Kevesebb a bliccelő

Spanky témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Április 12.

 1. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  A tv szerint fogyatkoznak a bliccelők is! Erről a jegyellenőrök gondoskodnak. Most ítélt el a bíróság néhány ellenőrt, akik majdnem halálra vertek, vagy rúgtak egy bliccelőt. Szóval az ellenőrök nem lacifacáznak, ez már biztos!!
   
 2. borostyan73

  borostyan73 Állandó Tag


  Viszont a saját szememmel láttam, amint az ellenőrök egy hatéves , első osztályos kisgyermeket tettek le a járműről csak azért, mert a bérletét otthon hagyta. Mi lett vajon a kicsivel? Hogy talált haza? Ezt miért engedhetik meg maguknak????
   
 3. borostyan73

  borostyan73 Állandó Tag

  De volt olyan eset is, mikor a saját hat éves gyermekem maradt fent tovább a járaton, elbeszélgette kis társával az időt, s a sofőr nagyon rendes volt, átkísérte egy szembejövő járatra, s megkérte a vezetőjét, hogy itt és itt tegye le a gyermekemet és osztálytársát. Vannak ilyen emberek, csodálatos dolog.
   
 4. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Mit is várunk ilyen mértékű vezetői fluktuációnál, :-D
  Most ugyan a BKV került előtérbe, de lefogadom, más állmailag finanszírozott cégnél sem nagyon működnek másként a dolgok...
  Nekem egyébként semmi bajom a "fapados" biztonsági őrős, kalauzos megoldással, nekik is csak meg kell élniük valamiből.
   
 5. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Feltételezhetően a szabályzattal van a gond, ha egyáltalán van a jegyellenőrök munkájára vonatkozó szabályzat, amely rögzíti, hogy milyen esetben mit kell tenniük. Ha abban nincs kitétel arra, hogy gyerekeket egyéni elbírálással tehet le (vagy éppenhogy nem tehet le) a járatról, akkor ha leteszi, nem követ el szabályszegést, ha nem teszi le, akkor igen, és azért kirúghatják. A szabályzatot nem a jegyellenőrök találják ki saját maguknak, nem az ő dolguk. Akinek meg elvileg a dolga lenne, az nem ért hozzá. Ez ma nem is olyan ritka. Hány ilyen rokon, barát ismerős kerül be ilyen helyekre, akiknél nem az a fontos, hogy értsenek hozzá, hanem hogy munkájuk legyen.
   
 6. borostyan73

  borostyan73 Állandó Tag

  De van egy szabályzat, amely a járaton is megtalálható( már amelyiken), hogy a bérletet ha jól emlékszem 5 munkanapon belül kell bemutatni.... tehát mégiscsak az ellenőr hibázott.És egy hatéves gyermeket nem teszünk le az utcára szerintem akkor sem, biztos van rá megfelelő megoldás. Persze, értem, hogy nem kockáztatja a munkahelyét, de ez szerintem kivétel a szabály alól. És ha az a gyerek eltűnik,és nem kerül elő többé? Ilyenkor tudja az ember, hogy mi a teendő? Nehéz eset.
   
 7. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Igen, ebben az elembertelenedett világban több emberségre lenne szükség!! Engem az édesanyám még megtanított köszönni, az időseknek átadni a helyet, stb.

  Én egy kisvárosban lakom, a közvetlen szomszédom (pedagógus) nem köszön senkinek, a felesége és a gyermekei viszont igen. Érdekes volt először hallani, hogy a hatéves kislány illendően üdvözli a szomszédokat, a vele együtt lévő apukája meg csak néz ki a fejéből.

  De szerintem még jó, hogy nem vagyunk egyformák!

  Gyerekkoromban nyugodtan sétálhattunk, játszhattunk az utcán, a felnőttek (nem a szüleink) egyik szeme minket figyelt, nehogy valami bajba kerültünk. Ha valamiért ránk szóltak, eszünkbe sem jutott kigúnyolni őket! Én még így neveltem a kislányom. Ma már...........
   
 8. eharma

  eharma Állandó Tag

  Szerintem nem a blicellők miatti elmaradt bevétel miatt van ilyen siralmas állapotban az igen tisztelt BKV
   
 9. bugaczy

  bugaczy Új tag


  ..hát akkor ugrassuk ki a nyulat a bokorból !?!
  ...vajon miért ilyenek az állapotok a bkv -nál ?
  ... csak nem az igencsak korrupt vízfej miatt ?
   
 10. szaszni

  szaszni Állandó Tag

  Külföldön meg 1euro egy jegy ami 90 percig használható.
  Mi ezek szerint már az EU-t nem hogy útól értük hanem már mögöttünk kullognak.
   
 11. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Szerintem ez nem volt is kérdés! \\m/

  De nem csak a BKV - nál lopnak / loptak! Szerintem ennél többet is fogunk néhány hónap múlva hallani! :444:
   
 12. Goldros

  Goldros Állandó Tag

  Sajnos aki életében egy napot nem dolgozott munkahelyen , de ott ült a parlementben.. néha!!! az most többszörös milliomos! ezek szomorú tények!! de igaz!!!!
   
 13. nagycsalad

  nagycsalad Állandó Tag

  Alkalomszerűen bliccelni jó, de szerintem nem a bliccelés visszaszorítása lenne a legjobb bevételi forrás a bkvnak. Fejétől bűzlik a hal. Ott fent sok a fölös kiadás.
   
 14. mhajni

  mhajni Állandó Tag

  Ez egy 2005-s hír.
  A BKV (Budapesti Közlekedési Vállalat) botrányai egeket vernek, mi akkor is tudtuk, hogy a vállalatot fenntartó melléküzemágakat privatizálták, a jegyek árában, az alkalmazottak fizetésében ez megjelenik. Hogy százmilliókat síboltak el, az választási kampányként robbantott hír. Ki hiszi el, hogy eddig nem tudták az "illetékes elvtársak"?
  Ha az átlagfizetéseket és (az egyetlen utazásra használható!) BKV jegyárakat tekintjük, nálunk vannak a legmagasabb tömegközlekedés árak, gyalog, biciklin és autón kedvezőbb járni, de az sem megoldott, nincs elég út, csak légszennyezés! A parkolási díjbeszedés ugyanolyan hírhedett, mint a BKV-s végkielégítések. Az ellenőrök közutálatnak örvendnek, frusztrált, zavart emberek meg a járművek vezetőit bántalmazzák.
  A 2006-s tv ostrom előtt a BKV-n lehetett érezni a forradalmi hangulatot: az emberek lázadtak, az ellenőrök sunyítottak.
  MH
   
 15. Ze0804

  Ze0804 Állandó Tag

  Hiába próbálják a bliccelők számát visszaszorítani, ezzel több bevételre szert tenni. Alig nyernek az akciójukon. A több ellenőr több bérkiadás! Amúgy meg sok bliccelő áttér másfajta közlekedésre (autó, kerékpár). Nem fogják kifizetni a méregdrága BKV jegyet!
   
 16. cseda

  cseda Állandó Tag

  Talán,ha nem dobálnának ki százmilliókat,mindenféle sületlenségre,és végkielégítések garmadájára,akkor is lenne. Valóban sokan bliccelnek,de mostanság ebben az is benne van,hogy az emberek igazságtalannak érzik,azon hozzáállást,mely szerint adóforintjaikból mentik meg a csődtől azt a céget ami a saját felelőtlen herdálása,és vízfejűségének okán van bajban,a felelősök röhögnek a polgárok arcába,elkenik a saját szerepüket,és azután álságos,és aljas módon még emelik is az árakat mondván,hogy nincs pénz a kasszába,abban a kasszában amelyet ők ürítenek ki mintegy két évtizede.Ergo kétszeresen fizettetik meg az emberekkel a kritikán aluli,de európai városok közötti összehasonlításban a legdrágább közösségi közlekedési "szolgáltatást"
   
 17. csatacsiga

  csatacsiga Állandó Tag

  Sajnos erkölcsileg a bliccelésben is van valami, de az a helyzet, hogy szabályok szerint ha használok valamit, fizetek érte. Más bűne pedig nem old fel engem a szabályok alól. Én nem bliccelek (a bérlet meg messze olcsóbb, mint a benzin jelenlegi paramétereim mellett), jó a lelkiismeretem és nyugodt szívvel anyázok, ha egy csövi büdösen és részegen alszik a combinon. Hiába no, idealista lennék, vagy csak simán ütődött...
   
 18. rama2010

  rama2010 Állandó Tag

  Igen, az ember itt kerül skizofrén állapotba! Egyrészről fizetni Európa legdrágább tömegközlekedésre jogosító jegyárait, másrészről arra gondolni, hogy kik teszik azt zsebre! Politikus uramék meg egymásra hajigálják a sarat, megoldani azonban nem tudják, illetve szerintem nem is akarják a problémát! Pontosan úgy, mint a többit.

  Az ellenőrök meg csapatostul rugdossák meg az elkapott bliccelőket! Fizetni a boltban ugyan ők sem tudnak, de a hatalom, az a részegítő hatalom....

  Ha arra gondolok (merthogy nem vagyok tömegközlekedő, sőt nem a "nagyfaluban" élek), hogy a megállapított és a valós jegyárak közötti különbséget az én befizetett adómból fedezik, elkap a harctéri idegesség! Bár nem mindegy, hogy közvetlenül a zsebemből (a számtalan adón keresztül) lopják ki a pénzt, vagy rafináltabb eljárást találnak ki?

  Az ember már nem tudja eldönteni, hogy maradjon törvénykövető (és haljon éhen), vagy kövesse a politikusok példáját!
   
 19. wagner123

  wagner123 Állandó Tag

  Az egyik barátnőm akkor lyukaszt a járműveken, ha meg van elégedve.
  Ha nem késik, ha felfér az elsőre, ha tiszta, ha normálisan megy stb.
   
 20. majszoló

  majszoló Állandó Tag

  ez egész jó hozzáállás
  ha nekem a munkahelyem nem biztosítaná a bérletet, én ennyi pénzért nem venném meg ez teljesen biztos.
  Némelyik jár,mű annyira ksozos, hogy alig merek bármihez hozzáérni, pedig nem vagyok finnyáskodó
   

Megosztás