Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
V. Gyurák Mária (szerk.) - Kutyahűség

1667207186317.png


„A kutya háziállat. Három főrészből áll, úgymint: fej, törzs és végtagok. Ha ezen részek bármelyikét a kutyából elvesszük, akkor a kutya elromlik, és többé sem nem szalad, sem nem ugat, egyáltalában nem működik tovább. Különféle kutyák vannak, úgymint: pulikutya, komondor, vizsla, agár, szentbernáthegyi, újfundlandi kutya, öleb, kis girhes, nagy dög, mopszli, nyakszli, vonító sühögér, kis kutya, nagy kutya, tarka kutya, Sajó kutyám. (A kutyuskám az nem kutya, hanem, amint egy igen kiváló természettudós földerítette, egy nő.) A kutya igen hű állat. Ha a gazdája megrúgja, akkor meglapul, és nyalogatja a cipőjét. Ha pedig meghal a gazdája, akkor a kutya nagyon szomorú lesz, sőt van olyan kutya is, amelyik a gazdája halála után nem eszik, nem ugat, lefekszik, és ő is meghal, nem úgy, mint például a zsebóra, amely a gazdája halála után is közönyös ketyegéssel jár tovább, amiért is a zsebóra egy hűtlen kutya. A kutya örömének azáltal ad kifejezést, hogy a farkát csóválja. Ha pedig a farkát levágják, akkor a fejét csóválja.” (Részlet Nagy Lajos A kutya című elbeszéléséből.)
1981
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Vlagyimir Grigorjevics Szutyejev - Pif, a vidám kutya

1667209252065.png


Kedves gyerekek! Bizonyára olvastátok már a Pif kalandjaí című könyvet. Akkor biztos emlékeztek, hogy Pif egy vidám, jó és okos kutya. Tud beszélni, a hátsó lábán járni és olvasni. Pifnek mindig vannak mulatságos ötletei, amikkel megörvendezteti a gyerekeket. Pif sok levelet kapott az olvasóitól. Nagyon köszöni mindenkinek, aki írt neki. Nagyon örült a kiszínezett rajzoknak is. Most pedig, kedves gyerekek, fogjatok mancsot Piffel, és ismerjétek meg a legújabb kalandjait. A könyvben találkoztok Pif gazdájával, Cézár apóval, akit mindenki csak Tontonnak hív, és a feleségével, Agáta nénivel. Persze itt lesz Pif hűséges cimborája, Dudu, Tonton és Agáta néni kisfía, sőt a fekete kan- dúr, Herkules is. Herkulestől jobb, ha távol tartja magát az ember, ezt Pif is állítja. De ez a ravasz, zöldszemű macska valahogy mégis beügyeskedte magát a könyv utolsó oldalaira. Ott viszont Herkules olyan nevetséges helyzetbe kerül, hogy jó ideig emlékezni fog rá.
2005

 

Csatolások

 • Vlagyimir Grigorjevics Szutyejev - Pif a vidám kutya.pdf
  7.4 MB · Olvasás: 172

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Gemma Correll - Vidám kutyás rajziskola

1667209502243.png

A VIDÁM RAJZISKOLA egyaránt szól a hétpróbás rajzolóknak és a lelkes kutyarajongóknak. A több mint 50, humorral és ötlettel, rajzos tippel és kutyás tudnivalóval fűszerezett könyv megmozgatja a kreativitást és a fantáziát, és alkotásra ösztönöz.
A profi illusztrátor és szerző, Gemma Correll bájos és leleményes rajzai arra buzdítanak, hogy nekilássunk, kísérletezzünk, új oldalról közelítsük meg négylábú kedvenceinket, és egyben felébreszti a bennünk szunnyadó kreativitást. Az egyszerű, egyedi, mókás és hóbortos stílus igazán szórakoztató és bárki számára könnyen elsajátítható. Megtanulhatjuk, hogyan rajzoljunk le különféle fajtákat, saját kutyánkat maskarában vagy kedvenc tevékenységei közben, de kedvencünknek akár még kiegészítőket is alkothatunk. A VIDÁM RAJZISKOLA bohókás és egyedi rajzai alapján kialakíthatjuk saját stílusunkat és rajztechnikánkat is. Az igazán különleges könyv a zsebünkben is kényelmesen elfér, az üres oldalak pedig az alkotói fantáziának is teret hagynak, így az éppen úton levő, kreatív kutyabarátoknak is ideális útitársa.
2015

 

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Török László
PAPAMESÉK

1667471203557.png


Melyik gyerek ne szeretné tudni, hogy mit csinálnak a játékok éjszaka? "Nekünk, játékoknak egész nap mozdulatlanul kell állnuk a helyünkön, s néha hétszámra nem játszanak velünk. Csak ülünk és lessük, hogy a gyerekek mit játszanak. Éjjel aztán, ha minden elcsendesedett, kiosonunk és mi is játszunk, ahogy nappal meglestük." Négy kedves játék sok-sok érdekes kalandját ismerhetjük meg a könyv lapjairól. Még azt is megtudhatjuk, melyik az a nap a gyerekek életében, amikor "igaziból" beszélhet játékaival..
 

Csatolások

 • Papamesék1.zip
  1.9 MB · Olvasás: 85

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdős Zsuzsanna - Légből kapott szerelem

1667484125758.png


Dóri tizenhat éves teljesen átlagos kamaszlány, megértő, jó fej szülőkkel, normális családdal a háta mögött. A mindennapjait maximum a bátyja, Alex piszkálódásai keserítik meg, de öccsével, Benivel nagyon jól megvannak, rendszerint együttes erővel szállnak szembe Alexszel. Dóri felhőtlen gondtalanságban éli a tinik mindennapi életét, suliba jár, közepesen érdekli a tanulás, találkozik a barátnőivel, titokban harcművészetet tanul és mindeközben sejtelme sincs róla, hogy rendezett kis élete hamarosan fenekestül felfordul. Az események akkor gyorsulnak fel, amikor Dóri osztálytársaival együtt Angliából repül hazafelé egy háromhetes nyelvtanfolyamról. És ettől a naptól kezdve szó szerint elszabadul körülötte a pokol. Eleinte értetlenül, majd egyre ijedtebben szembesül vele, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt saját maga felett és hamarosan rájön, hogy minden, ami vele és körülötte történik valamilyen fura módon a repülőgépekhez és a repüléshez kapcsolódik. Vajon mi okozza ezeket a furcsa, és lassan ijesztővé váló jelenségeket? Ekkor Dóri nyomozni kezd… De vajon jól teszi?
2021
 

Csatolások

 • Erdős Zsuzsanna - Légből kapott szerelem.rar
  683.2 KB · Olvasás: 108

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Tahi-Tóth Nándor - A kis rajzoló


covers_417531.jpg

Kedves Ceruzás Pajtásom!
Amikor leteszed magad elé a tiszta papírt meg a ceruzát, hogy e könyvben levő minták alapján könnyen megtanulj rajzolni, szeretném Neked egyszerűbbé tenni a munkát. Ezért néhány jó tanácsot adok. Ha ezeket megfogadod, meglásd sok örömöd telik a rajzolásban.
1. A ceruzáidat hegyezd ki jól, mert tompa ceruzával csak a rajzlapot kaparod fel.
2. Könnyedén fogd a ceruzát. A jó rajzolásnak ez az egyik legfontosabb feltétele.
3. Először halványan, grafitceruzával vázold fel a rajzod befoglaló formáját, azaz a rajz legszélső vonalát.
4. Ha végeztél a befoglaló forma rajzával, hozzáfoghatsz a belső vonalak rajzolásához, de még ezt is halványan végezd.
5. Amikor meggyőződtél, hogy helyesen vázoltad fel az ábrát és a belső vonalak is megfelelnek az arányoknak, térjél rá a határozott, vastag vonalak kihúzására. Itt már használhatod a különböző színű ceruzákat.
6. Ha elkészültél a kihúzással, az árnyékolás van hátra, amit a megfelelő színű ceruzával szintén könnyű kézzel végezzél. Ha sötétebb hatást akarsz elérni, kissé nyomd meg a ceruzádat.
1969
 

Csatolások

 • Tahi-Tóth Nándor - A kis rajzoló.pdf
  12.2 MB · Olvasás: 170

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Christian Becker - Rajzolj együtt Findusszal!

1667586337501.png


Milyen lakók népesítik be Pettson és Findusz kertjét? Mi akad a horgukra horgászás közben, és milyen zöldségek nőnek a veteményesben? És azt tudod, milyen mintákat festett a kandúr a tojásokra, mielőtt a kakas rajtakapta volna? Rengeteg megkezdett kép vár arra, hogy befejezd. Itt a lehetőség, engedd szabadjára a fantáziád!
2012

 

Csatolások

 • Rajzolj együtt Findusszal!.pdf
  9.3 MB · Olvasás: 168

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Navratyil Edina - Rajziskola
Gyors és hasznos rajzolási technikák gyerekeknek

1667619752468.png

A páratlan rajztechnikák gyakorlatias és praktikus kézikönyve ez, amelyet elsősorban a rajzolni szerető gyerekeknek, de szülőknek és tanároknak is bátran ajánlunk.

A könyv lépésről lépésre tanítja meg a különféle egyszerű majd bonyolultabb képek megrajzolását.
Néhány egyszerű alapforma – körök, ovális formák és vonalak – segítségével rögtön kész is a rajzunk. Csak követni kell az utasításokat, és rajzról rajzra egyre nagyobb lesz a sikerélmény.
2011
 

Csatolások

 • Navratyil Edina - Rajziskola.pdf
  4.6 MB · Olvasás: 238

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Wolfram Zimmer - Rajzolás
Óvárosi hangulatok - Lépésről lépésre

1667620962641.png


– Ódon utcák, városképek

– A térábrázolás alapjai, perspektíva szerkesztése
– Szabadkézi kidolgozás
Romantikus utcaképek
Hangulatos óvárosi motívumok – például egy görögországi házsarok, egy toscanai boltív vagy egy történelmi jellegű utcácska Angliában –, mind egy-egy nyaralásra emlékeztet. Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan kell az egyes képeket különféleképpen megszerkeszteni, szabadkézzel kidolgozni és akvarellfestékkel kiszínezni. Csodálatos ötletek mindenkinek, aki szívesen rajzol.


2005
 

Csatolások

 • rajzolas_ovarosi.pdf
  15.4 MB · Olvasás: 197

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Subodh Narvekar - Tanulj meg rajzolni!
Árnyékolás ceruzával - Vázlatkészítés,Állatok,Arcképek

1667621802480.png 1667623132460.png 1667623147811.png


Fedezzük fel a fekete és fehér színekben rejlő varázslatot, az Árnyékolás ceruzával sorozat köteteivel! A kötetek mindegyikében jól követhető magyarázatok, mintarajzok és feladatok vezetnek be a különböző technikák rejtelmeibe. A praktikus vázlatkészítési gyakorlatok elvégzése a rajzolás iránt érdeklődő, gyermekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és izgalmas elfoglaltság lehet.
2004
 

Csatolások

 • vázlatkészítés.pdf
  5.3 MB · Olvasás: 188
 • árnyékolás.pdf
  9.6 MB · Olvasás: 180
 • állatok1.pdf
  5.2 MB · Olvasás: 191
Utoljára módosítva:

ilyvo

Állandó Tag
Állandó Tag
Doór Ágnes
Szökevények epub

1667806379927.png

Négy fiatal – három lány és egy fiú – szokatlan vakációra indul a Velencei-tóra. Nem a sátoros életmód a szokatlan számukra, hanem egy szülői engedély nélkül, sőt szigorúan tilalom ellenére vágnak neki az útnak. Milyen mámorító a szabadság érzése, milyen semmiség hozzá képes a pénzszűkéből fakadó sok apró kényelmetlenség! Legalább is néhány napig. Aztán jönnek a kalandok, vidám és kínos kalamajkák, szelíd kamaszszerelem szövődik, mégis valahogy a tiltott gyümölcs oly kedves íze egyre fanyarabb lesz…
Doór Ágnes humorral és megértéssel kíséri botladozó kamasz hőseit, és minden didaktikus mesterkedés nélkül juttatja el őket a belátásig, hogy az egyenes út nemcsak a legjobb, de a legjárhatóbb is


Köszönet a feltöltőnek
 

Csatolások

 • Doór Ágnes - Szökevények.epub
  166.3 KB · Olvasás: 103

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Allan Frewin Jones - Talizmán sorozat
Allan Frewin Jones - Talizmán 1. – Ízisz könnyei
Allan Frewin Jones - Talizmán 2. – Csang-O holdsüteménye
Allan Frewin Jones - Talizmán 3. – Quilla amulettje
Allan Frewin Jones - Talizmán 4. – Parvati elefántja

covers_12059.jpg covers_12060.jpg covers_12062.jpg covers_12061.jpg


Olly Ghristie és Josh Welles bejárja az egész világot Olly apjával, a neves régészprofesszorral, aki az ókori világ felbecsülhetetlen értékű kincseit, a Hold-talizmánokat akarja felkutatni. Mindenütt veszély leselkedik rájuk. Vajon Josh és Olly képes lesz túljárni azoknak az eszén, akik a legnagyobb gazságoktól sem riadnak vissza, hogy megkaparintsák a kincset?
 

Csatolások

 • Allan Frewin Jones - Talizmán 1. – Ízisz könnyei.pdf
  491.3 KB · Olvasás: 126
 • Allan Frewin Jones - Talizmán 2. – Csang-O holdsüteménye.pdf
  465.7 KB · Olvasás: 115
 • Allan Frewin Jones - Talizmán 3. – Quilla amulettje.pdf
  586.7 KB · Olvasás: 114
 • Allan Frewin Jones - Talizmán 4. – Parvati elefántja.pdf
  623.9 KB · Olvasás: 115
Oldal tetejére