Gyermek és ifjúsági könyvek III.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

liliom1821

Állandó Tag

Michael Bond

Paddington itt és most (paddington 5.)


Paddington, a kis medve általában igen hamar ott találja magát a legzűrzavarosabb történetekben, olykor egész különleges helyzetekben, ráadásul. Mint amikor egy rendőrrel futott össze igencsak rendhagyóan, vagy ugyanígy találkozott mélyvízben egy újság riporterével. De mióta, egy földrengés után, szülőhonából, a Legsötétebb Peruból eljött, Paddington mindig is a londoni Brown család házában érezte otthon magát. Medvénket ezek a derék emberek találták meg a Paddington pályaudvaron, a nevét is erről kapta. Csakhogy egy nap különös, titokzatos látogató érkezik a Windsor Gardens 32-be. És Paddingtonnak döntenie kell: hol is van az igazi otthona.
 

Csatolások

 • pad5.jpg
  pad5.jpg
  57.4 KB · Olvasás: 65
 • paddington_5.pdf
  2.9 MB · Olvasás: 324

Mircella

Állandó Tag
A 366-os sorozat megvan valakinek? Minden napra voltak benne történetek, illetve hónapok és évszakok elején egy-egy hosszabb.

Gianni Padoan - 366 és egy tucat mese
Anne-Marie Dalmais - 366 és négy történet a természetről
Andrée Bertino, Fredo Valla - 366 történet a világ csodáiról
Valentina Beggio - 366... sőt több kérdés és felelet
Vezio Meelegari - 366... sőt több állatmese
Andrée Bertino, Fredo Valla - 366 és egy tucat történet az állatokról
 

Biseka

Állandó Tag
Thomas Brezina: Viharos karácsony
2007.
pdf

covers_13095.jpg
Penny ragaszkodik hozzá, hogy az idei karácsonyt a megszokottól eltérően ünnepelje meg a Moosburger család: karácsonyfa, linzerek, karácsonyi dalok és természetesen ajándékok nélkül. A család többi tagja nem nagyon lelkesedik az ötletért, különösen Romeo, Penny öccse tiltakozik. Ám Penny most is keresztülviszi az akaratát, mint mindig! Előtte azonban más gondjai vannak: egy erdei kunyhóban fura idegen rejtőzik, aki Romeóval szemben földönkívülinek adja ki magát. Ki ő valójában? Lehet, hogy köze van a gyógyszerlopáshoz, és az értékes állatok eltűnéséhez? Ám ez még nem elég: Penny egy illegális prémállat-tenyésztő nyomára is rábukkan. Rengeteg a dolga ennek a lánynak!
 

Csatolások

 • Brezina Viharos karácsony.pdf
  2.3 MB · Olvasás: 184

zsuzsika75

Állandó Tag
Sziasztok,
A lányom irodalomból versenyre megy, kettő könyvet kell kiolvasnia: Kertész Erzsi: Panthera A hógömb fogságában és Fodor Veronika:Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről. Tudnátok segíteni? Köszönöm.
 

csigafi

Állandó Tag
Kertész Erzsi - A hógömb fogságában (Panthera 1.)

upload_2017-12-5_18-40-51.jpeg

Forátum: pdf
Méret: 8 MB

Ismertettő:

– az év legjobb magyar kalandregénye
– az ismert pszichológus szerző újabb regénye
– izgalom, nyomozás, barátság, túlélés
– lebilincselő olvasmány a Rumini után és az Időfutár előtt

Adva van
– egy titokzatos, párduc alakú hegy (a Panthera)
– egy csapat gyerek (Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi, na és persze Kismukk, aki az egész történetet feljegyzi az utókornak)
– egy kezdetektől fogva gyanús hegymászó (Meredek Johnny), egy barátnő (Lavínia),
– egy kutya (Everest)
– egy talpraesett portás néni (Rozika)
– és egy igen furcsa szerkezet, ami bárkit és bármit tetszőleges méretűvé tesz (az Átméretező) Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult…

De hogy mi lett belőle, az kiderül Kertész Erzsi (Nem mese, Göröngyös Úti – Iskola, Labirintó) izgalmas, letehetetlen és vicces kalandregényéből!
Ezt olvasd a Rumini után és az Időfutár előtt!

Letöltés:
majd ídővel meglesz jobb minőségben is


Kód:
https://data.hu/get/10898564/panthera_ocrs_can.pdf

_♥_/°°
 

liliom1821

Állandó Tag
Michael Bond-Paddington a kertben

Paddington számára roppant boldogság, hogy a Brown család tagja lehet. De a legnagyobb öröm mégis az, hogy a Windsor Gardens 32. szépséges kertje is az övé.A kertek azonban nem a semmiből születnek, így a család mindig is odaadóan szorgoskodott az ő kis birtokuk építésén, szépítésén. És ebből a munkából Paddington is lelkesen kiveszi a részét: segítő mancsot nyújt, ahol csak tud, ám ezáltal elkerülhetetlen bonyodalmak felé kormányozza a család hajóját… azaz kertjét.

Letöltés:
https://data.hu/get/10900839/Paddington_a_kertben.pdf
 

Csatolások

 • upload_2017-12-6_21-46-3.jpeg
  upload_2017-12-6_21-46-3.jpeg
  72.1 KB · Olvasás: 75
Utoljára módosítva:

csigafi

Állandó Tag
Rakovszky Zsuzsa (szerk.) A megbabonázott puding
Ír tündérmesék és babonák


upload_2017-12-7_6-40-40.jpeg

Írország - Erin – ősi földjén mindig dúsan burjánzottak a mesék és a legendák. A pazar tájakkal ékes, vadregényes „zöld sziget” a kora középkorban a kereszténység előretolt nyugati bástyája volt, Írországból rajzottak ki azok a szerzetesek, akik sorra megtérítették a pogány briteket, skótokat és germánokat – aztán sorra jöttek a hódítók, a vikingek, a dánok és a norvégok, majd végül akik a legsúlyosabb, századokig tartó igát hozták, a protestáns angolok. A nyelvében és vallásában egyaránt elnyomott ír paraszti nép koldussorba süllyedt, s babonás vallásossága benépesítette az országot nem evilági lényekkel. Tündérek, manók, „jóemberek” sürögtek-forogtak mindenütt, a vizek mélyén víziemberek tanyáztak, az embereket holt lelkek kísétetei riogatták, boszorkányok és varázslónők bűvöltek és bájoltak, miközben soha nem merült feledésbe a dicső régmúlt, amikor még ír királyok uralkodtak Erin tartományai fölött, óriások viaskodtak egymással, és tűzokádó sárkány szedte véres adóját Dublin királyságában.
W. B. Yeats, a nagy ír költő két nagy gyűjteményt tett közzé 1888-ban és 1892-ben. Az ő gyűjteményei alapján készült ez a válogatás, amely a magyar olvasóknak is bemutat egy csokornyit az ír mesekincs gazdagságából.

William Butler Yeats gyűjtése nyomán

_♥_/°°

 

Csatolások

 • a_megbabonazott_puding.pdf
  5.1 MB · Olvasás: 310

csigafi

Állandó Tag
Mechler Anna - Bartoló, a markoló (Kerék mesék 1.)

upload_2017-12-7_21-35-43.jpeg

Mechler Anna első könyvének főszereplője Bartoló, a kis markoló. Egy építkezés az otthona, ahol társaival, a többi munkagéppel együtt egy új metróvonal kialakításában vesz részt. De vajon milyen lehet a világ az építkezést körülvevő kerítésen túl? Bartoló kíváncsi, akár egy kisgyerek. Kalandjai során eljut egy játszótérre, rájön, hogy kirándulni nagyon jó, és azt is megtanulja, hogy a tűzijátéktól nem kell félni. A kötet tizenkét izgalmas mesét kínál a munkagépekért rajongó óvodásoknak.

Bartolót és a többi munkagépet egy tehetséges fiatal illusztrátor, Hajba László keltette életre ceruzáival. De nini, ki bujkál itt, a védőkorlát mögött? A könyvből ez is kiderül!
 

Csatolások

 • bartolo_a_markolo_kerekmesek_1.pdf
  3 MB · Olvasás: 281

liliom1821

Állandó Tag
Bűvös Mesetorna - Béres Alexandrával és az Alma együttessel

80 oldalas mesekönyv és egy 60 perces DVD


A Bűvös Mesetorna kiadvány egy mesekönyvbe ágyazott DVD, melynek célja, hogy újra a sportra, a mozgásra irányítsa a figyelmet, a gyerekeket és akár szüleiket is mozgásra késztesse vidám, zenés - mesés, interaktív formában ösztönözzön az egészséges életre.

Béres Alexandra komoly szakmai tapasztalattal állította össze a gyakorlatokat, melyek nagyobb  egységeket (bemelegítés, állóképesség, egyensúlyérzék stb.) ölelnek át és a zenével karöltve a megfelelő tempóban kerülnek begyakorlásra és bemutatásra.

A kiadvány egy nyolcvan oldalas, színes, gazdagon illusztrált könyv,  mely magában foglalja a DVD-t, szakmai leírást a gyakorlatokról, és az interaktív meséket is, melyeket Kálloy Molnár Péter színművész ad elő. A mesékhez is tornagyakorlatok párosulnak és a vidám Alma dalok alatt is megmozgatjuk a gyerekeket. Az egyes paneleket sok humoros felkonf, jelenet, varázslatos és csak ehhez a kiadványhoz kidolgozott bűvész trükkök kötik össze, melyek megálmodója Kőhalmi Ferenc bűvész.

A közreműködők mind a szakmájukat magas szinten művelő ismert előadók, színészek, zenészek. (Béres Alexandra, Alma Együttes, Kálloy Molnár Péter, Ganxsta Zolee, Kőhalmi Ferenc)
A kiadvány varázsát, hangulatát és báját a vadnyugati környezet adja, a  vidám animáció és a rengeteg gyerekszereplő.


Letöltő link a dvd-hez:
https://mega.nz/#!Ey4SWLQL!2J6onlbX-5-3CUmtsXAbxC_R-IQz3XSeKM3w4cJrKKs
 

Csatolások

 • kép.JPG
  kép.JPG
  129.2 KB · Olvasás: 63
 • Bűvös Mesetorna.pdf
  6.8 MB · Olvasás: 242
Utoljára módosítva:

zsaniadam

Állandó Tag
Kedves Liliom 1821! Nagyon örültem a Bűvös mesetornának, már régen kerestem. Sajnos a DVD-t nem tudom letölteni, írási hibát ír. Mi lehet a probléma? Anikó
 

csigafi

Állandó Tag
Köszi a gyors választ. Nekem is elindul, végig is megy, és utána írja ki a hibát a végén, és nincs letöltve, többször is próbáltam. Anikó

Nos ilyen akkor fordul elő ha nincs elég hely a meghajtón
Esetleg lehet olyan helyre akarod elmenteni ami lehet írásvédet pl pendrive stb
Próbáld meg lementeni másik mappába, másik helyre.
 

violavirag

Állandó Tag
Nos ilyen akkor fordul elő ha nincs elég hely a meghajtón
Esetleg lehet olyan helyre akarod elmenteni ami lehet írásvédet pl pendrive stb
Próbáld meg lementeni másik mappába, másik helyre.
Lehet, hogy az a gond, hogy csak akkor engedi letölteni, ha letölt egy alkalmazást az ember plusszban.Nekem legalábbis ezt írta ki. Mega desktop app
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére