Kilopták a sajtóközleményeket, így 100 millió dollárt kerestek a tőzsdén

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 8.

Melitta - 2018 Július 8, 01:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elítélt két férfit pénteken egy New York-i szövetségi bíróság egy nemzetközi cselszövésben játszott szerepükért, aminek keretében publikálásuk előtt vállalati sajtóközleményeket loptak hackerek, melyek alapján több millió dollár kereskedelmi nyereségre tettek szert az amerikai tőzsdén.

  Az 53 éves Vitaly Korchevsky baptista lelkészt, a Morgan Stanley amerikai bankvállalat volt vezérigazgató-helyettesét és 48 éves cinkostársát, Vladislav Khalupskyt egyebek közt csalás, pénzmosás és számítógépes betörés vádjában találták bűnösnek.

  A két férfi mellett öt tőzsdei kereskedő és három ukrajnai hacker ellen emeltek vádat, akik az amerikai hatóságok megállapítása szerint az eddigi legnagyobb kiberbűnözési cselszövésben játszottak szerepet.

  Több mint 100 millió dollárt kerestek
  A hatóságok szerint mintegy 150 ezer vállalati sajtóközleményt loptak el a kiberbűnözők a Business Wire, Marketwired és a PR Newswire nevű üzleti hírügynökségektől 2010 februárja és 2016 augusztusa között.

  A nyilvánosságra hozásuk előtt szerzett információkkal pedig több mint 100 millió dollár (27,5 milliárd forint) nyereségre tettek szert a tőzsdén.

  A kereskedők a gyanú szerint „kívánságlistákkal” bízták meg a hackereket, melyeken a publikálás előtt megtekinteni kívánt sajtóközlemények szerepeltek. Egyebek közt a Caterpillar munkagépgyártó céggel, a Qualcomm telekommunikációs vállalat és a Home Depot barkácscég részvényeivel kereskedtek bennfentes információikkal.

  Korchevsky Pennsylvania államban, míg Khalupsky a New York-i Brooklynban és az ukrajnai Ogyesszában élt – tudatta az ügyészség.

  MTI

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 8.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   És hogy kerül vissza az ellopott pénz?
  2. Melitta
   Melitta
   Egy jo fules a tozsden mielott bejentenek szazezreket erhet. Ilyen infokat csak csibeszseg utjan lehet megszerezni.
   Mivel nincs tokeletes bunteny itt is le lehet bukni mert maris gyanus ha valaki kimondottan arra tesz nagy osszeget ami + hoz varatlanul az azert gyanus es a penzmozgasokat igazabol jol tudja kovetni..

   pl ha Kinaba engedik a facet teljes terjedelmebe egy het mulva ,aki ezt tutira tudja az par tiz ezer dolcsibol szazezreket tud csinalni.
   Az ott dolgozo brokerok vagy fonokok megha tudjak sem tehetnek ra mert benfektes infonak szamit es nagyobb bortont kaphat mintha agyon csap valakit.

Megosztás