Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
:..:
Idézet:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Eredeti szerző siriusB
Hm.. A TEHO-t még csak értettem volna...:wink: (gondolom ezt meg te nem érted)
:razz: telepules fejlesztesi hozzajarulas /igytudom/
A ho-ho-ho -ról csak annyit, hogy én legfeljebb csak Télanyó lehetnék. A ho-ho-ho mifelénk még valamit jelent. A nagy ho-ho-ho-horgászt...? Persze nem tudom, hogy te ezt érted-e?
talan felerek egy rajzfilm erejeig :mrgreen:
Részemről az off befejezve. :grin:

</td> </tr> </tbody></table>
:..:

Az utolsó előtti sorodra a válasz: Mi az hogy! Még tovább is! (Fogalmam sincs miért, de azt hittem te nem Magyarországról írsz, de aki még a TEHO-t is ismeri, az nem lehet kanadai. :mrgreen:)
 

baloghkati

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes-44!

Neked valaki, talán egy pap vagy egy egyházi személy nagy sebet ejtett a szíveden és most minden hívőn, keresztényen, papon, Istenen elégtételt akarsz venni.
Talán egyszer olyan útra vezet az általad nemlétező Isten, hogy nem tudsz kitérni
előle, találkozni fogsz Vele. Ez az út sokszor göröngyös, szenvedésekkel tűzdelt
ösvény. De ne félj mert a találkozás öröme, boldogsága mindent felül múl.
Ezt azért írom Neked, mert átéltem. Ne gondolj pszihés befolyásoltságra.
Teljesen tiszta elmével találkoztam Vele! Ezt a véleményemet életem árán is állítom,
hogy Isten létezik és Ő a Szeretet!
A Bibliát pedig nem ismered, vagy teljesen a magad meggyőződése szerint magyarázod. Szeretettel: Kati
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves baloghkati!
Diogenes csak racionális és következetes,
nem tud úgy hinni- mint mi jó néhányan bár hol bár miben-neki bizonyosság kell.
Ezért jobb valamiben hinni mint tudni.
Sajnos láttok közterületeken emberálligató térítőket hitfüzettel a kezükben.
Szemükben unalom,üresség,céltalanság,feladatteljesitési kényszer.
Egyet nem látok soha az arcukon Istenbe való bizodalmat,
mely boldogá teszi őket és emme örömbe szeretnék hogy más is részesüljön.
De biztos meg igérték nekik hogy azis lesz,
addig is fizessék a tizedet ajánják fel a lakásukat,tagadják meg az addigi szereteiket pár mocsoklélek kufár miatt.
Mert van Isten de neki semmi köze az összehordott hamisitott írásokban szereplőhőz.
Mindenkiben magában van.
Van aki nem találja,keresi "isten tudja"mikor rá lel.
Aki viszont ezt a szerencsétlent kihasználja bár milyrendü-rangu valojában egy számitó csirkefogó.
Aki nem ilyen annak a szemében látni az öszinte Isteni derüt.
Remélem kedves Kati ez a derü ragyog belöled is.
Isten benned van!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
A hitnek milliónyi arca van és különböző időpontokban talál rá egy-egy emberre. Van akire úgy, mint Balogh Katira és rám: nehéz időszakban, reménytelen helyzetben utolsó szalmaszálként, de van akire csak akkor, amikor a repülőgépe zuhanórepülésbe kezd.
Van aki elfogad mindent amit a Szent könyvekben olvas és nem gondolkodik el azon, hogy azt gyarló emberek (még csak nem is szent emberek!) állították össze, van aki gondolkodik ezen és úgy véli ő képes közvetlenül Istenhez fordulni, nincs szüksége ehhez egy pap közvetítésére.
Senkit nem ítélhetünk meg, mert mindenki csak a saját lelkének nyugalmáért felelős.

Gondolom Balogh Kati nem sok mindent olvasott arról, hogy milyen módon alakult ki egy-egy egyház és milyen szándék vezérelte néha. Biztos, hogy arról sem hallott, hogy miért gyomláltak ki a második konstantinápolyi zsinat után a Bibliából csaknem mindent ami a lélek újjászületéséről szólt.

Attól még lehet hinni istenben, hogy nem hiszel a plébánosban...:mrgreen:

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CAnyu%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Times New Roman+ 1"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
"Az igazság megdönthetetlen.
A pánik rossz néven veheti,
A tudatlanság gúnyt [FONT=&quot]ű[/FONT]zhet bel[FONT=&quot]ő[/FONT]le,
A rosszakarat elferdítheti,
De az továbbra is igazság marad."

Csatolok két írást, egyik a reinkarnációval és a kereszténységgel foglalkozik, a másik pedig a Qumránban talált leletekkel és az azt követő furcsa történetekkel ahogy az Ó és Újszövetség egyházai mindent elkövettek és elkövetnek ma is, hogy ne kerüljön a nyilvánosság elé az amit ott találtak. Nem renget meg Istenhitében ez senkit, ha elolvassa, de talán egy józan ember nem szívesen dugja fejét a homokba és látja a saját egyházát valami lila ködön át.;)


 

baloghkati

Állandó Tag
Állandó Tag
Attól még lehet hinni Istenben, hogy nem hiszel a plébánosban

Kedves Dani és Chati és a többiek!

Igen én is úgy gondolom, hogy Istenbe lehet hinni, akkor is ha nem hiszek a plébánosban. Istenben mindenek fölött hiszek! Nem kutatom ki milyen formában és miért hisz Istenben sőt azt sem miért nem hisz. Ez mindenkinek szuverén joga és úgy érzem az Istenben való hit ajándék,
kegyelem is. Én legalábbis így élem meg.
Olyan jó rácsodálkozni egy szép tájra. A gyönyörű naplementében.
Szóval a természet szépségeiben. Olyankor a szívemből tör elő a hála
Isten szépsége iránt és a szívemből énekelem:" Gyönyörű vagy én Uram, szívem mélyéből áldalak..." Mindenkinek kívánom, hogy elnyerhesse az
Istenbe való hitet. Kati
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Ez most gyomorszájon vágott. Nem létezhet Isten? Fejtsd ki kérlek bővebben, hogy vajon miért nem létezhet Isten?

Más. Mit gondolsz a túlvilágról? Hiszel benne, s ha igen, milyennek képzeled? Ezt csak azért kérdezem, mert eddig még nem volt módom ateistával erről beszélni.

Nos, Isten és hasonló transzcendens lények létére nincs semmilyen bizonyíték. Az egyház kétezer év óta nem talált ilyet, ha lenne, bizonyára nyilvánosságra hozta volna. Ugyanez a helyzet az istennel egy kategóriába tartozó hétfejű sárkánnyal, a vasorrú bábával, vagy az ördöggel is.
A jóság és a mindenhatóság (mint isten két fontos meghatározottsága) együtt nem létezhet. A mindenhatóság egyedül sem. Egy mindenható lény sem tud nem lenni, vagy nem mindenható lenni, tehát önellentmondás áll fenn. Egyébként a Biblia kimondottan vérengző, bosszúáló, igazságtalan, erőszakos és hiú lénynek állítja be istent, tehát a biblia tulajdonképpen az ateisták leghasználhatóbb könyve, ahol még Jézus rájön, hogy nincs Isten, csak erre későn, a halálakor döbben rá. (Istenem, Istenem, mért hagytál el engem)

Túlvilág? Talán a sci-fi irodalomban létezik. Nincs túlvilág, mint ahogy pokol és mennyország sincs. Ezzel akarták a "nyájat" akolba terelni a papok. Semmiféle életen túli élet nincs. Születésünk előtt nem voltunk, halálunk után nem leszünk. Nincs lélek, nincs újászületés. De ugyanígy nincs Nirvána, vagy az ősök szellembirodalma sem létezik.

Szívesen beszélgetek veled erről a témáról, de most indulnom kell...
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
"Azon valának papok és királyok
E földi istenek
Hogy vakságban tartsák a népet
Mert ők uralkodni akarnak,
S uralkodni csak vakokon lehet..."

Petőfi Sándor: Az apostol (13 fejezet)
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
" Az az ember, aki a kősivatagban nőtt fel, sosem látott tavat, úszómedencét, folyót, még patakot sem, nem zuhogott rá az eső, még egy árva gumislaggal sem locsolkodhatott soha, nos lehet, hogy ő gúnyolódik az úszókon, akik tengernyi, kristálytiszta vízben lubickolnak, lehet, hogy el sem hiszi, hogy van ilyen, de ha elviszik az óceánhoz, akkor akármiben hisz is, akár gúnyolódok vagy sem, feltétlenül megrázza a látvány."
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos, Isten és hasonló transzcendens lények létére nincs semmilyen bizonyíték. Az egyház kétezer év óta nem talált ilyet, ha lenne, bizonyára nyilvánosságra hozta volna. Ugyanez a helyzet az istennel egy kategóriába tartozó hétfejű sárkánnyal, a vasorrú bábával, vagy az ördöggel is.
A jóság és a mindenhatóság (mint isten két fontos meghatározottsága) együtt nem létezhet. A mindenhatóság egyedül sem. Egy mindenható lény sem tud nem lenni, vagy nem mindenható lenni, tehát önellentmondás áll fenn. Egyébként a Biblia kimondottan vérengző, bosszúáló, igazságtalan, erőszakos és hiú lénynek állítja be istent, tehát a biblia tulajdonképpen az ateisták leghasználhatóbb könyve, ahol még Jézus rájön, hogy nincs Isten, csak erre későn, a halálakor döbben rá. (Istenem, Istenem, mért hagytál el engem)

Túlvilág? Talán a sci-fi irodalomban létezik. Nincs túlvilág, mint ahogy pokol és mennyország sincs. Ezzel akarták a "nyájat" akolba terelni a papok. Semmiféle életen túli élet nincs. Születésünk előtt nem voltunk, halálunk után nem leszünk. Nincs lélek, nincs újászületés. De ugyanígy nincs Nirvána, vagy az ősök szellembirodalma sem létezik.

Szívesen beszélgetek veled erről a témáról, de most indulnom kell...

Kedves Diogenes! Annak ellenére, hogy néhány dologban nem értek veled egyet, fogadd nagyrabecsülésemet, amiért mered vállalni a véleményedet az interneten szokatlanul még csak avatar mögé sem bújsz. Ennek aztán megvannak a veszélyei, igaz....:p

(Bizony be kell látnom, a Bibliában szörnyű, igazságtalan és utálatos dolgok vannak, akik ezt nem ismerik el, azok nem ismerik igazán a Bibliát.)
 

vycky104

Állandó Tag
Állandó Tag
"Gondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ? Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott? Nézz meg egy virágot! A legegyszerűbbet: nézz meg egy hóvirágot! Honnan tudja még bent a föld alatt, hogy odakint már elment a hó, s az ágak könnyező rügyein cinkék hintáznak a napsütésben? Nincs telefonja, rádiója sincsen, mégis értesül arról, hogy mennyire haladt a világ tavasszal. Hideg föld öleli még a gyökerét, de már megindulnak benne az élet nedvei, és moccan a csíra. Felüti kis zöld fejét a nyirkos falevelek alól. Kinő a szár, utána futnak a levelek. Zöldek. A föld nedvei összetalálkoznak a napsugárral, és zöldre festik a hajszálereket. Aztán kinyílik a szár, kifeslik a bimbó, előkacag a virág. Szinte hallani lehet. Nézd meg jól, milyen szép! Milyen szép és milyen tökéletes! Ember-művész nem alkotott még hozzá foghatót, csak másolt. Egy láthatatlan nagy művész keze dolgozik körülötted........" ( Wass Albert: Te és a világ)
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
"Gondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ? Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott? Nézz meg egy virágot! A legegyszerűbbet: nézz meg egy hóvirágot! Honnan tudja még bent a föld alatt, hogy odakint már elment a hó, s az ágak könnyező rügyein cinkék hintáznak a napsütésben? Nincs telefonja, rádiója sincsen, mégis értesül arról, hogy mennyire haladt a világ tavasszal. Hideg föld öleli még a gyökerét, de már megindulnak benne az élet nedvei, és moccan a csíra. Felüti kis zöld fejét a nyirkos falevelek alól. Kinő a szár, utána futnak a levelek. Zöldek. A föld nedvei összetalálkoznak a napsugárral, és zöldre festik a hajszálereket. Aztán kinyílik a szár, kifeslik a bimbó, előkacag a virág. Szinte hallani lehet. Nézd meg jól, milyen szép! Milyen szép és milyen tökéletes! Ember-művész nem alkotott még hozzá foghatót, csak másolt. Egy láthatatlan nagy művész keze dolgozik körülötted........" ( Wass Albert: Te és a világ)

------------------------
Kedves Vycky!

Wass Albert anélkül, hogy tudta volna, leírta a lényeget. A világ könyörtelenül logikusan épül fel. A hóvirág nem lefelé nő, a falevelek megbarnulnak, lehullanak. Az évszakok változnak, a felhők a szél játéka szerint mozognak. A világ tehát logikus. Nincsenek csodák. Ha a hóvirág gyökerekkel felfelé nőne, gondban lennénk mi ateisták. Csodák hiányában azonban ki kell jelentenünk: a világ változik, logikus, dialektikus rendszerben teszi a dolgát.
Ha feltételezzük Isten létét, akkor tökéletesnek kell őt elképzelnünk.
Ha Isten tökéletes, akkor tökéletlen a teremtménye sem lehet, mert akkor vagy hibázik, vagy szándékosan rontja el teremtményét. Hibázó tökéletes lény nem képzelhető el, tehát szándékosan teremtene tökéletest egy jó és mindenható isten? Ez szintén elvetendő. Akkor tehát a világunk tökéletes, tökéletesre alkotta a mindenható.
Ezt tapasztaljuk? Nem. A világ változik. Ha elhisszük, hogy a teremtés pillantában tökéletes volt, akkor tagadjuk a fejlődést. A kőbalta tehát jobb volt mint a számítógép? Azért ez nem mondható ki. Az állat többet tud, mint az ember? Nem hiszem.
Mindezekből vagy az következik, hogy Isten nem mindenható, vagy az, hogy nem is létezik. Az evolúció az egysejtűtől a mai emberig mindig csiszolta a következő generációt és igenis létezik fejlődés. Ha pedig van fejlődés akkor az ősállapot nem volt tökéletes.

Ez csak egy rövid gondolat. Wass Albert tehát ha a gondolatait megvizsgáljuk, szándékával ellentétben megtagadta Istent. Ebben az egyben igaza volt.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Tisztelt SiriusB!

A politika és a meggyőződés nagy erő. A politika megtanít logikusan gondolkodni, a meggyőződés adja a tényanyagot és a filozófia gyúrja egészé a kettőt.
Kizártnak tartom, hogy ha valaki érzékeli és értelmezi a világ történéseit, jelenségeit, arra a következtetésre jusson, hogy Isten létezik.
Isten létének tételezéséhez a gondolkodás és a logika kikapcsolása szükséges.
Én csupán nem hiszek Istenben, de a kereszténység és a keresztények minden tettükkel megtagadják őt.
Az imával, a templomokkal, a szertartásokkal, a temetésen való sírással.
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját termés 'má rég
Úrfelmutatáskor:
-Anyúú, az a hécencség?
-Psszt, az az oltáriszentség!
Azóta felismerem!
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes! Annak ellenére, hogy néhány dologban nem értek veled egyet, fogadd nagyrabecsülésemet, amiért mered vállalni a véleményedet az interneten szokatlanul még csak avatar mögé sem bújsz. Ennek aztán megvannak a veszélyei, igaz....:p

(Bizony be kell látnom, a Bibliában szörnyű, igazságtalan és utálatos dolgok vannak, akik ezt nem ismerik el, azok nem ismerik igazán a Bibliát.)
Kedves SiriusB! 95%-ban egyetértek veled, ezért fogadd nagyrabecsülésemet, ezért a nagyrabecsülésedért.
 
Oldal tetejére