1,1 milliárdot nyert a megálmodott számokkal

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 7.

Melitta - 2017 Január 7, 07:08
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy kanadai nő közel 30 éve ugyanazokkal a lottószámokkal játszik, és most megnyerte velük az 5,3 millió kanadai dollárt érő jackpotot.

  A kanadai Új-Skóciában élő Olga Beno saját elmondása szerint még régen, 1989 májusában álmodta meg ezeket a számokat, és azóta rendszeresen megjátszotta őket a lottón.

  A nyeremény igen jól jött a rákban szenvedő nőnek, akinek már a házát is el kellett adnia, hogy fizetni tudja a kezeléseit. Most azt tervezi, hogy egy könnyen megközelíthető, ranch-stílusú házat épít magának a nyereményéből.

  „Már fejből tudom a számaimat, és mikor láttam a tévé képernyőjén a sorsolást követő este, azt hittem, csak rosszul látok, mert már nem túl jó a szemem.” – mesélte Ms Beno az Atlantic Lottery munkatársainak. „Úgyhogy el is felejtkeztem az egészről, nem foglalkoztam vele.”

  Másnap reggel átfutotta az újságot, és ismét meglátta a nyerőszámokat. „Először azt gondoltam, hogy ez nem lehet a valóság. Valamit elrontottak az újságban. Aztán felhívtam a húgomat, és azt mondtam neki: ’Azt hiszem, nyertem a lottón.’ Ő pedig azt válaszolta, hogy hívjam vissza, ha el akarom neki mondani az igazat.

  Ms Benón kívül egy másik szerencsés nyertes is volt a kanadai Lotto 6/49 december 28-i sorsolásán, mindketten 5,3 millió kanadai dollárt, tehát valamivel több, mint 1,1 milliárd forintot vihettek haza.

  Ms Benót tíz éve diagnosztizálták rákkal, és mivel a kezelés nagyon drága volt, el kellett adniuk az otthonukat – azóta albérletben élnek.

  A nyereményből azokat szeretné támogatni, akik a betegség túlélésében segítették őt – a férjét, a gyerekeit és az unokáit. Tervei szerint együtt utaznak a Disney World-be is.

  A kanadai Loto 6/49 elnevezésű, a magyar Hatoslottóhoz hasonló játékon egyébként nem csak kanadaiak játszhatnak, hiszen az online lottózóknak köszönhetően ma már bárki egyetlen kattintással megveheti szinte bármelyik ország lottóját. Ezen a játékon jelenleg 9 millió kanadai dollár, tehát közel 2 milliárd forint a főnyeremény összege!

  ill_OlgaBeno.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 7.

  1. setni
   setni
   Lassan elérem én is a 30 évet a lottóval...igaz azóta nem lottózok..(na ez nem teljesen igaz mert néha veszek egy sorsjegyet de az eredmény vagyis az eredménytelenség az működik)
   De ez fellelkesített majd veszek a jövő héten egy szelvényt....:dr_175:
   Burgundii és Ernoe kedveli ezt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   Erdemes lenne hétröl hétre azt is nyilvánoságra hozni, hányan nem nyertek a lotton pedig már évtizedek ota egy megállmodott számmal játszanak. ;)
   -
   Lehet vitatkozni, hogy mivel van nagyobb esélyünk, a gyerekek születési adataival vagy a cipö-méretével? :)
   -
   Örülök neki, hogy a hölgy megütötte a fönyereményt.
   En nem lottozom mert egy ujabb páncélszekrényt kéne vásároljak, az egyik már televan. :)
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Most igazán jó helyre került ez a pénz....:)
   Remélhetőleg az említetteken kívül több rokona nem kerül elő hirtelen és bántani sem fogják a rossz fiúk.
   setni és Burgundii kedveli ezt.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez ám szerencse! A hölgy JÓL TUD ÁLMODNI... Ez nekem eddig nem sikerült, pedig már mindenféle őrületekkel álmodtam, különösen, ha belakmároztam töltött káposztával, alvás előtt (előfordult) :dr_104:
   setni és TmintTibi kedveli ezt.
  5. gumelig
   gumelig
   Egyszer nekem is bejött egy ilyen. Azt álmodtam, hogy nem nyertem
   semmit. Így is lett.:D
   Perlalba, setni, TmintTibi és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   :rohog:
   Tudod-e mit? Kedves Gumelig! Nyerjél, de előtte a jó számokat kell megálmodnod. Én is próbálom, naponta, de mivel nem lottózom, így nem üldözöm kitartóan a szerencsémet...
  7. gumelig
   gumelig
   Erröl egy ős règi vicc jut az eszembe.
   Kohn szombatonként fohászkodik Istenhez egy ötösért a lotton.
   Így megy ez heteteken hónapokon keresztül. Sehol semmi.
   Egy szombaton aztán ima közbe lemenydörög hozzá Isten:
   "Kohn, adjál nekem egy esélyt és töltsél ki végre egy lottoszelvényt"
   Georgina Bojana, setni és Ernoe kedveli ezt.
  8. Burgundii
   Burgundii
   Jó lakottam sem nehéz álmodni a számok világáról, amit szépen feljegyzel. De felül tudod e írni önmagadat, nem igényled igazából a pénz lehetőségét sem. Megtudod tenni..... eldobni azt a sok pénzt.... :mad:
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Statisztikailag egyáltalán nem meglepö, hogy a 7 milliárd emberböl aki naponta egy tucat álmot állmodik hébe hoba elöjönnek a nyertes lotto-számok.
   -
   En már kétszer megéltem amit a legtöbb lotto-hivö lehetetlennek tart, hogy a 6 nyeröszámbol 5 egymást követö szám volt.
   -
   Aki nem tudná, annak elárulom: teljesen mindegy hova teszitek a nemzeti-himzés jelét az X-et egy lottoszelvényre, az esély mindig ugyanaz. Ezen az sem változtat, hogyha éveken keresztül azonos számokkal játszotok, vagy hetente cserélitek öket.
   -
   Ahogy Gumeli megjegyezte, aki nyerni akar az adjon a szerencsének egy esélyt. Vegyetek lottot. :)
   sropi és setni kedveli ezt.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ez itt a reklám helye?.....;)

   Középiskolás matematika - valószínűség számítás....persze van akinek malaca van és van a tömeg, aki a szelvény vásárlással megteremti az alapot.

   Jut eszembe valószínűség....mi a (matematikai) valószínűsége annak a többéves magyar jelenségnek, hogy milliárdokra növekszik a nyeremény oly sokszor...aztán hopp valaki (?) hirtelen megnyeri.
   Tudom, én egy gyanakvó vén szipirtyó vagyok, de nekem ez meglehetősen furcsa...o_O
  11. Ernoe
   Ernoe
   Természetes, hogy ironiábol mondtam "vegyetek lottot". Gondolom ha valaki tisztában van az esélyeivel és az anyagi helyzetével az képes maga eldönteni, hogy mit csináljon.
   -
   Ha lenne valaki aki nem értette volna meg a "szerencse elméletét" annak mondom: minnél gyakrabban játszol annál több pénzt fogsz elvesztiteni (ez egészen biztos), miközben a nyereményed esélye nem nö számottevöen.
   -
   En akkor szoktam lottot venni, ha nincs apropénzem a parkoloautomatához és nem akarom az ujságüzletet csupán pénzváltoként használni, ugyis kicsi a jövedelmük. Ilyenkor veszek egyetlen egy szelvényt (ha jol tudom 1,5 euro)
   -
   Ilyen helyzetbe ritkán kerülök, talán évente, kétévente egyszer. :)
  12. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A smilie kacsintós volt.... nem kell mindent ilyen véresen komolyan venni...;)
   Ha belegondolsz, mindenki hajkurássza Fortunát ilyen, vagy olyan módon.
   Ernoe kedveli ezt.
  13. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Egy amit biztosan tudok, soha nem lennék önző. A barátaimra mindenképpen gondolnék. Persze, azokra, akikhez szívvel-lélekkel tartozom. S,ők a rosszabb, szűkebb időszakokban is mindig mellettem és velem voltak. Ha csak gondolatban, ha csak szeretetben, nekem AZ számít. A tevőleges segítségtől soha nem függne az, hogy ha lehetőségem lenne, mindenképpen segítenék mindazoknak, akikhez úgy érzem, tartozom: szívvel és lélekkel.
  14. Burgundii
   Burgundii
   Tudod jól, AMIRE KÉRIK SOHA DE SOHA NEM FOGJÁK MEGTENNI, így a természet nagyon jól tudja, miért nem részesülsz nyereményben. Ne pazarold érdemtelenekre, még ha ők a barátaid is, vagy rokonaid....
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ha nyernék, de mivel nem is játszom, de megerősítem, ha nyernék valami csoda folytán - köszönöm jó tanácsod, akkor megfontolnám. Legalábbis "szitára" tenném a barátaimat. Igaz, akik "szitára" érdemesek, azok MÁR nem is a barátaim.
   Burgundii kedveli ezt.
  16. Burgundii
   Burgundii
   Ezért anyagokat kapnának, s ha nem dolgoznak érte hogy összerakják és azt is másokkal végeztetnék el. Mindent vissza a feladónak címre kapnák meg... olyanképpen volna előkészítve hogy bárki össze tudja rakni, ha házról is van szó..... :)
  17. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A "szitára tevést" úgy értettem, hogy nagyon és többszörösen is megnézném, hogy kinek segítek? Kik azok a valódi barátaim, akik a nincsben is mindig mellettem és velem voltak. Úgy értem, rosszban, a szomorkában, a kétségbe esésemben. Igaz, kevés barátom van, de AZOK mind teljes szívvel szeretnek, sőt az időnkénti "lükeségeimet" is elviselik. Mert tudják, hogy mindent szeretettel teszek. Egyszóval, inkább kevesebb barátunk legyen, de azok mind IGAZIAK legyenek. S, én ebben szerencsés vagyok. Igaz, legalább ebben legyen szerencsém, de különben sok mindenben az, csak észre kell vennünk a mindennapjainknak a szépségeit. Egészségesek a gyerekeink, van ház a fejünk felett, van kályhánk és benne lobog a tűz, működik a gépünk, vannak jó szomszéddaink és többen hívnak, írnak - tehát hiányzom. Az, hogy itt fáj, vagy ott, az nem számít, csak ennél nagyobb bajunk soha ne legyen! Neked sem és senkinek ezen a földön. Legyen kenyér az asztalunkon, legyen jó ivóvízünk, tudjunk menni, működjenek a szerveink, sőt a szemeink is. Én aztán nagyon megbecsülöm azt, hogy látok, tavaly műtötték mindkét szemem glaukómával, szó szerint megmentették a látásomat. No ennek is nincs nap, hogy ne tudnék örömködni. Gazdag vagyok, de nem a szó igaz, de átvitt értelmében, méghozzá ezekben a dolgokban és szeretetben. Nem is vágyom másra. Igazam-e van? A sok pénz nyomasztana is, a több viszont nem, tudnám kiknek okoznék örömet és mivel és még annak az örömnek is "levehetném a tejfölét", mert velük együtt boldogságoznék. De nagyon.
   :hurra:
   Kár végül is, hogy:dr_4: nem játszom semmiféle szerencsejátékot.
  18. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Hja, a nincset nehéz lenne szétosztani::rohog:
   Amit viszont osztok: az a szeretet, de azt számolatlanul és kizárólag azokra, akik kiérdemlik. Így nem ér (már) csalódás. Nagyon megnézem, hogy kik a barátaim, de akik azok, őket szívvel-lélekkel megbecsülöm.
  19. tornando
   tornando
   A szitára tevést először én sem értettem.
   Most értem de nem helyeslem.Van még egy nagyon bonyolult szó a kiérdemlik.
   Nálam is fog szerepelni de másképp.
   Éppen a napokban beszéltünk valakivel hasonlót és ezért körvonalazódott jobban magamban.
   Vannak azonos gondolatok kiemelem ide: " A sok pénz nyomasztana is","Legyen kenyér az asztalunkon, legyen jó ivóvizünk, tudjunk menni, működjenek a szerveink, sőt a szemeink is. "
   Most azt ami nagyon ellentétes.Nem barátszűrőnek használnám.
   Azt megteszi úgy is a helyzet azonnal millió régi puszibarát kerülne elő.
   Hát miként és kin segítenék?
   Csak úgy hogy ne hulljon ölébe senkinek.ne égi mannaként érje.
   Inkább azon az idegenen vagy ismerősön(mindegy) aki önhibáján kívül került nehéz helyzetbe.Azon is úgy eszközt adtam a kezébe amivel élve, ki tud kecmeregni a szorult helyzetből, mert képes akarni.
   Az égi manna az lustaságot fokoz.
   Nem könnyű feladat személyesen kell mérlegelni helyzetét.
   Ami tévedést is rejt magában.
   Éppen említed az ivóvizet, nézzük ehhez a gyakorlatban kit és miként lehet hozzájuttatni.A világ mely táján képzeljem el.Nem megyek Afrika felé.
   Mert ott még az öntözéssel okoznám a legtöbb ösztönzőt és életfeltétet megteremtését,Ám túl vegyes hatású lehetne.
   Magyarország van ihatatlan vizű település ott például ha a közös önerő fennáll.Legyen annak a hozzásegítése.Név nélkül.
   Vagy egy magánház ahol nincs jó vezetékes.Itt már nem tudom miként, talán egy víztisztítóhoz hozzásegítés.
   Millió helyzetet lehetne még elképzelni.
   Ja eszembe jutott még valami:ösztöndíj tanulásra olyanoknak akik jó eredményeket képesek elérni, de nincs anyagi képességeik.
   Ehhez egy ösztöndíjalapot kell létrehozni. Javaslatokat mások tegyenek.A folyamatos ellenőrzés a tanulási előrehaladásra, ösztöndíj elvesztése mellett ott legyen.
   De sehol sem a sima örömet okozás vezérelne(ez öncélú és önző). Hanem a lehetőség megadás.
   Remélem az öncélú és önző érzés nem kerülgetne.Hanem az elégedettség, ha jut valamire a rászoruló
   Talán kell hozzá a névtelenség?
   Utoljára módosítva: 2017 Január 16

Megosztás