Felfüggesztettek három magyar uniós programot Brüsszelben

Az Európai Bizottságnál arra számítanak, hogy két hónapon belül meg tud egyezni velük a magyar kormány az uniós pénzek ügyében – tudta meg a g7

f1000.jpg

Az EB szerint ugyanis a magyar fél van lépéskényszerben, miután a brüsszeli bizottság gyakorlatilag felfüggesztette három magyar operatív program kifizetéseit.

A Bizottság egy figyelmeztető levelet küldött idén a magyar kormánynak. Magyarán a bizottság nem fogad be számlákat, és ez most már elég nehéz helyzetbe hozza a magyar kormányt, hiszen megegyezés nélkül elszállhat a költségvetési hiány.

A brüsszeli szigor áldozatául esett a gazdaságfejlesztési és innovációs (GINOP), a környezeti és energiahatékonysági (KEHOP), illetve a terület- és településfejlesztési operatív program (TOP). A lap úgy tudja, hogy hivatalosan nem függesztették fel a programokat. A bizottság arról döntött, hogy addig nem fogadnak be számlákat, amíg a kormány nem reagál a testület észrevételeire
 
mikor ilyesmit állítanak: "Ha az átadáskor forszírozott üzemmódban kapcsolták be a lámpákat, lehet teljesítették az előírásokat viszont a 100000 óra élettartam mindjárt visszaesett 50000-re amit ugye nem igazán lehetett ellenőrizni. Viszont 1,5-2 év után sorra jöttek a meghibásodások és ezt elkerülendő visszavettek a teljesítményből, ami ugye fényerő csökkenést is jelentett."
vagy a másik elmélet: "Bizony úgy van, ahogy nem gondoltad volna, az LED lámpák az öregedési folyamat miatt (30%) kezdetben csak 70%-os teljesítménnyel dolgoznak és amikor öregszik a lámpa egy "áramszabályzó" ezt korrigálja, úgy, hogy a fényerősség állandó maradjon. Tehát a lámpa felvett áramfogyasztása nö. "
1. állítás igaz lehet.Pontosan a fényerő szabályozás miatt az áram szabályozási táplálás miatt.
Meghajtották nagyobb árammal.Nőtt a fényerő és az áramfelvétel.ami üzemóra csökkenéssel járhat és jár is.
A 2. állítás pont ezért igaz mert ha visszavesznek a teljesítményből az fényerőcsökkenéssel fog járni de élettartam növekedéssel.
Éppen csak eső után köpönyeg(mert már begyorsították az öregedést és a meghibsodás felé tettek lépést)
4. állítás: Igaz A LED is öregszik és ezt kompenzálni lehet áramnöveléssel.

De hogy az 1.2. állítás ellent mond a 4. állítás logikájának ez látszik
Azt állítja a 4.állítás: kezdetben 70% teljesítménnyel dolgoztak azért mert öregedési fényerő csökkenés lesz amit felkompenzálnak majd.(ez kizárja hogy beüzemeléskor,már túlhajtott lett volna)
Igaz minden, csak vagy az egyik eset volt vagy a másik.
 
Utoljára módosítva:
Ez a kép nem tudom, hogy állt össze neked
Logikátlan öncélú csúsztató érvelésedre mint az alábbi mondtam:
fogsz látni valmi olyasmit, hogy 115mA ... na az az áramerősség, ha találsz olyan fényforrást amelyken azt írják, hogy ez az érték évek múlva mondjuk megduplázódik
Logikátlan érvelés mert üzletpolitikai céllal ezt elhallgatnák.És keressem én a nem létező ráírást?
hagyjuk a műszaki tényeket, szerintem ha egy önkormányzat ( amelynek kötelező feladata a közvilágítás biztosítása) aláírja a kivitelezés utáni átadás-átvételi dokumentumokat, a vállalkozás azt mondhatja, a megrendelő elfogadta a munkáját.
Ez se érvelés mert abból indulsz ki amire semmi okod hogy az átadás átvételt nem lehet megbundázni
Erre ne hivatkozz
Mert lehet.
És ne hagyjuk a műszaki érvelést az álhivatkozást hagyjuk.
És ha a csalás már első pillanattól fennáll ezen nem áll meg.
Láttam én már kirúgott műszaki vezetőt.
Mert megpróbált becsületes lenni és egy út-alapot visszabontatott mert nem tették bele amit kell.
Nos a baj főleg az volt: Az országgyűlési képviselő ismertségi körébe tartozott a csaló kivitelező.
És az országgyűlési Fideszes parancsba adhatja a polgármesternek, mit kell csinálni.
Mint ahogy Tiborc se akárki.
Ez a Maffia egy formája.
 
Utoljára módosítva:
Logikátlan öncélú csúsztató érvelésedre ....
Nem tudom mennyire logikátlan, de:
1. Ugye az OLAF a 2014-es országgyűlési választások előtt is vizsgálta a közvilágítási projektet?
2. Az idén megint mintha Brüsszel az OLAF-ot felhasználva a válsztások környéken kezdeményezett vizsgálatot az uniós közvilágítási programmal kapcsolatban.
3. Rengeteget foglalkoznak Tiborcz Istvánnal, vajon aláírt egyetlen szerződést is az önkormányzatokkal? Tulajdonképpen mit is vétkezett, kit korrumpált?
 
43952132_2301140816800880_3757345237169602560_n.jpg

-
Ennek a bácsinak nincs lakása.
Az állami szervek most fognak segíteni neki, börtönbe zárják. :(
-
Az Orbán kormány nagyon aláásott a jobbiknak, átvette töllük a Magyar Gárdát.
Most rendőrruhába bújhat mindenki aki szeret parancsolgatni és fegyverrel játszani.
 
az öregúr testbeszédét elnézve, magabiztosan cigizget, semmi gond ... nincs meghatódva se megfélemlítve a rendfentartóktól, ez az igazi demokrácia.

Nem hiszem, hogy a bácsi hajléktalan lenne, hiszen nincs nála hálózsák, semmi ami az utcán való megélhetést biztosítaná.
-
Hát a demokrácia nagyon inoghat ha nincstelen, hajléktalan emberek ellen négyesével küldi a kormány felfegyverzett rendöröket. A hátterben nagy razia van ahogy látjuk.
-
Mit keresnek a rendőrök? (nem forintban értem) :)
-
Angliában a rendörök 90%-a, a Bobbies már 180 éve tradíciószerűen nem hordanak fegyvert.
Mindezt a terrorcsapások ellenére. Szerintem ez a demokratikus erő jele. ;)
-
Polizei-London.jpg
 
Utoljára módosítva:
az öregúr testbeszédét elnézve, magabiztosan cigizget, semmi gond ... nincs meghatódva se megfélemlítve a rendfentartóktól, ez az igazi demokrácia.

Menj fel a facebookra, most folyik a tárgyalás egy bilincsbe vert 61 éves hajléktalan nö elle,.
-
Vád: "Hajléktalan"
 
Utoljára módosítva:
Menj fel a facebookra, most folyik a tárgyalás egy bilincsbe vert 61 éves hajléktalan nö elle,.
-
Vád: "Hajléktalan"

nem használom a fecebookot ... de az biztos, hogy olyan vád nincs, hogy "hajléktalan" ... mikor hajléktalanok közterületen zavarnak másokat azt már nagyon helyes ha büntetik.
 
Ez a kép nem tudom, hogy állt össze neked a LED világítási szakértő urakról
Ha rám célzol, én mindössze egy , az őskorban végzett" mérnök vagyok, némi továbbfejlesztett szaktudással. (Igaz különféle ledekkel mintegy 30 éve találkozgatok a korábbi munkám és a hobbim kapcsán.
, mikor ilyesmit állítanak: "Ha az átadáskor forszírozott üzemmódban kapcsolták be a lámpákat, lehet teljesítették az előírásokat viszont a 100000 óra élettartam mindjárt visszaesett 50000-re amit ugye nem igazán lehetett ellenőrizni.
Nem tudom van-e jogosítványod és vezetsz-e valamilyen járművet.
Ha igen, akkor biztos tapasztaltad, hogy lehet nagyobb teljesítményre erőltetni egy járművet, ami bírja is egy darabig, de túlerőltetve vagy felforr a hűtővíz, vagy akár be is sülhet a motor (már, ha robbanómotoros). Szóval ez általános érvényű, hogy ha valamit erőltetünk (én ezt jobb híján forszírozott üzemmódnak hívom), akkor az más paraméterre negatívan hat vissza. Nem véletlen, hogy a forszázs a vadászrepülőknél vagy a nitro a spéci autóknál csupán rövid időre használható és nem általános üzemmód.
Viszont 1,5-2 év után sorra jöttek a meghibásodások és ezt elkerülendő visszavettek a teljesítményből, ami ugye fényerő csökkenést is jelentett."
Szerintem előzőleg már belinkeltem (a tucatnyi meghibásodás kapcsán), de legyen itt még egyszer egy elemzés.
Jelzem, a cikkben szerplő mérnők tanár nem én vagyok, de egy véleményen vagyunk
vagy a másik elmélet: "Bizony úgy van, ahogy nem gondoltad volna, az LED lámpák az öregedési folyamat miatt (30%) kezdetben csak 70%-os teljesítménnyel dolgoznak és amikor öregszik a lámpa egy "áramszabályzó" ezt korrigálja, úgy, hogy a fényerősség állandó maradjon. Tehát a lámpa felvett áramfogyasztása nö. " .... tehát a szerencsétlen onkormányzatok évről -évre nagyobb villanyszámlát kell fizessenek, a végefelé már +30% -ot.
Ezt biztos nem én írtam, úgyhogy erre nem reagálnék, mindössze annyit, hogy az elektronika többek között azért is van a led lámpákban, hogy a kívánt áramgenerátoros paramétereket biztosítsa. Ez pedig változik az üzemidő előrehaladtával.
hagyjuk a műszaki tényeket, szerintem ha egy önkormányzat ( amelynek kötelező feladata a közvilágítás biztosítása) aláírja a kivitelezés utáni átadás-átvételi dokumentumokat, a vállalkozás azt mondhatja, a megrendelő elfogadta a munkáját.
Nem tudom te hol laksz (falu, kisváros, megyeszékhely, főváros), de javaslom, ha nem budapesti vagy, menj be az önkormányzathoz és kérdezd meg, hogy hány mérnök végzettségű műszaki ellenőrt foglalkoztatnak. Gyanítom egyet sem. Általában ezt a tudást is bérlik, azaz külső céget bíznak meg, mint sok ügyvédi feladat kapcsán. Fénymérnököt (na jó világítástechnikai mérnököt) meg végkép nem szoktak, talán nem is tudnának alkalmazni, mert nem tudnák megfizetni.
Ezért is fordulhatott elő, hogy pl Hódmezővásárhelyen a több száz milliós pályázatnál csak azt nem határozták meg, hogy hány lámpatest kell és hová, ami talán nem is mérnöki szintű elvárás, de szerintem azért elég alapvető... Egy ilyet hogy vehet át egyáltalán egy önkormányzat?
 
Utoljára módosítva:
Hódmezővásárhelyen a több száz milliós pályázatnál csak azt nem határozták meg, hogy hány lámpatest kell és hová, ami talán nem is mérnöki szintű elvárás, de szerintem azért elég alapvető... Egy ilyet hogy vehet át egyáltalán egy önkormányzat?


A véleményem még mindíg az, hogy ezeket LED -es lámpatesteket nem lehet túlterhelni ha betartják a katalógusban megadott feszültségtartományt ... nem jó a hasonlatod az autókkal, ezeket a lámpákat rákötik a 230V -os hálózatra és kész... a fényforrásnak kellenek legyenek jól meghatározott paraméterei, mint: teljesítmény, feszültség, világítási szög, fényerő stb.

elolvastam a cikket amit belinkeltél ... a "szakértő" mondja: nem utcai-ipari méretű – LED-lámpák építésével és telepítésével foglalkozik, a témával kapcsolatban a tévéből és újságcikkekből tájékozódik.

A sok meghibásodással kapcsolatban a gyártó 14 (tizennégy) éves garanciát vállal.

Hódmezővásárhellyel kapcsolatban, hogy hány lámpatest kell és hová ... valószínüleg a már meglévő lámpaoszlopok szerepeletek a szerződésben, nem hinném, hogy bármelyik településen a közvilágítás újratervezését vállalták volna ... hanem, csupán a lámpatestek cseréjét.
 
Utoljára módosítva:
Az eredeti cikkre visszatérve, a héten újabb utalás jött Brüsszelből kb 52 milliárd forintnyi, az említett operatív programokra, így valószínű nem függesztették fel azokat.
 
Ez a motozás Angliában van ???
első látásra valamelyik angol gyarmaton készült a fénykép :)

Nagyon aggosztónak tartom, hogy te is a bőrszín után orientálódsz, te sem tudod kivonni magadat a magyar kormány faj gyűlölő ideológiája alól.
-
Hát nem, a képen a Londoni rendőrség végez személyi vizsgálatot.
Annyit tudni kéne neked mind "fehér" embernek, a bőr színe nem ad nektek privilégiumot.
-
Nagy-Britanniának 1960 óta nincsenek gyarmatai, csak „Commonwealth of Nations” létezik, ami magyarul azt jelenti "A népek közjóléte"
-
Egyébként tévedtem, nem 90 hanem 92%-a a Londoni rendőröknek nem hord fegyvert.
Mit is csinálnának egy városban ahol többen laknak mind egész Magyarországon?
 
A véleményem még mindíg az, hogy ezeket LED -es lámpatesteket nem lehet túlterhelni ha betartják a katalógusban megadott feszültségtartományt ... nem jó a hasonlatod az autókkal, ezeket a lámpákat rákötik a 230V -os hálózatra és kész... a fényforrásnak kellenek legyenek jól meghatározott paraméterei, mint: teljesítmény, feszültség, világítási szög, fényerő stb.

elolvastam a cikket amit belinkeltél ... a "szakértő" mondja: nem utcai-ipari méretű – LED-lámpák építésével és telepítésével foglalkozik, a témával kapcsolatban a tévéből és újságcikkekből tájékozódik.

A sok meghibásodással kapcsolatban a gyártó 14 (tizennégy) éves garanciát vállal.

Hódmezővásárhellyel kapcsolatban, hogy hány lámpatest kell és hová ... valószínüleg a már meglévő lámpaoszlopok szerepeletek a szerződésben, nem hinném, hogy bármelyik településen a közvilágítás újratervezését vállalták volna ... hanem, csupán a lámpatestek cseréjét.

Kedves fixre, a technikát illetöen
-
Miért nem tudod megérteni, hogy ugyan ugy mind a villanyborotvád, a számítógéped, a telefon-töltöd, Európában (230V 50Hz), Amerikában (110V, 60Hz) vagy akár hajon és repülőn működik, mert feszültség illetve áram átalakítok vannak benne?
 
nem használom a fecebookot ... de az biztos, hogy olyan vád nincs, hogy "hajléktalan" ... mikor hajléktalanok közterületen zavarnak másokat azt már nagyon helyes ha büntetik.

Én államügyészt láttam a vádlok oldalán, a szegény néninek magának kelett ügyvédet szereznie.
-
Ha zavart volna valakit a hajléktalan akkor a féljelentőnek kellett volna ügyvédet fogadnia de nem az államügyész vádaskodott.
 
A véleményem még mindíg az, hogy ezeket LED -es lámpatesteket nem lehet túlterhelni ha betartják a katalógusban megadott feszültségtartományt ...
Én meg amellett kardoskodom, hogy de, lehet. Halkan kérdem, tudod mi az az áramgenerátor?
[/QUOTE] nem jó a hasonlatod az autókkal,[/QUOTE]
Miért is?
ezeket a lámpákat rákötik a 230V -os hálózatra és kész... a fényforrásnak kellenek legyenek jól meghatározott paraméterei, mint: teljesítmény, feszültség, világítási szög, fényerő stb.
Már értem miért nem jó az autős hasonlatom. Mertszerinted a kocsiba csak benzint töltünk és megy (kész).
elolvastam a cikket amit belinkeltél ... a "szakértő" mondja: nem utcai-ipari méretű – LED-lámpák építésével és telepítésével foglalkozik, a témával kapcsolatban a tévéből és újságcikkekből tájékozódik.
Ettől még szakértő.
A sok meghibásodással kapcsolatban a gyártó 14 (tizennégy) éves garanciát vállal.
Engem hidegen hagyna, ha a tv-mre 14 év garanciát kapnék, de hetente be kellene vinnem a szervizbe.
Az un MTBF (két meghibásodás között eltelt átlag üzemidő) a fontos. Akik merevlemezt vásárolnak azok már találkozhattak ezzel a kifejezéssel.
Hódmezővásárhellyel kapcsolatban, hogy hány lámpatest kell és hová ... valószínüleg a már meglévő lámpaoszlopok szerepeletek a szerződésben, nem hinném, hogy bármelyik településen a közvilágítás újratervezését vállalták volna ... hanem, csupán a lámpatestek cseréjét.
Attól tartok, hogy akkor te még életedben nem láttál céges szerződést.
Olyan nincs, hogy "valószínűleg". Legalábbis a szerződésben. Arról nem is szólva, hogy ilyenkor még azt is konkretizálni kell, hogy egy adott oszlop módosul-e (súlyváltozás miatti esetleges súlyponteltolódás, időjárási ráhatások változása az új szerelvényre,...).
Ja, amúgy a közvilágítás modernizációja, az bizony a közvilágítás újratervezése.
Szóval másként látjuk még mindig a dolgokat.
 
Én meg amellett kardoskodom, hogy de, lehet. Halkan kérdem, tudod mi az az áramgenerátor?

feltételezem, hogy az áramgenetrátor szerepe a LED-ek áramát, a tápfeszültségtöl függetlenül állandó értéken tartani.
A harminc valamennyi településen felszereltek jópárezer, lámpatestet ... legyen ahogy gondolod...megbuherálták az átadásig, hogy jó erősen világítsanak, aztán pedig felmásztak a villanyoszlopokra és lejebb állították a tápegységeket, hogy jó sokáig világítsanak, igaz gyengébb fényerővel.
A lámpákhoz mellékelt dokumentáció, amelyik tartalmazza (szerintem) a paramétereket a fényerővel és a fogyasztással kapcsolatban , természetesen nem mérvadó, egy humbug.
 
Utoljára módosítva:
43952132_2301140816800880_3757345237169602560_n.jpg

-
Ennek a bácsinak nincs lakása.
Az állami szervek most fognak segíteni neki, börtönbe zárják. :(
-
Az Orbán kormány nagyon aláásott a jobbiknak, átvette töllük a Magyar Gárdát.
Most rendőrruhába bújhat mindenki aki szeret parancsolgatni és fegyverrel játszani.
4 rendőr kell ahhoz hogy felírják az öreg adatatit? gondolom az egyik a kisbetűt a másik a nagybetűt ismeri a harmadik a pontot és a negyedik meg csak ott van:D zsenik:D
 
feltételezem, hogy az áramgenetrátor szerepe a LED-ek áramát, a tápfeszültségtöl függetlenül állandó értéken tartani.
Ami a klasszikus Ohm törvény alapján a feszültség változtatását vonja magával és mint korábban már említésre került, a ledek sarkalatos pontja a túlfeszültség érzékenység.
A harminc valamennyi településen felszereltek jópárezer, lámpatestet ... legyen ahogy gondolod...megbuherálták az átadásig, hogy jó erősen világítsanak, aztán pedig felmásztak a villanyoszlopokra és lejebb állították a tápegységeket, hogy jó sokáig világítsanak, igaz gyengébb fényerővel.
Ez megmosolyogtatott. már a nátriumgőz korszakban is csak akkor kellett felmászni az oszlopra, ha lámpatestest/izzót kellett cserélni.
Megszegve az ígéretemet, hogy az elkövetkezendőkben nem mászok bele mélyebben a műszaki háttérbe, mellékelem egy elektrotechnikai újság egyik lapját, melynek 10. 12. és 13 oldalán nlhány cikk található. Ezekből meg lehet tudni, hogy hol tart ma a led világításvezérlés, a mobillal távvezérelt 4G-s villanyoszlopok és a hőmérsékletfüggő led szabályozás.
A lámpákhoz mellékelt dokumentáció, amelyik tartalmazza (szerintem) a paramétereket a fényerővel és a fogyasztással kapcsolatban , természetesen nem mérvadó, egy humbug.
A lámpákhoz adott gyártói dokumentáció CSAK egy része a KOMPLETT világítás rendszer dokumentációjának.
Ennél fogva a lámpatest gyári dokumentációja tényleg csupán másodlagos (de nem elhanyagolható).
 
Utoljára módosítva:
ezek a rohadék politikusok azt mondják a hajléktalanra hogy ne legyél, mert ha vagy akkor megbüntetlek. mi az hogy nem tartózkodhat a közterületen bárki, akkor és ott ahol ő akar, mert jönnek a rendőrök és megbüntetik. milyen ország ez, milyen vezetés ez emberek?
holnap már nem állhatok a buszmegállóba se mert ezek a nyavajások azt is meg akarják tiltani.
valóban erre szavazott volna a sok hülye idióta orbán hívő?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,531
Tagok
615,841
Legújabb tagunk
Cherry78
Oldal tetejére