk járó vakcinát, csak évvégére ér ide. Az unióban eddig 4 % a beoltottság!
Nem, nem hívták le, a Modernát a legnagyobb arányban nem.
Dobrev Klára igazat mondott.
Itt a táblázat:

1615234355885.png


A kormány azt válaszolta, hogy a Moderna drága, ezért.
Hogy is van ez, a nem számít a pénz, mert az emberek élete a fontos szöveggel?

Az általam talált legfrissebb adatok:
1615235601351.png
 
Nem, nem hívták le, a Modernát a legnagyobb arányban nem.
Dobrev Klára igazat mondott.
Itt a táblázat:

Csatolás megtekintése 1782949

A kormány azt válaszolta, hogy a Moderna drága, ezért.
Hogy is van ez, a nem számít a pénz, mert az emberek élete a fontos szöveggel?

Az általam talált legfrissebb adatok:
Csatolás megtekintése 1782951
Közben Gulyás és Bádog Bayer arra használja fel mosakodását.Keresztbe "hazugoznak mindenkit.
Kezdve az ellenzékkel az EU-val.
folytatva a lapokkal amik megírták.
De ez most a portfoliótól van, mi nem ellenzéki.
Épp csak önmagát nem hazugozta le a Gulyás.
 
AKI MEGKAPJA AZ OLTÁST, AZ MÉG EGYÁLTALÁN NE ÉREZZE MAGÁT VÉDETTNEK, EZ EGY HAMIS TÉVKÉPZET. AHHOZ, HOGY A SZERVEZET REAGÁLJON A VAKCINÁRA, LEGALÁBB KÉT-HÁROM HÉTRE VAN SZÜKSÉG
– húzta alá a tiszti főorvos.
 
Lehet.
De én elébb megvárnám mint ezek az ojtások engedélyt kapnak
Nem értelek minden keleti oltásnak megadatta az engedélyt politikai utasítással
Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezető miniszter a Szijártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által.
És ezek után a magyar hatóságok megadták Magyarországra az engedélyt
A Gulyás nem akar Lázár sorsára jutni.Bármit megtesz
 
Utoljára módosítva:
AKI MEGKAPJA AZ OLTÁST, AZ MÉG EGYÁLTALÁN NE ÉREZZE MAGÁT VÉDETTNEK, EZ EGY HAMIS TÉVKÉPZET. AHHOZ, HOGY A SZERVEZET REAGÁLJON A VAKCINÁRA, LEGALÁBB KÉT-HÁROM HÉTRE VAN SZÜKSÉG
– húzta alá a tiszti főorvos.
Ez logikailag is érthető de kevés.
Utána kell még x idő távolságtartás és maszkviselet.
Ezt is a Nyanya mondta és a virológusok.
 
Ez logikailag is érthető de kevés.
Utána kell még x idő távolságtartás és maszkviselet.
Ezt is a Nyanya mondta és a virológusok.
Ezért is csak ennyit másoltam ide hogy nincs egyértelmű vezetés mindig csak csepegtetnek valamit ami több féleképp érthető így bármi lesz ők tudják mondani hogy igen erről beszélünk....
 
Ezért is csak ennyit másoltam ide hogy nincs egyértelmű vezetés mindig csak csepegtetnek valamit ami több féleképp érthető így bármi lesz ők tudják mondani hogy igen erről beszélünk....
Nincs is értelme másolgatni fordítva érdemes.
Van véleményed leírod.
És ennek hivatkozási alátámasztására jöhet a link és az idézet
A Ctrl+c semmit se ér önmagában
Mit gondolsz ez nem a saját konklúziós szavaim?:
"Utána kell még x idő távolságtartás és maszkviselet.
Ezt is a Nyanya mondta és a virológusok. "


Már van 2 hete hogy halottam.
Már akkor kiakasztott az a játék amivel manipulálnak.
Tiszta előre mosakodás látszik a szervektől.
Pedig esküdtek mindenre ami szent.
Maszk, izoláció a védőoltás. A feloldás
És a hullámok meg jönnek mikor épp úgy akarják.
A védőoltást előre azzal mosakodták.
De a maszk kelleni fog utána is.
Hát mit mondjak? Az a gyanús ami nem gyanús.
1615299971459.png


Vicc és ismétlődés:
 
Utoljára módosítva:
Nem értelek minden keleti oltásnak megadatta az engedélyt politikai utasítással
Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezető miniszter a Szijártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által.
És ezek után a magyar hatóságok megadták Magyarországra az engedélyt
A Gulyás nem akar Lázár sorsára jutni.Bármit megtesz

Ezek mind un "ideiglenes" vagy "sürgösségi" engedélyek, köszönö viszonyban nincsenek a végleges engedéllyel.
 
Ezek mind un "ideiglenes" vagy "sürgösségi" engedélyek, köszönö viszonyban nincsenek a végleges engedéllyel.
Ahány szakembert eddig hallottam erről, mind azt nyilatkozták, hogy gyakorlatilag kísérleti időszakban vagyunk.
Vannak kiszámítható részei, de tényleges adatokat kb. egy év múlva tudnak majd mondani.
Ez persze nem jelenti azt, hogy pl. nem biztonságos az az oltás, amit már engedélyeztek, ráadásul eszméletlen gyorsan jutnak eszméletlen sok adathoz, amivel felgyorsul sok folyamat, ami előtte hónapokig tartott, de pl. azt sem tudják még biztosan, hogy melyik, meddig immunizál, mikor kell ismételni.
 
Ház igen. Biztonságos.

Ausztriában ojtakozás után eddig 3 halott,
Dél-Koreában 9,
Izraelben az ojtakozás óta 40szeresére emelkedett a halálozási rizikó,
Németországban hullanak az idösotthonokban,
Angliában oltáshalottak, meg, meg. Igy kapásból, felületesen..

De, biztonságos.
 
A tatai ellátás megszűnt, az orvosokat átvezényelték Tatabányára. Ez csak egy a nagy (szervezett?, szakszerű?) harc "eredményéből".

UGYANEKKOR:
M A G YA R K Ö Z L Ö N Y • 2021. évi 34. szám
A Kormány 1089/2021. (III. 3.) Korm. határozata
a nyíregyházi stadion beruházás megvalósításáról

Még mielőtt aggódna bárki is, hogy itt emberek életével szórakoznak stb., ne tegye. Orbán Viktor megvizsgálta a helyzetet, s egymaga úgy döntött, a tervezett és elfogadott 10.7 milliárd Ft nem lesz elég, s 19.1 milliárd Ft-ot adott (miből is?!) a nyíregyházi stadionra.
 
Ezek mind un "ideiglenes" vagy "sürgösségi" engedélyek, köszönö viszonyban nincsenek a végleges engedéllyel.
Ha szavakon lovagolsz igen.
De egy országot beoltanak vészhelyzeti engedélyes oltással,
Gyakorlatilag csak a bizalomban különbözik.
(mondanom se kell egyik orvos-szakmai engedély a másik politikai)
És a kommunikáció tudja mondani engedélyeztük.(engedélyezett mit húzzátok a szátokat).
Sőt még a ránk öntött mennyiség kényszerítése választást se ad.
Mehet a sor végére ha nem kell.
A nem lehívott modernának is ehhez van köze.
Valamint az EU-val heccelődni.
 
Utoljára módosítva:
Ha szavakon lovagolsz igen.
De egy országot beoltanak vészhelyzeti engedélyes oltással,
Gyakorlatilag csak a bizalomban különbözik.
(mondanom se kell egyik orvos-szakmai engedély a másik politikai)
És a kommunikáció tudja mondani engedélyeztük.(engedélyezett mit húzzátok a szátokat).
Sőt még a ránk öntött mennyiség kényszerítése választást se ad.
Mehet a sor végére ha nem kell.
A nem lehívott modernának is ehhez van jöze.
Valamint az EU-valheccelődni.

Tankönyvi, egyetemi anyag:
1. Egy gyógyszer forgalombahozatali procedurája 4 fázisból áll. A negyedik fázis a hosszútávú esetleges mellékhatások vizsgálata. Ez itt nem történt meg.
S hogy ez nem csak valami szavakon lovaglás:
pl. Contergan, hatvanas évek, a mellékhatás következménye:
1615371927269.png

2. Lappangási idöben már nem oltunk, mert ráerösithetünk a meglevö lappangó folyamatokra.

Finoman kifejezve, a verejtékkel elsajátitott tankönyvi ismeretekkel s tanitásokkal nem egyezik a mai gyakorlat.
 
Magyarország teljes felhasználásban a legutolsó helyen szerepel, tehát a rendelkezésre álló vakcináinkból arányaiban mi adtuk be a legkevesebbet embereknek a teljes EU-ban, mindössze a jelenlegi készlet 56 százalékát a Politico szerint.
A Politico azért elemezte az adatokat, hogy mekkora arányban használták fel a tagországok a náluk lévő vakcinákat, mert egyre többen kezdték el az alacsony átoltottságot arra fogni, hogy Brüsszel nem küld elég vakcinát – írja a 24.hu.
Ebből viszont az derül ki, hogy vakcina van elég, csak nincs elég embernek beadva.
Az adatok magyar szempontból kifejezetten rosszak. A Politico elemzése azt mutatja, hogy az országban rendelkezésre álló vakcinák hány százalékát adták eddig be embereknek.

Kovács Zoltán: A magyar oltási eredmény sokak szemét szúrja Brüsszelben
„Újabb álhír és hazugság a Politico állítása, ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában” – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
37,951
Üzenet
4,754,190
Tagok
612,728
Legújabb tagunk
teszterop
Oldal tetejére