Ha emlékszel ezekre, akkor már "öreg" vagy...

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
Én jól emlékszem Németh Lehelre és a dalaira is!Nagyon szerettem a "járom az utam a macskaköves uton" cimű dalt!Nem tudom már ki énekelte,lehet hogy a Lehel?Pufi te biztosan tudod!Nos hát a Cserháti valóban sajnálatra méltó,nagy kár hogy így végezte!
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufi, azt ugye mondanom sem kell, hogy ahogy eddig is, most is rendkívül élvezem a leírásaidat, emlékeidet. Az a WC a téglákkal meg egyebekkel...:mrgreen: Na ja, hát ez az, amiről én olyan sokat beszélek, hogy ezt kéne már kinőni, szinte még ugyanott tartunk, ami az emberek wc-használati kultúráját illeti. Ha hallanád, hogy néha mit panaszkodnak a MOM-pláza takarítónői a szép új wc-kben, ha betévedek... Na de most nem erről beszélgetünk.
A lányok kihagyták a beszámolóból, hogy az RTL-klub XXI. század című adásában, mely legutóbb Cserháti Zsuzsa méltatlan sorsával és óriási tehetségével foglalkozott, pontosan az volt a pláne, hogy ezekből a Moulin Rouge-fellépésekből adtak le most előkerült amatőr felvételeket, az ember csak ámult, elképesztő, hogy az akkori stílust és a vasfüggöny miatti világtól való elszigeteltségünket ismerve a fellépési módja mennyire Európai színvonalúnak tűnt így ma visszanézve. Nem csak a hihetetlen hangja és éneklési tudása, hanem a mozgása is. Na erre most benézek ide hozzátok és kiderül: ez is Pufinak és az őt kísérő szerencsés "véletlenek" játékának köszönhető. (Azért tettem idézőjelbe a véletlent, mert olyan szerintem nincs, csak sorsszerű találkozások, és Te annak bőviben vagy - a mi szerencsénkre is. Imádom olvasni. Ha így folytatod a véletlenjeidet, talán még egyszer mi mindannyian, az őrs tagjai, egy asztalnál fogunk téged hallgatni valami jóféle borocska iszogatása mellett...:rolleyes: Szerintem azt is megérhetjük.)
Cserhátinál egyébként pajzsmirigyműködési (ezt ismerem, sajnos nálam sincs rendben), ebből kifolyólag komolyabb hormonháztartásbeli problémák voltak, ennek folyományaként purcant ki a szíve, meg mint kiderült, a gyógyszereket is hanyagolta és az orvosokat is. Ennek meg lelki okai voltak, ami érthető. Az is kiderült, nem engedett a kor rettegett könnyűzenei urának, Erdősnek. Így meg nem tudott előrejutni, akkoriban valóban áthághatatlan korlátok működtek a sztárság világában, és csak a szerencsések vagy nagyon tehetségesek tudtak megállíthatatlanul előretörni, ilyenek voltak a hőskoriak (Koncz, Illés, Omega, Metro, Zalatnay, Kovács Kati stb.), akik az elején indultak és a kialakult hierarchia idejére már fényesen ragyogott a csillaguk. Minden később indulónak sokkal nehezebb volt. A Neotonos lány pont Erdős révén jutott előre, ne feledjük.

Azt hiszem, itt meg is lehet nézni az adást:
http://www.rtlklub.hu/21/

Szóval a Németh Lehel. Emlékszem rá nagyon is, bár ő a kisgyerekkorom velejárója volt. Szólt a rádióban a kellemes hangja, mindenki tudta, ki ő, persze csak messziről, amiket Te írsz, megint kultúrtörténeti és kortörténeti adalékok. Az asszony a sógor fején - bocs, de ezt olyan aranyosan fogalmaztad, hogy nagyon kellett nevetnem.:-D
Nem Németh Lehelnek volt később egy autószalonja az I. kerületben? Egy üvegpalota, ma is megvan, szerintem az övé volt, a rendszerváltás után indította valamikor.
Ma hallgatva régi felvételeit, hihetetlen bársonyos és európai hang.

A felvételen lévők közül már Sárosi Kati sincs köztünk...
http://www.indavideo.hu/video/Koos_JanosSarosi_Kati_Nemeth_LehelToldy_Maria
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
fs

Nekem is gyanus. Vékonyabbnak tűnik mint a Domján dögös hangja, bár itt még nagyon fiatal. A hangszin sokkal inkább hasonlit a Sárosi Kati hangjához, de ez csak találgatás. Ha gonoszkodnék azt mondanám, hogy ez egy kicsit ,,tanultabb,, hang mint az Edité. Amikor a Domjánék végeztek, még csak beszédtechnika kiegészitőként tanitottak éneket. De jó látni ilyen fiatalon... A Kallónak részvétemet küldtem - bár már korábban elváltak - s azt irta vissza: Tudod az Edit mindig magas hőfokon égett, már már törvényszerű volt, hogy hamar égett el. Többször elmondta, hogy nem akar 40 évnél többet élni. Hát ezt sajnos beváltotta.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
fg

Visszatekintve 50 évre, azt kell mondjam, hogy szerencsés voltam. Amikor Pestre kerültem (korábban 1958-62 közt voltam akadémista Pesten, utánna Győrbe kerültem 3 évre) csak groteszk dolgok történtek velem. Kezdődött azzal, hogy nem volt lakásom. Ja és a vezérigazgató ,,embere,, voltam. (Korábban Győrben egy szobában laktunk a szinészházban) Nincs lakásom Gabi! Jó jó megoldjuk. Ő volt a Magyar Cirkusz és Varieté Vállalat vezérigazgatója. Szóval kivitt a cirkuszba és most kapaszkodjatok meg, pár napra - mondta - ez van, és betettek az orvosi rendelőbe. De az hogy a műtőasztalon aludtam, csak hagyján, de a futó műsorban lévő oroszlánketrec az ablakom aladt volt. Éjjel arra ébredtem, hogy hörögnek, üvöltenek az oroszlánok. Azt hittem frászt kapok. Még az volt a szerencsém, hogy pár nap múlva vége lett a műsornak és gyakorlatilag bezárt a cirkusz, mert lebontották. Az udvarban volt egy házmesteri lakás azt kaptam meg. Nahát az maga volt a Hilton.
De közben ugye elkezdtem dolgozni a Varietében és a Moulin Rougéba lettem rendezőasszisztens a Gyökössy Zsolt mellett. Előtte teljes felújitás alatt volt a Moulin, amit egész addig Budapest Táncpalotának hivták. Emlékszem milyen vita volt, hogy levegyék a korábbi táblát ami a szinpad fölött volt: Szocialista Kultúrával a Hazáért! Szóval itt megszünt a munkám amikor meg volt a bemutató. Két hónap múlva hivott a vezérigazgató a Pannónia Vállalattól, Somogyi elvtárs. Kérem baj van a Moulinban. Nincs gazdája a műsornak. Máris szétesett, a lányok lelazsálják a táncokat, az üzletvezető nem ért hozzá...stb... Jöjjön vissza hozzánk... Mint mi?kérdeztem. Szemrebbenés nélkül rávágta, mint művészeti vezető. Igy lettem 25 éves mv. Talán a legjobban az ,,ügyeletes rendező,, feladatköre volt az enyém. Később aztán azzal bővült, hogy én szerződtettem a rendezővel megbeszélve. Igy volt lehetőségem odavinni a Zanotti Jutkát, a Cserhátit, a Janka Bélát stb... Nagyon szerettem a Moulint. Egy darab nyugat volt. Ha bementél tele nyugati vendégekkel, mintha nem is Pesten lettél volna. Akkor még voltak ,,tanácsi,, bemutatók. A kerületi tanácstól jött egy delegáció a főpróbára. Nyugdijas tanárok, na meg a kulturális osztály vezető. Megnézték a bemutatót és ENGEDÉLYEZTÉK! De minden alkalommal volt valami kifogásuk amivel fitogtatták a szerepüket. Egyszer az egyik tanácsin odaintett az osztályvezető elvtársnő és azt mondta: Mondja Kosaras elvtárs, nem gondoltak arra, hogy valami humoros verset mondjon valaki? Majdnem elröhögtem magam na meg volt bennem egy kis cinizmus s mondtam, de igen, gondoltunk arra, hogy valamelyik drámai szinészünket leszerződtetjük és elmondja az Anyám tyukja cimű verset. De tessék nézni ott az egyes páholyban német vadászok szoktak ülni, a hármasban visszajár egy skót wisky salesman, amott olasz spagetti zabálók ülnek, tessék mondani kinek?
Valójában pár maszek nyakkendős, zöldségesek na meg egy templom resturátor aki barna papirzacskóba hozta a pénzt, voltak a magyar vendégek.:-D:-D:-D
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
A vörös bársonyszékek nagyon illenének a vakuban pirosan csillogó nyuszi szemünkhöz :p

Valószínűsítem, finoman szólva, már nagyon másképp nézhet ki.

Mindenesetre azért jól mutatna bent a MintCHaMókus őrs.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvaslak benneteket, tágul a szemem, a számat időnként visszacsukom. Éltem abban az időben, csak egy másik világban, ahová eljutott a hír arról, hogy létezik az a világ, amiről beszélgettek. Persze, hogy emlékszem Német Lehelre, de a rádión keresztül emlékszem rá. Nekem csak hang volt. Viszont nagyon emlékszem Koncz Zsuzsára Gézengúzként... a körmömet rágtam, annyira szurkoltam nekik. :mrgreen: Meg Cserháti, meg a nagy többiek....

Hallottam harangozni a Moulin újramegnyitásáról, ha megerőltetem magam, talán még az is előködlik, hogy a műsor egy idő után "szétesett" és gondoskodni kellett arról, hogy legyen "valaki", aki folyamatosan összefogja. De rám az is az újdonság erejével hat, hogy egy műsort nem lehet magára hagyni Pedig logikus, ha belegondolok, de eddig nem igazán volt apropója, hogy belegondoljak.... Meséljetek, még, még, még..... :-D
 

Titke

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést Pajtások hogy belesípolok, de teljesen elnosztalgiáztam magam...Eszembe jutnak a balatoni úttörőtáborozások, összegyűltünk a tábortűz körül, fejünk felett többszáz csillag ragyogott, a francot se érdekelte milyen színű "az" a csillag vörös-e vagy mifene, együtt voltunk, összetartoztunk...
Nem volt az rossz, sőt...emlékeim egyik ládikájában - melyet olykor felnyitok -ott van az őrsi zászló a toplistás mókussal a közepén, a kék / piros nyakkendő, a keményrevasalt hófehér ing, az öv, a jelvény, a zsinóron lógó síp...miegyebek :)
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést Pajtások hogy belesípolok, de teljesen elnosztalgiáztam magam...Eszembe jutnak a balatoni úttörőtáborozások, összegyűltünk a tábortűz körül, fejünk felett többszáz csillag ragyogott, a francot se érdekelte milyen színű "az" a csillag vörös-e vagy mifene, együtt voltunk, összetartoztunk...
Nem volt az rossz, sőt...emlékeim egyik ládikájában - melyet olykor felnyitok -ott van az őrsi zászló a toplistás mókussal a közepén, a kék / piros nyakkendő, a keményrevasalt hófehér ing, az öv, a jelvény, a zsinóron lógó síp...miegyebek :)
Üdvözlünk Titke a CH őrsben! A Nagy Törlés előtt, ami a szerver hibájából sajnálatosan történt nem olyan rég, egy nagy őrsalakulás fergeteges és ötletes hozzászólásait lehetett figyelemmel kísérni, most lassanként vakarjuk össze megint magunkat nézkülözve az előzményeket, illetve csak emlékeinkben őrizgetve azt is. ;)
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
er

Meséljetek, még, még, még.....
Tudod b.p. lassan olyan leszek mint a nagyapám, az is mindig az Első Világháborúúról mesélt, a Mazsinó vonalról, meg a Doberdóról... és én ájtatosan hallgattam. Ma én is olyan lettem, hogy csak ,,megnyomod a gombot,, és elindulok...

A Németh Lehelről még annyit, hogy a népszerűsége hallatlanul nagy volt. Valahol ott az Uránia mozi körül volt egy kerthelyiség Marikának hivták és ott lépett fel a Lehel. Tömve volt. Kint a Rákóczi úton parkolt egy fehér Moszkvics - akkor még lehetett ott parkolni - ami a Lehelé volt. Ha emlékeztek ez úgy 1961-62 körül van, nem akármi volt ha valakinek volt egy kocsija, a Moszkvics meg egyenesen Mercédesznek tűnt. Szóval az a kocsi esténkét megtelt rúzsfoltokkal. Van e ma ilyenfajta népszerűség otthon?

,,Szétesik a műsor,, a bizony. Volt egy Varga Elvira nevű táncosnőm, ő volt a fő renitens. Csak beszólt a lányoknak: kicsibe! Az akkor azt jelentette, hogy nem emelik a lábukat ahogy kell csak az egész olyan sétagalop. Ilyenkor kiirtam másnapra a javitópróbát és igy lassan leszoktak róla. Na ez táncoslány lett később a népszerű Papp Rita.

De azért arra kiváncsi lennék van e valaki köztetek akinek ismerős ez a név, hogy Izsmán Nelly?

Ideteszek egy képet ami már a Kamara Varietében volt és majd mesélek ottani sztorykat. Ki mindenki van itt együtt? Kibédy, Ungvári Laci bácsi, Lorán Lenke, Horváth Gyuszi meg jómagam...
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem legnagyobb kedvencem volt Lehoczky Zsuzsa. Csinos, szép, bájos, temperamentumos lány volt. Többre hivatott... Pufi, te mennyire ismerted? Láttam egy operettben a 60-as években pl. valami Ezredtrombitás volt a címe. Káprázatos volt benne. Latabárék is szerepeltek benne... Azóta sem ismételte a tv.

0718_lzs_portre.jpg
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Házy Erzsébetről halottam történetet, az elindulásáról. Nem tudom, igaz-e. Az apukája tán hentes volt Újpesten, ahová körösztanyám is járt vásárolni, innen az infó, és nagyon nem akarta, hogy a "Böske" énekesnő legyen, anyjával szövetkezve titokban járt a főiskolára, és volt némi családi balhé, amikor kiderült, hogy bizony a lyány mégiscsak énekesnő lett.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Izsmán Nellyre visszatérve. Gyerekkoromban nagy tarfik-kép vadász voltam, ami persze zsebpénz-függő dolog volt, így spórolni kellett a pénzzel, amit az ember uzsonnára kapott. Abból kellett gyűjtenem a trafikban kapható képekre, a színes 4 Ft volt, a fekete-fehér 2 Ft, emlékeztek rá biztosan, olyan kicsike fotók voltak, nagy stószban álltak a trafikokban és az ember vadul válogatta ki belőle a kedvenceit. Én az Illéséket minden mennyiségben és Konczot. Na, egyszer nyaraláskor Almádiban, a strandra menet tesóimmal, apámmal megálltunk (miattam) az akkor még a strand főbejárati alléval szemben lévő útmenti kis trafikbódénál, ahol ilyen fotókat árultak. Apám engedékenységének köszönhetően jó pár Illés-kincset kiválogathattam, egy vidám trafikosnő volt az árus, és valahogy szegény Izsmán Nelly egy rémes arcképe többször is az utamba került, aztán mikor csak előkerült megint, a kifizetett képek után odadobta elém a trafikosnő, ezt annyira nem szereti, vigyem el. Nagy nevetésben törtünk ki, tényleg elég rémes fotó volt, sokáig meg is volt, mindig nevettünk rajta.
Nemrég - pár éve - láttam egy riportot a tévében Izsmán Nellyvel, alig változott, olyan jellegzetes arca volt, emlékszem rá a táncdalfesztiválról. Ott mesélt a bárénekesnői pályafutásáról, persze a pia nem derült ki, legfeljebb annyit lehetett érzékelni, hogy kisisé kisiklott az élete.

Házy Böske. A nevelőapám ezer évet húzott le az Operaház zenekarában bőgősként. Nagyon szerették a Házy Erzsit, bájos volt, tehetséges, elbűvölő. Úgy tudom, Darvassal nagy szerelem volt a házasságuk. Nagyon fiatalon halt meg ő is, rákban, ez valami rémálom.
Na de egy operaházi anekdota, nem tudom pontosan, csak kb. emlékszem: egyszer az Opera büfében összekaptak Réti Józseffel (a legnagyobb magyar tenorista volt szerintem), Réti valami megjegyzést tett Házyra, ő meg replikázott, és azt mondta, nem lép fel egy ilyen töltötthurkával. Ezt mondta szegény Rétire, aki valóban kisisé pufók volt, de ez a töltötthurka nekem éveken át beugrott.
 
Oldal tetejére