Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Jetvana

Állandó Tag
Állandó Tag
Kár az időért és fáradtságért, kedves Kvecalkoat.

A Nat. Geo. összes Bibliával kapcsolatos sorozata tele van tévedésekkel, hamis információkkal, és alaptalan egyéni vélemények tényként való tálalásával.
A Nat. Geo. sorozataiból alig tudsz meg valamit a Bibiáról, legfeljebb azt, hogyan lehet a Biblia hitelét rombolni a média manipulációs eszközeivel.

Nem ismerem ezeket a sorozatokat, de ez azért egy elég meredek kategorikus kijelentés, és azt feltételezi, hogy a hiteles információk egy bizonyos autoritásnak vannak a birtokában, illetve van valaki, aki hivatott eldönteni mi hiteles és mi nem az. Ám ez nyilván nincs így, és a Bibliának számos olvasata lehetséges, a sokféle felekezet léte is ezt támasztja alá.
Az alaptalan véleményre pedig egy jó példa az egyes Bibliai történetek tényként való tálalása.
A Biblia már nagyon régen hitelét vesztette, már nem nagyon lehet a hitelességét annál jobban rombolni, mint hogy kiderült például, hogy a Föld kora nem néhány ezer év, hanem sokkal több.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem ismerem ezeket a sorozatokat, de ez azért egy elég meredek kategorikus kijelentés, és azt feltételezi, hogy a hiteles információk egy bizonyos autoritásnak vannak a birtokában, illetve van valaki, aki hivatott eldönteni mi hiteles és mi nem az. Ám ez nyilván nincs így, és a Bibliának számos olvasata lehetséges, a sokféle felekezet léte is ezt támasztja alá.

Kedves Jetvana!

Mondok egy példát a Nat. Geo.-ban elhangzott tévedésekből, aztán döntsd el Te, hány olvasat lehetséges.
A frigyládáról szóló részben pl. az hangzik el, hogy Uzza Mózes idejében, a pusztai vándorlás során érintette meg a frigyládát, és meghalt.
Üsd fel a Bibliádat és keresd ki benne, mikor élt Uzza, és mikor történt ez a sajnálatos eset. Segítek: Sámuel 2. könyve 6,2-7.
Így kezdődik:
2 Sám. 6.2
És felkelvén, elméne Dávid az egész néppel együtt, mely vele vala, Júdának városába, Bahalába, hogy elhozza onnét az Isten ládáját...
2 Sám. 6.6-7
És mikor Nákonnak szérűjére jutának, kinyújtá Uzza az ő kezét az Isten ládájára, és megtartá azt; mert az ökrök félremozdították vala.
Ennekokáért felgerjede az Úr haragja Uzza ellen, és megölé ott őt az Isten vakmerőségéért: és meghala ott az Isten ládája mellett.


Anélkül, hogy a történetet, vagy annak valóságtartalmát elemeznénk, egyértelmű, hogy a Biblia szerint ez a sajnálatos eset Uzzával Dávid idejében történt, amikor Dávid fel akarta vinni a frigyládát Jeruzsálembe, nem pedig Mózes idejében, a pusztai vándorlás során, ami fél évezreddel korábban történt.

Kedves Jetvana, aki úgy készít ismeretterjesztő filmet a Bibliáról, hogy el sem olvassa, - legalábbis nem tudom másnak betudni az ilyen (igencsak cikis) tévedéseket, - az szerinted milyen információkat fog a továbbiakban közölni a témáról?

Szerinted milyen más "olvasata" lehet még ennek résznek, amivel Uzzát és a fenti eseményt fél évezreddel korábbra lehet helyezni?

Megkérdeznélek: ha egy más ország a magyar történelemről készítene filmet, és Dugovics Tituszt az egri vár ostromához helyezné, vagy mondjuk Esze Tamást az 1848-as szabadságharchoz, Te mennyire tartanád tájékozottnak azt a filmkészítőt?
Arra is azt mondanád más olvasta is van a magyar történelemnek?

Ha egy filmben ilyen nyilvánvaló tévedések hangzanak el a bibliai beszámolókról, szerinted mennyire lehet komolyan venni annak a filmnek a többi információját?
És ez most csak egyetlen példa a számos téves információ közül, amik a Biblia történeti, régészeti, kultúrális stb. hátterére vonatkoznak, és amik hemzsegnek a Nat. Geo. bibliai sorozataiban. Az említett sorozat ugyanis nem igemagyarázatokat közöl, amiknek szerinted más olvasata is lehetséges. Az alkotók szimplán el sem olvasták a Bibliát, tehát semmiféle "olvasatot" nem is közölhetnek. Ők csak a Biblia történeti hátterét taglalják, kábé olyan pontossággal, ahogy a Biblia tartalmát ismerik.
A Nat. Geo. a materialista szemlélet szócsöve, és ezen az ideológiai alapon közelít meg minden témát. És még csak nem is veszi a fáradtságot, hogy legalább megismerje azt, amit cáfolni akar.

Az alaptalan véleményre pedig egy jó példa az egyes Bibliai történetek tényként való tálalása.

Kedves Jetvana, amire régészeti és történelmi bizonyítékok vannak, azokat tényként szokás tálalni.
Amire viszont nincsenek bizonyítékok, azokat nem szokás.
És különösen nem szokás olyan dolgokat állítani be tényként, aminek éppen ellenkezőjét bizonyítják a régészeti leletek.

Persze ez hatásos eszköz olyanok megtévesztésére, akik inkább elfogadják egy "nevenincs tudós" véleményét (ha az egyáltalán az ő véleménye), csak azért, mert az a kamerába mondja, amit mond. A médiának nagy hatalma van.
De bizonyára annak is megvan az oka, miért inkább ezt fogadja ez valaki, ahelyett, hogy utánanézne a Bibliával kapcsolatos régészeti bizonyítékoknak. Ugyanis van belőlük jó sok.

A Holt-tengeri tekercsekről szóló rész pl., amit kedves fórumtársunk sürgősen keres, ugyancsak ködösít, elhallgat, manipulál. Az esszénusokat állítja középpontba, pedig a tekercseknek egyáltalán nem ez a jelentőségük. Ha csak itt a Chunon megnézel néhány hasonló témájú topicot, láthatod, hogy a legtöbb embernek az a problémája a Bibliával, hogy szerintük a bibliai könyveket az egyház az idők során meghamisította.
Nos, itt van a kezünkben csaknem az összes ószövetségi könyv. Kr.e. 2. századból, ugyanazzal a szöveggel, mint a mai Biblia. Tehát 2200 éve nem változtattak rajta semmit, sőt a Jézusról szóló próféciákat sem írhatták beléjük utólag.
Erről persze egy szót sem ejt a Nat. Geo. Nem, ő az esszénusokkal foglalkozik. Kit a nyavalyát érdekelnek az esszénusok, amikor itt a válasz sokezer ember kétségére!
De hát a Nat. Geo-nak véletlenül se célja, hogy a Bibliában bármiféle bizalmat ébresszen, inkább nagyon úgy tűnik, hogy neki épp az ellenkező a célja.

A Biblia már nagyon régen hitelét vesztette, már nem nagyon lehet a hitelességét annál jobban rombolni, mint hogy kiderült például, hogy a Föld kora nem néhány ezer év, hanem sokkal több.

A Biblia csak azok szemében vesztette el a hitelét, akik kritika nélkül elfogadják a Nat. Geo. filmkészítőiéhez hasonló, materialista véleményeket. De mondjuk, az ő szemükben a Bibliának soha nem is volt hitele, és ők erre keresnek alátámasztást.

A Föld kora pedig egyáltalán nem bizonyított tény. Mennyit tudsz az ezzel kapcsolatos pro és kontra érvekről? Mert ha Nat. Geo.-ból okosodsz, akkor a kontrákról nem sokat tudhatsz. Azokról a Nat. Geo ugyanis diszkréten hallgat. Pedig azok is vannak bőven ;).
Ismered pl. ezeket a "polystrate" leleteket, a 10-20 méteres megkövesedett fatörzseket, amelyek olyan földrétegeken hatolnak keresztül, amik állítólag több százezer vagy millió éven át rakódtak le? Ugye, ilyet nem látsz a Nat. Geo-ban? Pedig több millió van belőlük a föld minden táján, egész fosszilis erdők... (De ez már egy másik topic témája :wink:.)

 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Átadom magam

A fontos fordulattal kapcsolatban szeretnék,egy tanítást közreadni,Bereczki Sándortól:


„Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Gyötrődjetek, gyászoljatok és sírjatok, nevetésetek forduljon gyászra, örömötök szomorúságra. Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket.” (Jakab 4,7-10)

Az angol „The Living Bible” fordítás a következőképpen adja vissza a fenti mondatokat:

„Így adjátok magatokat alázatosan Istennek. Álljatok ellene az ördögnek és elfut tőletek. És amikor egészen közel húzódtok Istenhez, Isten is szorosan közel húzódik hozzátok. Mossátok meg kezeiteket, ti bűnösök, s hadd töltessék be szívetek egyedül Istennel, hogy tisztává és igazzá tehesse kezeiteket és szíveteket. És legyenek ott a könnyek szemeitekben a rossz dolgok miatt, melyeket elkövettetek... legyen ott a szomorúság és az őszinte megbánás... S aztán amikor felismeritek méltatlanságotokat, hitványságotokat, akkor Ő felemel titeket, bátorságot önt lelketekbe és segít nektek.” (Jakab 4,7-10)
Közel húzódni Istenhez

Vonz-e Isten szeretete? A világnak is van egy hatalmas vonzó ereje.

Közel húzódni. Kép, amikor a gyerek szorosan közel húzódik anyjához vagy apjához. Közel. A kereszthalál látványától mindenki menekült.

Idegen számunkra ez a gondolat?

János apostol az utolsó vacsorán közel húzódott Jézushoz. Hallotta szívdobogását. A Golgotán is megtartotta vele ezt a közelséget.

Hová tartasz?

Isten is szorosan közel húzódik hozzád. Ez nemcsak egy élmény, hanem élet lesz számodra!

Félsz ettől a közelségtől? A lelepleződéstől? Attól tartasz, hogy végre szembe kell nézned azzal, amivel nem akartál szembenézni.

Közel jutsz hozzá, nagy vágy támad benned, hogy átadd magad neki.
Adjátok magatokat alázatosan Istennek!

Az átadás a kereszt felé való lépésekkel kezdődik. Ezen nem lehet átsiklani.

Ahogy erre az útra lépsz, meghajtod térdedet a megfeszített Krisztus, Isten Fia előtt.

Az emberek más előtt hajtanak térdet. A pénz, a nemiség, a becsvágy előtt. De hová vezet ez?

Én inkább Krisztus előtt hajlok meg. Szívemben elsuttogom: Beleegyezem, Uram, lemondok mindenről, átadom magam Neked. Alázatosan adom át magam. Nem mellékgondolatokkal!

Egy nagylelkű valaki elhatározta, hogy egy meleg télikabátot fog ajándékozni egy szegény ismerősének. Amikor az ajándékozásra készült, elővette az ollót, s levágta a gombokat. „Ezek a gombok olyan szépek, hát ezeket azért már nem adom!” A gombokat megtartotta, és kopottabbakat varrt a helyükre. Átadod magad? A gombokat is?

Félsz magad átadni az Úrnak? Egy nagyvilági hölgy szeretett volna Isten közelébe jutni. Amikor azonban az átadásra került volna a sor, megtorpant. „Ezt nem tehetem, mert ki lennék szolgáltatva Istennek!” Félt, hogy Isten nyomorulttá teszi. Az ember valóban fél a kiszolgáltatottságtól. Attól tartunk, hogy Isten akarata a kellemetlenségek útján vezet. Isten akarata a szeretet, s ez cselekedetté válik.

Mi történik akkor, ha az én térdem a Krisztus előtt hajlik meg? Szabaddá válok, mert Krisztus uralmát választottam.

Egy jómódú valakit az tartott vissza az átadástól, hogy félt attól, hogy le kell mondania teheneiről. De amikor megtörtént az átadás, megértette, hogy Istennek nem a teheneire volt szüksége, hanem az ő szívére. A tehenek megmaradtak.

Átadom magam: az Úr állandóan jelen van az életemben.

Átadás? Csak azt add át, ami teherré vált az életedben!

A világ csalogat, sokat ígér, de keveset ad, végül mindent elvesz tőled. Jézus azonban, mindent neked ad, ha átadod szíved neki.
Bűnbánattal

Bűnbánat? Fájdalom? Hová menjünk a bűnbánatunkkal? A golgotai kereszthez. A kereszt alatt temesd el, hogy ne szenvedj soha többé attól, ami volt, ami megtörtént veled.

Ne gyászoljuk betegesen a múltat. Nézz szembe a jelennel és a jövővel.

Rendezd el dolgaidat Istennel is, és az emberekkel is.

Péter a tengerparton elrendezte Jézussal a hazugságait, Zákeus az emberekkel a csalásait.

Két szomszédasszony rendkívül gyűlölte egymást. A gyűlölködés fő oka az volt, hogy az egyik asszony kacsákat tartott, s azok átjártak a másik asszony kertjébe, és mindent letapostak. Ezért hát olyan nagy haragra lobbant, hogy elhatározta, hogy végez a kacsákkal, egy napon jó alkalom kínálkozott, zsákba gyűjtötte a kacsákat, követ, nagy nehézéket is tett bele, és a folyóba dobta őket. Majd egy idő múlva az Úr megszólította a lelkiismeretét. Nagyon nehéznek tűnt neki, hogy a szomszédasszonya elé álljon ezzel a dologgal. Egyik nap mégis megtette, s kártérítést akart fizetni a kacsákért. A másik asszony azt mondta, hogy ő is felelős a dolgokért. Eltemették az ügyet, és ezután nagyon jó barátok lettek.

„Mossátok meg kezeiteket, ti bűnösök, s hadd töltessék be szívetek egyedül Istennel, hogy tisztává és igazzá tehesse kezeiteket és szíveteket.”

Mi történik velünk, ha alázatosan átadjuk magunkat az Úrnak?

Egy nagy ígéretet kapunk:

„S aztán amikor felismeritek méltatlanságotokat, hitványságotokat, akkor Ő felemel titeket, bátorságot önt lelketekbe és segít nektek.”

Sokszor szeretnénk, hogy az Úr felemeljen minket, erőt adjon, segítsen, de nem kapjuk meg. Miért? Mert van ennek egy lényeges feltétele. Ismerd fel, hogy...

A golgotai keresztről ma is ugyanaz a szeretet árad, ugyanaz a szeretet ment meg és tesz győzelmessé téged, mint Pétert, Pált, vagy a többi bűnösöket."

Bereczki Sándor
 

Istenkereső

Kitiltott (BANned)
Kedves Jetvana, amire régészeti és történelmi bizonyítékok vannak, azokat tényként szokás tálalni.
Amire viszont nincsenek bizonyítékok, azokat nem szokás.
És különösen nem szokás olyan dolgokat állítani be tényként, aminek éppen ellenkezőjét bizonyítják a régészeti leletek.

Semmi nem igazolja a Tóra hitelességét, ami i.e. 445-re készült el Ezsdrásék által...
A Tóra íróinak a korábbi történelmi eseményekre való hivatkozásai, nem tudhatók be régészeti és történelmi bizonyítékok gyanánt. Nincsen se írásos, se pedig tárgyi nyoma az egyiptomi fogságnak, az onnan "történt" kivonulásnak, ílletve az úgymond üldöző egyiptomi sereg pusztulásának. Ugyanez a helyzet az első templommal is. A JHVH kultusz kezdete feltehetőleg i.e. 445 volt.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Most olvasom másodszorra a Bibliát. Kedvenc könyveim közé tartozik a Biblia!
Üdv. zsoka7204

Isten hozott zsoka7204!
Többféle szempontból viszonyulnak az emberek a bibliához,-én például Isten Igéjét ,szavát találtam meg benne.

" Mily édes az én ínyemnek a te beszéded,méznél édesebb az az én számnak"Zsolt.119,103

Üdv.:steve3
 

Hakima

Kitiltott (BANned)
Teljesedés én igazság

Isten hozott zsoka7204!
Többféle szempontból viszonyulnak az emberek a bibliához,-én például Isten Igéjét ,szavát találtam meg benne.

" Mily édes az én ínyemnek a te beszéded,méznél édesebb az az én számnak"Zsolt.119,103

Üdv.:steve3

Mindenkinek magának kell megtalálni amit keres. Így igaz. Van 1 kötábla ami régebbi mint Jézus születése. Sokkal. Nationál G csinált filmet róla. Az érdekes benne, nagyban hasonlít Jézus cselekedeteire. Szinte ugyan az. Hm. Ki kitől vette át aszt, mit kell csinálni , hogy figyeljenek a többségek. ÉN Több isten hívő vagyok. De az igazat irom a tények alapján. Érdekel megadom a film elérését. De ha a vallásodba zavarna ne nézd meg. Hakima
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Mindenkinek magának kell megtalálni amit keres. Így igaz. Van 1 kötábla ami régebbi mint Jézus születése. Sokkal. Nationál G csinált filmet róla. Az érdekes benne, nagyban hasonlít Jézus cselekedeteire. Szinte ugyan az. Hm. Ki kitől vette át aszt, mit kell csinálni , hogy figyeljenek a többségek. ÉN Több isten hívő vagyok. De az igazat irom a tények alapján. Érdekel megadom a film elérését. De ha a vallásodba zavarna ne nézd meg. Hakima

Azt hiszem itt linkelni tilos,ezért ha van időd,légyszi küld el priviben.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek magának kell megtalálni amit keres. Így igaz. Van 1 kötábla ami régebbi mint Jézus születése. Sokkal. Nationál G csinált filmet róla. Az érdekes benne, nagyban hasonlít Jézus cselekedeteire. Szinte ugyan az. Hm. Ki kitől vette át aszt, mit kell csinálni , hogy figyeljenek a többségek. ÉN Több isten hívő vagyok. De az igazat irom a tények alapján. Érdekel megadom a film elérését. De ha a vallásodba zavarna ne nézd meg. Hakima

Kedves Hakima!

Jézus Krisztus a mintát cselekvésében, beszédében az Örökkévaló Istentől látta, hallotta.Gondolkodásom szerint a Úr tanításai nemcsak a régmúltban (Jézus születése előtt) léteztek,hanem az örökkévalóságban is.Ugyanis az Atya mindeneket megelőz,mindeneknek forrása,és nem változik.Tehát Őbenne minden megvan amit Jézusnál hallottunk, láttunk.
A bibliai ószövetség engedelmes embereinél is láthatjuk Jézus tetteit ,tanításait, egyre jobban kikristályosodva.Ezek egyben előremutató próféciák is.(Példa rá:Ézsaiás 53 Az Úr szolgájáról)
Aki teljesen engedelmes az az Isten képe,a
teljes egyesülés miatt.Jézus teljességet hozott,és megváltást.
Ebből láthatjuk hogy az Atya áldozatos szeretet, nemcsak tökéletes szentség,tisztaság.
A természetes világban is tetten érhetjük az egyik élőlény áldozatát,és a másik abból való életét.C.S.Lewis írt erről nagyszerűen.
Szerintem a régi misztérium vallásokban is felsejlettek ezek az igazságok,több-kevesebb pontossággal.Ezért nem zavarnak meg az ilyen hírek.
A Nat.Geo. bibliával kapcsolatos filmjeit már régóta nem nézem.Nem a puszta mondanivalója miatt, hanem a szelleme miatt.
Tapsztald meg a gyümölcseit,figyeld meg,talán az összes Isten ellenes.

Ez szerintem érdekesebb:
..."Bárányé, aki megöletett, e világ alapítása óta." Jel 13,8
Ez az ige is egy időbeli misztériumot jelez.Vagy inkább örökkévalót.

Köszönöm a figyelmességed!
Üdv.:steve3
 

Hakima

Kitiltott (BANned)
Aki amit vall az az övé üdvére bánatára.

Felsőbb erő van. Így van. Itt a földön kik a letéteményesei. Kik mikor mit mondanak meg. Kik élnek a hatalommal. Monítú indián isten mennyire erős. Még létezik? Visszahúzódott és vár. Indiánok mit vallanak. Az istenűkröl mit gondolnak. Gyenge elhagyta őket. Az europai isten segít neki. Vagy örül a gyengülésnek. Zen búdhizmus az a csúcs. Ott már az isten mint társ van jelen az ember mellett. Japán lakosságának 8% érte el a zent tán. Ilyen erős istenhez ha kérem meghallgat? Vagy gyenge mert követői kevesen vannak? Ilyenkor mondják azt mindahány isten 1. Hát én nem tudom. Van aki tudja? Megpróbálom az isteneimet megkérdezni hátha válaszolnak. Ma voltam kegyhelyen. Szentkút a neve. A hely nem beszélt. Pedig figyeltem. Dobogókőn beszélt a hely. Nem csak nekem. Figyeltem az embereket másnak is megszólalt. Hm. Nem értem.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Felsőbb erő van. Így van. Itt a földön kik a letéteményesei. Kik mikor mit mondanak meg. Kik élnek a hatalommal. Monítú indián isten mennyire erős. Még létezik? Visszahúzódott és vár. Indiánok mit vallanak. Az istenűkröl mit gondolnak. Gyenge elhagyta őket. Az europai isten segít neki. Vagy örül a gyengülésnek. Zen búdhizmus az a csúcs. Ott már az isten mint társ van jelen az ember mellett. Japán lakosságának 8% érte el a zent tán. Ilyen erős istenhez ha kérem meghallgat? Vagy gyenge mert követői kevesen vannak? Ilyenkor mondják azt mindahány isten 1. Hát én nem tudom. Van aki tudja? Megpróbálom az isteneimet megkérdezni hátha válaszolnak. Ma voltam kegyhelyen. Szentkút a neve. A hely nem beszélt. Pedig figyeltem. Dobogókőn beszélt a hely. Nem csak nekem. Figyeltem az embereket másnak is megszólalt. Hm. Nem értem.

Simon István: Decemberi ködben

Reggel nem látszanak a fák,
olyan sűrű a köd.
S köd fekszi meg az éjszakát,
csillagot a vidék fölött.

Mintha a világűrben járnék,
lábamnál a Tejút remeg.
Elmaradt hű kutyám, az árnyék,
szemem se tudja, hol megyek.

Csak szívem tud eligazodni,
a szív mindig hazatalál,
ahogy a lég milliónyi
útján a költöző madár.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Mindenkinek magának kell megtalálni amit keres. Így igaz. Van 1 kötábla ami régebbi mint Jézus születése. Sokkal. Nationál G csinált filmet róla. Az érdekes benne, nagyban hasonlít Jézus cselekedeteire. Szinte ugyan az. Hm. Ki kitől vette át aszt, mit kell csinálni , hogy figyeljenek a többségek. ÉN Több isten hívő vagyok. De az igazat irom a tények alapján. Érdekel megadom a film elérését. De ha a vallásodba zavarna ne nézd meg. Hakima

Talán nem veszi rossz néven Istenkereső, hogy áthozom ide az egyik hozzászólását, mert nagyon ideillik, Mirdadnak erre a Hsz-ére válaszolta:


"És arról sem szabad megfeledkezni, hogy Pálék feltehetőleg a Mithrász vallásból merítették az i.sz. 25 április elsején keresztre feszíttetett Názáreti Jézus feltámadásának az ötletét, ami természetesen egy anya szülte hús-vér halandó esetében kizárt dolog.
Mithrász úgymond egy szűztől született december 25-én, 12 tanítványa volt, a halála után pedig sziklasírba temették, és harmadnapra feltámadt a halottaiból...
Hórusz, Krisna, Dionüszosz, Attis szintén szűztől született december 25-én a legendák szerint, és a haláluk után mindannyian feltámadtak.."
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Talán nem veszi rossz néven Istenkereső, hogy áthozom ide az egyik hozzászólását, mert nagyon ideillik, Mirdadnak erre a Hsz-ére válaszolta: http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2581805&postcount=73

"És arról sem szabad megfeledkezni, hogy Pálék feltehetőleg a Mithrász vallásból merítették az i.sz. 25 április elsején keresztre feszíttetett Názáreti Jézus feltámadásának az ötletét, ami természetesen egy anya szülte hús-vér halandó esetében kizárt dolog.
Mithrász úgymond egy szűztől született december 25-én, 12 tanítványa volt, a halála után pedig sziklasírba temették, és harmadnapra feltámadt a halottaiból...
Hórusz, Krisna, Dionüszosz, Attis szintén szűztől született december 25-én a legendák szerint, és a haláluk után mindannyian feltámadtak.."

Az a link mintha nem jó helyre irányítani :(

Egyébként hiába is írsz bármit,ha egyszer vannak olyanok,akik nem szeretnek a saját fejükkel gondolkodni,hanem elfogadják azt,amit készen kapnak. Abban nincs semmi "rizikó",semmi egyéni "felelősség". Békés álmodás... :D
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Az a link mintha nem jó helyre irányítani :(

Egyébként hiába is írsz bármit,ha egyszer vannak olyanok,akik nem szeretnek a saját fejükkel gondolkodni,hanem elfogadják azt,amit készen kapnak. Abban nincs semmi "rizikó",semmi egyéni "felelősség". Békés álmodás... :D

Nem is Karácsonykor született Jézus, hanem a számítások szerint nyáron, talán júliusban. Az evangéliumokból is kiolvasható, hogy nem télen született.

Ami pedig azt illeti, hogy nem érdemes erőlködni... Hát nem tudom, azért biztos van olyan is, aki elolvassa és eltárolja valahol az egy agytekervénye leghátsó zugában. :D

Nem tudom mit szúrtam el a linkkel, de megpróbálom helyrehozni.

http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2579732&postcount=22
 

Hakima

Kitiltott (BANned)
Pillanatnyi igazság

Nem is Karácsonykor született Jézus, hanem a számítások szerint nyáron, talán júliusban. Az evangéliumokból is kiolvasható, hogy nem télen született.

Ami pedig azt illeti, hogy nem érdemes erőlködni... Hát nem tudom, azért biztos van olyan is, aki elolvassa és eltárolja valahol az egy agytekervénye leghátsó zugában. :D

Nem tudom mit szúrtam el a linkkel, de megpróbálom helyrehozni.

http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2579732&postcount=22
::::: Sajnos Igazad van. Ma 10 ember megakart győzni olyanról amit a média sulykol vagy 10 éve mindenkinek. 1 marhaság persze. Biomassza erőmű. Olyan lesz mint mint oroszba. 1 liter gázolaj előállításáért 2 liter gázolaj kell. Mindegy nem adom fel. Keresem az utam és kevesebbet írok.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a link mintha nem jó helyre irányítani :(

Egyébként hiába is írsz bármit,ha egyszer vannak olyanok,akik nem szeretnek a saját fejükkel gondolkodni,hanem elfogadják azt,amit készen kapnak. Abban nincs semmi "rizikó",semmi egyéni "felelősség". Békés álmodás... :D

Nem az a fontos ki talált már rá az igazságra, és hogy szóvá tette e már.Nem olyan fontos,hogy milyen módon jut el hozzám:emberen,régi szentíráson,angyali szellemen,álmon,élettapasztalaton,természet megfigyelésen keresztül...
Hanem szertném e tudni az igazságot, és van e bennem alázat ,hogy máson keresztül is el tudjam fogadni ami a mennyből jön.
Amit Istentől kap az ember,az újként hat rá, élőként,-nem kell félnie hogy ez nem a sajátja és ez így nem hiteles.Sajátja lesz ,kincse lesz,egy lesz vele.

" Az ember semmit sem vehet hanemha a mennyből adatott neki."Ján.3, 27
Semmi ismeret, tudás, nem az enyém míg nem Istentől kapom.
Tologathatom az információkat ide meg oda,de nem tudok rá építeni Istennel kapcsolatos kérdésekben.
Például: lehet hogy már sokszor segítettem embereknek, de eljöhet az az alkalom mikor Isten a szívembe írja ,hogy érdek nélkül szeretni jó,és ennek az indítéka Őbelőle származik,amit a szívemben tapasztalok.
És ez az Ige ,tanítás egy életre megmarad, mert a mennyből kaptam,ahogy a fenti ige említi.

Egy zenbuddhistáról olvastam ,hogy hosszú éveket meditált -gondolom nagy fegyelemben-hogy megtudja mi a legfontosabb dolga az embernek.
A következőre jutott:a feleberáti szeretet.
De ez a Róm.13,10 -ben is le van írva:
"a törvénynek betöltése a szeretet"
De ezt csak Istennel tudjuk megtenni.

Más: karácsonnyal kapcsolatban mondanám.
Nem lényeges ez a dátum. Az a kérdés szereti-e az ember már megismert Megváltóját, megtudja-e szívből ünnepelni földre születését.Én történetesen örülök neki, hogy a fizikai fény "születésével"egyidőben ünnepeljük a mennyei fény születését.
Passzol azzzal az igazsággal,hogy a fény akkor születik mikor legnagyobb (leghosszabb) a sötétség.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Steve3!

Nagyon költői hangulatban vagy. Ez is egy nézőpont, de ezek a bibliai idézetek mindig azokhoz szólnak akik nincsenek a hatalom közelében. Nekik szól, hogy "Az ember semmit sem vehet hanemha a mennyből adatott neki." és az is , hogy "a törvénynek betöltése a szeretet".

Valamint az összes több, amit itt beidéztek.Az egyházak - sőt a politikai hatalmasságok kezében is - ez egy eszköz, vegyétek észre.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve3!

Nagyon költői hangulatban vagy. Ez is egy nézőpont, de ezek a bibliai idézetek mindig azokhoz szólnak akik nincsenek a hatalom közelében. Nekik szól, hogy "Az ember semmit sem vehet hanemha a mennyből adatott neki." és az is , hogy "a törvénynek betöltése a szeretet".

Valamint az összes több, amit itt beidéztek.Az egyházak - sőt a politikai hatalmasságok kezében is - ez egy eszköz, vegyétek észre.
Kérlek, ne hagyd magad megcsalatni.
Együtt nő a gyom (konkoly) a búzával,és majd az idők végén lesz szétválasztva!
(Ki mivé vált, mi nőtt fel benne az utolsó ítélet mutaja meg.)
Az egyház,hívők bűneit el kell, hogy válasszuk Krisztus tanításától...
Pál mondta,hogy akár színből, akár szívből hirdetik Krisztust,ő örül az evangélium terjedésének.Eszerint Krisztusra kell fókuszálni,nem a hiteles vagy hiteltelen emberre.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kérlek, ne hagyd magad megcsalatni.
Együtt nő a gyom (konkoly) a búzával,és majd az idők végén lesz szétválasztva!
(Ki mivé vált, mi nőtt fel benne az utolsó ítélet mutaja meg.)
Az egyház,hívők bűneit el kell, hogy válasszuk Krisztus tanításától...
Pál mondta,hogy akár színből, akár szívből hirdetik Krisztust,ő örül az evangélium terjedésének.Eszerint Krisztusra kell fókuszálni,nem a hiteles vagy hiteltelen emberre.

Kedves Steve3! Azért csak járj nyitott szemmel! kiss
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Ami pedig azt illeti, hogy nem érdemes erőlködni... Hát nem tudom, azért biztos van olyan is, aki elolvassa és eltárolja valahol az egy agytekervénye leghátsó zugában. :D

Amint látod,rejtett zúg a tárolásra mindenkinél akad :D

Nem az a fontos ki talált már rá az igazságra, és hogy szóvá tette e már.Nem olyan fontos,hogy milyen módon jut el hozzám:emberen,régi szentíráson,angyali szellemen,álmon,élettapasztalaton,természet megfigyelésen keresztül...
Hanem szertném e tudni az igazságot, és van e bennem alázat ,hogy máson keresztül is el tudjam fogadni ami a mennyből jön.
Amit Istentől kap az ember,az újként hat rá, élőként,-nem kell félnie hogy ez nem a sajátja és ez így nem hiteles.Sajátja lesz ,kincse lesz,egy lesz vele.

" Az ember semmit sem vehet hanemha a mennyből adatott neki."Ján.3, 27
Semmi ismeret, tudás, nem az enyém míg nem Istentől kapom.
Tologathatom az információkat ide meg oda,de nem tudok rá építeni Istennel kapcsolatos kérdésekben.
Például: lehet hogy már sokszor segítettem embereknek, de eljöhet az az alkalom mikor Isten a szívembe írja ,hogy érdek nélkül szeretni jó,és ennek az indítéka Őbelőle származik,amit a szívemben tapasztalok.
És ez az Ige ,tanítás egy életre megmarad, mert a mennyből kaptam,ahogy a fenti ige említi.

Egy zenbuddhistáról olvastam ,hogy hosszú éveket meditált -gondolom nagy fegyelemben-hogy megtudja mi a legfontosabb dolga az embernek.
A következőre jutott:a feleberáti szeretet.
De ez a Róm.13,10 -ben is le van írva:
"a törvénynek betöltése a szeretet"
De ezt csak Istennel tudjuk megtenni.

Más: karácsonnyal kapcsolatban mondanám.
Nem lényeges ez a dátum. Az a kérdés szereti-e az ember már megismert Megváltóját, megtudja-e szívből ünnepelni földre születését.Én történetesen örülök neki, hogy a fizikai fény "születésével"egyidőben ünnepeljük a mennyei fény születését.
Passzol azzzal az igazsággal,hogy a fény akkor születik mikor legnagyobb (leghosszabb) a sötétség.

Kedves Steve!

Fogalmam sincs mivel érdemeltem ki a fenti litániát. Ugyanis csak ennyit írtam Kyrának:

"Egyébként hiába is írsz bármit,ha egyszer vannak olyanok,akik nem szeretnek a saját fejükkel gondolkodni,hanem elfogadják azt,amit készen kapnak. Abban nincs semmi "rizikó",semmi egyéni "felelősség". Békés álmodás..."

Szóval hogy jön ide a Jóisten,meg az angyalok,de legfőképp a "talált igazság"?

Ugye nem haragszol meg,ha azt mondom,hogy nekem nincs szükségem az ilyen "egyenkaptafára" írt térítési szövegre. Ha Neked nem elég erős a hited,akkor bizonyára még sokat és sokszor kell olvasnod a "tankönyvet". Erőt és fényt kívánok hozzá.


Kedves Steve3!

Nagyon költői hangulatban vagy. Ez is egy nézőpont, de ezek a bibliai idézetek mindig azokhoz szólnak akik nincsenek a hatalom közelében. Nekik szól, hogy "Az ember semmit sem vehet hanemha a mennyből adatott neki." és az is , hogy "a törvénynek betöltése a szeretet".

Valamint az összes több, amit itt beidéztek.Az egyházak - sőt a politikai hatalmasságok kezében is - ez egy eszköz, vegyétek észre.

Tudod inkább egy ilyen rövid "költői" hangulat,mint egy egész regény (amit némelyek produkáltak) megtűzdelve egy rakás középkori idézettel :D
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére