Kézilabda

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
mindenáron focit eröltetik, pedig sehol se vagyunk, kézilabda meg vizilabda több támogatást érdemelne


Egyet értek a fenn írott észervételeiddel. Szerintem a magyar foci nincs azon a szineten hogy a közeljövöben bármilyen versenyen is valamilyen sikert elérjenek. nem kellene beléjük verni a sok pénzt, inkább azokat a sportágakat kellene pénzelni ahol vannak eredmények, gondolok itt a már álatalad is emílett kézilbdára, vagy éppen a kajak-kenura ílletve az úszásra.

A bl. ben ´és a bajnokságban is sok sikert kivánok mind az MKB Veszprém csapatának mind pedig a Györi Audi Eto csapatának!
 

Milano

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem Nagy Laci a spanyol állampolgárság helyett a magyart fogja választani...
Nagy szükség volna rá a válogatottban!
Hajrá Magyarok!
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem Nagy Laci a spanyol állampolgárság helyett a magyart fogja választani...
Nagy szükség volna rá a válogatottban!
Hajrá Magyarok!

Tudod szerény véleményem szerint sokan csalódtak benne, mikor ez az egész elkezdödött. Nem tudom mennyire vagy kézilabda rajongó és hogy láttad e a Veszprém - Barca meccset! Tudod én ott voltam a helyhíszen és sok mindent láttam amit a tv ben elfelejtettek leadni.
Egyépként is nem ugy működik ez az egész hogy ma magyar vagyok holnap meg már spanyol. amikor igazán szükségünk volt rá a selejtezökkor akkor nem akart csapatban játszani. most meg szerintem Mocsai már ugy építette fel a vállogatottat hogy vele nem számol. tehát ebböl az következik hogy nincs szükség a játékára, mégha nagyszerü játékos is( amit nem is vitatok), mindenkit lehet pótolni és szerintem Mocsai megoldja ezt a dolgot. Egyépként is kiváló fiatal játékosaink vannak!
 

dove1991

Állandó Tag
Állandó Tag
nagy lacit sajnos én már nem nézem sokba annyira nem érdekli semmi....

Remélem Nagy Laci a spanyol állampolgárság helyett a magyart fogja választani...
Nagy szükség volna rá a válogatottban!
Hajrá Magyarok!
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
kézilabda BL

nem tudja valaki a győr mikor kezdi a bl-t?? és hogy hol fogják adni?

A Győr valószínű a selejtezőből felkerülő ellenféllel kezd, nincs még pontos időpont. A meccsek okt. 9-10-én kezdődnek. Nem tudom, melyik adó adja.
ja és mivel én debreceni vagyok a dvsc mikor kezdi a bl-t?? vagy kekben indulnak??
A Debrecen selejtezőt játszik a csoportkörbe kerülésért. szept. 17 és 19 között.
A selejtezőcsoportokból (négyes csoportok vannak) csak az első helyezettek kerülnek a BL-be, a 2. helyezettek az EHF kupa 3. fordulójában, a 3-4 helyezettek pedig az EHF kupa 2. fordulójában folytatják.
 

Robi_Onga

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért a loki sem gyege. Örvendetes, hogy egyre több erős női csapat van, bár nemzetközi szinten csak a Győr állja meg a helyét.
 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda: a Békéscsaba legyőzte az Alcoát, és a 2. helyen végzett


A zilahi nemzetközi felkészülési tornán a Békéscsaba női kézilabdacsapata ötgólos győzelmet aratott az Alcoa ellen, így a második helyen végzett.

Az Alcoa a negyedik, utolsó helyen zárt, a békéscsabai Olga Nyikolajenkót a torna legjobb játékosának választották meg.
ZILAH, NÉGYCSAPATOS NEMZETKÖZI NŐI TORNA

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–ALCOA FKC RIGHTPHONE 29–24 (15–16)
Zilah, 300 néző. Vezette: Horincar, Sas (románok)Ld: Nyikolajenko 10, Kamper, Szekeres 5-5, Glusica 4, ill. Amorim, Azari 5-5
A végeredmény: 1. HC Zalau (romániai), 2. Békéscsaba, 3. U. Jolidon Cluj-Napoca (romániai), 4. Alcoa FKC
A torna legjobb játékosa: Olga Nyikolajenko (Békéscsaba)


Görbiczék visszavágtak a Valceának
tiny.gif

Tornagyőzelmet aratott a Győri Audi ETO


Első helyen végzett az Audi-ETO a Sparkassen Ladies’ Cup 2010 elnevezésű tornán.

eto_7csillag_sf.jpg
Konkoly Csaba együttese a hatcsapatos viadalon a csoportkörben a Bayer Leverkusen ellen kezdett, s 11–11-es félidőt követően 22–20-ra győzött. A zöld-fehérek legeredményesebbje Ana Gros volt hat találattal. A második találkozón a francia Metz ellen az első félidő után - a meccsek 2-szer 25 percesek voltak - még 15–14 volt a győrieknek a vége 27–26 lett a franciáknak. Görbicz Anita hét gólt szerzett.

A magyar bajnok is csoport második lett, s az elődöntőben azzal a román Oltchim Valceával mérkőzött, mely a győri Szabella-kupán legyőzte a zöld-fehéreket. Ezúttal sikerült a visszavágás: 8–12-es első játékrészt követően 27–25-re nyertek Görbiczék. A győri irányító 11 góllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

A fináléban a német Thüringer HC várt az Audi-ETO-ra, s a szünetben egy kicsit meg is lepte az esélyesebb győri csapatot, hiszen 12–11-re még náluk volt az előny. A végén azért érvényesült a papírforma. A vége 22–21 lett, s ezzel a győriek megnyerték a tornát.

Férfi kézilabda: jótékonykodik a Diósgyőr és a Mezőkövesd

Az árvízkárosultakon segítenek a borsodi NB I-es és NB I/B-s férficsapatok. A Diósgyőri KC és a Mezőkövesdi KC augusztus 24-én 18 óra 30 perctől a miskolci városi sportcsarnokban méri össze tudását.

A bejáratnál urnákat helyeznek el, és az összegyűlt pénzt Felsőzsolca városának adományozzák.

tiny.gif

 
T

TH6777

Vendég

Mátéfi Eszter: szent cél az Eb
2010. 08. 26. 06.22



kezis_lanyok.jpg



A női válogatott szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter játékosaihoz hasonlóan a decemberi Európa-bajnokság bűvöletében él. Mint mondja, minden egyes lépés azt a célt szolgálja, hogy ott előkelő helyen végezzenek. Mint a felkészülés egy fontos állomásáról beszélt a Telenor Kupáról is, ahol Törökország, Macedónia és Horvátország vár a lányokra.
Sokan gyengének tartják a Telenor Kupa mezőnyét, Ön hogyan vélekedik a magyar válogatott ellenfeleiről?

„Egyáltalán nem szabad alábecsülni a három csapatot! A törökök sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a horvátokkal pedig mindig egy-két gólos meccset játszottunk. A fokozatosság elvét kell szem előtt tartani, tudatosan választottuk hát ezeket az ellenfeleket. Nem volna szerencsés egyből három kemény riválissal találkozni. Minden lépésünk az Európa-bajnokság irányába mutat, így lehet, hogy most nem lesz olyan sziporkázás, de ez a munka is szükséges. Minden játékosomnak lehetőséget akarok adni, mert célkeresztben az Eb áll, és addig el kell jutni odáig, hogy a legjobb képességű, legjobb formában lévő kézilabdázók tökéletesen összeszokjanak. Szövetségi kapitányként minden pillanatot meg kell ragadnom, mert kevés a rendelkezésre álló idő. A versenynaptár nagyon zsúfolt, a kiválasztottaim a klubjaikban a bajnokság mellett nemzetközi kupákban is érdekeltek.

Mennyi is az a kevés idő pontosan?
A Telenor Kupa előtt egy hetünk volt, a Világkupa előtt három napunk lesz. Azt szeretném, ha ott esetleg nem jutnánk tovább, akkor kint töltjük ki a hetet edzőmeccsekkel vagy még itthon gyakorolunk közösen. Ez még nem tisztázott, szervezés alatt van. Az Eb előtt pedig két hetünk lesz. Viszont az jó, hogy utóbbi két eseményre a bajnokságból jönnek a lányok, így fizikálisan jó állapotban lesznek, szóval módunk lesz a taktikára fektetni a hangsúlyt.
Sokkal többet más csapatok sem tudnak készülni. Az meghatározott, hogy a klubok kötelesek elengedni a játékosokat, mi pedig próbálunk innen-onnan csípni egy-egy napot.

A vezetőedzők mennyiben partnerek?
Törekszem arra, hogy jó viszonyt ápoljak a velük. Az Azerbajdzsán elleni meccsre (Eb-selejtező) meghívtam őket, majd találkoztunk is, és minden kerethirdetés előtt felhívom a játékosaik révén érintetteket. Sikerült jó kapcsolatot kialakítani, és remélem, hogy a továbbiakban is támogatják majd a válogatottat.

A válogatottjában nem is találni idegenlégióst. Az Eb-ig változhat döntően a keret?
Fontos, hogy a játékosok szem előtt legyenek. Zácsik Szandra sérült, Kovacsics Anikó pedig a klubjával edz, mert más jellegű munkára van most szüksége, mint ami itt folyik. A sérülések befolyásolhatják elsősorban a keretet. Bízom benne, hogy a tavalyi év után, mikor sok sérüléssel kellett megküzdenünk, most egy kicsit szerencsésebb időszak jön. A szűk kereten túl a bő, 28-as csoportban szereplőket is figyelem, és ha úgy látják a kollégáim, javasolhatják, hogy közülük hívjak be valakit, annak alapján, hogy hétről-hétre jól teljesít. Mégis, szeretném, ha kialakulna a csapat gerince, kell az összeszokottság, így nem hiszem, hogy jelentősen változna a válogatott. Egy-két csapatot esetleg könnyebb beilleszteni, mint kicserélni a fél csapatot.

Ha már ennyire a kontinensviadal áll a középpontban, akkor négy hónappal előtte is rákérdezek: mit vár önmaguktól?
Amennyiben a kulcsjátékosainkat elkerülik a s érülések, akkor egy-hatba várom magunkat. Ellenfeleink közül a norvégokat nem kell bemutatni, a szlovénokat pedig ugyan nem szabad lebecsülni, de azt hiszem a legutóbb vb-döntőt játszó franciák és köztünk dől majd el a csoport második helye.


Pálinger Katalin: nem vigyázhatok magamra
2010. 08. 26. 04.23



kezi.jpg



Kis híján kiváló kapusa nélkül maradt a magyar válogatott a csütörtökön kezdődő hagyományos Telenor Kupára, miután az edzésen komoly lövést kapott Pálinger Katalin. Azonban kiderült, nem nagy a baj, így világklasszisunk is állhat majd a kapuban Törökország, Macedónia és Horvátország ellen.

Szerdán kaptam egy lövést, telibe az arcomba – kezdi a csapatkapitány. Idegsebészeten vizsgáltak meg utána, és diagnosztizálták, hogy agyrázkódásom van. Utána az egész hétvégét sötét szobában fekve, enyhe hányingerrel töltöttem, de most már jól vagyok, nincs semmi bajom.

Nem lehet spórolni egy ilyen torna előtt?
Nem mondhatom azt, hogy most akkor nem koncentrálok annyira, mert akkor meccsen is az lenne, hogy nem érném el, lemaradnék róla.

Rendben, de nem jobb mégis vigyázni magára, hogy amikor igazán ott kell lenni, akkor ne legyen gond?
Minden lövésbe bele kell nézni. Én mindig maximálisan állok minden labda elé. Olyan nem létezik, hogy vigyázok magamra, nem lehet hatvan százalékot nyújtani, mert akkor sosem fogok százat hozni.

Gondolom, ez a kis baleset sem keltett rossz hangulatot…
Áh, megszokott már a jó hangulat, semmi ilyenről nincs szó. Készülünk és várjuk, hogy mit hoz a kupa. Természetesen szeretnénk kiszolgálni a közönséget, és megnyerni a viadalt. Semmiképp nem becsülném le egyik ellenfelünket sem. Én a macedónokat sem tartom annyira gyengének, mint ahogy páran gondolják. Jó állomása lesz ez a felkészülésünknek, a horvátok ellen pedig kimondottam kemény meccset várok.

Melyek azok az elemek, amelyeken speciálisan egyik-másik csapat ellen gyakorolhatnak?
Az ellenféltől függően alkalmazunk majd mindent. Három különböző stílusról van szó, így élesben tesztelhetjük majd minden elemünket.
A szeptemberi Világkupa a Telenor Kupánál lényegesen komolyabb erőpróba lesz.
Oda is úgy megyünk majd, hogy minden meccset meg akarunk nyerni. Reméljük, hogy a teljes keret utazni tud majd, és ott felmérhetjük, hogy milyen állapotban és felkészültségben van a magyar csapat.

Noha még négy hónap van addig, mégis, mi az, amivel elégedett lenne majd az Európa-bajnokságon?
Maximalista voltam egész életemben, és mindig mondtam magamnak, hogyha majd úgy állok hozzá, hogy elég nekem az a hetedik-nyolcadik hely, akkor abbahagyom. Formaidőzítés, esetleges sérülések befolyásolhatják a teljesítményünket, az ellenfelet is látni kell, de szeretnénk visszakerülni a világelitbe, ami az első négy-öt csapatot jelenti.

Klubcsapatának, a Győrnek erősítést jelent Katrina Lunde. Milyen a kapcsolata új kapustársával?
Sokan mondják, hogy riválisom, de szerintem nem ellenfelem, hanem társam érkezett. Egyelőre jól tudunk együttdolgozni. Megosztjuk a meccseket és sokat kommunikálunk, hogy mik egymás erősségei, mit kell tanulnunk. Nagyon jó a munkakapcsolat, remélem ezt a csapat javára is tudjuk hasznosítani. Nem egyszerű a helyzete, mert ez egy teljesen új kultúra, meg nehéz neki, hogy háromszor annyit edzünk mi, mint ő eddig, de nem vonja ki magát a munka alól. Nyafogás nélkül beáll a sorba.


Nemcsik Balázs az MKSZ új főtitkára
2010. 08. 25. 17.31


kezi.jpg



Nemcsik Balázs lett a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) új főtitkára, erről az elnökség szerdai ülésén született döntés.

A szervezet hivatalos közleménye szerint a 31 éves szakember korábban tolmácsolással és újságírással foglalkozott, dolgozott riporterként a Telesportnál is, majd 2007-ben honlapszerkesztőként az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjába került, ahol 2008 óta az EHF kommunikációs vezetőjeként tevékenykedik.
A sportággal tízéves korában került kapcsolatba, amatőr szinten jelenleg is kézilabdázik.


A női kézicsapat is bajnok lenne Veszprémben
2010. 08. 25. 20.04



kezi.jpg



Évek múlva a bajnoki címet is megcélozhatja a veszprémi Barabás KC első osztályú női kézilabdacsapata - mondta Barabás Árpád, a klub elnöke sajtótájékoztatón szerdán a Veszprém Arénában.

Természetesen addig még rengeteg munkát kell elvégezni, de a végső cél a dobogós helyezés, majd a bajnoki aranyérem - hangsúlyozta az elnök. Mint mondta: lassú, de biztos meneteléssel, következetes munkával elérhető a cél, s Veszprémben ismét női bajnokcsapatot szeretnének ünnepelni.
Emlékeztetett arra, hogy tavaly az NB I-be felkerült csapatnak még csak a bentmaradást tűzhették célul, s a kilencedik helyen végeztek, egy ponttal lemaradva a középmezőnytől. A most induló bajnokságban egyértelműen a stabil középcsapattá válás a cél (5-8. hely), amelyhez minden feltétel adott: a keret erős, kizárólag ismert NB I-es játékosok alkotják, s Gyurka János edzői felkészültsége, szakmai tudása szintén garancia a jó eredmény elérésére.
A klubelnök közölte azt is, hogy hét játékossal - Emberovics Mírával, Farkas Veronikával, Jenőfi Katalinnal (ő Romániából érkezett Veszprémbe a balátlövő posztra), Koroknai Viktóriával, Király Annamáriával, Mehlmann Ibolyával és Sterbik Andreával - erősítették meg a csapatot.
Barabás Árpád szerint "legnagyobb kihívásnak" az utánpótlás-nevelést tartják, s azt szeretnék elérni, hogy később saját nevelésű, tehetséges fiatalokkal töltsék fel a csapatot. Ennek első lépéseként együttműködési megállapodást kötöttek nyolc veszprémi iskolával, ahol szeptembertől a kézilabda oktatása, a tehetségek felfedezése kiemelt feladat lesz.

Akarat és polgári virtus kellett ahhoz, hogy Veszprémben a "már-már halódó női kézilabdát" valaki újra élessze - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Veszprém országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón. Rámutatott: különösen nem könnyű újra éleszteni ott a női kézilabdát, ahol olyan nagy nevű elődök fémjelzik a színvonalat, mint például a Tóth-Harsányi testvérek. Barabás Árpád rendkívüli elszántsággal és "polgári virtussal" élesztette fel Veszprémben a női kézilabdát, tudatában annak, hogy itt a mérce a ,70-es évek női bajnokcsapata és kupagyőztese, a Bakony Vegyész.

Navracsics Tibor még hozzátette: ha a már európai hírű MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata mellett a nők is bajnokságot nyernek majd, "akkor elmondhatjuk, hogy Veszprém a kézilabda magyarországi fővárosa", sőt, ha mindkét csapat újabb és újabb sikereket ér el, akkor Veszprém Európa egyik kézilabda fővárosává válhat.
 
T

TH6777

Vendég
Kiütötte a törököket a nőikézi-válogatott

A magyar nőikézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a török csapat felett a Telenor-kupa csütörtöki, első fordulójában Kisvárdán.

Eredmény, Telenor-kupa, 1. forduló:

Magyarország - Törökország 35-17 (16-10)

A szeptemberi Világkupára és a decemberi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott nehezen lendült bele, a törökök a 12. percben még 8-6-ra felzárkóztak, ám utána beindult a hazai henger, és pillanatok alatt 13-6 lett az állás. A csapatmunka ekkor remek volt, ezt bizonyítja, hogy az első félidőben dobott 16 gólon kilencen osztoztak, míg a vendégeknél gyakorlatilag csak Iskenderroglu jelentette veszélyt.
A 35. percben kétszámjegyű lett a különbség (21-11), és a folytatásban sem volt azonos súlycsoportban a két csapat. A magyarok a látvánnyal is törődtek, miközben a védekezés sem lazult fel: a törökök 19 perc alatt csak kétszer találtak be.

Az erőviszonyok és a csütörtöki eredmények alapján várhatóan a szombati magyar-horvát találkozón dől el a kupa sorsa.

A nap másik összecsapásán:
Horvátország - Macedónia 37-22 (15-9)

A további program, péntek (Fehérgyarmat):
Törökország - Horvátország 16.45
Magyarország - Macedónia 18.45

szombat (Nyíregyháza):
Macedónia - Törökország 16.00
Magyarország - Horvátország 18.00
 
T

TH6777

Vendég

Tornagyőztes a magyar női kéziválogatott
2010. 08. 28. 22.10



kezilabda.jpg



A magyar női kézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a Telenor Kupát, miután a szombati zárómérkőzésen 32-31-re legyőzte a horvát csapatot Nyíregyházán.


Telenor Kupa, 3. forduló:
Magyarország–Horvátország 32-31 (14-15)


Mivel a két csapat mindkét korábbi meccsét megnyerte, a szombati összecsapás volt a kupa döntője. (Egy esetleges döntetlen a hazaiaknak kedvezett volna jobb gólkülönbségük miatt.)

Rosszul kezdett a magyar együttes, a gyenge védekezés miatt 4-1-re megugrottak a horvátok. Aztán egy rövid jó periódus után sorozatban hatszor voltak eredményesek a vendégek. Közben Mátéfi Eszter szövetségi kapitány időt kért, Bulath pedig büntetőjét töltötte (16. perc: 4-10).

Jöttek a cserék – igaz, Vértent sérülés miatt kényszerből kellett helyettesíteni –, és ettől beindult a gépezet. Fokozatosan csökkent a különbség, a szünet előtt pedig majdnem egyenlített a magyar alakulat.

A fordulást követően rövid időre döntetlen volt az állás, illetve át is vette a vezetést a hazai csapat, ám amikor megint pontatlanság csúszott a játékba, a 44. percben, 21-24-nél Mátéfi ismét időt kért.

Ennek nyomán egy csapásra jobb lett a játék, ám a vendégek keményen tartották magukat. Izgalmasan alakult a végjáték, több ziccer kimaradt, majd Szucsánszkit kiállították. Négy perccel a vége előtt 31-29-re vezettek a horvátok, ám Temes szépített, Bulath pedig egyenlített.

Az utolsó előtti támadásból Temes lőtt gólt, a horvátok pedig a felső lécet találták el, így sikerült megnyerni a Telenor
Kupát.
A nap másik mérkőzésén:
Törökország-Macedónia 35-32 (16-15)
Csütörtökön játszották:
Magyarország-Törökország 35-17
Horvátország-Macedónia 37-22
Pénteken játszották:
Magyarország–Macedónia 33-19
Horvátország-Törökország 37-24
A végeredmény:
1. Magyarország 6 pont
2. Horvátország 4
3. Törökország 2
4. Macedónia 0
xlsport
 
T

TH6777

Vendég
Szerdán: végre kezdődik!

Szerdán megkezdődik a férfi kézilabda NB I. A Pick Szeged együttese 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban a Kecskemét csapatát fogadja. Csapatunk hétfőn délelőtt csapatfotózáson vett részt, így honlapunkon hamarosan már az új játékos fotók lesznek láthatóak.

Izgalommal készül a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szerdai bajnoki bemutatkozásra. 18 órakor a Kecskemét lesz az ellenfelünk a nyitófordulóban. Nem véletlen az izgalom, hiszen Skaliczki László vezetőedző az elmúlt idényben még a Bács megyei csapatot irányította. A vendégek jelenlegi mestere, Avar György pedig egy éve még a Pick másodedzője volt.

Az izgalom érthető, hiszen a vendégeknél több egykori - és jelenlegi is, hiszen hárman kölcsönben szerepelnek - Pick-játékos is szerepel. Bajusz Sándor, Berta Róbert, Nagy Levente, Kiss Olivér, Vancsics János, Simon Bence, Temesvári János, Gyuris Patrik, Szabó Péter, Varsandán Milán játszott egykor a Tisza-parti csapatban.

A Kecskemét a hétvégén szerepelt a temesvári tornán, ahol végül a 3. lett. A román Resitától 35-24-re kaptak ki, a Temesvár 26-24-re győzte le őket, majd a szerb Pancelót 30-29-re verték meg.

A Pick Szeged együttese vasárnap pihenőt kapott. Az RK Zagreb elleni edzőmeccsen bokasérülést szenvedő Bajorhegyi Ádám sérülése szépen gyógyul, esély van arra, hogy pályára léphessen az első bajnokin.

A hazai csapat közül a két kapus, Tatai Péter és Mikler Roland, a mezőnyjátékosok, Maros Baláz, Maxim Butenko, Fero Sulc, Lékai Máté, Dusan Beocsanin, Törő Szabolcs izgalommal várja a meccset, számukra ez lesz az első bajnoki Pick-mezben.

A kezdődobást, a Toyota-Tmax Szegedi Úszó Egylet versenyzője, Ambrus Diána végzi el, aki negyedik lett a szingapúri ifjúsági olimpián.

A szünetben pedig a Pick közönsége előtt ünnepeljük meg az idei szezon bajnokcsapatát, az országos első szivacskézilabdás Tisza Volános fiúkat
Dr.Csapat

Mátéfi: Más csapat mínusz öt gólnál szétesik

Három meghatározó játékos esett ki a horvátok ellen

A magyar női kézilabda válogatott Törökország és Macedónia ellen könnyen, Horvátország ellen pedig szoros csatában.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter (fotó) a Telenor Kupán történteket értékelte.

"A Telenor Kupával kapcsolatban elmondhatom, hogy az egyes csapatokkal már korán felvettük a kapcsolatot, de más országokban is szerveznek tornákat. Ráadásul az olyan együttesek, akikkel az Európa-bajnokságon egy ágon vagyunk, nem feltétlenül tesznek eleget a meghívásunknak - bár velük a Világkupán úgyis találkozunk.

Az előnye ugyanakkor a mostani tornának is megvolt: ha a fokozatosság elvét nézzük, a törökök és a macedónok elleni első két meccs a gyakorlás célját szolgálta, a horvátok ellen pedig ki-ki mérkőzést játszottunk. Őket nem szabad lebecsülni, hiszen folyamatosan fejlődnek annak érdekében, hogy visszanyerjék azt a pozíciót, amelyet korábban a szerb kézilabda elfoglalt Európában. Fizikálisan is nagyszerű alkatú játékosok alkotják a csapatot.

Fontos szempont, hogy Görbicz egy évnyi szünet után visszatért a sérüléséből, az ő csapatba építse egy olyan folyamat, ami nem megy egyik percről a másikra. Az egyik meccsen ő, a másikon Szucsánszki kezdett, de ez volt a helyzet Tóth Timi és Tomori Zsuzsa esetében is. A tornán különböző felállásokat gyakoroltunk. Az első két meccsen próbáltam elosztani a terhelést és a játéklehetőséget, hiszen egy hét múlva kezdődik a bajnokság, nem szerettem volna, ha egy-egy játékos fáradtan térne vissza a klubjába.

A harmadik meccsen a tornagyőzelemért játszottunk a horvátok ellen. Szerettem volna jobb kézilabdát látni, de ez most így jött össze. Már a bemelegítés sem sikerült jól, mert az előző meccs csúszott. Görbicz bemelegítésnél fájlalta a lábát, rá is kérdeztem, hogy érzi magát, de vállalni akarta a játékot. Ennek ellenére azt mondtam, hogy ennyit nem ér a meccs. Ez az új helyzet is megfogta a lányokat. Vérten is lesérült, Vincze pedig már korábban kivált, így kényszermegoldáshoz kellett nyúlnom: nem igazi szélsővel játszottunk. Ráadásul miután az első két meccs könnyebbnek ígérkezett, talán azt hitték a lányok, hogy ez se lesz olyan nehéz. Az első tizenöt percben a védekezésben nem voltak meg a megfelelő mélységi kilépések és ütközések, ezért a horvátok kényük kedvük szerint lőtték a gólokat. Utána már agresszívabban védekeztek a játékosok, így visszatértünk a meccsbe. A félidőre egygólos hátrányunk maradt, 15-14-gyel fordultunk, a szünetben pedig átbeszéltük a dolgokat.

A második félidő elején egyrészt cserékkel operáltunk, másrészt megpróbáltuk kikapcsolni az ellenfél legveszélyesebb játékosait. A végére sikerült kiegyenlíteni, sőt, a mérkőzést megnyerni. Pozitívum, hogy a lányok egy pillanatig sem adták fel, a végén nyertük meg a meccset. Sokszor sokan felvetik, hogy a végjátékban gyengék a magyar csapatok, most viszont a hatvanadik percig küzdöttünk. A második félidőben Tóth Timi dereka megfájdult, így az ő játékát sem erőltettem. Három meghatározó játékosunk esett ki, olyan klasszisok, akik egymaguk mérkőzéseket döntenek el. Ezért emelem ki, hogy a lányok a legmagasabb szinten küzdöttek és hajtottak. Más csapat mínusz öt gólnál szétesik, pozitívum, hogy mi nem tettük. Tudom, hogy sokan gyönyörű játékot akarnak látni, de ahhoz komplett csapat kell, valamint több idő a gyakorlásra és az összeszokottságra.

A horvátok edzője azt nyilatkozta, hogy a végjátékban megkaptuk a hazai pályát, ugyanakkor én negyvenöt percen át éreztem úgy, hogy idegenben játszunk... Sok olyan faultos lövést elengedtek a bírók, amelyet a másik oldalon nem. Eddig sem foglalkoztam a játékvezetőkkel, a jövőben sem szeretném, van bőven teendőm.
"

 
T

TH6777

Vendég
Az MKB Veszprém nyerte a Laver Kupát
2010. 09. 05. 15.30



mkbveszprem.jpg



Az MKB Veszprém nyerte a Balatonfüreden megrendezett férfi kézilabda Laver Kupát, miután a vasárnapi döntőben 11 góllal győzött a horvát CO Zagreb ellen.


A négyes felkészülési torna bronzmeccsén a Pick Szeged - meglepetésre - 37-26-ra verte az orosz Csehovszki Medvegyi csapatát.

Eredmény, döntő:

MKB Veszprém-CO Zagreb (horvát) 39-28 (18-14)

a 3. helyért:
Pick Szeged-Csehovszki Medvegyi (orosz) 37-26 (22-13)
xlsport

 

dia67

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok-én új vagyok még-most fedeztem fel a kézis oldalt.Örülök, mert a fiam is kézizik, igaz még 12 éves, de imádjuk ezt a sportot
 
Top