Hazassagon belul kulon kassza????

Boszi témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2004 Június 17.

 1. lth

  lth Állandó Tag

  Nálunk is közös kassza van, de az ismerőseink között vannak külön kasszások. Szerintem ahol ép, normál kapcsolat és bizalom van ott a közös kassza nem jelethet gondot!
   
 2. n.ati

  n.ati Állandó Tag

  Közös kassza, természetesen!
   
 3. Tündi88888

  Tündi88888 Állandó Tag

  Nálunk is közös kassza van ! Elfogadom , ha mások úgy élnek együtt ,hogy külön pénztárcából gazdálkodnak,de fura 1 kicsit.Ha gyermekük születik,egyszer az egyik vesz pelenkát egyszer a másik .Kicsit olyan szaga van ennek ,mintha már arra számítanának ,hogy külön válnak az útjaik.Ha igaz szeretet van kettőnk között,akkor dobjuk össze,amink van(akkor is, ha nekem van több) !
   
 4. fandi1969

  fandi1969 Állandó Tag

  Sok kérdés merült fel bennem, sokat gondolkoztam rajtuk.
  A mai világban rengeteg az elvált ember.
  Kíváncsi lennék, ki hogyan oldja meg a "külön kassza- közös kasszát".
  Tudom, tudom, most jön az, hogy amikor megismertétek egymást, akkor is tudtad, hogy...
  De hogyan néz ki ez a gyakorlatban?
  Mondjuk elvált pasi (sok gyerek) => fél fizetés + költségek stb. hatása az új házasságra, esetleg az abból születendő gyermekre?
  Kérlek írjátok le hogyan oldjátok / oldottátok meg.
  Mit tapasztaltatok?
  Kíváncsian várom a válaszokat.
   
 5. Szilvana85

  Szilvana85 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Elmesélném a sztorimat. Amikor mi összejöttünk a párommal, külön kasszán voltunk, és ez így maradt akkor is, mikor összeköltöztünk. (A mai világban nem árt óvatosnak lenni, legalább az elején.) De én is hiszek abban, hogy ha szeretünk valakit, jó megosztani vele, amink van, és egyre többször fordult elő, hogy én fizettem a bevásárlásokat, gáláns ajándékokat kapott(pedig nem kerestem klasszisokkal többet), segítettem, ha arra volt szükség. Viszont ha ő keresett egy kicsivel többet, vagy prémiumot kapott, az első az volt, hogy az ő kis dolgait megvegye. De a második is ez volt. Szóval kicsit kihasználva éreztem magam (mint később kiderült, direkt nyalizott nekem, ha valami drága dolgot szeretett volna). Szétmentünk, de nem emiatt. Mindettől függetlenül nem vagyok elkötelezetten a külön kassza híve, de legközelebb is óvatossággal indítok.
   
 6. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Nekem a külön kassza az eredeti értelmében (összeadjuk minden kiadásunkat, és mindenki fizeti a felét, a többivel mindenki csinál amit akar) elfogadhatatlan tartós párkapcsolat (esküvő vagy együtt élés) esetén. Egyszerüen ennyit jelent: amig együtt vagyunk, abban a rövid időben megosztom veled az anyagi közös dolgainkat, mint egy kolesztárssal. Közben éjjelente alváson kivül megosszuk a közös ágyunkat is, ok? (nem tudom itt hol a vulgalitás határa, ha tudnám, máshogy fogalmazok :) )
  Szóval a közös kassza számomra piszok messze jár a: "jóban rosszban együtt élünk, mindenünket megosszuk egymással" témától, ami a valódi párkapcsolatnak az igazi alapja lenne...
   
 7. Ferencv123

  Ferencv123 Állandó Tag

  Feltétlenül egyetértek fenti gondolatoddal! A párkapcsolatnak semmilyen köze nem kell, hogy legyen a pórias kassza dolgokhoz. Amennyiben mégis így közelítünk hozzá, feltétlenül szükséges a bizalom megléte esetén a valódi közös kassza.
   
 8. Dovi

  Dovi Állandó Tag

  Én sem akartam elhinni hogy van ilyesmi, de egyik nap a kolléganőm beszélt a férjével, hogy akkor most kinek a pénzéből fedezik a kocsi javítást. Rákérdeztem és ők tényleg közös kasszán vannak és megadják egymásnak ha tartoznak és feleznek mindenben.
  Anyuéknál közös kassza van. Persze mindennek megvan a hátránya. Anuyék azon szokta veszekedni hogy anyu a fizetéből félretett pénz nem érzni a magáénak. Peddig csak arról van szó hogy anyu fizeti a kisebb kiadásokat, apu pedig a nagy döntésekért a felelős. Csak anyu szeretné ha minden pénz megkapna (és azt el is költené), apu meg inkább elviseli a hisutit és félretesz. De én a közös kassza mellet vagyok, hogy feleznek meg mindent? Még a a gyerek étkeztetését is?
  Ha annyira félti valaki a pénzét kössön házassági szerződést.
   
 9. hsandor10

  hsandor10 Állandó Tag

  Szerintem a közös kassza elengedhetetlen a házas életben, én még csak el sem jegyeztem a barátnőmet, de pénzügyekben mindig támogatjuk egymást... Hát azért tényleg bonyolult kérdés...
   
 10. Timi692

  Timi692 Állandó Tag

  Én el sem tudom képzelni, hogy külön kasszán legyünk. Ha venni szeretnék valamit (természetesen nem felesleges dolgot) kérnem kelljen a páromtól.....
  Furi!!!, Bár tudom, hogy manapság egyre többen élnek így!
   
 11. nemethancsa

  nemethancsa Állandó Tag

  sziasztok! SZtem egy házasságban ha már együtt akarnak élni és úgymond egymás életét teszik szebbé akkor nincs szükség külön kasszára ,sőt sztem sokkal nagyobb dolgokat lehet együtt megvenni és nagyobb öröm együtt élvezni ! például egy új tévével a közös tévézés !
   
 12. Dicca

  Dicca Állandó Tag

  Ha csak így megy?!
   
 13. Dalma5

  Dalma5 Állandó Tag

  Nagyon ellenzem. Ez is egyfajta fal két ember kapcsolatában. Miért volna szükség rá, ha mindenemet meg akarom osztani azzal, akit szeretek?
   
 14. ferike1

  ferike1 Állandó Tag

  A közös kassza hive vagyok .Az én családomban közös kassza van és közös megeggyezés.
   
 15. burhán

  burhán Állandó Tag

  Ha külön kassza van, akkor ott valami baj van az nem házasság mert nincs bizalom.
   
 16. Tozsa

  Tozsa Állandó Tag

  Akiknél nem közös a kassza ott valami nagy gubanc lehet.

  [​IMG][​IMG]
   
 17. skrebe

  skrebe Állandó Tag

  Nalunk is közös kassza van a közös költsegek fedezesere, de megvan mellette mindenkinek a sajat kis "zsebpenze", amivel azt tesz, amit akar. De szerintem ez mindenkinel megallapodas kerdese.
   
 18. khnemu

  khnemu Állandó Tag

  Közös kassza!
   
 19. senx

  senx Állandó Tag

  Házasságban szerintem értelmetlen a külön kassza, hiszen jogilag is minden közössé válik egy idő után. Hacsak nincs házassági szerződés.... De én annak sem vagyok híve. :D
   
 20. tamariska

  tamariska Állandó Tag

  Szerintem a házassági szerődés korrekt, annak ellenére, hogy már az eleljén azt sugallja, "egyszer, ha majd külön válunk...". De ugye nincs semmi biztosíték, hogy örökké együtt marad a pár? A külön kasszával én sem értek egyet.
   

Megosztás