Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Delphine de Vigan: No és Én

covers_518764.jpg

Lou tizenhárom éves, látszólag mindene van, szülei, szobája, számítógépe.
Lou intellektuálisan koraérett, két osztállyal előrébb jár, mint kortársai. Lou álmodozó, nehezére esik megszólalni mások elôtt, és a cipőfűzője is mindig lóg.

No tizennyolc éves, senkije és semmije nincs, csak egy zötyögős kerekes bőröndje.
No bizalmatlan, vad, keserű.
No az utcán él. Hajléktalan.

Lucas tizenhét éves, az osztályban túlkoros, már kétszer bukott.
Lucas vagány, pimasz, szép, minden lány odavan érte.
Lucas egyedül lakik egy ötszobás, fényűző párizsi lakásban.
Három különböző módon magára hagyott fiatal, akinek a sorsa összekapcsolódik.

Szembeszállhat-e három tizenéves a világgal, a társadalmi realitásokkal?
Vagy minden próbálkozás hiábavaló, úgyis mindig a könyörtelen valóságé az utolsó szó?
Delphine de Vigan ezért a könyvéért számos elismerésben részesült, sőt a legrangosabb francia irodalmi kitüntetésre, a Goncourt-díjra is jelölték.
Kesernyés hangvételű, mégis szívmelengető regényét húsz országban adták ki, és mozifilm is készült belőle. Egy érzékenyen megírt, mély, igaz történet a barátságról és egy a sors ellenében végzett nagyszabású kísérletről.
 

Csatolások

 • Delphine de Vigan - No és Én.pdf
  818.4 KB · Olvasás: 108

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Kathryn Littlewood - A varázslatos pékség titkai

covers_304952.jpg
Rosemary Bliss családja nagy titkot rejteget: a Bliss Családi Szakácskönyv valójában varázslatos receptek gyűjteménye. Süthetnek belőle mélyálom-kekszet, vagy épp muzsikáló gyömbérszeletet…
Amikor szüleik elutaznak, Rose-ra és testvéreire hárul a feladat, hogy a távollétükben őrizzék a könyvet. Egy habverőforma kulcs nyitja a titkos rejtekhely ajtaját, és most ők a felelősek érte. Ám megjelenik egy rejtélyes idegen, Lily nagynénjük személyében. Lily motorozik, lila flitteres ruhákat hord, és egzotikus csemegéket főz vacsorára. A hétköznapi receptek hamarosan éppoly unalmasnak tűnnek, mint a gyerekek élete Lily érkezése előtt. Hol marad a móka?
Rose és testvérei elhatározzák, hogy kipróbálják a konyhamágiát. Elkészítenek néhány receptet a Varázslatos Szakácskönyvből. Mi baj lehetne abból, ha sütnek néhány szerelem-muffint és igazmondás-süteményt?
 

Csatolások

 • Kathryn Littlewood - A varázslatos pékség titkai.pdf
  763.6 KB · Olvasás: 188

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Elena Kedros: Olimposz lányai sorozat

1. Elena Kedros: Olimposz lányai – Kristálykönnyek
2. Elena Kedros: Olimposz lányai – Az álmok hatalma
3. Elena Kedros: Olimposz lányai – Hádész foglya

Elena Kedros 1.jpg Elena Kedros 2.jpg Elena Kedros 3.jpg

Sid, Luce és Hoon első gimnazisták. Sid tőrvívásban bajnok, Luce tudja, hogyan kell meghódítani a fiúkat, Hoon pedig egyszerűen egy zseni. Látszatra semmi közös nincs bennük, hacsak nem egy különös egybeesés: mindhárman ugyanazon a napon születtek.
Azonban mindaz, ami velük történik – a váratlanul feltűnő könyörtelen ellenség, a kristállyá változó könnyek és egy távoli világ hírnöke – nem lehet puszta véletlen. Miként különös képességük és hatalmuk sem.
A három lánynak közös a sorsa, mely öröktől fogva és örökké összeköti őket. Céljuk és feladatuk, hogy küzdjenek és megmentsék azt a világot, melyben mindig is éltek.
 

Csatolások

 • Elena Kedros - Olimposz lányai 1. – Kristálykönnyek.pdf
  538.9 KB · Olvasás: 110
 • Elena Kedros - Olimposz lányai 2. – Az álmok hatalma.pdf
  706.9 KB · Olvasás: 106
 • Elena Kedros - Olimposz lányai 3. – Hádész foglya.pdf
  651 KB · Olvasás: 107

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Georgia Byng: Molly Moon hihetetlen kalandja a hipnózissal

Georgia Byng.jpg

Molly Moon árva kislány. A mélységesen nyomasztó és vidámlélek-ölő Harwick-árvaházban él. E helyütt pedig a mindenható, rémületes Kigyossy kisasszony uralkodik, akinek minden szava megfellebbezhetetlen parancs. S ha Molly vét a ház sajátos szabályai ellen, az egyik legszörnyűbb büntetése példának okáért az, hogy fogkefével kell a vécé minden négyzetmilliméterét kisúrolnia. Amikor azonban Molly rábukkan a hipnózis titkait rejtő ősrégi könyvre, élete egy csapásra megváltozik. Felfedezi szunnyadó tehetségét, és rádöbben, hogy képes mások tetteit befolyásolni. Kigyossy kisasszonyt teljesen a hatalmába keríti, és kiterveli, miként szökhetne meg az árvaházból. Elbűvölő, smaragdzöld szemének egyetlen villanása elegendő ahhoz, hogy hamarosan egy New York felé tartó gép utasai közt találjuk őt. Abban bízik, hogy a nagyvárosban újra megleli a legjobb barátját, Rockyt – no és természetesen hírnevet és gazdagságot is szeretne. Ámde egy félelmetes idegen ered a nyomába. Ismeri Molly titkát, és eltökélt szándéka a maga gonosz terveihez felhasználni a kislány nem mindennapi képességét. Meghökkentő kalandok sora csak ekkor veszi igazán kezdetét…
 

Csatolások

 • Georgia Byng - Molly Moon hihetetlen kalandja a hipnózissal.pdf
  1.1 MB · Olvasás: 95

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Gill Lewis: Égi vándor

Gill Lewis.jpg

Egy teremtmény él az erdő mélyén. Olyan teremtmény, amilyet már több mint száz éve nem láttak Callumék farmján. Callum és Iona megfogadják, hogy titokban tartják csodálatos felfedezésüket, de vajon képesek is megvédeni? Az ígéret, melyet egymásnak tettek, mindkettejük életét megváltoztatja.
 

Csatolások

 • Gill Lewis - Égi vándor.pdf
  687 KB · Olvasás: 94

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Scott: A halhatatlan Nicholas Flamel titkai sorozat

1. Michael Scott: Az alkímista
2. Michael Scott: A halottidéző

Michael Scott 1.jpg Michael Scott 2.jpg

„Legenda vagyok. Halál nem foghat rajtam, betegség ki nem kezdhet. Kortalan vagyok, pedig több mint hatszázhetven éve láttam meg a napvilágot, az Úr 1330. esztendejében.” Íme Nicolas Flamel, minden idők legnagyobb alkímistája. Ő védelmezi a kódexet a sötét ősöktől, akik a könyv segítségével vissza akarják szerezni a világuralmat. Josh és Sophie élete szilánkokra robban, amikor Flamel és az ősök harcának közepébe csöppennek. Hamarosan kiderül azonban, hogy egyáltalán nem véletlenül…
 

Csatolások

 • Michael Scott - A halhatatlan Nicholas Flamel titkai 1. - Az alkímista.pdf
  1 MB · Olvasás: 107
 • Michael Scott - A halhatatlan Nicholas Flamel titkai 2. - A halottidéző.pdf
  1.3 MB · Olvasás: 107

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Brendan Reichs - Nemezis projekt – Az első szakasz

covers_467353.jpg

Min nyolcéves volt, amikor minden elkezdődött, és azóta sem lett vége. Minden második évben, mindig a páros születésnapjain eljön hozzá egy idegen férfi, aki akárhol van, megtalálja, majd hidegvérrel megöli. Ennek ellenére pár órával utána minden alkalommal egy tisztáson ébred fel, apró idahoi szülővárosa mellett – egyedül, sértetlenül, a borzalmas eset minden bizonyítéka nélkül. A völgy túloldalán élő Noah hasonló gondokkal küzd. A bolygó azonban sokkal nagyobb problémával néz szembe. Az Üllő, egy hatalmas aszteroida fenyeget minden életformát a Földön, és ez mindenkivel elfeledteti két zűrős tini gondjait. Azonban Min, aki a 16. születésnapján a hálószobájában bujdokol, hogy ne haljon meg már ötödszörre, úgy dönt, elege van. Megesküszik, hogy kideríti, mi folyik Fire Lake-ben, és idővel egy egész életre elegendő hazugsággal találja szembe magát: egy hatalmas összeesküvéssel, ami magába foglalja 64 diáktársát is, és ami még a gyilkosságoknál is kegyetlenebb lehet.
 

Csatolások

 • Brendan Reichs - Nemezis projekt – Az első szakasz.pdf
  1.5 MB · Olvasás: 94

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szépek Szépe
A SZOVJETUNIÓ NÉPEINEK MESÉI
IDxyEnr.png
Csodálatos történeteik hol a cári palotákban, hol a Kaukázus hegyóriásai között, hol a perzselő nap honában, hol meg a végtelen tajgában vagí Észak tundráiban játszódnak. Régesrégen keletkeztek ezek a mesék. Mesélőik egészen egyszerű emberek voltak: csordáikat őrző - legeltető pásztorok, az erdők munkásai, favágók, hosszú téli estéken hálójukat javítgató halászok, gyerekseregtől körülvett nagyanyók, kiszolgált katonák, tengerészek, vadászok...
És szállt a mese szájról szájra, egyik embertől a másikhoz, az idősebb nemzedéktől a fiatalabbhoz. Azért is ilyen szépek és bölcsek ezek a történetek, mert sok ember gondolkodásmódját, bölcsességét tükrözik.
Figyeld meg, kis olvasó, hogy mindegyik mese az ember boldogulásáról szól. Azért küldi harcba hősét, hogy legyőzze a gonoszt, a jogtiprást és az erőszakot, mindegy, ki személyesíti meg azt, a rettegett sárkány avagy a kegyetlen kán. Az embereknek ártó gonosz könyörtelenül megbűnhődik, hogy a mese végén a jó és a szép győzedelmeskedjék.
Az egyszerű ember bölcsessége és leleményessége diadalmaskodik ott, ahol az elviselhetetlenül ránehezedő hatalommal veszi fel a harcot. Túljárni a gazdagok eszén, megtréfálni és kijátszani őket - ez az elesettek, a gyengék fegyvere a hatalmasok elleni harcban.
Sok mese a férfival még nem egyenrangú nő eszességét mutatja meg. A nő leleményesebb férjénél, és a háttérből irányítja annak a célhoz vezető lépteit.
Látod, a mesék bölcsessége messze megelőzi azt a kort, amelyben keletkeztek!
 

Csatolások

 • VA - Szépek Szépe.epub
  295 KB · Olvasás: 122

Bárdos Tünde

Állandó Tag
Állandó Tag
Michelle Cuevas: Egy képzeletbeli barát kalandjai
Jacques Papier-nek az a sanda gyanúja támad, hogy a húgát, Fleurt leszámítva mindenki utálja őt. Hiába jelentkezik az órákon, a tanárok ügyet sem vetnek rá, a társai sosem válogatják be tesin a csapatba, és a szülei folyton elfelejtenek megteríteni neki az asztalnál. De nagyon megdöbben, amikor végre megtudja az igazat: ő valójában Fleur képzelt barátja! Miután meggyőzi Fleurt, hogy eressze őt szabadon, Jacques meglepő, megható és mindvégig mulatságos útra indul, hogy rátaláljon önmagára: hogy kitalálja, ki is igazából Jacques Papier, és hová tartozik.
(németül találtam csak meg, ezért hozom. Nem csak gyerekeknek.)
 

Csatolások

 • képzeletbeli barát 1.pdf
  26.8 MB · Olvasás: 81
 • képzeletbeli barát 2.pdf
  13.1 MB · Olvasás: 79
 • képzeletbeli barát 3.pdf
  22.6 MB · Olvasás: 72

Hamunatra

Állandó Tag
Állandó Tag
A régi 366 történetes sorozat megvan valakinek?
Gianni Padoan - 366 és egy tucat mese
Anne-Marie Dalmais - 366 és négy történet a természetről
Andrée Bertino, Fredo Valla - 366 és egy tucat történet az állatokról
Vezio Melegari - 366… sőt több állatmese
Andrée Bertino, Fredo Valla - 366 történet a világ csodáiról
Valentina Beggio - 366… sőt több kérdés és felelet
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag

Charlie Bood - A természet csodái - Az állatvilág képekben 1-11. (Teljes sorozat)


1668968686857.png 1668968818176.png 1668968841412.png 1668968859925.png 1668968883182.png 1668968904584.png 1668968927728.png 1668968946888.png 1668968965166.png 1668968984987.png 1668969005493.png

A Föld sokszínű élővilágáról - elsősorban az állatvilágról - 11 albumban közreadott tények, érdekességek most gyűjteményes kötetben látnak napvilágot. Az állatok életfeltételeinek, szokásainak ábrázolása olyan távoli vidékeken honos élőlényekkel is megismerteti az olvasót, amelyek így együtt, egy kötetben másutt nem lelhetők fel. A természetet, a természeti leírásokat kedvelők soksok érdekes, különös ismerettel gyarapíthatják tudásukat, ha végigböngészik a közel ötszáz különféle állat rajzos, szórakoztató leírását.
1995
 
Oldal tetejére