Hírek Európai Bíróság: Az Elios-ügy aktáit hozzáférhetővé kell tenni

Az Európai Bíróság Törvényszékének szerdai döntése értelmében az uniós csalásellenes hivatal (OLAF) nem tagadhatja meg az egykor a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozott Elios Zrt.-vel kapcsolatos nyomozás aktáinak kiadását.


Az Elios több település közvilágításának korszerűsítését végezte korábban, de a sok minőségi kifogás mellett felmerült az is, hogy a közbeszerzési eljárások irányítottak voltak, a kiírók és a pályázók között személyi összefonódásokat tapasztaltak. A korszerűsítéshez uniós pénzeket is igénybe vettek, ezért az EU Csalásellenes Hivatala (OLAF) nyomozást indított. Az OLAF a 35 vizsgált pályázatból 17-nél állapította meg, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki a pályázatok kiírásánál. Az OLAF elküldte a magyar hatóságoknak a jelentést,

Magyarországon azonban semmilyen büntetőjogi felelősségre vonás nem történt, a 13 milliárd forintos EU-s hozzájárulásról pedig lemondott a kormány.
A közvilágítási projekt egyik érintettje Gyál volt, ahonnan egy civil kikérte a nyomozati dokumentációt. Az OLAF viszont megtagadta a kérést arra hivatkozva, hogy a vizsgálatai során megszerzett és a szakmai titoktartás alá tartozó információkat bizalmasan kell kezelnie.

Az érintett ezután fordult az Európai Bírósághoz.
Az uniós bíróság megállapította, hogy az OLAF joggal hivatkozhat arra, hogy az iratok hozzáférhetővé tétele sértené az OLAF vizsgálatainak védelmét. De a bíróság szerint egészen más helyzet állt elő azzal, hogy a magyar hatóságok nem indítottak semmilyen eljárást az ügyben. Ezzel okafogyottá vált az uniós vizsgálat nyomozási adatainak védelme, hiszen ezek közzététele már nem fenyeget semmilyen folyamatban lévő eljárást.

Tehát az OLAF-nak ki kell adnia az iratokat, de ez még eltarthat néhány hónapig, mert az OLAF fellebbezhet a döntés ellen.

Bozzay Balázs

elios.jpg
 
Nana! Milyen karavan? Mert menekülteket még Afganisztanból sem fogadunk.
Egyaltalán áz oltasi papírjai rendben vannak a kutyanak?
Először már majdnem írtam hogy hiszen már itt vannak ki lettek menekítve utána belegondoltam...hiszen befogadásról még szó sem volt.....hoppá...igazad van.
 
egyszerüen csak a közmondással foglalkoztam, a politika szemszögéből nézve ...az említett politikusok már a sülyesztóbe, az ország meg halad
Erről van szó minden támadás nélkül eltüntek.....˝habár fölül a gálya és alul a víznek árja azért a víz az úr˝...
 
valamit félreértettél, a közmondásban a karaván az országot jelképezi, a kutya meg a Werner Faymann, Sargentini ... féléket
En karavanból csak a kavet ismerem. Orszagot nem. Igaz Afrikaban gyakrabban cserelnek országnevet, mint inget...
Megjegyzem, a felsorolt kutyaimitator urakat sincs szerencsém ismerni.

Komolyra fordítva, lehet negligálni a kritikai hangokat, de akkor ne csodálkozzunk, ha egy pólusváltás utan a mi álláspontunk is hadonló sorsra jut.
 
szóval ez az OLAF uniós szervezet, amely az Európai Bizottság szervezetén belül működik igencsak agyafurt, a felvetett kifogásokat elnézve ;)
Agyafúrt?
Hogyan hisz a magyar érdekeket védte addig amíg ki nem derült hogy a magyar félt nem érdekli a védelem.
Ez úgy tűnik egy sima jogkövető magatartás volt.
 
ezzel nincs mit vitatkozni ... világos mit hoz a "pólusváltás" nem világbajnokság,
Hiányzik egy "ha" feltétel. (Ha a kormány megszei ígéretét.)
Miért is kellene nekünk egyetemet építeni a kínaiaknak?
(Mert magyar diák nemigen fog ott tanulni, már csak a több milliós tandíj miatt sem.)
elvenni a szavazati jogot bizonyos kategóriáju állampolgároktól,
Tudod anno nem nagyon érdekelt ez a kérdés. De amióta kiderült, hogy többet kapnak a határon túliak mint az inneniek, miközben kötelezettségük az ország iránt semmi...
térdeplés, szivárványos zászló, nemzetközi bíróság, nem atomenergia ....
Nohát, nohát! Kifejtenéd, hogy mi a gond pl a nemzetközi bírósággal vagy az atomenergia zöldenergiával való kiváltásával?
 
Az a karaván, amihez már magyaroroszágon tenyésztik a tevéket! A napokban olvastam az Index-en, hogy valaki arra váltott ki vállalkozást! - akkor azt gondoltam a forró nyár miatt, de most világosodtam, meg, hogy a karavánhoz kellenek!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért

Statisztikák

Témák
37,180
Üzenet
4,558,694
Tagok
600,491
Legújabb tagunk
Magyar Panna
Oldal tetejére