Fogyókúra....,csak fogyókúrával? dumcsi

cmono

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a 90 napos étrend, addig jó amíg valaki csinálja. Utána egy idő után ugyanúgy visszajönnek a kilók. A tartós fogyáshoz véleményem szerint egy egész életmódváltozásra van szükség. Már az is sokat jelent ha valaki elhagyja a fehér kenyeret, a lisztet, a cukrot meg a zsíros ételeket.
 

vekati

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

6 évig számítógép mellett dolgoztam, munka után mindig találtam valami sürgős tennivalót a mozgás helyett. Az eredmény nem kevés felesleges kiló lett. Minden nyáron megkíséreltem a fogyást, egyre kevesebb sikerrel, és az állóképességem is egyre rosszabb lett. Keményen elhatároztam, hogy változtatok az életmódomon. Futni járok és tornázom otthon. Sokkal jobban érzem magam, erősebb is vagyok. Nemsokára újra kezdődik a munka, remélem, sikerül tartanom magamat.
 

vekati

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem, a diéta csak átmeneti sikert jelenthet. Ha nem jár együtt a szokásaink megváltoztatásával, hosszú távon nem hatásos. Én egy kéthetes diéta után futni járok, és ez nemcsak a testsúlyomra hat kedvezően, hanem a közérzetemre is. Remélem, szeptemberben is tudom folytatni mozgást.
 

Kami02

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Egy kicsit a kor is meg az alkat is közrejátszik. 40-hez közeledek és ahogy telnek az évek, egyre kevesebbet eszem. Zsírosak főleg kizárva. Napi 1 órát gyalogolok, amikor nem vagyok szabadságon és mégsem adom le a fölösleget, legfeljebb tartom a súlyomat.
 

noracska

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogyinapló

Sziasztok. Ez az első értelmes bejegyzésem a CanadaHun fórumba (az első sok ahhoz kellett, hogy végre letölthessek egy hangoskönyvet ;)). Előszőr is szeretném megjegyezni, hogy imádom, nagyon sokat olvasgatom.

Én is most kezdtem neki a 90 napos fogyókúrának. Sokat gondolkodtam, hogy melyik diéta lenne a legjobb. Azokat eleve kizártam, melyek egyhangú étkezésre szorítanak, ez viszont mindent enged, azzal a szigorítással, hogy egy nap csak egy fajta tápanyagot fogyaszthatok.

Én 50 éves vagyok, Lyonban, Franciaországban élek. Most tartok az 5. napnál, túl vagyok az első gyümölcsnapon, ami igazán borzasztó volt, mert rosszul választottam ki a gyümölcsöket (savas).

Úgy próbálok kitartani, hogy blogot vezetek, sok képpel. Minden nap leírom, hogy állok. Mivel nagyon makacs természet vagyok, valószínűleg ez fog segíteni, hogy ne hagyjam abba idő előtt. Szégyellni fogom a kudarcot :shock:. Örömmel megosztom a tapasztalataimat veletek.
 

Ragyam

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem érzem azt, hogy folyton ennem kell, mégis kövér vagyok, mint egy disznó!:) Volt úgy, hogy napokig nem ettem semmit és még csak éhes se voltam...., persze akkor se fogytam le! Szerintem a legjobb fogyókúra a betegség, ezt tapasztalatból tudom; volt hogy két hét alatt húsz kilót leadtam.
Aztán persze ugyanennyi idő alatt visszajött, és egy csöppet sem éreztem magam jobban addig, amíg nem. Rájöttem, hogy van egy ideális versenysúlyom, és az több, mint ahogy azt az okosok gondolják. Mindannyian mások vagyunk, és ezt jó volna, ha ők is szem előtt tartanák.
 

Mirci_94

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki úgy fogyjon le, hogy közben rendesen eszik. Én ha fogytam, mindíg keveset ettem és sokat tornáztam. Persze nem azokkal a csodaszerekkel, amiket a reklámokban mutogatnak! Csak kell egy kis kitartás és sikerül. Vagy előbb vagy utóbb! Inkább utóbb!!! Legalábbis nekem! Könyörgöm segítsen valaki lefogyniii!!!!!!
 

Mirci_94

Állandó Tag
Állandó Tag
Állítólag a kitartás bioritmustól és lelkiállapottól is függ! Van aki nem tud lenyelni egy falatot sem, ha ideges - van aki rögtön falni kezd! .. én az utóbbihoz tartozom!
 

anika88

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Nekem úgy sikerült 20 kilót fogynom, hogy nem tartottam szigorú étrendet azt ettem, ami jól eset csak kisebb mennyiségben és volt olyan, hogy csokit, kekszet, tortát stb. is ettem néha nagyobb mennyiségben meg naponta levittem reggel és este sétálni a kutyámat. Igaz ő sétáltatott engem, de meg lett az eredménye. Kevesebb mint fél év alatt ment le és azóta is tartom.
 

Mormota75

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem koplalással nem lehet hosszútávú sikereket elérni. Ha kardiogépeken elkezdesz edzeni heti 3x1 órát, este 7 után már nem eszel, vagy ha mégis, akkor csak zöldséget, gyümölcsöt, az sokat segíthet. Jobb lesz a hangulatod is az edzéstől. A tempót pedig magad választod meg, amit bírsz. Az étkezésed megváltoztatásában a fokozatosságra törekedj, ne legyél drasztikus. Pl. ha szereted a húsokat, akkor az elkészítési módon változtathatsz. Kevesebb rántott husi, több roston sült vagy főtt hús. Mellé sült krumpli hegy helyett friss saláta. A sütéshez-főzéshez kiváló a szőlőmagolaj, a Metro-ban kapható ARO-s fajta megfizethető és jó minőségű. Rántás helyett használhatsz étkezési keményítős habarást.
Lennének még ötleteim, de röviden ennyit...
 

Ilona Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ez nagyon bevált. A zöldségek nyersen. Sok sikert hozzá :)

1. nap: 1-1,5 kg gyümölcs
2. nap: 40 dkg gyümölcs + 60 dkg zöldség
3. nap: 35 dkg gyümölcs + 25 dkg saláta + 40 dkg zöldség
4. nap: 35 dkg gyümölcs + 25 dkg saláta + 30 dkg zöldség + 2 tojás
5. nap: 25 dkg gyümölcs + 30 dkg saláta + 30 dkg zöldség + 15 dkg szárnyashús
6. nap: 10 dkg gyümölcs + 55 dkg zöldség + 35 dkg hal
7. nap: 25 dkg gyümölcs + 45 dkg zöldség + 30 dkg hús
 

Gábor026

Állandó Tag
Állandó Tag
Koplalni felesleges szerintem. Én voltam 120 kilós, és most vagyok 82. A 181 cm-hez. Szerintem a siker titka az, hogy agyban eldöntsd, hogy megváltoztatod az életed, és elkezdesz valami sportot csinálni. Soha nem méricskéztem a kaját. Felesleges. Egy biztosan működő recept: Napi 1 óra (60 perc szigorúan) a szobabiciklin 38-40km/h sebességgel, és a célszemély le fog fogyni. Ennyi. Az persze nem árt, ha lemondunk az édességről, és az este 6 utáni zabálásról.
 

ryaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom nekem egyetlen egy módszer vált be fogyókúrával kapcsolatban az pedig a Norbi féle módszer annyiban viszont eltér, hogy nem kizárólag az ő ételeit ettem, de a kenyérről, lisztes cuccoktól meg az édességtől búcsút vettem és már 11 kilónál járok január óta
 

nikolettbuza

Állandó Tag
Állandó Tag
ÉN is úgy gondolom, hogy tévhit, hogy fogyókúrákkal, fogyiporokkal ,minden mozgás nélkül úgy fogunk kinézni, mint Claudia Schiffer... azért ha vkinek mégis sikerül szóljon :)
 

Szilvavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Tatarek Rezső fittness edzésére végzem a gyakorlatokat és ezért még egy kis bűnözés is (csoki evészet) is belefér. :)
 
Oldal tetejére