A koldusszegény Orbán család új kastélya

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 6.

Melitta - 2018 Február 6, 16:32
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Schossberger Zsigmond zsidó nagytőkés turai kastélya most már az Orbán családhoz köthető – adta hírül a hvg.hu. Mint kiderült, 2015 végén a TRA Real Estates Kft. 200 milliós ajánlatot tett az addigi tulajdonos Turai Kastély Kft.-nek a Schossberger Zsigmond által építtetett kastélyra, amely egyébként 2,3 milliárd forint értéken szerepelt az eladó könyveiben.

  A TRA Real Estates Kft.-t birtokló, frissen alakult vállalkozás, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét a miniszterelnök veje, Tiborcz István számlájáról fizették be. Vagyis: Tiborcz a tulajdonos. Vagyis: a saját lábán álló Ráhel. Vagyis: az Orbán család.  Az új tulajdonos egyik első lépése az volt, hogy megszüntette a kastély látogathatóságát. Ha csak ennyit mondanak, már tudni lehetett volna, hogy ez csak valamilyen fideszes, de főleg az Orbán família lehet. Utána megritkította a fákat a parkban, noha azt egy 2009-es önkormányzati rendelet helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánította. Ennél nincs árulkodóbb, Tiborcz közismert fatolvaj, aki soha egyetlen környezetvédelmi rendeletet nem tartott be, és ahol fát lát, azt azonnal kivágatja.A Turai Kastély Kft. a HVG kérdésére csak annyit válaszolt, hogy legalább egy évig még nem lesz látogatható a kastély, mert elkezdődött a felújítása. Szerencsére már nem kell olyan nagyon félni az örökségvédelemtől, ráadásul pedig többszörös adókedvezmény várja a kastélyokat felújítókat. Amikor a kastély újra látogatható lesz, akkor könnyen meghúzható lesz a látogatók köre, akik majd a kastélyt látogatják. A tulajdonos kastély címén adókedvezményt kap, de biztosan pályáz EU-s pénzre is, majd beköltözik, mint a fideszes Mondok József Izsákon.

  A pénzre nagy szükség lesz, mert egy koldusszegény apa lánya és családja a tulajdonos. Orbán Viktor a vagyon bevallása szerint hatszor akkora adóssággal rendelkezik, mint amennyi pénz van a számláján. Mármint az ismert bankszámláján.

  Amerikai Nepszava

  turai-kastély.jpg
   
  varázsdoboz kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 6.

  1. Ternyák
   Ternyák
   Igen, a mi lábunkon állnak. Rohadt rablóbanda.
   Kellenek a királysághoz a rezidenciák. Az államiból majd szükség lesz a Sándor palotára is.
  2. prominor
   prominor
   Én nem mennék bele a dolog egyéb aspektusaiba.. mert ennek az épületnek az eredeti állapotba való visszaállítása igencsak milliárdos összeg.. S csak olyan engedheti meg magának aki ezzel a szabad összeggel rendelkezik. Az épületet egyébként Ybl Miklós tervezte és az Operaházzal egy időben épült s nem véletlen hogy számos részlet visszaköszön. Sőt az Operaház festője készítette az azóta tönkrement faldíszítéseket is. A tető eredeti természetes francia palával fedett. A kor valamennyi fejlett technikai megoldása beépítésre került.. Ezek miatt is a felújítás éveken át húzódott sőt az előző külföldi tulajdonos a műemlék védelemmel is állandóan hadban állt.. Ami a fákat illeti ki kellett a természet térhódításából menteni az épületet

   schossberger-kastely-tura.jpg Talán inkább azon kellene elmélkedni, hogy miért van az, hogy Magyarországon rendszertől függetlenül csak politika közeliek juthatnak állami pénzekhez még az arra érdemes célok megvalósításához is...
   S a magyar kulturális örökségnek lényegesen kiemelkedőbb építményei nem élvezik ezeket az előnyöket...
   gledag és udvarfy kedveli ezt.
  3. prominor
   prominor
   gledag, klarissza4 és udvarfy kedveli ezt.
  4. eniko61
   eniko61
   egyszer lenne pofám az első milliót ellopni...utána már könnyű dolgom lenne
   CasaLoma, Ternyák és varázsdoboz kedveli ezt.
  5. prominor
   prominor
   Euroban gondoltad? mert forintban...
   FLAMINGO és varázsdoboz kedveli ezt.
  6. szu22
   szu22
   Szegények, milyen sokba fog kerülni a felújítás, adni kéne nekik még 4 évet, hátha akkor sikerül.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  7. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Adnék én nekik szívesen 44 évet is. Zárt ajtók mögött...
   tornando kedveli ezt.
  8. bubu
   bubu
   Kerem KI-MIT- tud van az O hazaban is eppen ugy mint itt, a Miniszter Elnok itt sem "Csoro" epp ugy mint minden orszagban,
   ugyesnek kell lenni es annyi.
  9. Ernoe
   Ernoe
   -
   Akkor nagyon fontos lehet a miniszterelnök számára a választási eredmény!
   Ugy is mondhatnám az önérdek akár az ország érdekét is árnyékba teheti. :(
   Ternyák kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Vagyon bevallasa alapjan 700ezer Ft azaz $3400 penze van az Orbannak.
   Igen csoringer szegeny ,mert weifaren elok nalunk $6000 dollarjuk lehet meg oket se elozi meg, pedig szegenynek tartott reteg a szoc segelyen elok.
   Hogy ugyes az igaz nagyon ugyes mert milliardos vagyon lehet stikaba mert egy ilyen kastely villanyszamlajara rezsijere se eleg a bevallott jovedelme.
   bubu és varázsdoboz kedveli ezt.
  11. krabat1
   krabat1
   Az nagyon kevés ma már.
  12. Melitta
  13. varázsdoboz
  14. bubu
   bubu
   Igy van Melitta Kedves! Tokeletessen egyet ertek veled, de az igazsag, hogy 28-eve ossze szedte magat rendessen mindegyik vezeto bar melyik Partot kepviseli, szerintem ez termeszetes is, hiszen bar hol a vilagon ez megy, azert mar egy Miniszter elnok nehogy egy szoba Konyhaban eljen. Lasad a Trapmh-nak a ( cellajat)vagy sorolhatnam. Gondolom Aprilisban ugysem nyeri meg a valasztast, es akkor lehet majd Kitizalni a kovetkezoket.(Persze nem en, mert en nem az O- hazaban elek)
  15. Melitta
   Melitta
   Igen az a politikus aki elotte az uzelti szferaba sikeres volt az ha politikusnak all nyilvan a vagyona marad. Trump nem szegeny volt mikor politikusnak allt.
   Orban sehol mashol nem dolgozott csak a politikusi tenykedese volt es a fizetese nem volt annyi mint amennyi vagyonrol beszelnek.
   Veje is sajat labon all 12 milliardert ami miatt az Eu csalas ugyi hivatala vizsgalatot inditott.
   tornando kedveli ezt.
  16. Ernoe
   Ernoe
   -

   Erdemes megnézni menyi jövedelmük van az egyes államföknek hivatalosan.

   - A Vatikánállam feje Papst Franciszkusz ingyen dolgozik, a jövedelme 0.0 euro
   - Vietnam elnökének 7.735 euroval kell megelégednie.
   - A milliard lakossal rendelkezö Kinát vezetö elnök évi fizetése 17.000 euro
   - Europában Orbán Viktornak a leg alacsonyabb jövedelme, évi 14.500 euro.
   - még a Horvátországi miniszterelnök is négyszer többet keres ennél
   - Angela Merkel az évi 226.000 euro jövedelmével középmezönyös, minden polgárnak évi 0,26 eur kerül
   - A volt Osztrák elnök Kernel jövedelme évente 306.000 euro volt

   Erdekes, hogy azoknak az országoknak az elnökei keresnek a legkevesebbet ahol a legnagyobb a korruptio: Vietnam, Kina és Magyarország.
   -
   Azért ovatosan kell kezelni ezt a hivatalos listát, mert a magukat kommunista vagy erösen szociálisnak nevezö országok ezzel csak a népet akarják megnyugtatni és a valos anyagi helyzetükröl nem adnak kellö informatiot. A New York Times azonban kikutatta, hogy ezeknek az aszkétáknak, templomi egereknek a hozzátartozoi csodálatos modon hatalmas vagyonok birtokába vannak.
   -
   Ugyhogy nem kell aggodni, hogy Orbannak évekig kell sporolnia egy Trabantra a 14.000 euros évi jövedelm és öt gyerek melett.
   -
   [​IMG]
  17. Beka Holt
   Beka Holt
   Pedig milyen szép lenne az életünk, ha ilyen ember vezetné az országot. Ha minden országot ilyen gondolkodású ember vezetne.

   Fizetését nem veszi fel, elnöki rezidenciája helyett egy farmon lakik.
   Volna számára elnöki palota, de ő azt inkább a hajléktalanok számára ajánlotta fel a télre, ő maga pedig maradt otthon. Német limuzin helyett egy 1987 – es bogárhátúval közlekedik, nyakkendőt nem hord és fizetése 90% – át egy a szegények számára létrehozott lakásprogram számára ajánlotta fel.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  18. *Rima
   *Rima
   Becca nektek is volt egy olyan miniszterelnökötok aki
   nem vette föl a fizetését
   Az se volt jó ,most van olyan aki ki lopja a sajtot a szájakbol
   Ez tökéletes annyira hogy újraválasztják a népek .
   Melitta, Beka Holt és varázsdoboz kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Tudod, nekem meg volt egy nyersanyag-átvevő kollégám. Az azt mondta, amikor létszámleépítéskor el akarták küldeni, hogy ő inkább fizetést sem kér, csak maradhasson, mert annyira szeret ott dolgozni. :D

Megosztás