Döntött a bíróság: tizennyolcszor kell elmondania az MTV-nek, hogy hazudott-nézze meg, hogy miért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

Melitta - 2017 November 2, 10:23
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem mindennapi ítélet született. Mindösszesen 18 alkalommal kell helyreigazítania magát a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján az MTV-nek. De azért nem ilyen egyszerű, több van az ügy mögött, mint gondolná.

  A Fővárosi Bíróság egy vadi új, tényleg VALÓSÁG show műsort szerkesztett az MTV-nek, melynek a címe Valótlanul állítottuk. A Népszava értesülései szerint az állami televíziónak hat sajtóhelyreigazítási kérelmet, összesen legalább tizennyolc alkalommal kell főműsoridőben felolvasnia.

  Vélhetően a műsor egész estés lesz, hiszen hat, meglehetősen terjedelmes helyreigazítást kell majd bármilyen kommentár nélkül felolvasni. Aki esetleg a premierről lemarad ne csüggedjen, ezt mindösszesen tizennyolc alkalommal kell megtennie az MTV-nek.

  Így elmondható, hogy médiatörténeti mércével mérve is hatalmas pofonba szaladt bele a kormányszócsővé silányult M1 Híradó.

  S, hogy kinek köszönhetjük hogy az MTV-t igazmondásra kötelezte a bíróság? Természetesen a koholt vádak alapján, rácsok mögé tett, ellenzéki, fiatal sikerügyvédnek Czeglédy Csabának.

  Ugyanis a “hírcsatorna” folyamatosan róla nem mondott igazat. Czeglédy Csaba, az MSZP meghurcolt képviselője az ügyet így kommentálta: „Ha ez az ügy egy valódi büntetőügyről szólna, akkor a kormánypárti sajtónak nem kellene éjjel-nappal hazudoznia rólam”

  A sikerügyvédről állított valótlanságok miatt már az Origo is terjedelmes helyreigazításra kényszerült.

  S itt és most hagyj mondjak egy pár nagyon komoly mondatot.

  A hatalom csőrét Czeglédy nagyon [email protected]álhatja, hiába nyeri meg zsinórban a pereket a sikerügyvéd, jogállamtól teljesen idegen módon a Fidesz néhány képviselője a parlamenttel mondatná ki Czeglédy Csaba bűnösségét. Ráadásul a novemberben elfogadni tervezett koncepciós javaslat szövegében pedig éppen azokkal az állításokat írták bele, s ítélné el Czeglédyt, amelyeket sorban valótlannak ítélt a bíróság.

  Ez olyan szintű jogtiprás amit az ifjú, szárnyait bontogató Joszif Visszarionov Visszarionovics Sztálin kolléga is megirigyelne. S azoknak, akik ezt pontosan értik, hogy mit jelent, nagyon nagy felelősségük van abban, hogy Orbánnak mennie kell.

  Akik pedig értik ezt és mégis személyi, netán párt érdekből vagy szimplán gyávaságból nem azon ténykednek, hogy ezt az alávaló rendszert elkergessük: egy napon épp olyan bűnössé és alávalóvá lesznek, mint ez az undok kis hörcsögdiktaúra melyben élünk.

  gw_hum_recht_moraal_justitie_770x510-696x461.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 2.

  1. fych
   fych
   Alapvetően igazad van, de annyira hadd legyek az ördög ügyvédje, hogy a gyerekvállalás mindenkinek joga, anyagi helyzetétől függetlenül. Az állam annyit tud segíteni, hogy törvényekkel, adójogszabályokkal támogatja, részesíti előnyben a családosokat.
   Az már mindenki egyéni felelősségtudata - kellene legyen -, hogy a "nyomorba", a nincstelenségbe szül 2-3-4-5 gyereket.
   setni kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   Gyereket nem vállalják (csak szólok)...:cool:
   Persze hogy kiterjesztették de ha az sem éri el a 99 ezer forintot akkor nem kapja meg azt az összeget.
  3. szundi53
   szundi53
   Valamit kihagytál !
   Ha nincs munka, miből él ?
   Sorrend !!! Úgye, h mindgyárt más!?
   setni kedveli ezt.
  4. Riomare
   Riomare
   Igen, igazad van abban, hogy mindenkinek joga van a gyerekvállaláshoz. De ahhoz nem hiszem, hogy joga van, hogy mással fizettesse meg ezt.
   Én nem látok abban kivetni valót, hogy a dolgozó családosokat támogatja jobban, nem a szegénység és segélytől függés újratermelését. Ha ugyanúgy támogatod azt is, akinek a gyerek elsősorban jövedelemforrás, és nem igazán akar tenni mást magáért, akkor mivel motiválod a becsületesen dolgozó, igyekvőbb embereket, akik felelősen vállaltak gyereket? Azzal, hogy többet vonsz el tőlük, hogy jusson annak is, aki nem így járt el?
   B.Péter és setni kedveli ezt.
  5. Riomare
   Riomare
   Segély + családi pótlék, esetleg néha közmunka. Ebből él. Vagy esetleg megpróbál mindent megtenni, hogy munkát, valamivel jobban fizető munkát találjon.
   setni kedveli ezt.
  6. Riomare
   Riomare
   Ebben az esetben mit kéne tenni? Mindenkinek járjon alanyi jogon annyi jövedelem, hogy akárhány gyerekét amelyet eszébe jut "vállalni" (tetszés szerint behelyettesíthető ;)), el tudja tartani?
  7. Melitta
   Melitta
   Reklamozd az otleted es 5 ev mulva majd mar csak 8 millio lesz Mo. lakossaga.
   Nem hallottal arrol hogy egy gyerek ado fizeto lesz es egy nagycsalad igen komoly adot fog fizetni?
   Jelenleg minusz napszaporulat van, tobben halnak meg mint ahanyan szuletnek.
   Ugy csinaltok mintha olyan szoc halo lenne , hogy minnel tobb gyerek van annal jobban elnenek.
   Gagamail kedveli ezt.
  8. fych
   fych
   Könyörgöm, azért már ne várjuk el a "negatív adóztatást" :) Nehogy már azt várjuk el, hogy a le nem vont, be nem fizetett adót és járulékot is visszaadja az állam! ;) Ne vicceljünk!
  9. Riomare
   Riomare
   Kérdeztem, nem ötletet adtam.
   Igen, adófizető lesz a gyerek, feltéve, hogy azt látja, hogy a körülötte élők dolgoznak, és ez lesz a követendő mintája. Ha viszont azt látja, hogy munka nélkül - pusztán az utódok számának szaporításával is meg lehet (valamilyen szinten) élni, akkor milyen motivációja lesz? De még ha lenne is motivációja, egy szegénységben élő családban hamar munkára kényszerülhet tanulás helyett. De tanulás nélkül csak alacsonyan fizetett munkára lesz esélye legjobb esetben is, maga is szegény lesz, és ezt termeli majd újra.
   setni és B.Péter kedveli ezt.
  10. fych
   fych
   Azért ezt árnyaljuk csak egy kicsit. Igazad van akkor, ha feltételezzük, hogy a megszülető gyermekek mindegyike felnőttként dolgos, munkával rendelkező, adót és járulékokat fizető tisztes honpolgárrá cseperedik. Sajnos ma MO-on a realitás az, hogy azon "csoportokban", ahol nagyobb a "szaporulat", pont a segélyre szoruló, képzetlen, a közösből kivevő - vagy legalább is arra igényt tartó - "csoport" nő. Így azért kicsit más a leányzó fekvése.
   Ha erre tudna valaki megoldást, valószínűleg MO miniszterelnöke lenne az elkövetkező 20-30 évre. (Na persze, olyan megoldást, ami az érintettek számára is megoldás!)
   setni és B.Péter kedveli ezt.
  11. szundi53
   szundi53
   Majdnem eltaláltad! Az állam nem visszaadta az adó, ellenben nem kellett a teljes összegét befizetni. Sajnos csak egyeseknek (Vajna, Mészáros, Fazekas) , de nekik aztán több milliárdot engedtek el.
   Gagamail kedveli ezt.
  12. fych
   fych
   Te most miről beszélsz? Családi adókedvezményről volt szó. Ne keverj ide más dolgokat! Ha tudsz adócsalásról, tegyél feljelentést.
   B.Péter kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Egy gyerekrol se allithatod mi lesz belole 20 ev mulva.
   De azt se hogy megszulethesen vagy ne.
   Emberekrol beszelsz es nincs jogod se neked se kormanynak szelektalni se anyagi se etnikai se semilyen formaban.
   A vilagon mindenhol ahol megprobalt az allam beleszolni a legbelsobb dontesbe ott mindenhol behozhatatlan karok keletkeztek . Ratko korszak, vagy kina az egy gyerek politika stb.
   A Ch tobb nagy csaladost is ismerek szemelyesen is , es nem hiszem ,hogy barkinek az allam barminemu szoc adas vagy nem adas dontotte volna el hany gyereket vallal.
   Barminemu szoc tamogatas morzsak csak a gyerek felnevelesenek koltsegebe.
   Gagamail kedveli ezt.
  14. fych
   fych
   Melitta, itt nem arról van szó, hogy bárki el szeretné dönteni, hogy egy gyerek megszülessen vagy sem, "érdemes" ember lesz, vagy "lókötő".
   "Mindössze" arról van szó, hogy statisztikailag megállapíthatóak bizonyos törvényszerűségek. Olyan ez, mint hogy ha a Barcelona játszik a Flecsúttal, akkor - statisztikailag bizonyosan - 100-ból 99-szer a Barcelona fog nyerni. Ezt nagyjából mindenki tudja.
   Vagy más példával: ugyanolyan "statisztika" ez, mint hogy értelmiségi szülők gyereke jellemzően szintén értelmiségi pályát választ: orvos, jogász, mérnök "dinasztiák". Ez nem megbélyegzés, csak statisztika!! De egy "felelős" embernek, ezekkel a statisztikákkal is számolni kell. Ezért kettős a feladat:
   - öszötnözni kell a szülést
   - mindent meg kell tenni azért, hogy a megszületett gyerekek "érdemes" emberek legyenek.
   Azzal a hozzáállással, ami a Tiéd, csak homokba dugjuk a fejünket. Igen is elemezni kell a jelenségeket, le megtalálni a módját a negatív hatások kivédésének. De ezt csak akkor lehet megtenni, ha beszélünk róla, tudomásul vesszük a statisztikákat.
   A Te hozzáállásod alapján az életbiztosítás mindenki esetében ugyanannyiba kerülne. Pedig nem így van. Egy 50 éves, magas vérnyomással, cukorbetegséggel, magas koleszterinnek rendelkező, elhízott embernek sokkal magasabb lesz a biztosítási díja, mint egy kisportolt, egészséges, 25 éves embernek. Ez nem "prejudikáció", meg "kirekesztés", hanem statisztika. Melyiknek valószínűbb a halála.
   setni kedveli ezt.
  15. Bündi2
   Bündi2
   en sok olyan nagycsaladot tudok aki semmi adot nem fizet csak varja a segelyt sajnos
  16. Melitta
   Melitta
   A 25 evest egy 50 evessel osszehasonlitani komolytalana teszi beirasod. A 25 eves is lesz 50 ha megeri.
   A statisztika mindig attol fugg ki es kinek keszul, ki hogy olvassa.
   NEm hiszem hogy homokba dugjuk a fejunket mert nem hiszek abba ,hogy egy gyerek nem szarnyali tul a szulojet ezer egy pelda van ra. Ha csak a ket harom generaciot visszanezel a csaladodba akar iskola vegzettseg vagy foglalkozas teruleten,
   nem csak a vilag fejlodott hanem olyan szakmak jottek letre amit meg a nagyszulok,szulok nem is hallottak rola .A ma vagy a jovoben szuletendo gyerkek 20 ev mulva kitudja mi mindent fognak tudni amit esetleg mi mar kovetni se tudunk oreg korunkra.
   Gagamail kedveli ezt.
  17. Riomare
   Riomare
   Szerintem senki nem szól bele hogy ki szül és hányat. De hogy kit és hogyan támogat azt eldöntheti.
   Mint te is írtad nem csak ezen múlik hogy ha valaki nagy családot akar.
   Egy adókedvezmény egész más, mint hogy bünteti a több gyereket, mint pl. Kínában.
   cdurmol és B.Péter kedveli ezt.
  18. Gagamail
   Gagamail
   Iskola, oktatás - elérkeztünk az egyik kritikus ponthoz.
   Az oktatási terület 8 éve, mert ez a kormány 8. éve van döntéshelyzetben ebben az országban, folyamatosan leépül. Ez viszont az én tapasztalatom.
   Hol vannak a pedagógus továbbképzések? Hol vannak az informatikai eszközfejlesztések? Hol vannak az intézményi szintű fejlesztések (tárgyi eszközök elhasználódása miatti felújítások, cserék)?

   A 16 éves tankötelezettség, ami kiengedi az iskolákból a leginkább kriminalizálható korosztályt, s nem ad munkát, hogy legalább más lehetőségei legyenek, mint tengni-lengni. A gimnáziumi férőhelyek csökkentése, a szakma felé terelés úgy, hogy a szakgimnáziumok az általános ismeretek zanzásított szintjét sem hozzák, vagyis nem baj, ha nem lesz tájékozott, aki ott végez, lényeg, hogy jó fűtésszerelő legyen.
   Csak ennyi is elég, hogy ne tetszen, amit csinálnak.
   S akkor még nem írtunk arról a problémáról, amit itt elég nekem nem tetsző módon feszegettetek.

   Kedves Riomare és fych!

   Nem az a lényeg, hány gyerek születik egy családba, s nem szabadna számítania, milyen családba születik, mert az állam által szervezett és biztosított oktatásnak olyan szintűnek kellene lennie, amivel a gyerekek egyenlő esélyt kapnak!!!
   A családi helyzet más országokban nem határozza meg ennyire egy gyerek jövőjét, mint Mo.-on.
   Ez nagy baj, nagyon komoly baj.

   Kérdezem, de erre válaszoljatok, ne mutogassatok 2002-be, 10-be, mert ez a kormány 8 éve tehetne ebben az ügyben lépéseket. Szóval, kérdezem, mit tett? Aki 2010-ben elsős volt az a gyerek most 8.-os!!
   Vétek, amit az oktatásüggyel műveltek!

   Más.
   A kormányok felelősségét kéritek számon a nyugdíjak emelkedésén, igaz?
   Melyik kormány tért el az inflációkövető nyugdíjemeléstől? Melyik fizet először (választások előtt!) nyugdíjprémiumot a nyugdíjasoknak, bár ezt egy 2009-es jogszabály előírta - éppen a 13. havi nyugdíj második felének megszüntetésekor, annak kiváltására?

   S a gyerekekhez - leírtad, kedves fych, egy kétszülős háztartás bevételeit, kiadásait, lehetőségeit. Mi történik, ha eltűnik az egyik szülő a családból? Válás, halál, sajnos gyakori. Ezzel számolj tovább, legalább egy pillanatra, ne csak magadból indulj ki.

   Azok a családok, ahol hitelt fizetnek, pl. a tandíj vagy a lakhatás miatt, nem wellneseznek, elhiheted.

   Mai két esetem - először egy gyerek családban maradásáért tettek ki egy ismertetőt - éppen pénzt gyűjtünk, mert a befogadó családnak (a gyerek egyetlen megmaradt rokonai) nincs pénze ennyi költségre. Az étkezését kellene "összedobni", nyilván össze fogjuk.
   A másik, este, boltba be. Mielőtt belépnék, árus, vegyek, mondtam köszönöm nem, egyébként sincs nálam pénz. Akkor, ha nem haragszom, vennék neki valami ennivalót, mindegy mit? Ránéztem, sovány volt. S attól a pillanattól kezdve nem érdekelt tudna-e venni ennivalót. Enni kért, és én vettem neki. Azt mondta, ad az áruból cserébe nekem ezt-azt, megköszöntem, mondtam nem, és nem éreztem különösebben jól magam, mert összevásároltam mindenfélét a tejtől a májason keresztül a pogácsákig.

   S ha ilyenkor eszembe jut Rogán Cili 160.000 forintos cipője, bizony szerencséje, hogy nincs a közelemben, de az is, aki azt állítja, hogy itt minden jól működik!
   S akkor még a hatalmával visszaélő, önmagának harácsoló, a csókosokat vagyonhoz juttató kormányról nem is beszéltem!
   Utoljára módosítva: 2017 November 7
   setni és tornando kedveli ezt.
  19. szundi53
   szundi53
   Ez már a parlamentben is komolytalan. Megakadt a tű a lemezen?
   Melitta és tornando kedveli ezt.
  20. tornando
   tornando
   Mindenki tud róla csak Ő nem akar mert becsukja a szemét.
   Adócsalás a cukor körüli szomszéd országokból utaztatás.
   Már nem emlékszem étolaj is volt.
   NAV Ildikó ügye még ez.No meg az USA beutazása megtagadásáé.
   http://www.origo.hu/itthon/20131202...kedelem-magyarorszag-es-szlovakia-kozott.html

   http://www.origo.hu/gazdasag/20160225-afacsalas-nav-cukor-etolaj-hazi-orizet.html
   Utoljára módosítva: 2017 November 7

Megosztás