Anime/Manga

rokcy

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán ebbe az alfórumba illik leginkább ez a topic. :D Remélem jól gondolom :)

Nah akkor, ki ismeri őket? Ki mit olvas/néz? És ki az aki még nem is hallott róluk? :D

Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtalalashoz iranyitast adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright altal vedett,
csak ekkor ha van szukseges legalis engedely van ra.
 

Amona92

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát én már olyan 8 éves korom óta ismerem őket, amikor bejött Magyarországra a Sailor Moon c. anime. Emlékszem minden kislány valamelyik tündérnek öltözött a jelmezbálokon, és voltak gyűjthető S.mes kártyák is (amik persze nem kevés pénzbe kerültek a szüleinknek mert darabra adták őket - én meg a végén elértem a 300at is)
Aztán idősebb koromra jobban érdekelt a rajzolás, így a mangáknál kötöttem ki ( azóta is inkább azt olvasok) főleg Yuki Kaori műveit. Imádom ahogy rajzol, annyira kidolgozottak és egyediek.
 

csube

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak a Chiciro szelem országbant láttam de az nagyon tetszet.Na meg Dragon ball meg kiskoromban.
 

rokcy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen, Magyarországon az animéket ismerő emberek 90%-át a dragon ball, a sailor moon és a tsubasa kapitány indította el ezen a téren. :D

Én is emlékszem hogy rajongtam a DB-ért, de mondjuk akkor még fogalmam sem volt róla, hogy mi az, úgyhogy nem is nagyon érdekelt amikor betiltották. Végül is volt mást nézni.
Aztán bátyám elhozta az összes addig kiadott részt. Még a Gt-ből csak 1-2 rész volt kiadva. És akkor megint végignéztem, és már érdekelt a téma. Két hónap szünet után megint nekiálltam nézni. Aztán bekötötték a netet, és nekiálltam bújni a fanlapokat.
Hála ennek kicsit szélesebb rálátásom lett a japán kultúra eme termékeire xD

Elején még nagyrészt csak az animék futottak nálam is. Aztán, talán a Narutonál találkoztam mangával először. Olvasgadtam és megtetszett. Aztán rájöttem hogy vannak olyan sorozatok is, ahol ugyan az animét elrontották, de a mangája nagyon jó (tökéletes pl: Black Cat). Szóval nekiálltam újraolvasni az összeset mangába.

Hát mostmár olyan otaku vagyok, hogy jelenleg egy 24 főből álló fanfordító csapat főadminja vagyok, szóval maradtam a mangák terén. :D

Egyléként kinek mi a kedvenc anime/manga? :O
 

m.kavez

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát...:o)

Nekem a lánykám anime és manga rajongó. Mániákus Japánimádó és állandóan ilyeneket rajzol. Már két képregényt is gyártott. :)
Olyanokat keres mindig, akiket ez érdekel. Én csak megcsodálom, amiket csinál. :)
 

Hiroshi87

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is a Dragon Ballal kezdtem annak idején, mondjuk akkor még nem tudtam, hogy anime, csak, hogy más mint egy átlag mese.
mára már jópár animén túl vagyok, most az egyik kedvencem a Macross Frontier
itt egy kis ízelítő
:)
 

árid

Állandó Tag
Állandó Tag
Én jobban szeretem a mangát, mint az animét. Támáikban a horror, és történelmi tud lekötni, bár még nem találkoztam igazi horrorral, de nem adom fel. Az a baj, hogy minden mangát, amiben vámpírok vagy csak egy csepp vér is van már besorolják a horror műfajba. Nem régiben olvastam egy jó "horrort", a címe: Ha ki akarsz törni a világból. Nem tudom megmondani a szerzőt, rossz a névmemóriám. Ha valaki tud jó horrort ajánlani, azt megköszönném. Kedvenc mangám, és live action-om a Hanakimi. Egyszerűen imádom!!!
 

caramon

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádom az animéket, mangát is szívesen olvasok, 1-2 kedvencet megpróbálok megosztani :)
Kuroshitsuji
Soul Eater
Elfen Lied
Nana
Fullmetal Alchemist
Fullmetal Panic
Kurogane no Linebarrels
Vampire Knight
...és még persze sorolhatnám a végtelenségig :)
 

Tamburás

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Itt a helyem!!
Nekem és a páromnak rengeteg anime-nk van, sajna mangánk alig. Mit szólnátok, ha - hasonlóan a filmes, zenés topikokhoz - mi is tennénk fel anime-ét, mangát rapidshare-es vagy datás oldalakra?!
Mondom, nekem mik vannak, aztán neki is veselkedem, hogy megosszam Veletek!

Cowboy Bebop 1-26 rész
Cowboy Bebop OVA
Hellsing 1-13
Ninja Scroll
Wolf's rain 1- 30
Samurai Champloo 1- 26
Devil May Cry 1- 12
Bleach 1- 25
FullMetal Alcemist 1- 51
Angel Sanctuary 1- 3
Death Note 1- 37
Naushika
Mononoke hercegnő
Kiki a boszorkányfutár
Tokyo Godfathers
Shin Angyou Onshi - Árnybíró (ez mangában lenne jó, de úgy nincs meg)
Vámpírvadász
Akira
Elfen Lied 1- 13
Appleseed
Cashern
Kaene (ez mondjuk pont francia és nem anime, de azért nem rossz :rolleyes:)
Escaflowne
Oseam
Wonderful days

Egyelőre ennyi, bár még van néhány valahol, de azokat majd legközelebb. Nagy meló lesz feltöltögetni ezt is, ha egyáltalán lesz időm mindre...annyi azért biztos, hogy nem leszek túl gyors, előre is bocs! Kérjetek ti is Tőlem, hogy melyiket szeretnétek, hogy felrakjam datára ill. rapidsharre! Ja, és a legtöbb feliratos - sajnos vagy nem sajnos, én momentán épp szeretem hallgatni a japánt :mrgreen:, de azért van szinkronos is.

Na megnézem a feltöltésesdit, aztán majd holnap visszanézek! Sziasztok!
 

rebelrebel

Állandó Tag
Állandó Tag
Hu-hú!

Sziasztok!

Tamburás! Az ízlésvilágunk igencsak hasonló! :p Az általad látott és szeretett filmeket én is egytől egyig láttam! Van amelyik nem jön be, pl az Appleseed szerintem nagyon egyszerű történet és kivitelezés.

Két filmet ajánlanék a figyelmedbe:
Monster sorozat - 74 részes anime egy sebészről és az elemi gonoszról a 90-es évekbeli Németországban játszódik. Nekem ez a kedvenc sorozatom. Pszicho-thriller.

Perfect Blue - egy popsztár lányról szól és a nem kívánatos rajongójáról, ezt még én sem láttam, csak nagyon régen egy keveset belőle. Ez is pszicho-thriller.

És mindjárt három lett belőle:
Mononoke sorozat - 12 részes, nem összekeverendő a Mononoke Hime-vel. Ez a másik all time favourite-animém. Egy szellemvadászról szól, ami alapjában véve nem izgalmas, de az epizódok és a festmények FANTASZTIKUSAK! Ilyen művészi igényességet és kreativitást kevés filmben láthatsz! Nem beszélve a csavaros történetekről! Lehet, hogy sokaknak túl szürreális és bonyolult, de egy próbát mindenképpen megér!
 

Tamburás

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Rebelrebel!

Nagyon örülök, hogy egyezik az ízlésünk! \\m/Gyorsan szerezd meg a 20 hozzászólást (a Szójátékok topikban ezt gyorsan megteheted) és gyere segíts nekem - persze, csak ha van kedved!! Már épp kezdtem kétségbe esni, hogy csak én lelkesedem ennyire:mrgreen:!
És most, hogy említetted az Appleseed-et, elmerengtem, mert én nem sekélyes sztorira emlékeztem. Aztán rájöttem, mi a csavar: én a Vexille című anime-ra gondoltam... Nos igen, ha túl sok anime-ot néz az ember, túl gyorsan, akkor belekavarodik a címekbe...:oops: És valóban az Appleseed nem egy erős történet, ugyanakkor, nekem azért az is tetszett:rolleyes:...egynek legalábbis jó:wink:!

Jah és utána nézek az ajánlásaidnak, s megpróbálom megkeresni őket, talán fel tudom tenni ide:D!

Uhh és még valami. Találtam még pár anime-ot, amiket nem említettem, de még mindig kell lennie egy párnak valahol, mert emlékszem egy nagyon szép anime-ra, csak nem jut eszembe a címe. De keresgélni fogok. Egyszer úgyis meglesz:D!! De visszatérve a most megtaláltakra:

Grave of the Firefiles - ez egy elég megrázó történet
Gensou Maden Saiyuki
Metropolis
Record of Lodoss War
GITS - Ghost in the shell
Neon Genesis Evangelion 1- 26
The End of Evangelion
Berserk 1- 25
Vexille
 

rebelrebel

Állandó Tag
Állandó Tag
manhwa

Szia Neteszti!

Tudnál az ajánlottakhoz pár szót írni, ahogy a végén is teszed, mert sajna sokunknak kevés az ideje, így nem tudunk keresgélni.
Én Mangák közül csak a Berserk-be nézegettem bele, no meg a könyvesboltokban csorgott a nyálam. Egyébként nem manga, de most Clive Barker: Hellriser képregényei fúrják az oldalamat (szintén idő hiányában).
 

Tamburás

Állandó Tag
Állandó Tag
Rebelrebelnek

A Vexille-ről:mrgreen:

"A történet a 21. század elején játszódik. Japán kutatók olyan magas szintre fejlesztették a biotechnikát és a robotmechanikát, hogy ezzel képesek meghosszabbítani az emberek életkorát is. Ez rögtön magára vonja az ENSZ figyelmét, és szankciókat kívánnak bevetni Japán ellen. Az ország válaszul kilép a szervezetből, és egy ultramágneses pajzs révén elzárja magát a világtól.
10 évvel később, 2077-ben az amerikaiak egy speciális egysége, a SWORD titkos misszióra indul. Behatolnak Japánba és megpróbálják kideríteni, milyen szuperfegyvert fejlesztenek a szigetországban. A SWORD küldetését két parancsnok irányítja. Az egyikük egy nő: VEXILLE, a másik LEON, a barátja. Megdöbbentő titkokra bukkannak.

Az utopisztikus történeteket kedvelő japán rendező, Sori Fumihiko (Ping Pong) új sci-fi animéje teljes egészében CG-technikával készült, lélegzetelállító tempójú mestermű. A film zenéjét Paul Oakenfold szerezte."
 

Tamburás

Állandó Tag
Állandó Tag
Gensou Maden Saiyuki és Metropolis

A Gensou Maden Saiyuki-t igazából én még nem láttam, csak a Kedvesem. Azt mondta, hogy nem rossz, de nem lesz a kedvence:rolleyes:.

Története:
"Genzo Sanzo-t az istenek arra utasítják, hogy induljon el nyugatra, és akadályozza meg egy régebben elzárt nagyhatalmú youkai (démon) feltámasztását. Sanzo eleget tesz a kérésnek, és útnak indul. Vele tartanak társai, Son Goku, Cho Hakkai és Sa Gojou.

A történet során mind a négy tag múltját megismerhetjük. Sanzo mesterét meggyilkolták, mikor a fiú még kicsi volt, és neki kellett átvennie a Sanzo tisztségét (a sanzo egyfajta szent ember, pap, akinek nagy spirituális hatalma van), eközben mindenki őt gyanúsítja a gyilkossággal. Son Goku halhatatlan youkai, akinek erejét a fejpántjával és kezdetben bilincsekkel szorítják vissza. Egy kőből született, és 500 évig szenvedett láncra verve. Most Sanzo barátja, folyton éhes és annyi esze van, mint egy majomnak (így csúfolják a többiek). Gojou félig youkai, anyja halandó volt. Kicsi korában kiközösítették származása miatt. Hakkai ember volt, de a legenda szerint, aki 1000 youkai életét veszi el, maga is youkai-á válik. Nem mondják ki nyíltan, de ez lehet Hakkai esetében is. A történet kezdete előtt nem sokkal, 3 évvel, elvesztette feleségét, aki a szeme láttára lett öngyilkos.

Ellenségük Kougaiji, aki fel akarja támasztani anyját (ő az a bizonyos youkai) és csapata. Ők Yaone, egy fiatal démon lány, akit Kougaiji korábban megmentett, Lirin, Kougaiji kishúga (féltestvére), valamint Gojou bátyja. A két négyfős csapat többször is találkozik. Időnként egymás ellen, időnként együtt harcolnak.

Sanzo-ék útját nyugatra sokan akadályozzák. Kezdetben bérgyilkosok, youkai-ok, majd végül már istenek is. A jelenlegi Háború Hercege, Homura ugyanis gyűlöli a világot és egy új földet és új mennyet akar teremteni. Sanzo-ék így útjuk során vele is megütköznek.

Nagyon nem tértem ki a történetre. Ennek igen egyszerű oka van, mégpedig az, hogy nincs. Egész pontosan az epizódokat csupán az fogja össze, hogy Sanzo kis csapata menetel nyugat felé. Az epizódok kis része érdekes, de a többsége sablonos és néhol igen unalmas, mivel az anime 50 részes, ami szerintem feleslegesen sok. 26, de akár 13 rész is elég lenne belőle."

És Rebelrebel! A nevek alatt láthatod a hozzászólásaid mennyiségét. Neked most 26 van:).

Metropolis története:
Ezt láttam. Egynek jó, de ez sem egy remekmű szerintem.

"Shunsaku Ban nyomozó egy őrült tudóst üldöz, a szálak Metropolis városába vezetnek ahol diktatórikus állapotok uralkodnak. A város kegyetlen veztője Red Duke véresen megtorol minden személye ellen irányuló cselekedetet (ennek a nyomozó szemtanúja is lesz). A várost emellett robotok tartják rettegésben melyek a vezetőség szolgálatában állnak. A Malduk Párt egy a robot uralom ellen szerveződött gerilla csoport, a lakosság ugyanis nem kedveli a cyber "szomszédokat", mivel a robotokat tartják problémáik forrásának és részben igazuk is van, nem is beszélve a folyamatos vasszigorról. A nyomozó megtalálja a tudóst, Shunsaku Ban előtt kezdenek kibontakozni a szálak és az összefüggések, azonban veszélybe kerül ... Mivel olyan dologba keveredett amibe nem kellett volna. A tudós ugyanis egy robotot készít amely az emberek tökéletes mása, ráadásul a zsarnok Red Duke halott lányának külsejére mintázza. Emellett Red Duke-nak van egy fogadott fia is aki hatalmas épületet emel a városban, hogy egy erre "szerelt" fegyverrel rettegésben tartsa a világot, a fiú akármit megtesz amit csak nevelő apja kér, gyilkol, zsarol stb.. Ezzel azonban mindössze mostoha apja szeretetét, elismerését, figyelmét kívánja kivívni. Red Duke azonban nem foglalkozik nevelt fiával, hanem mindig halott lánya után sóvárog. Rock a fia féltékenységtől és dühtől elvakultan felrobbantja az üzemet ahol a doktor dolgozott és azt hiszi elpusztítja őt. Azonban a doktort megmenti egy PI, nemsokkal ezután azonban forradalom tör ki a gazdagok és szegények egymásnak esnek. A nyomozót csak robotkutyája és asszisztense segíti.
Elgondolkodtató társadalom kritika. A klónozás és a robottechnika ilyen terű fejlődésének következményeiről. Az emberek és a robotok kapcsolatáról. Pótolhat-e egy robot egy embert, vagy robotok embereket, a történet ezt a témát feszegeti.? Vajon mi lesz ha robotok rájönnek: nincs ránk szükségük? Az emberek gyilkolnak és nem törődnek egymással a robotok azonban szó nélkül feláldozzák magukat ha kell. Hősünk a történet során nehéz utat jár végig mely közben rámutat a fontos kérdésekre."
 

Tamburás

Állandó Tag
Állandó Tag
A Gensou Maden Saiyuki-t igazából én még nem láttam, csak a Kedvesem. Azt mondta, hogy nem rossz, de nem lesz a kedvence:rolleyes:.

Története:
"Genzo Sanzo-t az istenek arra utasítják, hogy induljon el nyugatra, és akadályozza meg egy régebben elzárt nagyhatalmú youkai (démon) feltámasztását. Sanzo eleget tesz a kérésnek, és útnak indul. Vele tartanak társai, Son Goku, Cho Hakkai és Sa Gojou.

A történet során mind a négy tag múltját megismerhetjük. Sanzo mesterét meggyilkolták, mikor a fiú még kicsi volt, és neki kellett átvennie a Sanzo tisztségét (a sanzo egyfajta szent ember, pap, akinek nagy spirituális hatalma van), eközben mindenki őt gyanúsítja a gyilkossággal. Son Goku halhatatlan youkai, akinek erejét a fejpántjával és kezdetben bilincsekkel szorítják vissza. Egy kőből született, és 500 évig szenvedett láncra verve. Most Sanzo barátja, folyton éhes és annyi esze van, mint egy majomnak (így csúfolják a többiek). Gojou félig youkai, anyja halandó volt. Kicsi korában kiközösítették származása miatt. Hakkai ember volt, de a legenda szerint, aki 1000 youkai életét veszi el, maga is youkai-á válik. Nem mondják ki nyíltan, de ez lehet Hakkai esetében is. A történet kezdete előtt nem sokkal, 3 évvel, elvesztette feleségét, aki a szeme láttára lett öngyilkos.

Ellenségük Kougaiji, aki fel akarja támasztani anyját (ő az a bizonyos youkai) és csapata. Ők Yaone, egy fiatal démon lány, akit Kougaiji korábban megmentett, Lirin, Kougaiji kishúga (féltestvére), valamint Gojou bátyja. A két négyfős csapat többször is találkozik. Időnként egymás ellen, időnként együtt harcolnak.

Sanzo-ék útját nyugatra sokan akadályozzák. Kezdetben bérgyilkosok, youkai-ok, majd végül már istenek is. A jelenlegi Háború Hercege, Homura ugyanis gyűlöli a világot és egy új földet és új mennyet akar teremteni. Sanzo-ék így útjuk során vele is megütköznek.

Nagyon nem tértem ki a történetre. Ennek igen egyszerű oka van, mégpedig az, hogy nincs. Egész pontosan az epizódokat csupán az fogja össze, hogy Sanzo kis csapata menetel nyugat felé. Az epizódok kis része érdekes, de a többsége sablonos és néhol igen unalmas, mivel az anime 50 részes, ami szerintem feleslegesen sok. 26, de akár 13 rész is elég lenne belőle."

És Rebelrebel! A nevek alatt láthatod a hozzászólásaid mennyiségét. Neked most 26 van:).

Metropolis története:
Ezt láttam. Egynek jó, de ez sem egy remekmű szerintem.

"Shunsaku Ban nyomozó egy őrült tudóst üldöz, a szálak Metropolis városába vezetnek ahol diktatórikus állapotok uralkodnak. A város kegyetlen veztője Red Duke véresen megtorol minden személye ellen irányuló cselekedetet (ennek a nyomozó szemtanúja is lesz). A várost emellett robotok tartják rettegésben melyek a vezetőség szolgálatában állnak. A Malduk Párt egy a robot uralom ellen szerveződött gerilla csoport, a lakosság ugyanis nem kedveli a cyber "szomszédokat", mivel a robotokat tartják problémáik forrásának és részben igazuk is van, nem is beszélve a folyamatos vasszigorról. A nyomozó megtalálja a tudóst, Shunsaku Ban előtt kezdenek kibontakozni a szálak és az összefüggések, azonban veszélybe kerül ... Mivel olyan dologba keveredett amibe nem kellett volna. A tudós ugyanis egy robotot készít amely az emberek tökéletes mása, ráadásul a zsarnok Red Duke halott lányának külsejére mintázza. Emellett Red Duke-nak van egy fogadott fia is aki hatalmas épületet emel a városban, hogy egy erre "szerelt" fegyverrel rettegésben tartsa a világot, a fiú akármit megtesz amit csak nevelő apja kér, gyilkol, zsarol stb.. Ezzel azonban mindössze mostoha apja szeretetét, elismerését, figyelmét kívánja kivívni. Red Duke azonban nem foglalkozik nevelt fiával, hanem mindig halott lánya után sóvárog. Rock a fia féltékenységtől és dühtől elvakultan felrobbantja az üzemet ahol a doktor dolgozott és azt hiszi elpusztítja őt. Azonban a doktort megmenti egy PI, nemsokkal ezután azonban forradalom tör ki a gazdagok és szegények egymásnak esnek. A nyomozót csak robotkutyája és asszisztense segíti.
Elgondolkodtató társadalom kritika. A klónozás és a robottechnika ilyen terű fejlődésének következményeiről. Az emberek és a robotok kapcsolatáról. Pótolhat-e egy robot egy embert, vagy robotok embereket, a történet ezt a témát feszegeti.? Vajon mi lesz ha robotok rájönnek: nincs ránk szükségük? Az emberek gyilkolnak és nem törődnek egymással a robotok azonban szó nélkül feláldozzák magukat ha kell. Hősünk a történet során nehéz utat jár végig mely közben rámutat a fontos kérdésekre."

A Record of Lodoss War-t pedig kéretik nem leszólni:), mert legalább akkora klasszikus, mint a GITS, csak más, Tolkienes beütésű a sztori, nem szellemagépben. És bár van benne egy-két romantikus szál, nem ezen van a fő hangsúly szerintem. Egyébként kilencvenes évek kezdetéből való az anime (legalábbis az, ami nekem van meg), de a sztori maga még a 80-as évekből ered, (mint ahogy a GITS is.)

A Berserk manga nagyon érdekelne, mert tetszett az anime!!!

És végül a Neon Genesis Evangelion. Sokáig az egyik kedvenc anime-om volt. Nagy szívfájdalmam, hogy a sorozat végét elb...rontották - még a megváltoztatott verzió sem tetszik igazán. Pedig ígéretes volt a sztori. Mindettől függetlenül egyszer érdemes megnézni. Egyébként ez is kilencvenes évekbeli (1995). "Neon Genesis Evangelion (japánul Sin Szeiki Evangerion) egy nagy népszerűségnek örvendő japán anime franchise, amely egy 1995-ös TV-sorozatból fejlődött ki. A sorozat sokak szerint egy mérföldkő a japán rajzfilm történetében, mind grafikailag, mind a szerkesztés szempontjából nagy hatással volt a sztenderdekre, és így -egyesek szerint- közvetetten (és tudattalanul) a nyugati filmekre is. Világa egy közeljövőben játszódó posztapokaliptikus Föld, ahol az emberiség érdekében fiatal gyermekeknek kell az idegen fenyegetés, az ún. "Angyalok" ellen küzdeniük. A sorozat lényegében az ő, és a velük közreműködők lelki világát követi nyomon, a hangsúlyt fokozatosan erre téve rá. Az Anno Hideaki által írt és rendezett 26 részes sorozat a neves japán Gainax produkciójában látott napvilágot. 1997-ben készült hozzá alternatív befejezésként a The End of Evangelion (Az Evangelion vége) c. mozifilm, amely az utolsó két epizódnak megfelelő időszakot meséli újra, máshogyan."
 

Kitsune-chama

Állandó Tag
Állandó Tag
SZiasztok :)
Színes az animék/mangák palettája.
rengeteg jó, és sajnos rengeteg a rossz is.. Mostanság valamiért úgy egy sémára készülnek, lega többségük.
Ittvan pár, amit én nagyon jónak tartok:
majin tantei nougami neuro
elmebeteg anime/manga. Egy nougami neuro nevű démon följön az emberek világába, hogy rejtélyeket egyen, ebben segítségére lesz egy Katsuragi Yako nevű lány akit állandóan inzultál. Vicces, érdekes történetű. AZ anie 24 részes, a manga meg mg megy, azt 186 résznél jár :)
Elfen lied
nagy kedvencem. Imádom. Igaz a vér egy kicsit sok, de am élvezhető.
Bleach
mostanság már kicsit ellaposodott, de van egykét jó része ami igazán vicces vagy izgalmas :)
Hellsin..
*olvad* így tusom jellemezni. Imádom :)
 

Kitsune-chama

Állandó Tag
Állandó Tag
Jut eszembe..
Rumiko Takahashi nemrég elkezdte új mangáját az Inuyasha után. Ani a vicces, hogy eléggé bleach koppintás. Shinigami srác-csaj kapcsolat, neg ilyenek. ^^"
 

endropen

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ami azt illeti, én pont azt szeretem a hosszú mangákban és animékben (lásd. pl Bleach), hogy van idő arra, hogy minden karaktert alaposan megismerhess, szóval nemcsak a főhősre koncenrtálnak egyfolytában -ami engem zavarni is szokott, főleg, ha a főhős nem valami szimpi, és egész végig csak szenved, meg szerencsétlenkedik.
A másik, amit szeretek bennük, az éppen az, hogy nagyon jók a sztorik (legalábbis nekem bejönnek:)), nagyon érdekesen nyúlnak hozzá eredetileg nekik kultúraidegen dolgokhoz, és a végeredmény nagyon érdekes lehet pl. Monte Cristo Grófja; számomra a Death Note is nagyon élvezetes volt, ahogy mindenki megpróbál a másik elé kerülni egy lépéssel...
Szóval én úgy vagyok vele, hogy az már nem nagyon tud lekötni, ha egy animációs film csak a poénokra épít, szeretem, ha arra késztet, hogy utána is gondolkodja rajta...
 

naravna

Állandó Tag
Állandó Tag
helló!
az a baj, hogy az ilyen sztorikat már az elejétől követni kell, különben esély sincs a bekapcsolódásra. azért is nem néztem bleacht, mert amikor először hallottam róla, akkor is valahol a 80. résznél tartott, és nem éreztem magamban elég fanatizmust, hogy behozzam a lemaradást. még a 35 részes death note-tal is sokáig küzdöttem, nem hogy egy ilyennel..
 
Oldal tetejére