Könyv születik- Irj Te is egy sort hozzá!

hullocsillag04

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyi kezén ott csillogott-villogott egy gyűrű.
- Ezt mintha láttam volna már valahol....valamikor...-mondta hősünk elcsukló hangon, majd szeme lecsukódott, agyára pedig kellemes, bizsergető, ringató, puha köd szállt.
 

anagrama

Állandó Tag
Állandó Tag
Lassan ébredezni kezdek. Érzem, valami keményen fekszem, a szemeimet nem tudom kinyitni, mintha valami puhán leszorítaná. A végtagjaimon ólmos fáradtság vesz erőt.
Furcsa, ismerős illat kúszik az orromba. Ez olyan, mint az a fahéjas-almás sütemény, amit gyerekkoromban édesanyám szokott sütni minden szombaton. Erről az illatról mindig az otthonom jut az eszembe. A barátaim, a szomszédok, a kutyám.
Nem hallok semmi neszt. Semmit. Épp ez a furcsa. Most, hogy a látásomat nem tudom használni, a többi érzékemre kell hagyatkoznom. Feszülten figyelek. Megpróbálom a kezemet mozdítani, hogy körbetapogatózzak. Lassan, nehezen, de engedelmeskedik akaratomnak. Körbesimítok magam körül. Kemény, hideg márványszerű sima felületen fekszem. Megpróbálom felhúzni a lábaimat, hogy az oldalamra gördülve felülhessek. Minden mozdulat oly nehezemre esik, mintha a víz alatt volnék. A gondolataim is pont olyan lassúak. Hol vagyok?
Hogy kerültem ide és miért.
Elájultam?
Teszem fel magamnak a kérdést. De nem lelem a választ és ez teljesen kikészít. Ijedten próbálok mozdulni, de rögtön belém hasít az érzés, hogy nem látok.
Enyhe nyilallást érzek a koponyámban. Rémülten a fejemhez kapok, és ...
 
El fog a rémület; vajon mennyi ideje fekszem itt, kik csinálták ezt velem és miért? A kétségbeesés kerülget és én félek ... félek, mert egyedül vagyok és ez a csend ...
 

Mircalla

Állandó Tag
Állandó Tag
És tizenkét órát aludt egyhuzamban, álomképek nélkül. Reggel mégis úgy ébredt, mint akit fejbe vágtak, mert...
 

aimeesaig

Állandó Tag
Állandó Tag
...homályos emlékképek zöngtek az agyában. Emlékek, amelyeket nem tudott összeegyeztetni azzal, akit a tükörben látott, mikor teljes testében remegve valami borzalmas kimerültségtől, kicsoszogott a fürdőszobába.
Párnagyűrte arcán borosta sötétlett, vonásai tökéletesen ismeretlenek voltak önmagának. Csak a szeme, a tekintete maradt ugyanaz, s az elborzadástól tág pupillák mögött szinte hallhatóan sikoltozott egy megzavarodott lélek, miközben végigtapogatta-nézte a testét, és regisztrálta a változást, amit képtelen volt elfogadni: valami szörnyű, szörnyű hiba történt, míg ő eszméletvesztetten aludt. Sőt, talán még mindig alszik, és rémálmodik éppen. Mert az egyszerűen nem történhet meg, talán csak valami nevetséges, morbid fantasyben, hogy reggel férfiként ébred, nem igaz?!

Miután ezt eldöntötte, felegyenesedett, és újból végignézett magán. Aztán szó nélkül összecsuklott.
 

Mirmilla

Állandó Tag
Állandó Tag
Álmodott. Rossz álom volt. Műtét, orvosok és vér. És fájdalom... Tompa, monoton mantra: Túl jó és okos vagy nőnek. Férfivá kell válnod!
 
Oldal tetejére