Hazassagon belul kulon kassza????

Boszi témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2004 Június 17.

 1. tamariska

  tamariska Állandó Tag

  Most, hogy végigolvastam a hozzászólásokat, látom mennyire eltérőek a vélemények. Én már egyedül élek, nem merül fel a gondolat, hogy közös, vagy külön kassza. Amíg volt kivel megosztani a közös kasszát, addig sem működött hibátlanul. Igaz, ez egyénfüggő. Mivel a párom hozta a több pénzt, igényt tartott rá, hogy ő kezelje a közös pénzünket. Nagyon megalázó időnként kérni, vagy egyáltalán csak bejelenteni, hogy kellene erre, vagy arra. Sajnos engedtem, hogy ehhez szokjon, és így is maradt.
   
 2. little fox

  little fox Állandó Tag

  Személy szerint házassági szerződés párti vagyok.....és annak a híve, hogy ugyan legyen e házastársaknak közös számlája is, de legyen külön számla is..... Tudom, hogy egy furcsának hangzik. De letisztázza a dolgokat, és sok vitát megelőz. A pénz pedig a viták egyik legfőbb forrása.....
   
 3. senx

  senx Állandó Tag

  Nálunk van külön számla, és közös kassza. :D
   
 4. BlackSpider

  BlackSpider Állandó Tag

  @ Az jooooooooooo :p
   
 5. luftwaffe44

  luftwaffe44 Állandó Tag

  Föleg ha nincs.
   
 6. Arianah

  Arianah Állandó Tag

  Nálunk külön kassza van. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van saját számlája és a kissebb beruházásokat (ruha, , aji) mindenki intézi ahogy kedve tartja. A nagyobbakat megbeszéljük és hol én hol a párom fizeti.
  A lakbért, rezsit ő fizeti, a kaját én intézem, ez nagyjából egálban van havonta.
  Azt hiszem, addig amig nem kell spórolni valamire addig ez nagyon jól tud működni. Közös is meg nem is a dolog.

  az előbb a kicsi (k.i.ss.ebb) helyett egy szmájli lett :(

  Régen én is házassági szerződés párti voltam, de azt hiszem ez is vissza tud ütni durván, hacsak az egyik fél nem fényévekkel vagyonosabb a másiknál. Mert egyébként gyorsan fordulhat a kocka, apa elveszti a munkáját, anya pedig karriert csinál és vagyonokat keres...
  És egyébként is, valóban azt sugalja, hogy már az elején sem bízol abban, hogy nem lesz vége. Ez nagyon rossz kezdés, gyakorlatilag predesztinálja a véget.
   
 7. knw6ku

  knw6ku Állandó Tag

  Közös kassza. Közös háztartásban ne kelljen már elszámolni ki mennyit költ kajára, mennyit eszik, fürdik, mindenki járuljon hozzá a dolgokhoz. Nem szeretnék hó végén pénzért kuncsorogni a férjrmhet, mert az én fizum elment a rezsire meg a kajára.
   
 8. regenbogen

  regenbogen Állandó Tag

  Nem lehet külön kasszán élni. Hiszen közösen élik az életüket.
  Olyan nincs hogy ez a tiéd, ez az enyém.
  Aki így gondolja, az ne éljen együtt senkivel.
  Van olyan ismertősöm aki külön kassza híve, s mindig büszke arra, hogy mennyit spórolt (egyedül, nem együtt :confused:), de sosem mondja mellette, hogy közben az összes számlát a párja fizetni.
  S persze, ha szakítanának, biztos vinné az összes pénzt, mert az ő spórolta. Szerintem spórolni csak együtt lehet.

  regenbogen
   
 9. igipeti

  igipeti Állandó Tag

  Mi a párommal közös kasszán vagyunk...
  Tudjuk ki mennyit keres és közösen megbeszéljük mire költünk.
  És ujabban együtt járunk másodállásba...
   
 10. Palsza

  Palsza Állandó Tag

  A házassági szerződést sokféleképp össze lehet hozni. Van olyan, ami a felek asszimetrikus vagyoni helyzetére épül. De van olyan is, ami egyenlő esélyeket ad és felkészül arra, hogy fordulhat a kocka. (pl: Havi 300e forintig közös vagyon, amit egy adott hónapban keres a házastárs ezen érték felett, az pedig a különvagyona. A havi keresményt lehet pl. éves szinten nézni, hogy a rendkívüli tételek - pl. bónusz - ne torzítsanak túlzottan.)

  A házassági szerződés egy jól bevált intézmény, amit lehet jól és lehet rosszul csinálni. Ha jól csinálják nagyon sok felesleges hátsó gondolattól, bizalmatlanságtól és őszintétlenségtől lehet megóvni egy kapcsolatot.

  (Legtöbben akik véleményt mondanak róla még nem láttak közelről házassági szerződést.)
   
 11. Palsza

  Palsza Állandó Tag


  Ez a KISS-es dolog nagyon tetszik :)
  Eltelt kis idő, mire rájöttem...

  Tényleg: miért vagytok külön kasszán? Mi az oka? Nem bíztok egymásban? (Bocs, nem szemtelenkedni akarok, tényleg érdekel.)
   
 12. igipeti

  igipeti Állandó Tag

  Ezt már többen kérdezték tölünk, de nem látom értelmét hogy külön kasszán legyünk..
   
 13. regenbogen

  regenbogen Állandó Tag

  Egyetértek veled. Nincs semmi értelme külön kasszán élni.
   
 14. Micike8

  Micike8 Állandó Tag

  A családban nincs olyan,hogy enyém-tiéd,csak miénk.
   
 15. Iza69

  Iza69 Állandó Tag

  Nekem is van egy baratnom aki kulon kasszan el,hat ez eleg ronda dolog mert van ket kislanyuk is.A nagyobbikat az apa oltozteti,taboroztatja stb.,a kisebbiket az anya.Csak az a baj, hogy az anyanak kisebb a fizetese,tehat a kisebbik lanynak is kevesebb jut.Na, kerdem en milyen testveri kapcsolat alakulhat a lanyok kozt?Apropo,a baratnom nagyon elegedett a hazasagaval(ferjevel).
   
 16. wzsazsa

  wzsazsa Állandó Silver Tag

  Nálunk nagyon jól bevált a külön kassza. Addig, amig egy kasszán voltunk, volt olyan, hogy párom fizetés előtt két-három nappal leüritette a számlát, mert neki most rögtön, azonnal valamit venni kellett a számitógéphez, vagy a hifihez. Komolyan, volt olyan, hogy álltam a pénztár előtt, ahol lehuzták a kártyát, nem volt rajta semmi, pedig tudtam, hogy lennie kell 25-30 ezer forintnak. Otthon kiderült, hogy apa rendelt a neten. Ennél megalázóbb, borzalmas helyzetben még nem voltam. Ekkor nyitottam külön számlát. Az enyémről megy a rezsi, készpénz felvétel, az ővéről a kaja, meg amit ő elkölt. Ez megy kb. két éve, azóta kezdi belátni, hogy nem lehet fejetlenül költekezni. Szóval embere válogatja, hogy lehet-e együtt, vagy jobb külön.
   
 17. pusztazamor

  pusztazamor Állandó Tag

  Ez szerintem, nem fekete, és fehér. Ezt mindíg az adott ember (tipus) dönti el, hogy, hogy legyen a cassa. Nálunk speciel egy cassa van, minden kiadás közösen történik. Nincs sumákolás. Ennyi az egész.
   
 18. Krisztina13

  Krisztina13 Állandó Tag

  Ez szerintem is megbeszélés kérdése, és a két emberen múlik.
  Mi egyelőre külön kasszán vagyunk, a költségeket felezzük...
   
 19. mussk

  mussk Új tag

  Szerintem a mai világban az a tuti, ha nem minden kizárólag a férfi nevén van.
   
 20. Kiscsillag:-)

  Kiscsillag:-) Állandó Tag

  Számomra ez elképzelhetetlen volt, kiindulva a Szüleimből. Azután is elképzelhetetlen, ahogy ezt a volt élettársammal együtt csináltuk. Hiába állt bármit, minden a fejemre lett olvasva, bár részéről az a "természetes", ha mindent a pasi fizet... ???
   

Megosztás