Kézilabda

Mapecho2 témája a 'Sport' fórumban , 2006 Február 12.

 1. tlacos

  tlacos Állandó Tag

  Miért nem egyeneságon mentünk ki, felelős persze nincs, illetve a szövetségi kapitány!
   
 2. tlacos

  tlacos Állandó Tag

  A szövetség meg mossa kezeit, pedig volt edzés tatán hideg csarnokban és a díjazás is kritikán aluli,a sportág alapjai meg sehol.
   
 3. tlacos

  tlacos Állandó Tag

  Az egész sportnevelés az iskolákban tragédia, a pedagógusok szükséges rossznak tekintik a sportot, sokszor a tesi óra helyett matekot tartanak.
   
 4. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Tlacos én egyet értek veled részben! Tudod én négy éves korom óta kézizek - vagyis már csak kéziztem, és tudom milyen nehezek az edzések, mennyi áldozatot kell hozni! Javarészt én nem az iskolákat hibáztatnám, mert ök legalább megpróbálják ! Tudod a mai gyerekek inkább kénylemesek, némelyikük 100m nem bír gyalogolni! A hiba abban van hogy a mai gyerekek inkább a tv, számítógép elött ülnek mintsem hogy megmozduljanak!
  Ami meg a magyar kézilabdát illeti, biztos hogy most ez szégenfolt! De a felelös vagyis a felelöség nem csak a kapitányt, Mátéfi Esztert terheli, hanem a MKSZ et is. Szerintem már akkor változtani kellett volna a csapatom amikor szinte biztossá vált hogy nem egyenes úton kerülünk ki a vbre, vagy ha kicsit tovább keressük az okokat akkor akár vissza mehetünk a 2010es Norvég - Dán nöi ebre! mert szerintem ott is nagy csalódás az a 10hely! na ezután kellett volna váltani és akkor lehet most mehetnénk a VBre meg az olimpiára is!
   
 5. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  A magyarok a legnehezebb csoportban

  Tegnap Belgrádban kisorsolták a férfi kézi csoportokat. A mieink a 3 csoportba kerültek, Franciaországgal, Spanyolországgal, Oroszországgal együtt. Mondhatni a magyarok a legnehezebb ellenfeleket kapták, halál csoport a mienk!

  A csoport (Belgrád)
  Lengyelország Németország
  Dánia Svédország
  Szerbia Csehország
  Szlovákia Macedónia

  B csoport (NIS)

  Németország
  Svédország
  Csehország
  Macedónia


  C csoport (Újvidék)

  Franciaország Horvátország
  Magyarország Norvégia
  Spanyolország Izaland
  Oroszország Szlovénia

  D csoport (Versec)

  Horváthország
  Norvégia
  Izland
  Szlovénia

  A C csoport mérközéseinek idöpontja:

  1.forduló: január 16
  Franciaország - Spanyolország
  Magyarország - Oroszország

  2.forduló: január 18.
  Oroszország - Franciaország
  Spanyolország- Magyarország

  3.forduló: január 20.

  Franciaország - Magyarország
  Spanyolország- Oroszország
   
 6. aniko45

  aniko45 Állandó Tag

  Nos ez valóban nagyon nehéz lesz!
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Siófoki Strandkézilabda Torna & Fesztivál

  Újabb mérföldkövéhez érkezett el a hazai strandkézilabdázás.

  2011 nyara elhozza mindenkinek azt, amire régóta vágyott. Egy magas színvonalú, remek szervezésű tornát közvetlenül a vízpart mellett a balatoni nyár központjában, Siófokon! Az eddigi amatőr bajnokság kvalifikációs fordulók magas színvonalát újabb dimenzióba helyezzük. A garancia erre a helyszín, a szervezőbrigád, a programok és természetesen a komoly értékű különdíjak, nyeremények.

  A mai fiatalság körében a Siófok szót nem kell bemutatni. Valószínűleg, mindannyiunknak elmosolyodunk, amikor csak eszünkbe jut ez a kultikus nyári helyszín. Eszébe jut az embernek egy-egy emlék vagy éppen egy-egy emléknélküli átmulatott éjszaka. A budnight rendezvényszervezés úgy döntött, hogy nem csak az évente kétszer megrendezett kézilabdások éjszakája rendezvényeivel próbál nektek felejthetetlen élményt nyújtani, hanem 3 napos sport és szórakozás mámort varázsol nektek.

  Egy hatalmas strandkézilabdás szezonnyitó hétvégére, valamint kézilabdás ünnepre készüljön fel az, aki ellátogat június 25-26-27-ei hétvégén Siófokra.  [​IMG]
   
 8. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Meg van az ítélet Marian Cozma ügyében!

  Csütörtökön megszületett az ítélet a Cozma gyilkosság ügyében. Marian Cozmát, 2009.február 8án hajnalban a veszrémi Patrióta lokál elött késelték meg. A sportoló belehalt sérüléseibe. A magyar bíróság mindösszesen 2év elteltével tudott igazságot szolgáltatni! Az elsö és a másod rendü vádlottat, Rafael Sándort és Németh Győzőt a bíróság bűnösnek találta, és életfogytig tartó fegyház büntetést szabott ki rájuk a bíróság. a harmad rendű vádlott Sztojka Iván, a tárgyaláson az indoklás közben rosszul lett, ezért kivezették a tárgyalásról, de igy is 20 évig tartó fegyházbüntetést kapott!
   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kelecsényi Ernő a Győri Audi ETO KC új elnöke
  2011. 06. 24. 04.00

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Kelecsényi Ernőt választották meg csütörtökön a Győri Audi ETO KC új elnökének a női kézilabdaklub évi rendes közgyűlésén. A nyolctagú elnökségnek tagja lett többek között Róth Kálmán utánpótlás szakmai igazgató és Pálinger Katalin, a csapat kapusa is. Megbízatásuk 2014-ig szól.


  Vanyus Attila korábbi elnököt örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.
  Az új elnök, Kelecsényi Ernő 51 esztendős, harminckét évig a bankszektorban dolgozott, jelenleg egy nemzetközi minősítéssel rendelkező pozsonyi magániskola résztulajdonosa. Eddig a Győri Audi ETO KC alelnöke volt.
  A klub májusi rendkívüli elnökségi ülésén mondott le Borkai Zsolt az egyesület társadalmi elnöki tisztségéről, mivel annak ellátását a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként nem tartotta összeegyeztethetőnek. Majd a ETO KC elnöksége határozott úgy, hogy a klub hatékonyabb irányíthatósága, valamint az eddig is kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerek folytatása érdekében megújulásra van szüksége, ezért a tagok is egyhangúlag lemondtak.

  Vanyus Attila, aki összességében több mint két évtizede irányította az ETO KC-t, nem jelöltetette magát ismét az elnöki posztra.


   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Külföldi szakember is lehet a női kézilabda-válogatott kapitánya
  2011. 06. 27. 15.38

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Akár külföldi szakembert is kinevezhetnek a női kézilabda-válogatottnál, ahol Mátéfi Eszter lemondása után üresedett meg a szövetségi kapitányi poszt - erről Vetési Iván, a hazai szövetség pénteken megválasztott elnöke beszélt.


  "A női szövetségi kapitány személyéről augusztus végén, szeptember elején kell döntést hozni, hiszen októberben már tétmérkőzést játszik a válogatott. Azt gondolom, lehet szó külföldi szakemberről is, de nem feltétlenül szeretnék azt. – fogalmazott Vetési a Digisport hétfő reggeli műsorában. - Először is meg kell nézni, hogy kik jöhetnek szóba, kik azok, akik szakmailag megütik azt a szintet, amit elvárunk egy szövetségi kapitánytól. Nekünk azt a jelöltet kell kiválasztani, aki garanciát jelenthet arra, hogy a válogatott minél előbb visszakerül a világ élvonalába. A legfontosabb természetesen a hazai, 2014-es Európa-bajnokságon való szereplés lesz, de jó lenne már a 2012-es Eb-n is a legjobbak közé tartozni."
  Az elnök hozzátette: szeretnének olyan feltételeket teremteni, hogy ne anyagi kérdés legyen a poszt betöltése.
  "Ne az legyen, hogy az illető klubedző és a klubjában kap fizetést, és a válogatott irányítását kiegészítő tiszteletdíjért vállalja el." - hangsúlyozta.

  A beszélgetés során szóba került Nagy László is:
  "A nemzeti válogatottban a legjobbak játszanak, Nagy László az egyik, ha nem a legjobb jobb kettes játékos ma Magyarországon, illetve a világon. Meg kell őt újra keresni, de csak akkor, ha van értelme" - mondta.

  A Barcelona átlövője hosszas huzavona után februárban közölte, hogy a jövőben nem kíván a magyar férfi kézilabda-válogatottban szerepelni.
  DVSC-Fórum néven folytatja a debreceni női kézilabdacsapat
  2011. 06. 27. 15.51

  <RIGHT>
  [​IMG]


  DVSC-Fórum néven kezdi meg a 2011/2012-es szezon küzdelmeit a debreceni női kézilabdacsapat; a Fórum Bevásárlóközpont mellett hétfőn a klub megállapodást kötött az Alföld Televízióval is az együttes mérkőzéseinek közvetítésére.


  Gellén András többségi tulajdonos a szerződések aláírását megelőző debreceni sajtótájékoztatón elmondta: egy szezonra kötöttek megállapodást a névszponzorral, de a következő idényben eredményeikkel szeretnék letenni az alapjait egy hosszabb távú együttműködésnek. Ezzel kapcsolatban kifejtette: hasonló erősségű kerettel hasonló szereplésben bízik, mint az előző évadban. A csapattól a tavalyihoz hasonlóan ismét BL-csoportkörös szereplést vár - tette hozzá (a női kézilabda BL selejtezőjének sorsolását hétfőn délután tartják).
  Gellén András nagyon pozitívnak értékelte az Alföld Televízióval fennálló kapcsolatukat, így szavai szerint nem volt kérdéses, hogy zsinórban a hatodik szezonjukban is megállapodnak a közvetítésről.
  Tóthné Budaházi Judit, a televízió ügyvezetője ismertette: az elmúlt szezonban 31 mérkőzést közvetítettek és a tavasszal elindult új hírportájukon, elérhető online közvetítések látogatottsága is folyamatosan nő. Mivel a csatorna már digitális csomagban is elérhető, a következő szezontól 12 ezer háztartással több tudja figyelemmel követni a DVSC-Fórum mérkőzéseit - zárta szavait az ügyvezető.
  Gellén András újságírói kérdésre válaszolva újfent szólt arról, hogy igazságtalannak tartja a sportklubokat érintő támogatási és adózási szabályokat. Megítélése szerint például az utánpótlás támogatására juttatott pénzek könnyen landolhatnak a felnőtteknél és - mint fogalmazott - félő, hogy politikai kapcsolatok függvényében fogják ellenőrizni és bírságolni a klubokat.
  A többségi tulajdonos megismételte azt is, hogy a válogatott játékosokkal kapcsolatos akciója - amikor nem engedett el két játékost a nemzeti csapat edzőtáborába - figyelemfelkeltés volt a csapatok túlzott adóterhelése ellen.

   
 11. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Kézilabda bajnokok ligája 2011-2012

  Nöi kézilabda bajnokok ligája
  fötábla beosztása

  A csoport
  Midtjylland (dán)
  Budučnosť Podgorica (szolvén)
  Thüringer HC (német)
  a 2 selejtezökör 2. csoportjának gyöztese

  B csoport
  Larvik (norvég)
  Krim Ljubljana (szlovén)
  Podravka Vegeta (horvát)
  a második selejtezökör 1csoportjának gyöztese

  C csoport
  Györi Audi Eto KC (magyar)
  Hypo Nö (osztrák)
  Metz(francia)
  a második selejtezökör 4 csoportjának gyöztese

  D csoport
  Oltchim Valcea (román)
  Itxako (spanyol)
  Dinamo Volvográd (orosz)
  a második selejtezökör 3. csoportjának gyöztese

  A csoportkör menetrendje
  1.forduló: 2011. október 1-2
  2.forduló: 2011. október 8-9
  3.forduló: 2011. október 15-16
  4.forduló: 2011. október 29-30
  5.forduló: 2011. november 5-6
  6.forduló: 2011. november 12-13

  Selejtezökör
  1.csoport:
  Jolidon cluj - napoca (román)
  Rosztov-don (orosz)
  az 1 selejtezökör B csoportjának 1 helyezettje

  2 csoport
  Byasen (norvég)
  Elda Prestigio (spanyol)
  Metalur Skopje (macedón)
  az elsö selejtezökör B csoportjának 2. helyezettje

  3. csoport
  DVSC -Fórum (magyar)
  Buxtehunde (német)
  Zaglebie Lubin (lengyel)
  az 1 selejtezökör A csoportjának második helyezettje

  4.csoport
  Randers (dán)
  Tertnes Bergen (norvég)
  Sävehof (svéd)
  az elsö selejtezökör A csoportjának elsö helyezettje

  Elsö selejtezökör

  A csoport
  Ormi - loux Patrasz ( görög)
  MizuWaAi/Dalfsen (holland)
  LC Brühl Handball (sváci)
  Gil Eanes Lagos (portugál)

  B. csoport
  Usküdar Belediyesi (török)
  Zajecsar (szerb)
  IUVENTA Michalovce (szlovák)
  Britterm Veseli (cseh)

  *a csoport elsö és második helyetettjei jutnak be a 2. selejtezökörbe
   
 12. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Férfi kézilabda bajnokok ligája 2011-2012
  A fötábla beosztás
  A csoport
  Barcelona (spanyol)
  Co Zahreb (horvát)
  Kadetten Schaffhausen (svájci)
  Chambéry (francia)
  Bosna Sarajevo ( bosnyák)
  A selejtezökör 2 csoportjának gyöztese
  B csoport
  Csehovszkije Medvegyi (orosz)
  MKB VESZPRÉM (magyar)
  Ciudad real (spanyol)
  Füchse Berlin (német)
  Bjerringbro – Silkeborg (dán)
  A szadkártyások viadalának gyöztese
  C csoport
  Hamburg (német)
  Cimos Koper (szlovén)
  Constanca (román)
  Szentpétervár (orosz)
  Wisla Plock (lengyel)
  A selejtezö 3. Csoportjának gyöztese
  D csoport
  Montpellier (francia)
  AG Köbenhavn (dán)
  Kiel (német)
  Ademar león (spanyol)
  PICK SZEGED (magyar)
  A selejtezö első csoportjának győztese
  A csoport menetrendje:
  1.forduló: szep. 28-okt.2
  2.forduló: okt. 5-9
  3.forduló. okt.12-16
  4.forduló: okt.19-23
  5.forduló: nov. 16-20
  6.forduló: nov . 23-27
  7.forduló: nov 30 – dec. 4
  8.forduló: 2012. Február 8-12
  9.forduló: 2012. Február 15-19
  10.forduló: 2012. Február 22-26
  Selejtezö
  1.csoport
  Tatran Prešov (szlovák)
  AEK Athén (görög)
  Partizan Belograd (szerb)
  Porto Vitalis (portugál)
  2.csoport:
  Savehof (dán)
  Dinamo Minszk (fehérorosz)
  AON Fivers (osztrák)
  Besiktas (török)
  3. csoport
  Metalurg Skopje ( macedón)
  Hafnarfjördar (izlandi)
  Haslum (norvég)
  Maccabi Rison Lecion (izareli)
  Szabadkártyások
  Valladolid (spanyol)
  RN Löven (német)
  Dunkerque (francia)
  Kielce (lengyel)

   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kirsner Erika lett a váci klubelnök

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A korábbi válogatott játékost, Kirsner Erikát választották a váci női kézilabdacsapat új elnökének a klub pénteki tisztújító közgyűlésén.


  Kirsner a posztjáról lemondott Szántó Andrást váltja.

  Az egyesület tájékoztatása szerint Németh András a továbbiakban nem tagja az elnökségnek, mivel ez az európai szövetség (EHF) szabályai szerint összeférhetetlen lenne az osztrák Hyponál vállalt munkájával.

  A váciak július 11-én kezdik meg a felkészülést a bajnokságra, valamint a hazai és nemzetközi kupaszereplésre.   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  Női kézilabda-vb - A sorsolás után még élnek a magyar olimpiai remények
  2011. 07. 03. 12.41


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Kisorsolták a Brazíliában december 3. és 18. között sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. A hatosok kialakítása után a vb-ről lemaradt magyar válogatottnak továbbra is maradt halvány esélye arra, hogy jövő tavasszal indulhasson az ötkarikás selejtezőn.


  Ehhez az kell, hogy a vb-n egyaránt a legjobb nyolc közé jusson a norvég, a svéd, a román, a dán, a francia, a montenegrói, az orosz és a holland válogatott - s ez a sorsolás ismeretében akár meg is valósulhat.
  A júniusi vb-selejtezőn a magyarokat legyőző német csapat a norvégokkal, a montenegróiakkal, az angolaiakkal, a kínaiakkal és az izlandiakkal került egy hatosba.

  A vb csoportjai:

  A csoport:
  Norvégia, Montenegró, Angola, Németország, Kína, Izland

  B csoport:
  Oroszország, Kazahsztán, Hollandia, Koreai Köztársaság, Spanyolország, Ausztrália


  C csoport:
  Románia, Franciaország, Brazília, Tunézia, Kuba, Japán

  D csoport:
  Svédország, Dánia, Horvátország, Argentína, Elefántcsontpart, Uruguay

  A csoportok első 4-4 helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az 5-6. helyezettek pedig a 17-24. pozícióért játszanak.

  A vb-ről a győztes kvótát szerez az olimpiára (amennyiben az Eb-győztes és már biztos ötkarikás induló norvégok nyerik a tornát, akkor az Eb-ezüstérmes svédek is ott lehetnek Londonban), további hat válogatott (alapesetben a 2-7. helyezettek) pedig részt vehet a 2012 májusában sorra kerülő olimpiai selejtezőn. A selejtezőkön további hat csapat szerepelhet a kontinensek képviseletében.

  Ismét Eb-győztes a magyar női ifjúsági strandkézilabda-válogatott  [​IMG]


  A magyar női válogatott aranyérmes lett a II. ifjúsági strandkézilabda Európa-bajnokságon, a horvátországi Umagban.


  A hazai szövetség szombati tájékoztatása szerint az együttes mind a nyolc mérkőzését megnyerte, és ezzel megvédte a három évvel ezelőtt Nagyatádon kiharcolt címét.


  A magyar férficsapat a hatodik helyen végzett.

   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda: A 2012-13-as idénytől megváltozik a férfi európai kupák rendszere


  [​IMG]


  FÉRFIAK
  Az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottságának 2011. áprilisi döntése értelmében a most következő utáni, tehát a 2012/13-as szezontól megszűnik a férfi EHF Kupa és a férfi Kupagyőztesek Kupája.

  A Bajnokok Ligája, valamint a Challenge Kupa mellett Európa Kupa versenysorozat kerül megrendezésre.

  Ennek következtében változik az egyes országok képviseletében az európai kupákban indulási jogot szerző csapatok száma. Azt, hogy melyik kupában mely ország hány csapatot szerepeltethet, továbbra is az országok közötti rangsor határozza meg, mely az előző három idény (2010/11, 2009/10, 2008/09) eredményeit összesíti.

  Miután Magyarország a 3. és a 6. hely között, konkrétan az 5. helyen áll a férfi klubcsapatok eredményei alapján összeállított rangsorban, a 2012/13-as idényben 4 magyar csapat indulhat az európai kupákban az alábbi felosztás szerint:

  Bajnokok Ligája: 2; új Európa Kupa: 2; Challenge Kupa: 0 csapat.

  Öt csapatot mindössze a rangsor első két helyezettje, Németország és Spanyolország indíthat, három-három BL-résztvevővel.

  NŐK
  A női európai kupasorozatok lebonyolítási rendszerében nem lesz változás a 2012/13-as idényben.

  Örvendetes azonban, hogy az előző három idény összesített eredményei alapján a női rangsorban Magyarország a második helyre lépett előre, mindössze Dánia előzi meg, illetve közvetlenül Norvégia, Spanyolország, Románia, Németország és Oroszország követi.
  Magyarország ennek megfelelően – mint a rangsor első hét helyezettjének mindegyike – továbbra is a maximális öt csapatot indíthatja, kettőt-kettőt a Bajnokok Ligájában és az EHF Kupában, egyet pedig a Kupagyőztesek Európa Kupájában.
  (A hetedik helynél lejjebb rangsorolt országok indíthatnak csapatokat a negyedik számú sorozatban, a Challenge Kupában.)  Új névadó szponzor a gyöngyösi kézilabdacsapatnál


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Gyöngyös, 2011. július 20. - A jövőben B. Braun Gyöngyös néven szerepel majd a magyar bajnokságban az élvonalba újra visszakerülő gyöngyösi férfi kézilabdacsapat. A névadó szponzori szerződést ünnepélyes keretek között ma írta alá Horn Péter, a B. Braun csoport vezérigazgatója és Marczin Zsolt, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

  A B. Braun vállalatcsoport 1991 óta meghatározó szereplője a magyar egészségügynek, és Heves megye egyik legnagyobb munkaadójaként közel 650 embert foglalkoztat gyöngyösi gyárában.
  A térség fontos gazdasági szereplőjeként a B. Braun jelentős hangsúlyt fektet arra, hogy működési környezetével összhangban, a társadalmi érdekek figyelembevétele mellett folytassa tevékenységét.
  Ennek keretében a vállalat fontosnak tartja, hogy felelős munkáltatóként részt vállaljon a város közösségépítő munkájában is, és rendelkezésére álló eszközeivel segítse azt.
  „Az egészségügyi területen működő B. Braun évek óta keresi egy olyan együttműködés lehetőségét, amely megfelel profiljának és értékrendjének: Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának támogatásával ez most megvalósulhat, hiszen a játékosok élsportban nyújtott teljesítménye és sport és eredményesség iránti alázata egyben tükrözik a vállalat minőség, egészség és hatékonyság iránti elkötelezettségét is.
  A mérkőzések nemcsak színvonalas szórakozást kínálnak a város és a régió számára, hanem valódi közösséggé kovácsolják a csapatot, a szurkolókat és a támogatókat.” - mondta el Horn Péter a B. Braun csoport magyarországi vezérigazgatója.
  A B. Braun kézilabdához való kötődése nem új keletű, hiszen a vállalatcsoport évek óta a Német Kézilabda Szövetség orvosi csapatának, valamint az SG 09 Kirchhof női és MT Melsungen férfi kézilabdacsapatának támogatója.
  „Nagy örömünkre szolgál, hogy a gyöngyösi férfi kézilabdacsapat névadó szponzora lehetünk. Úgy gondolom, hogy mind a csapat, mind a mögötte álló szervezetek példaértékű teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban, s a jövőben mi is minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy ez a felfelé ívelő pálya töretlen maradjon” –fűzte hozzá Bognár József, a gyöngyösi gyár igazgatója az együttműködés kapcsán.

  Marczin Zsolt, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke a szerződés aláírását követően kiemelte:

  „Az együttműködésnek köszönhetően az elkövetkező években biztos anyagi háttér mellett dolgozhat kézilabda csapatunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a B. Braun vállalatcsoport személyében egy jelentős, és a sport felé elkötelezett vállalkozás csatlakozott a támogatói körhöz. Bizakodva, optimistán tekintünk a 2011/2012-es szezon elé.”

  XLsport
   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég

  A BL-döntőt célozza meg a győri kézilabdacsapat


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Hazai porondon a duplázást, azaz a bajnoki cím, valamint a Magyar Kupa megvédését, nemzetközi szinten pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe jutást tűzték ki célul a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál.


  "Júliusban a hátralévő időben a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, később áttérünk az úgynevezett vegyes felkészülésre - mondta a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Konkoly Csaba vezetőedző. - A bajnoki rajtig tizenhét edzőmérkőzés szerepel a programunkban, mindent annak rendelünk alá, hogy a versenyszezon kezdetére a régi és az újonnan érkezett játékosokból ütőképes csapatot alakítsunk ki kollégámmal, Danyi Gáborral."
  A korai jó forma indokolt, hiszen az ETO Hypo elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését a bécsi klub játékosainak elfoglaltsága miatt - sokan vesznek részt a Pánamerikai Játékokon - előrehozták szeptember 23-ra. Görbicz Anita csapatkapitány elmondta: nagyon kemény edzésekkel készülnek a feladatokra és bízik benne, hogy a következő szezonban minden kitűzött célt sikerül elérniük.
  Az eseményen Johannes Roschek, az Audi Motor Hungaria pénzügyi igazgatója bejelentette, hogy a gyár meghosszabbítja a klubbal a 2012. június 30-án lejáró főszponzori szerződését, ám ennek pontos részleteiről egyelőre nem árultak el többet.
  A sajtótájékoztatón bemutatták az új szerzeményeket is: a norvég Heidi Löke BL-győztesként érkezett a Larviktól, ezen kívül kétszeres Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes.

  A szerb Andrea Lekic a szlovén Krim Ljubljanától jött Győrbe. Hazája válogatottjában szerepel, akárcsak a montenegrói Jovanka Radicevic. Utóbbi kétszeres KEK-győztes. Valamennyien két évre szóló szerződést kötöttek az ETO-val.   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég

  Junior férfi kézilabda-vb - Az alsóházban a magyarok
  2011. 07. 22. 23.35

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A magyar junior férfi kézilabda-válogatott 35-29-re kikapott az iráni csapattól a Görögországban zajló világbajnokságon, ezzel csoportja ötödik helyén végzett, azaz csak a 17-24. helyért játszhat.


  Eredmények:

  Irán-Magyarország 35-29 (18-16)

  A magyarok korábbi eredményei:

  Svédország–Magyarország 40-17 (19-5)
  Magyarország-Kanada 42-21 (19-9):(
  Portugália-Magyarország 32-21 (14-10)
  Spanyolország–Magyarország 33-19 (17-5)

  XLsport
   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  A címvédő FTC az osztrák Korneuburggal kezd a KEK-ben

  Sorsoltak a férfi és a női kézilabda Kupagyőztesek Európa-kupájában, illetve az EHF-kupában. A két nemzetközi sorozatban összesen hét magyar együttes (az uraknál az FTC-PLER, a Balatonfüred és a Tatabánya, míg a hölgyeknél a címvédő FTC, az Alcoa, a Vác és a Békéscsaba) kezdi meg a szereplést.


  <!-- .cikkhead --><TABLE class=cikkkeptable border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD>
  [​IMG]
  </TD></TR><TR><TD class=cikkepalairas>Elek Gábor tanítványai hazai pályán kezdenek a KEK-ben  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  <TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" class="cikkinfo table_w100p" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=544><CAPTION>KÉZILABDA-SORSOLÁS  </CAPTION><TBODY><TR class=odd><TD class=xl22>FÉRFI KEK, 3. FORDULÓ


  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Dobrudzsa (bolgár)–Ulim-Alexia (moldovai) párharc győztese–Kausztik Volgograd (orosz)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Sparkasse Schwaz (osztrák)–RK Porec (horvát)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Aragón (spanyol)–RK Borac Banja Luka (bosnyák)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Lovcsen-Cetinje (montenegrói)–Benfica (portugál)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Maliye Milli Piyango (török)–VfL Gummersbach (német)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>MSK Hlohoves (szlovák)–Zemaitijos Dragunas (litván) párharc győztese–Aarhus (dán)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Meskov Breszt (fehérorosz)–Pelister 08 (macedón)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>HC Celje (szlovén)–HC Kehra (észt)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Pallamano Intini Noci (olasz)–EL Pandurii Targu-Jiu (román)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>European University Cyprus (ciprusi)–FTC-PLER</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Bern Muri (svájci)–Kremer/Hurry-Up (holland)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Vrilisszia (görög)–Lugi HF (svéd)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>OKD Karvina (cseh)–Flensburg-Handewitt (német)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>UHC Tongeren (belga)–RK Vojvodina (szerb)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>BESA Famiglia (koszovói)–Motor Zaporizzsja (ukrán) párharc győztese–ZTR Zaporizzsja</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>OIF Arendal (norvég)–Handball Esch (luxemburgi)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22></TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>FÉRFI EHF-KUPA, 2. FORDULÓ


  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Krasznodar (orosz)–Sztrovolosz (ciprusi)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Eskilstuna Guif (svéd)–SZKA Minszk (fehérorosz)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Kentriki Aszfalisztiki (ciprusi)–Neistin (feröeri) párharc győztese–Madeira SAD (portugál)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Dinamo Poltava (ukrán)–Izmir (török)


  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>BL-selejtező, 2. csoport 4. helyezett–Odorheiu Secuiesc (román)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>BL-selejtező, 1. csoport 4. helyezett–az Olimpus-85 (macedón)–Limburg (holland) párharc győztese

  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>KRAS/Volendam (holland)–HBC Nantes (francia)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Pölva Serviti (észt)–Bregenz (osztrák)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Nordsjaelland (dán)–Dukla Praha (cseh)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl23>Balatonfüred–HC Berchem (luxemburgi)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>BL-selejtező, szabadkártyások 4. helyezett–Elverum Herrer (norvég)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Dudelange (luxemburgi)–Initia Hasselt (német) párharc győztese–BL-selejtező, 3. csoport 4. helyezett</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Crvena zvezda (szerb)–HC Mojkovac (montenegrói)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Vardar PRO Szkopje (macedón)–Izvidac (bosnyák)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>KH Kasztrioti (koszovói)–Szutjeszka Niksics (montenegrói)–RK Nexe Nasice (horvát)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>PAOK (görög)–Tatabánya</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22></TD></TR><TR class=odd><TD class=xl23></TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>NŐI KEK, 2. FORDULÓ


  </TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>BL 1. selejtezőkör, A-csoport 4. helyezettje–LK Zug Handball (svájci)


  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Fram (izlandi)–Alcoa</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl23>Ferencvárosi TC–Union Korneuburg (osztrák)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>HC Sassari (olasz)–BL 1. selejtezőkör, B-csoport 3. helyezettje</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>BL 2. selejtezőkör, 4. csoport 4. helyezettje–Ioniasz (görög)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Katarina Mostar (boszniai)–Toulon Saint Cyr Var (francia)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Initia Hasselt (belga)–ZRK Krka Novo (szlovén) párharc győztese–Mar Sagunto (spanyol)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>BL 2. selejtezőkör, 3. csoport 4. helyezettje–Westfriesland (holland)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Madeira Andebol (portugál)–BL 2. selejtezőkör, 1. csoport 4. helyezettje</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>HC Otelul Galati (román)–KHF Kasztrioti (koszovói)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Vistal Laczpol Gdynia (lengyel)–HC Leipzig (német)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Levanger (norvég)–Izmir BSB (török)


  </TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>BL 1. selejtezőkör, B-csoport 4. helyezettje–Kentriki Aszfalisztiki (ciprusi)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Zvezda Zvenyigorod (orosz)–ZORK Jagodina (szerb)


  </TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>BL 2. selejtezőkör, 2. csoport 4. helyezettje–Garliava (litván)–Zito Prilep (macedón) párharc győztese

  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Gorodnicsanka (fehérorosz)–BL 1. selejtezőkör, A-csoport 3. helyezettje</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22></TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>NŐI EHF-KUPA, 3. FORDULÓ


  </TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Lugi (svéd)–Lada Toljatti (orosz)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Zofingen (svájci)–Mios Biganos (francia)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>SPR Lublin (lengyel)–CSM Bucuresti (román)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>HBC Nimes (francia)–Witasek Kärnten (osztrák)–Biseri (montenegrói) párharc győztese</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>BNTU-BelAZ Minszk (fehérorosz)–Váci NKSE

  </TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Maliye Milli Piyango (török)–HC Naisa-Nis (szerb)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Maccabi Ramat Gan (izraeli)–Bnei Herclija (izraeli) párharc győztese–HC Zalau (román)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Colegio Joao de Barros (portugál)–KIF Vejen (dán)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Arkatron Minszk (fehérorosz)–Pristina (koszovói) párharc győztese–Mar Alicante (spanyol)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>VOC Amszterdam (holland)–Bayer 04 Leverkusen (német)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Asztrahanocska Asztrahany (orosz)–Dudelange (luxemburgi)–Aradippu (ciprusi) párharc győztese</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Team Esbjerg (dán)–Anagenniszi Artasz (görög)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Vardar Szkopje (macedón)–Békéscsaba</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>Tvis Holstebro (dán)–Karpati Uzshorod (ukrán)</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl22>Sztrovolosz (ciprusi)–Frankfurter HC (német)</TD></TR><TR class=even><TD class=xl22>DHW Antwerpen (belga)–Bera Bera Balonmano (spanyol)</TD></TR></TBODY></TABLE>​
   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Európai kézilabdakupák - Felemás sorsolás

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Tatabánya férfi és a Békéscsaba női csapata kellemetlen ellenfeleket kapott az európai kézilabdakupák keddi, bécsi sorsolásán, ugyanakkor a Alcoának a távoli Izlandra kell utaznia, hacsak nem sikerül megállapodnia két székesfehérvári mérkőzésben.


  A magyar érdekeltségű párharcok (az európai szövetség tájékoztatása alapján):

  női KEK, 2. forduló (a 24 közé jutásért, játéknapok:

  október 1./2. és 8./9.):
  FTC-Rail Cargo Hungaria (címvédő)
  - Union Korneuburg (osztrák)
  Fram (izlandi) - Alcoa FKC RightPhone

  férfi KEK, 3. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért, játéknapok:

  november 26./27. és december 3./4.):
  European University Cyprus (ciprusi)-Celebi FTC PLER

  női EHF Kupa, 3. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért, játéknapok:

  november 5./6. és 12./13.):
  BNTU-BelAZ Minszk (fehérorosz)-Vác
  Vardar Szkopje (macedón) - Budapest Bank-Békéscsaba

  férfi EHF Kupa, 2. forduló (a 32 közé jutásért, játéknapok:

  október 8./9. és 15./16.):
  Balatonfüred
  -Berchem (luxemburgi)
  PAOK (görög) - Tatabánya Carbonex

  A 2012/13-as szezontól megszűnik a férfi EHF Kupa és a férfi KEK, helyettük Európa Kupa néven új versenysorozat lesz.

  Miután Magyarország továbbra is a 3. és a 6. hely között, jelenleg konkrétan az 5. helyen áll a férfi klubcsapatok eredményei alapján összeállított rangsorban, az új rendszerben, a 2012/13-as idényben négy magyar csapat indulhat az európai kupákban: kettő a Bajnokok Ligájában és kettő az új Európa Kupában.   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  Óriási érdeklődés az MKB Veszprém bérletei iránt


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Óriási az érdeklődés az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának bérletei iránt, mivel a Bajnokok Ligájában öt komoly riválisa is lesz a magyar elitegyüttesnek.


  A klub pénteki tájékoztatása szerint a bérleteket jövő csütörtökön kezdik el árusítani. A legolcsóbb 22.500, a legdrágább 79 ezer forintba kerül. A 19 év alatti diákok és a 60 év feletti nyugdíjasok 20-20 százalék kedvezményt kapnak. Akik az előző évadban is bérletesek voltak, azoknak elővásárlási joguk van, ezzel augusztus 19-ig élhetnek.
  A magyar bajnok a BL-ben az új néven szereplő spanyol Atlético Madriddal - amely az előző évtizedben még Ciudad Realként halmozott sikert sikerre -, az orosz Csehovszki Medvegyivel, a német Füchse Berlinnel, a dán Bjerringbro-Silkeborggal, valamint egy selejtezőssel (nagy valószínűséggel a német Rhein-Neckar Löwennel) találkozik a BL szeptember végén rajtoló csoportkörében. A hatosból a legjobb négy jut tovább.
  A csapat honlapján olvasható, hogy az alapcél a továbblépés, majd a nyolc közé kerülés. Ennek érdekében a felkészülés során számos sztárcsapattal találkozik Mocsai Lajos vezetőedző alakulata. Az alapításának 100. évfordulóját ünneplő német Lemgo házitornáján a rendező és az MKB Veszprém mellett még a francia Montpellier és a német Kiel is pályára lép, majd következhet a rangos, több európai elitklubot felvonultató Schlecker Kupa. A két külföldi megméretés között valószínűleg lesz egy hazai meccs is: várhatóan augusztus 10-én a Székelyudvarhely együttese szerepel a Veszprém Arénában.
  A felkészülési találkozók sorát a szomszéd Balatonfüred elleni pénteki meccs nyitotta.


  Az együtteshez a nyáron érkezett a horvát Mirko Alilovic és Hud Vedran, valamint visszatért két magyar válogatott játékos, Ilyés Ferenc és Schuch Timuzsin. Ezen kívül három fiatal, Kancel Ottó, Zsigmond Ádám és Stranigg János is a felnőttekkel készülhet.
  Távozott a veszprémi kapuslegenda, Dejan Peric - Alilovicnak kell őt pótolnia -, illetve Nagy Kornél, Jevgenyij Lusnyikov és Eklemovic Nikola.

  A válogatott szélső, Gulyás Péter Sajka-csonttörése szépen javul, várhatóan a lemgói tornán már szerepelhet.


   

Megosztás