Kevesebb a bliccelő

Spanky témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Április 12.

 1. Atommaki1971

  Atommaki1971 Állandó Tag

  Ne adjatok személyit az ellenőrnek. Otthon van. Fals név elég neki....Ha ott a rendőr ő ott a helyszínen nem mondhatja meg a neved az ogrénak!
   
 2. toporty

  toporty Új tag

  én is jó ötletnek találom az ellenőrzést, viszont a bliccelőket is megértem. A jegyek ára szerintem egyáltalán nincs arányban a BKV által nyújtott szolgáltatással.
   
 3. andy017

  andy017 Állandó Tag

  Jó ötlet az ellenőrzés, de mi lesz a villamos ellenőrzésekkel? Bár, ha olcsóbbak lennének a jegyek valószínű többen is vennének.
   
 4. janka07

  janka07 Állandó Tag

  Tényleg jó dolog az ellenőrzés, de már bocsánat, hova emelik még a jegyárakat??? Én sokszor megértem a bliccelőket, mert nagyon durva, hogy ha nincs bérletem, nekem mondjuk többezer ft, mire bejutok Bp-re. MÁr inkább megéri autóval menni, mint tömegközlekedéssel!!
   
 5. Snopy001

  Snopy001 Állandó Tag

  sajnos tényleg magasak a jegyárak..és a vezetőség teszi zsebre
  mint pl a benzin ár 53 %-a az adó..azt többnyire az utakra kellene fordítani..de milyen utakon járunk?
   
 6. bencera

  bencera Állandó Tag

  A bliccelés nem szép dolog, akár anagi akár más okból kifolyólag, de azért a büntetések mértékét felül kéne vizsgálni. Egyáltalán milyen rendszer alapján állapitják meg. Kicsit túlzás 20-40-60-szoros felárral büntetni.:kaboom:
   
 7. pataky

  pataky Állandó Tag

  Nem lenne annyi bliccelő ha a jegyek kb a fele ennyibe kerülnének, tuti fogyna legalább a duplája, és akkor már nem is lenne veszteségük belőle. Ráadásul a közlekedés minősége is borzalmas az árához képest
   
 8. Tálti01

  Tálti01 Állandó Tag

  Senki sem szeret bliccelni, de sajnos rákényszerítik az embert. Tök röhej, hogy autóval olcsóbban lehet közlekedni. És akkor arra nem kell várni, meleg/hűvös van, és kényelmes. Ha a munkahelyem nem fizetné a bérletem, én is bajban lennék. Amikor pedig eszembe jut, hova is megy el az a sok pénz a jegyárakból, egyszerűen megüt a guta! Szívem szerint nem tömném a tisztelt vezetőség zsebét!
   
 9. Esztersch

  Esztersch Állandó Tag

  Nem szép dolog bliccelni, de a tisztelt vezetőség se nagyon mutat megbánást...
   
 10. farkaseszter22

  farkaseszter22 Állandó Tag

  Az ellenőrök mellé még több biztonsági őr kellene, mert sajnos a nagydarab, ilyesztő, esetleg csoportokban közlekedő, meg a nem mondom ki milyen nemzetiséghez tartozó emberek ingyen utazhatnak,míg én vagyem a 10 000Ft-os bérletet.
   
 11. elizadarcy

  elizadarcy Állandó Tag

  Talán tényleg kevesebben bliccelnének, ha a jegy- és bérletárak kicsit jobban igazodnának a fizetésekhez, és ez nem csak a pesti tömegközlekedésre vonatkozik, a vidéki nagyvárosokban is elszálltak az árak!
   
 12. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Egyet értek. A tömegközlekedésnek fele annyiba sem kellene kerülnie, mint ez egyéninek. Ez megoldható... lenne, csak a bkv nem szakemberekből áll.
   
 13. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Kicsit jobb fizetésért megoldható lenne az ellenőrök edzése hacművészetekre, közelharcra, az esetleges utas támadások ellen. :rolleyes:
   
 14. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Elfelejtették a tömegközlekedés lényegét. A mai Pesti zsufoltság mellett fele ekkora bérletáraknak is kifizetődőnek kellene lennie, csak tudniuk kellene jól gazdálkodni a bkv-nál.
   
 15. Lilics

  Lilics Állandó Tag

  szerintem fizetne mindenki becsületesen, ha lenne miből :-( szegénység van!!!
   
 16. vilmus09

  vilmus09 Állandó Tag

  A BKV-nak is arányositani kellene a jegyárakat a megtett km-hez, mint a Volánnak.
  A mostaninál az is jobb rendszer lenne, ha pl minden járművön dátumos jegykezelő készülék lenne, és a kezeléstől számitott 1 órán belül akárhányszor át lehetne szállni. Sokkal arányosabb lenne a rendszer és utasbarát.
  Hasonló rendszer már működik a metrovonalakon, de mindenre be kéne vezetni.
   
 17. Tarj71

  Tarj71 Állandó Tag

  Volt némi rálátásom a Nógrád volán működésére: miközben járatokat szüntettek meg a vezetők száma, fizetése nem csökkent!! A mai morális helyzetben azt is el tudom képzelni, hogy egy vállalatnál csak vezetők, igazgatók maradnak, dolgozó egy sem. Az ő bérük, az álaluk saját cégeikhez kimentett milliók miatt olyan magasak a jegyárak ld. pl: BKV.
   
 18. serpendity

  serpendity Állandó Tag

  en mindig veszek buszjegyet,,,,tehat nincs problema,,,,
   
 19. foraver

  foraver Állandó Tag

  Én se szoktam már sokat bliccelni, mert ha elkapnak, akkor kb 2 berlet arat is megvehetnem rajta... :S
   
 20. lukenukem

  lukenukem Új tag

  Megfelelő árért megfelelő szolgáltatás járna. Tiszta röhely, ha valaki a-ból b-be akar eljutni budapesten 3 átszállással az bliccelés nélkül 1000 ft. Ráadásul tömve van, hideg, elavult, hangos. Viszont az is igaz h aki bliccel annak a jegyét meg az fizeti (bele van kalkulálva a jegyárba) aki megveszi rendesen a jegyet meg a bérletet. Bár, ha mindig ezt hangsúlyozzák h így veszteséges, meg úgy akkor nyílván ha mindenki rendesen fizetne a szolgáltatásért akkor se lenne olcsóbb. Az embereknek meg kellene érteni, hogy ez egy szolgáltatás, ami pénzbe kerül. Az is szolgáltatás ha internetet használ, azért is fizet... jobb esetben. Mint ahogy pl koncertbelépő is szolgáltatás. Azt mondjuk emberibbnek tartanám ha a jegy kilyukasztását követően 1 órán keresztül lehetne érvényes, 1 órán belül bárhova ellehet jutni bp területén belül. Így nem átszállásonként kellene fizetni, hanem utazások alkalmával. Oda-vissza 600-700 ft, pontosan annyi, mint a mávon 200km-es utazás (pl nekem érdről budapestre) Bár ha itt okoskodom attól még nem fog semmi se változni... de legalább lesz 5 post-om... bocsi
   

Megosztás