Csúcsot döntött a kanadai gazdaság növekedése

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 1.

Melitta - 2017 Szeptember 1, 06:00
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hatéves csúcsot döntött a kanadai gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben, köszönhetően annak, hogy jelentősen nőtt a háztartások fogyasztása és az export.


  A kanadai statisztikai hivatal csütörtökön közölte, hogy április-júniusban a bruttó hazai termék (GDP) 4,5 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, ami 2011 harmadik negyedéve óta a legerősebb érték. Elemzők az első negyedévivel azonos, 3,7 százalékos növekedésre számítottak.

  Kanada legnagyobb kereskedelmi partnere, a szomszédos Egyesült Államok gazdasága a második negyedévben 3,0 százalékkal bővült.

  Az első negyedévhez képest 1,1 százalékkal emelkedett a gazdaság teljesítménye, 0,2 százalékponttal haladta meg a január-márciusban mért 0,9 százalékot. Az idei év első két negyedévében a halmozott növekedés 2,0 százalékra rúgott, ami a legjobb adat a 2002 első felében mért 2,1 százalék óta.

  A reáláron számított nemzeti összjövedelem jóval mérsékeltebb ütemben, 0,4 százalékkal növekedett, ami híven tükrözi a kereskedelmi feltételek romlását. Az exportárak 0,5 százalékkal, míg az importárak 2,7 százalékkal nőttek, párhuzamosan a kanadai dollár leértékelődésével.

  Negyedéves összevetésben az export 2,3 százalékkal, az import 1,8 százalékkal, a háztartások kiadásai pedig 1,1 százalékkal emelkedtek.


  A robusztus növekedést tükröző adatsor újabb bizonyíték arra, hogy a kanadai jegybank jól döntött, amikor csaknem hét év óta először, júliusban kamatemelést hajtott végre a kedvező gazdasági kilátásokra hivatkozva. Elemzők arra számítanak, hogy a központi bank a következő hetekben újra emelni fogja a 0,75 százalékon álló irányadó kamatlábát.

  Kanada a világ hatodik legnagyobb kőolajkitermelő országa, amelynek gazdaságát erősen sújtotta a 2014 nyarán indult olajárzuhanás. Hazai összterméke tavaly 1,4 százalékkal, 2015-ben pedig csak 0,9 százalékkal növekedett.

  profitline

  122643111_7AiPOpfc_2.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 1.

  1. sopsziv
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Óh, csodálatos bejegyzés! Ha hallgattál volna, okos maradtál volna. Tehát először is mielőtt válaszoltál volna, elő a térképpel. Ez a cikk nem amerikaiakról - de Canadáról szólt. Az abban leírtak, valóban az igazságot fedik és nem hazugságot. Folytatom, erről a cikkről csak az esett le Neked, t. Sopszív, hogy "dagatt amcsik"?! A legvégén, ha egy "..szív" ilyen módon tud reagálni, akkor és attól mitől "szív"?! Úgy értem, Neked éppen abban van hiányod, szívből és lélekből. No, erről ennyit első nekifutásban.
   cdurmol és Melitta kedveli ezt.
  3. sopsziv
   sopsziv
   Először is nem szív vagyok nem azt jelenti ez egy rövidítés. Másodszor a gyerekem irogatot hogy be tudjunk ide lépni. Koszi
  4. pitti
   pitti
   Szoval a gyereked dagatt amcsiknak nevezi a canadaiakat.....gratulalok a gyerek muveltsegehez. :(
  5. cdurmol
   cdurmol
   A bemutatkozás tökéletesre sikerült! Gondolom, nem várod, hogy akár szeretettel üdvözöljön bárki is!?
   Georgina Bojana, CasaLoma és Melitta kedveli ezt.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   Nyugi, meglett a 20 hsz-e, talán a jövőben csöndbe marad.
   cdurmol, Georgina Bojana és pitti kedveli ezt.

Megosztás