Küzdősportok

atlosz témája a 'Sport' fórumban , 2006 November 28.

 1. TH6777

  TH6777 Vendég

  Pacquiao "fele-fele" meccset akar Mayweatherrel
  2012. 01. 24. 05.02

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Évek óta hiába várjuk, hogy összejöjjön a Manny Pacquiao – Floyd Mayweather összecsapás, miután az ökölvívók képviselői képtelenek megegyezni a részletekről. Most arról van szó, hogy június 9-én esetleg végre megküzdjön egymással a két, jelenleg váltósúlyú világsztár.


  Ehhez viszont most az kéne, hogy az amerikai elfogadja Pacquiao anyagi követelését, miszerint a bevételeket 50-50 százalékban osszák meg egymás között.


  A filippínó elmondása szerint javaslata korrekt, hiszen a legutóbbi mérkőzésén ő 1,4 millió PPV előfizetést „adott el”, míg leendő riválisa 1,25 milliót.

  Amennyiben Mayweather nem fogadja el Pacquiao érvelését, és többet akar, akkor a filippínó a fenti időpontban mással küzd meg.

  Mayweather nem sokkal később jelezte is, hogy neki nem felel meg az ajánlat.:rolleyes:

   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég

  Pénteken új bajnoka lesz a BoxingONE-ligának
  2012. 01. 25. 02.00

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Pénteken, a révkomáromi sportcsarnokban kerül megrendezésre a BoxingONE Championship 2011-es kiírásának döntője, melynek során a helyi „Komárno Sharks” a győri „Patent Gladiators” csapatát látja vendégül. A közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság döntőjét a DigiSport 20 órától élőben sugározza.


  A két gárda egyazon csoportban küzdött az alapszakasz során, s bizony a győrieknek van miért revánsot venni a felvidéki csapaton. Először 2011. július 9-én, a Rába-parti városban találkoztak, s a magyar válogatott klasszisok sorát foglalkoztató „Cápák” 14:2 arányban diadalmaskodtak. A visszavágó valamivel szorosabb volt (11:5), ám az a mérkőzés lényegében már tét nélkül került megrendezésre, hiszen tavaly december 17-én mindkét alakulat úgy lépett szorítóba, hogy biztos volt a továbbjutásuk.

  Az elődöntők során a szinte teljesen új csapattal kiálló révkomáromiak 12:3 arányban lelépték a „Debreceni Villámokat” (Debrecen Thunders), míg múlt pénteken a győriek 11:5-re legyőzték a „Temesvári Oroszlánokat” (Timisoara Lions). Utóbbi párharc – a simának tűnő végeredmény ellenére – az utolsó pillanatig nyitott volt, hiszen ha a temesváriak az utolsó meccsen (64 kg) nyertek volna, úgy a csapatok 8:8-ra végeznek, s a jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően a románok készülhetnének a fináléra.


  A döntő egyértelmű esélyese a felvidéki csapat, még akkor is, ha óriási hiba lenne a győriek lebecsülése. Tény viszont, hogy a „Cápák” pénteken már számíthatnak az elmúlt két hetet Tunéziában töltő magyar válogatott kiválóságokra, akik ellen a Kárpát-medencében aligha lehet felvenni a versenyt. Ám ez az esélylatolgatás azonnal borulhat, amennyiben Nagy Zoltán a döntőre nem egy, hanem legalább három „bundesligás” klasszist állít csatasorba. (A két csapatvezetővel, Győrfi Roderikkel és Nagy Zoltánnal szerdán beszélgetünk.)


  A pénteki BoxingONE Championship nagydöntőt a DigiSport csatorna, Magyarországon és Szlovákiában is, 20 órától élőben közvetíti a komárnói városi sportcsarnokból.

  A magyar közvetítés Meronka Péter és Szalma Zoltán szakértő tolmácsolásában kerül képernyőre.
   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  Nem lesz magyar tekvondós az olimpián
  2012. 01. 29. 00.09

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Nem lesz magyar tekvondós a londoni olimpián, miután a sportág utolsó kvalifikációs versenyén nem sikerült kvótát szerezni.


  A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) tájékoztatása szerint Kazanyban szombaton Tóth Balázs (+80 kg) és Kotsis Edina (57 kg) lépett a küzdőtérre. Mindkét magyar a második fordulóig jutott, és ott fejezte be a viadalt. Súlycsoportonként az első három versenyző szerzett indulási jogot a londoni játékokra.​

  Pénteken Dúcz Barbarának (48 kg) és Székely Norbertnek (58 kg) sem sikerült a kvótaszerzés.:(  Cselgáncs Vk - Karakas hetedik Szófiában


  Az 57 kg-os Karakas Hedvig hetedikként zárt szombaton az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat szófiai állomásán.

  A nemzetközi szövetség honlapja szerint az UTE versenyzője örmény és amerikai ellenfelét is legyőzte, majd azonban megállította őt a német Viola Wa:chter. A vigaszágon nem sikerült a javítás, a vb-bronzérmes Karakas kikapott az orosz Irina Zablugyinától, és így hetedik lett.
  A bolgár fővárosban szerepelt többi magyar, Maros Barbara (52 kg) és Baczkó Bernadett (63) egyaránt helyezetlenül zárt.
  Ennyi babér sem termett egyelőre a Tbilisziben küzdő férfiaknak: az első napon Gorjanácz Zsolt (66) és Zámbori Bence (66) is egy-egy vereséggel búcsúzott.

  Vasárnap a grúz fővárosban Csoknyai László (81), Krizsán Szabolcs (81) és Farkas Bálint (100) lép tatamira, Szófiában már nem lesz magyar érdekelt.
   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs Vk - Farkas ötödik Tbilisziben


  [​IMG]


  A 100 kg-os Farkas Bálint ötödikként zárt vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat tbiliszi állomásán.


  A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar dzsúdós izraeli és brit ellenfelét is legyőzte, majd megállította őt az ukrán Artem Blosenko. A vigaszágon előbb megverte az örmény Hakob Arakeljant, majd a bronzmérkőzésen alulmaradt a grúz Irakli Koblianodzével szemben, így ötödik lett.

  A grúz fővárosban vasárnap szerepelt többi magyar, Csoknyai László (81) és Krizsán Szabolcs (81) egyaránt helyezetlenül zárt.

  Szombaton ugyanott Gorjanácz Zsolt (66) és Zámbori Bence (66) is egy-egy vereséggel búcsúzott, míg a szófiai női versenyen az 57 kg-os Karakas Hedvig hetedikként zárt, Maros Barbara (52 kg) és Baczkó Bernadett (63) pedig helyezetlen lett.

   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  Rácz Félix ellenfelet keres Kelemennek
  2012. 02. 03. 03.51

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Felix Promotion feltörekvő nagyközépsúlyú reménysége, Kelemen Balázs az idei esztendőben „robbanthat”, hiszen a 2011-ben sikerrel megvívott öt mérkőzésével eljutott oda, hogy menedzsere, Rácz Félix már bátran gondolkodhat „nagyobb feladatokban” is. A Felix Promotion névadó tulajdonosa éppen ezért ellenfelet keres védencének.

  A 33 éves egykori magyar válogatott ökölvívó profi karrierje során már 12 győzelmet „ütött össze”, vagyis már bátran gondolkodhat egy nagy szövetségnél megvívandó interkontinentális címmérkőzésben is. Ám menedzsere szem előtt tartja a magyar ökölvívás érdekeit, így szívesen megmérettetné Kelement egy Magyar-bajnoki címmeccsen. Feltéve, ha egy megfelelő kihívó vállalja a megmérettetést.

  „Mivel Kelemen Balázsnak szeretném megszervezni március elején a Magyar-bajnoki címmérkőzést, még a nyári interkontinentális vagy „Europe” mérkőzés előtt, és nem találok számára ellenfelet, a következőre gondoltam” – kezdte Rácz Félix, aki ajánlatot tett a súlycsoportban bokszolni tudó magyar profiknak:

  „Magyar bokszberkekben mindenki hangzatos mondatokkal, már-már a menetet megtippelve mondja meg, hogyan verné meg Balázst, viszont valamiért mégsem állnak ki ellene...” – folytatta. „Ezért arra gondoltam, hogy megpróbálom megtörni a jeget, kicsit motiválni a „szájzsákolókat” ebben a nehéz gazdasági helyzetben. Szóval, ha van olyan magyar ökölvívó, aki megoldandó feladatként tekint Balázsra, annak a következő ajánlatot tenném:

  Ha valaki legyőzi Balázst, és megnyeri a Magyar-bajnoki övet, a cím mellé kap tőlem kerek félmillió, azaz 500 ezer forintot. Ennyi pénzt tudomásom szerint még senki nem kapott egy magyar bajnoki címért itthon 2006 óta, amit egyébként szintén a mi irodánk fizetett ki. Ha döntetlent bokszol, amit ugyancsak értékelnék,, akkor négyszáz-ezret kap. Ha viszont kikap, nem kap semmit!”

  Rácz Félix a következőkkel magyarázta, illetve egészítette ki ajánlatát.

  „Úgy gondolom ez egy fair ajánlat, ha már úgyis biztosak a győzelmükben. Ha úgy gondolják, hogy zsebben a meccs, akkor én a zsebükbe helyezem a pénzt. A kritériumok csupán azok, amik egy magyar bajnoki címmérkőzés megvívásához szükségesek: Magyar állampolgár, magyar licence, megfelelő mérkőzésszám a címhez, valamint pozitív rekord, rendben lévő orvosik.”

  Kelemen Balázs felkészülése egyébként töretlen,
  február 11-én például nyilvános sparring-mérkőzést vív majd több ellenféllel, a győri Yakuzza-gym ringjében.

   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  Magyarország nyerte a csapatversenyt a tököli kempo világbajnokságon
  2012. 02. 06. 08.19

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Magyarország győzelmével zárult a X. Juhász Ferenc Kempo Emlékverseny és Nyílt Kempo Világbajnokság, melyet Tökölön rendeztek a hétvégén. A csapatverseny második helyét Ukrajna, a harmadikat pedig Románia szerezte meg.


  Több mint négyszázan léptek tatamira, illetve szorítók közé az idén jubileumot ünneplő, a néhai kempo mester, Juhász Ferenc emlékét őrző verseny három napja alatt, mely során két kontinensről tíz nemzet budokáit látta vendégül a tököli sportcsarnok. A hazaiakon kívül németek, portugálok, oroszok, ukránok, csehek, románok, horvátok és szlovákok képviselték Európát, a brazil csapat révén pedig egy dél-amerikai ország is részt vett a világbajnokságon.
  A programban pénteken a technikai – kata, fegyveres kata, szinkron kata, önvédelem - , szombaton a light-contact és chikara curabe, míg vasárnap a full „B”, full „A”, valamint a törés versenyszámok kaptak helyet. A vb-t a helyszínen tekintette meg Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, és Nagy „Csonttörő” János világbajnok bokszoló, akik saját edzéseiken is rendre hasznosítják a kempo stílus különféle technikáit.
  Felföldi Szabolcs profi MMA világ-és Európa-bajnok a full-contact kategóriában ismét bizonyította hírnevét: valamennyi meccsét megnyerve világbajnoki címet szerzett a 77-84 kg-os súlycsoportban. „Minden tudásomra szükségem volt, mivel rendkívül jól felkészült ellenfeleket kaptam. Az utólag igen hasznosnak tűnő, szűk két hónapos felkészülésemnek köszönhetően sikerült begyűjtenem az újabb világbajnoki címemet – Felföldi 2007-ben és 2010-ben már nyert ebben a kategóriában –, aminek most nagyon örülök.”
  A Magyar Kempo Szövetség által rendezett emlékverseny és vb mindhárom napján nagy érdeklődés kísérte a kemény, férfias küzdelmeket.

  A csapatverseny végeredménye:
  1. Magyarország
  2. Ukrajna
  3. Románia
  4. Horvátország
  5. Németország
  6. Szlovákia
  7. Portugália
  8. Brazília
  9. Oroszország
  10. Szlovénia
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kovács László: "Az olimpiai kvótások tornáján 2-3 éremben reménykedem"
  2012. 02. 08. 05.47

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A szerdán Debrecenben kezdődő 56. Bocskai István Emlékversenyen az előzetes nevezések szerint több olimpiai és világbajnoki érmes – sok esetben aranyérmes – bokszoló vesz részt, ám könnyen előfordulhat, hogy a párizsi légiközlekedési dolgozók négynapos sztrájkja miatt például a francia fővárosban veszteglő kubai, marokkói és tunéziai válogatott nem tud a mérlegelésre és a sorsolásra Debrecenbe érni.


  Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke a karibiak távolmaradását katasztrófának minősítette. Ugyanakkor az elnök és Kovács László szövetségi kapitány a világ legerősebb amatőr ökölvívó versenyének tartja a Bocskait, és mindketten 2-3 magyar érmet várnak.

  Nem akármilyen mezőny gyűlhet össze a szerdán kezdődő 56. Bocskai István Emlékversenyen. Eddig 22 ország 134 bokszolója adta le a nevezését, akik között olimpiai, világ-, és kontinensbajnokok sora található még úgy is, hogy a mostoha időjárás és a párizsi légiközlekedésben dolgozók négynapos sztrájkja miatt több csapat, például a kubai sem biztos, hogy a francia fővárosból képes lesz eljutni Debrecenbe.

  „A Bocskai István Emlékverseny a világ legerősebb amatőr ökölvívó tornája, éppen ezért katasztrófával érne fel, ha a Párizsig már eljutó kubai válogatott nem tudna Magyarországra utazni. A karibiakon kívül Afrika két legerősebb válogatottja, a tunéziai és a marokkói is a francia fővárosban vesztegel, és a légi közlekedésben dolgozók sztrájkja még két napig tart. Igaz, a mi csapatunk is foghíjas, hiszen a londoni kvótával rendelkező Káté Gyula vállát megoperálták, míg a szintén olimpiai résztvevő Varga Miklós, illetve a londoni szereplésért küzdő Szellő Imre a félprofi WSB-bajnokságbeli elfoglaltságuk miatt nem indulhat el. Ettől függetlenül két-három érmet várok a fiúktól, akik közül Bacskai Balázs és Darmos József akár aranyat is szerezhet” – jelentette ki a Párizzsal szinte állandó telefonkapcsolatban lévő Csötönyi Sándor.

  Az éremvárás tekintetében egyetért az elnökkel a szövetségi kapitány is. Kovács László úgy véli, a Bocskai az olimpia évében kiváló nyitóverseny, amelyen a világ legjobbjainak nagy része jelezte is az indulását.

  „Bármelyik súlycsoportot nézzük, mindegyikben van legalább két-három klasszis ökölvívó, ugyanis a mezőnyben található olimpiai, világ-, és kontinensbajnok, illetve számtalan érmes. Sőt, talán a legkifejezőbb, ha azt mondom, a londoni kvótások tornája lesz az idei Bocskai, és az itteni jó szereplés jó alapot adhat a további munkához” – fogalmazott Kovács László.

  A kapitány szerint a verseny arra is alkalmas lesz, hogy felmérjék, hol tartanak most, kiszűrjék a még meglévő hiányosságokat. Utóbbiak kijavítását szinte azonnal megkezdik a magyar válogatott tagjai, akik hétfőtől tatán edzőtáboroznak. Ahogy Kovács László mondta, orrvérzésig.

  „Valóban a Bocskait követően kezdjük meg a londoni menetelésünket a tatai edzőtáborral, és ezt maximum csak versenyekkel fogjuk megszakítani az olimpiáig. A Bocskain abban bízom, hogy a magyar résztvevők valamennyi súlycsoportban helytállnak, illetve 52 kilóban Dobráditól és Kaluczától, 75 kilóban Harcsától, valamint 91 kilóban Darmostól nem elképzelhetetlen az éremszerzés, míg Bacskai Balázsnak a mezőny erősségétől függetlenül meg kell a 69 kilót nyernie. Kellemes meglepetést rajtuk kívül az 56 kilósok mezőnyében nagy és Könnyű okozhat, valamint a szupernehézsúlyban induló Kutrucz jó bunyóval odaérhet a legjobbak közé” – állította a szövetségi kapitány.

  Kovács László jó hírrel is szolgált a vállműtéten átesett Káté Gyuláról.
  A londoni indulónk körülbelül egy hónapig csak pihenhet, illetve fizikoterápiás kezelésekre járhat, és regeneráló edzéseket végezhet, ám utána bekapcsolódhat a válogatott olimpiai felkészülésébe.

   
 8. Zsolti08

  Zsolti08 Kitiltott (BANned)

  Ufc fight now!!!:)
   
 9. Zsolti08

  Zsolti08 Kitiltott (BANned)

  Micsoda kuzdelem volt,nagyon jo meccseket lattam!
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Káté Gyula: "Két hét múlva dől el, mikor térhetek vissza"
  2012. 02. 19. 02.22

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az egyelőre pihenésre ítélt kisváltósúlyú bokszoló leendő ellenfeleit térképezte fel az 56. Bocskai István Emlékversenye.


  Noha vállműtéte miatt csak a ring sarkából figyelhette a 2012-es esztendő legnagyobb hazai rendezésű amatőr ökölvívó tornáját, a Debrecenben rendezett 56. Bocskai István Emlékversenyt a már biztos olimpiai résztvevőnk, Káté Gyula (64 kg), azért a súlycsoportjának küzdelmeit végignézte. A kétszeres vb-bronzérmes, négyszeres EB-érmes bunyós ringbe való visszatéréséről az orvosok döntenek a két hét múlva esedékes kontrollon.

  Az 56. Bocskai István Emlékversenyen az olimpiai kvalifikációs trabzoni verseny egyik felkészülési állomásán válogatottunk összesen hat éremmel zárta a tornát. Ám ez a mérleg biztos, hogy jobb lehetett volna, ha a magyar amatőr ökölvívás elmúlt időszakának legeredményesebb versenyzője, Káté Gyula is szorítóba léphetett volna.

  „A jobb vállam porckorongja már annyira szétment, hogy a biztos olimpiai felkészülésem és részvételem miatt úgy döntöttünk, nem halogathatjuk a műtétet. Minden remekül sikerült, és lassan letelik a két hét teljes pihenőm, és a jövő héttől már elkezdhetem az óvatos mozgást. A gyógytorna mellett kocoghatok, és ha nem jelentkezik semmi fájdalom a vállamban, akkor a következő héten már rendes futóedzéseket is végezhetek majd” – fogalmazott a 64 kilóban már londoni kvótával rendelkező ökölvívó.

  Két hét múlva kell kontrollra mennie, és ott fog eldőlni, mikor térhet vissza a ringbe.

  „Ha minden jól alakul, akkor a felülvizsgálatot követően elkezdhetem az óvatos edzéseket a szorítóban is, és fokozatos terhelés mellett öt-hat hét múlva már teljes intenzitással készülhetek életem harmadik olimpiájára” – árulta el Káté Gyula.

  Mindenesetre ez az időszak és az 56. Bocskai István Emlékverseny arra pont jó volt, hogy a ring mellől vagy éppen a nézőtérről megfigyelhesse leendő olimpiai riválisait.

  „A tornát megnyerő brit Thomas Stalker rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, Debrecenben is szinte leiskolázta az orosz Vitalij Dunajcevet. Mindkettőjükre Londonban is figyelni kell majd, főleg Stalkerre, hisz ő hazai szorítóban bokszol majd. Ám úgy érzem, egy egészséges, jó formában lévő Káté Gyula képes mindkettőjüket legyőzni” – jelentette ki az élete első olimpiai érmére hajtó magyar versenyző.


  Birkózás: Egy magyar világbajnok olimpiai arany előtt?


  [​IMG]


  Kiss Balázs birkózó világbajnoknak eddig nem volt szerencséje az olimpiákkal, de reméli, Londonban sikeres lesz.


  A 29 éves birkózó már a második diplomáját is megszerezte a vendéglátóipari főiskolán, de most csak a londoni olimpiára koncentrál.


  Elmondta, úgy érzi, egyre jobb formában van, megnyerte a Magyar Nagydíjat, tehát mindenképpen esélyesnek gondolja magát egy olimpiai éremre, az sem idegesíti, hogy sokan aranyat várnak tőle.

  Most kezdődnek a kvalifikációs versenyek, három ilyen torna lesz, de a 96 kilós világbajnok birkózó úgy tervezi, hogy már az elsőn megszerzi az olimpiai részvételi jogot.  Cselgáncs Vk - Ungvári csomag nélkül, Karakas gyors búcsúja


  [​IMG]


  Utazási problémák miatt nem léphetett tatamira Ungvári Miklós (66 kg) az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozatba tartozó düsseldorfi Grand Prix szombati napján.


  Egyik edzőjének, Csernoviczki Csabának a tájékoztatása szerint a háromszoros Európa-bajnok péntek reggel repült volna Németországba, ám a rossz időjárás miatt járata végül csak 19:30 órakor indult el. A csomagja, benne a dzsúdóruhájával, azonban nem érkezett meg, így le kellett mondania a szombati részvételt.

  Érdekes, hogy az ugyancsak londoni kvótára hajtó Csernoviczki Éva (48 kg) csak vasárnap utazik ki edzőtáborba, mégis szerepel a neve a GP szombati programjában.

  A nyitónap egyetlen magyarja, az olimpiai kvalifikációt érő helyen álló Karakas Hedvig (57) hamar befejezte szereplését, miután első meccsén jukóval kikapott a kazah Lenarija Mingazovától.

  Vasárnap Csoknyai László (81), Nagysolymosi Sándor (81), Farkas Bálint (100), Bor Barna (+100) és Joó Abigél (78 kg) lép tatamira Düsseldorfban, ahol 86 ország 557 versenyzője küzd az érmekért.  Négy évre eltiltották az olimpiai ezüstérmes ukrán súlyemelőnőt

  Doppinghasználat miatt négy évre eltiltotta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) Olha Korobkát.

  Az ukrán versenyző a tavaly novemberi, párizsi világbajnokságon három harmadik helyet szerzett a legnehezebb női kategóriában, a plusz 75 kg-ban, de lebukását követően az IWF törölte eredményét.
  A 27 éves Korobka, aki 2015 novemberéig nem versenyezhet, a 2008-as pekingi olimpián ezüstérmes volt, és Ukrajna egyik legfőbb éremvárományosaként indult volna a nyári, londoni ötkarikás játékokon is.
  A Reuters úgy tudja, hogy vétkességének bejelentése után Korobka elhagyta a csapat edzőtáborát, trénerét, Vaszil Kulakot pedig - az ukrán média szerint - elbocsátották állásából.
   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  Szerdán bejelentik a Balzsay-Sartison gálát
  2012. 02. 21. 06.45

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az ugyan már közismert volt, hogy az újjászervezett Universum Box-Promotion április 21-én, Schwerin-ben rendezi azt a profibox gálát, melyen Balzsay Károly (24-2) a sérüléséből felépült korábbi bajnok Dimitrij Sartison (27-1) ellen védi WBA nagyközépsúly „reguláris” vb-övét, de a vállalkozás eddig csak szűkszavúan kommentálta a fejleményeket.


  Nos, a hamburgi vállalkozás szerdára hívta össze a gálát hivatalosan bejelenteni hivatott sajtótájékoztatót, aminek a meghívója azt is tartalmazta, hogy Jürgen Brähmer, valamint Juan Carlos Gomez is kötelek közé lép a boxeseményen.


  A sajtótájékoztatón Balzsay személyesen nem lesz jelen, hiszen Lengyelországban edzőtáborozik, ellenfele viszont – a meghívó alapján – ott lesz a sajtóeseményen.

   
 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  Huck kiütést ígér, Povetkin csak győzelmet

  2012. 02. 25. 05.00 <RIGHT>  [​IMG]


  Szombaton este Stuttgartban rendezik az Alexander Povetkin – Marco Huck nehézsúlyú WBA bajnoki címmérkőzést, melynek utolsó sajtótájékoztatóját szerdán rendezték.


  „Készen állok arra, hogy nehézsúlyú bajnokká váljak” – mondta a cirkálósúlyból fellépő Huck (34-1). „Nem vállaltam volna ezt a küzdelmet, ha nem hinnék magamban. Povetkin jó, de meg tudom őt verni. Egyszer már sparringoltunk, és neki erről rossz emlékei lehetnek. Szombaton én leszek az új bajnok. Padlón végzi.”

  Huck ugyan megpróbálta provokálni Povetkint, de a 32 éves orosz teljesen nyugodt maradt, nem ült fel a bosnyákból lett német próbálkozásainak.


  „Először is, meglepődtem Huck kihívásán, mert korábban még soha nem bokszolt nehézsúlyban. De boldog vagyok, hogy megvédhetem a címem, bárki is az ellenfél. Nagy formában vagyok, és győzni fogok”jelentette ki az olimpiai bajnoki címmel is rendelkező Povetkin (23 győzelem – 0 vereség).

   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  Maidana nagyon kikapott Alexandertől

  2012. 02. 27. 03.17
  <RIGHT>


  [​IMG]


  Vasárnap hajnalban Saint Louisban (USA) rendeztek egy profibox gálát, melynek főmérkőzésén a helyi „hős” Devon Alexander (23-1) lényegében maximális különbséggel, pontozással legyőzte a WBA „reguláris” kisváltósúlyú bajnokát, René Marcos Maidanát (31-3).

  Alexander remekül bokszolt a tíz menetes mérkőzésen, és 100-90, 100-90 és 99-91 arányban diadalmaskodott.

  A meccset váltósúlyban rendezték, így a vereség nem érintette Maidana vb-övét.

   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs Vk - Csoknyai bronzérmes Prágában

  2012. 02. 27. 09.37
  <RIGHT>


  [​IMG]


  A 81 kg-os Csoknyai László bronzérmet nyert vasárnap a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatának prágai állomásán.


  A viadal honlapja szerint a paksi dzsúdós német, román és örmény ellenfelét legyőzve jutott a legjobb nyolc közé, ott azonban kikapott a grúz Gviniasvilitől. A vigaszágon ipponnal "elintézte" a moldovai Bocant, majd a bronzmérkőzésen hat másodperccel a vége előtt jukót érően vitte földre a grúz Ciklaurit, így megszerezte a magyarok egyetlen dobogós helyét a cseh fővárosban.

  A szintén 81 kg-os Nagysolymosi Sándor, Krizsán Szabolcs és Tóth Krisztián helyezetlenül zárt. Szombaton a 66 kilóban indult Gorjanácz Zsolt, Zámbori Bence és Juracsek László sem jutott tovább az előcsatározások során.

   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Hubert László "Dupla" visszavágót akar!


  2012. 03. 07. 05.46

  <RIGHT>


  [​IMG]


  Sokak számára meglepetés született a múlt csütörtöki „Gentlemen Fight Club” nevű rendezvény főmérkőzésén, hiszen Nagy József legyőzte az esélyesebbnek tartott Hubert „Dupla” Lászlót a cirkálósúlyú Magyar-bajnoki címmérkőzésen.


  Ha lehetett volna fogadni az összecsapásra, akkor ez volt az a mérkőzés, ahol valószínűleg sokan sok pénzt tettek volna „Dupla” győzelmére – s végül mindenki üres zsebbel, lógó orral távozhatott volna a fogadóirodákból. A „Hóhér” művésznévre hallgató bunyós ugyanis régen nem látott összeszedett ökölvívást bemutatva, legyőzte Hubertet a 9. menetben, TKO-val.A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy „Hóhér” a második körben egyszer már „számoltatott” ellenfelére, ám „Dupla” nagy erőket mozgósítva a meccs hajrájára behozta a lemaradását, így meglepetés volt, hogy hirtelen mégis idő előtt vége lett a meccsnek. A monokli.com először a nagy küzdelemben alulmaradt bokszolót kereste meg, hogy értékelje a látottakat.

  „Hibáztam a második menetben, ami után elkezdtem kapkodni. Úgy gondolom, hogy ha akkor nem hibázok, meg tudtam volna nyerni a mérkőzést.” – kezdte az összecsapás értékelését Dupla. „Nem jött ki belőlem, ami bennem volt, és nem tudtam azt bokszolni, amire készültem. Görcsös voltam, és szétnyomott a teher. Én így érzem” – jelentette ki, majd sportszerűen az ellenfelet is méltatta. „Máshogy bokszolt, ahogy azt vártam. Ügyes volt.”

  Hubert László a küzdelem után sok mindent átgondolt, értékelt, amit megosztott lapunk olvasóival is. Ami a legfontosabb: „Dupla” visszavágót szeretne!

  „Nagyon sok mindent másképp csinálnék egy második mérkőzésen” – mondta Hubert, majd kitért arra, hogy mindenképp szeretne egy visszavágót. „Szeretném a visszavágót. Remélem Józsi is úgy gondolkodik, hogy a sport és a sportszerűség miatt még egyszer össze kell csapnunk. Sportszerű mérkőzés volt, előtte és utána is sportszerű nyilatkozatokkal.”

  sportág iránti alázatáról ismert budapesti ökölvívó elmondta, hogy legszívesebben azonnal ringbe lépne, de erre azért egy kicsit várnia kell, még akkor is, ha néhány hónap ebben a sportágban nem a világvége.

  „Minél hamarabb szeretném a visszavágót. Menedzserem, Petrányi Zoltán említette, hogy június elején lesz a következő Gentlemen Fight Club forduló, amin jó lenne, ha ismét Józsi ellen szólítanának ringbe” – fogalmazta meg várakozásait Hubert.

  Mindenesetre mi szurkolunk, hogy létrejöjjön a két cirkálósúlyú klasszis második összecsapása, hiszen az első csata olyan izgalmakat, fordulatokat hozott, amire bátran rámondhatjuk, hogy „visszavágóért kiált.
  ” Reméljük, hogy ezt a kiáltást minden érdekelt meghallja…

   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég

  Rekordnevezés a jubileumi karatebajnokságra


  2012. 03. 10. 07.02
  <RIGHT>  [​IMG]


  A határidő jövő csütörtöki lejárta előtt már félszáz hazai kyokushin- és knockdown-klub 150 versenyzője nevezett a március végi knock-down magyar bajnokságra, amelynek ünnepi jelleget ad, hogy idén negyvenéves a honi karate.

  A rekordjelentkezésről hírt adó Kalmár Árpád főszervező, a Magyar Karate Szövetség média- és marketingvezetője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a budaörsi városi sportcsarnokban formagyakorlat és kyokushin küzdelem versenyszámokban rendezik meg a jubileumi ob-t, amely négy férfi és három női súlycsoportban zajlik, és kiemelt díjazású esemény lesz.

  A március 31-i verseny védnökének kérték fel többek között Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, Czene Attila sportszakállamtitkárt, Simicskó István honvédelmi államtitkárt és Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét.

   
 17. saba3

  saba3 Állandó Tag

  én Kyokushinkai-ra jártam még gyerekként vagy öt évet. Akkor rengetegen jártunk el edzésre, de ma már a szakág sincs meg abban a formában, és az edzőteremben is csak fociznak. Ez vajon miért van így?
   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  Birkózó Eb - Deák Bárdos ötödik


  2012. 03. 11. 02.13
  <RIGHT>  [​IMG]


  Deák Bárdos Mihály ötödik lett szombaton a kötöttfogásúak 120 kg-os kategóriájában, a belgrádi birkózó Európa-bajnokságon.


  Maróthy István, a magyar szövetség szakmai alelnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 37 éves, ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 2001-ben Eb-győztes sportoló az első menetet egy ponttal bukta el az örmény Jurij Patrikejev ellen, a másodikban pedig ellenfele lefojtotta őt, így tusvereséget szenvedett.

  A tavaly Eb-harmadik Deák Bárdos lecsúszott a dobogóról, ám nem zárta érem nélkül a napot a magyar csapat, mivel Módos Péter az 55 kg-osok között második lett.

   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Birkózó Eb - Lőrincz Viktor bronzérmes


  Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett vasárnap a kötöttfogásúak 84 kg-os kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokságon.

  A magyar szövetség honlapja szerint a 21 éves versenyző a bronzcsatában nagy küzdelemben az észt Eerik Aps ellen bizonyult jobbnak három menetben. A beszámoló alapján a korábban junior Eb-aranyérmes Lőrincz elsősorban jobb állóképességének köszönhetően győzött.
  Lőrincz bravúros győzelemmel kezdett a nyolcaddöntőbe jutásért, ugyanis két menetben nyert a világbajnoki bronzérmes finn Rami Antero Hietaniemi ellen, de a következő körben már nem bírt a bolgárok világbajnokával, Hriszto Dijanov Marinovval. Legyőzője ugyanakkor beverekedte magát a döntőbe, így Lőrincz vigaszágra került.
  A folytatásban a magyar versenyző a dán Christian Brix Röd ellen simán diadalmaskodott, majd a grúz Vladimer Gagasidze már nagyobb erőbedobásra késztette, de háromszor két percben végül őt is felülmúlta, s így küzdhetett a harmadik helyért.
  A zárónap másik két magyarja, a 66 kg-os Korpási Bálint és a 74 kg-os Szabó Martin egy-egy 32 között elszenvedett vereséggel kiesett.

  Lőrincz a magyar küldöttség ötödik dobogós helyezését szerezte meg Belgrádban, miután kedden a szabadfogású Wöller Gergő (66 kg) bronzérmet nyert, majd csütörtökön a szintén szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) második, Hatos Gábor (74 kg) harmadik lett, míg a kötöttfogásúknál szombaton Módos Péter (55 kg) lett ezüstérmes.
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  Balzsay nehezebb szombati ellenfelénél  [​IMG]


  Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka nehezebb ellenfelénél, a kazah származású, de német színekben versenyző Dimitri Sartisonnál, akivel szombaton Schwerinben vív címvédő mérkőzést.  A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) tájékoztatása szerint a pénteki mérlegelésen a 32 éves magyar bokszoló 76 kg-ot, míg kihívója 75,40 kg-ot nyomott.

  Balzsay amatőrként kétszer is megküzdött mostani ellenfelével, mindkét alkalommal a magyar öklöző bizonyult jobbnak.

  Balzsay az ukrán Sztaniszlav Kastanov augusztusi legyőzésével szerezte meg a WBA-övét, és a mostani lesz az első címvédő találkozója. A 26 eddigi profi meccséből 24-et megnyert magyar korábban, a WBA előtt a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka is volt.

  A szintén 32 esztendős Sartison 29 profi csatán van túl, amelyből 28-at megnyert, s csupán egyszer kapott ki.
   

Megosztás