Az Elsö Fejezet Folytatása (lecke)

AtAways

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyan vannak a Welapok összeállitva

Elöször is össze kell szedni a Weblapokhoz a nyersanyagokat. A tartalom külömbözö anyagokat tartalmazhat: családi fényképek, versek, saját ötletek, bármilyen szöveg, hang vagy média darabok. A szöveg elöállitható bermilyen iró programmal, mint páldéúl Microsoft Word, Nótepad, Wordpad stb.

1. Az oldalt életbe lehet hozni egy pár jól-kiválasztott képböl. Egy család weboldal készitésnél, pld. egy fénymásolt kép kielégithetö. Iconok vagy syines gombok izletesitik a szöveg listát, és még a kormányzó (navigation) iconok, mint nyilak vagy mútatók, engedélyezik a használót hogy vándoroljanak a weblapon. Shareware programok nagyválasztékban, képfényezésre és hasonló dolgokra az Interneten megtalálható. Shareware az egy olyan program amit Ingyen kipróbálhatsz, és amire csak akkor fizetsz ha használod egy azonos idö után. Álltalában 30 nap után meg kell vásárolni ahhoz hogy ujra teljessében használhatóvá válljon. Vannak olyanok is melyek a meghatározott idö elött csak egyrészben használhatók.

2. Vannak olyan programok (software) melyek összeállitsák a szöveget, képeket és más media anyagokat, annélkül hogy bekellene irnod vagy kellene ismerd az HTML programálást – ilyen programok közé tartozik a Microsoft FrontPage. Ugyanakkor, ha az oldalaknak több fejleszésre/bövitésre van szükségük, nem árt ha egy kis HTML proglamálást tudunk. Persze, mielött egy oldalt felteszünk az Internetre, nagyon fontos hogy átnézzük és elöre megtekintünk meg ellenörzünk minden oldalt a Web browserben. Tehát átfutunk az egészen és ha szükséges kijavitunk minden hibát és csak azután tesszük fel az Internetre. S ha lehetséges, megnézzük a Netskape Navigatorral is, mert ugyanaz az oldal másképpen nézhet ki más Browserben.

3. Ha más médiát szeretnél az oldalakhoz hozzáadni, mint digitális hangot, zenét vagy videót, akkor már elöre elö kell legyen készitve vagy pediglen más számitógép alkatrész (hardware) segitségével digitalizálhatod. Amikor nagy összegü media anzagról van szó – mint 4MB videó – a használóknak sok idöt vesz fel a letöltése. Beállitás (editing) alatt próbálj kivágni minél több kövéret a videó és hang anyagból. Ugyanakkor próbáld visszavágni a hosszát és a minöségét a videóknak és hangoknak, hogy csökkentsd a file összegét/nagyságát.

4. A Weboldal álltalában feltehetö az Internetre bármilyen ISP (Internet Service Provider) szolgálat/ internethez való kapcsolat segitségével. Sok ISP ingyen ad egy azonos mennyiségü helyet ahhoz hogy ez megtehetö legyen. Tehát az ISP havi szolgáltatásban ez is benne van.

5. Egy FTP program használatával belépsz az ISP Web serverre, sok ilyen program megtalálható az Interneten mint Shareware. Az ISP Használónevet és Jelszót biztosit feliratkozáskór, melyet felhasználsz mikor belépsz a Webtár cimtárba – ahol majd az HTML oldalak, grafikák, és más média anyagok tárolására kerül sor. Miután a különbözö anyagok a megvelelö folderben elhelyezödnek, az ’élö’ lapok le ellenörzése a Web-en az ISP álltal megadott URL segitségével elérhetövé vállnak.
 
Oldal tetejére