Halálbüntetés

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát akárhogyis én ellenzem a halálbüntetést.

Szia dalma33!

Tökéletesen egyetértek veled, én is ellenzem a halálbüntetést. Van olyan amikor a halál, inkább megváltás a bűnösnek mintsem büntetés, mert lehet hogy a bűnös olyan dolgot követett el, aminek a tudatával inkább nem is akar együtt élni. Másrészt, ha valaki embert öl és ezért őt halálra ítélik, akkor lényegében a büntetés végrehajtó is ugyanezt a bűnt követni el, hiába csak tette a dolgát. Itt most beszélhetünk törvényről meg igazságszolgáltatásról, eleve nincs jogunk ahhoz hogy kioltsuk más ember életét, akár bűnös, akár nem. Nem istenkedhetünk, senki élete felett sem. Itt alapból az életre kellene bízni az igazságszolgáltatást, mert létezik ez a formáció.

Nem azt mondom, dugják rács mögé, bűnhődjön és szenvedjen tetteiért, másrészt dolgozza le azt amit megeszik.
 

Szőllőszem

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ezt egy érdekes témának találtam!
Meg hát ebből kellett régen házidogát csinálnom!
Ez a Kínai dolog, elég fura, de ha azt vesszük, akkor a közép korban is halál büntetés járt egy másik ember megöléséért; és kevesebb is volt a bűnözés! Én e téren mellette vagyok, igaz nem szabhatjuk meg egy embernek a kivégzését, de hát ő is el vett egy életet amihez nem volt joga!
Szóval én mellette vagyok!
 

zozo90X

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az ember, embert ölt, akkor a halálbüntetés magért beszél, szerintem. De van, mikor az életfogytiglan ezerszer rosszabb a halálnál.
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az ember, embert ölt, akkor a halálbüntetés magért beszél, szerintem. De van, mikor az életfogytiglan ezerszer rosszabb a halálnál.

Szia zozo90X!

Írtad, "hogy ha az ember, embert ölt, akkor a halálbüntetés magért beszél, szerintem".
Ha neked kellene elvégezned ezt a feladatot, akkor megtennéd? Csak gondolj bele, mint kívülálló ember, könnyen el tudod bírálni ezeket a dolgokat, de ha rád osztanának egy ilyen feladatot, akkor mit éreznél? Igazságot és minden lelkiismeret nélkül elvégeznéd azt?
 

tobi180

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is egy olyen tortenet ismert, amikor akar 20 ev multan derult ki valakinek az artatlansaga. Egy eletfogytiglanra iteltrol meg kiderulhet, hogy artatlan, de egy kivegzes eseten mar semmit sem lehet tenni. Arrol mar nem is beszelve, hogy gyakran a halalos iteletet politikai ok (vagy mas, de nem gyilkossag) miatt szabjak(tak) ki. Szerintem aki becsuli az emberi eletet, az meg egy gyilkoset sem veszi el.
 

JordyK

Új tag
Halál az úr

A társadalomban helye van a halálbűntetésnek, ha már a törvény az önszántú bosszút helyteleníti akkor, hogy kaphatna máshogy kárpotlást az akinek szeretét egy kegyetlen gyilkos 20 forintért képes volt kioltani, erre csak egy válasz lehet, szemet szemért, fogat fogért. Én nem vagyok vallásos.
 

Arraxis

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nem igazi elégtétel ha egy szeretted gyilkosát kivégzik. Gyakorlatilag nem kell bűnhődnie, csak "itthagyja a vilgátot". Ráadásul akár milyen szörnyűséget is művelt, nem is lesz esélye rátalálni a helyes útra. Ha halott vagy, úgy már nehezen megy :)
 

M4rdel

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyértelműen támogatom. Megüresedne sok-sok hely a börtönökben, és talán jobban elgondolkodnának az "újmagyarjaink" hogy mihez is kezdjenek magukkal.
Továbbá elgondolkodtató lenne még a kéz, láb, stb levágás is.
 

negytoll

Állandó Tag
Állandó Tag
1 nap sima dutyi 7000 Ft-ba kerül nekünk.
1 nap életfogytos 21000 Ft-ba.Más.
A tuti életfogytiglan biztos, hogy "humánusabb" mint a halál büntetés?
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
két lehetoség van - halált adni vagy nem.
-a halállal az ember kiesik a mindennapi élet korforgalmábol - elég súlyosan.
Nem tudja befejezni azt amiért jott. Duhos lesz és kisérteni fog.
Mert az igazság relatív dolog, és mindenkinek meg van a magájé.
- másrészt meg a boorton buntetés átformálja az embert, megráncosítja a homlokát, kívulállová teszi és bunozoové formálja - lehet hogy létezik más perspektíva is.
 
Oldal tetejére