Komolyra fordult a szaúdi-kanadai vita szabadságjogokról

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 8.

Melitta - 2018 Augusztus 8, 16:41
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szaúd-Arábia kiutasította a kanadai nagykövetet, befagyasztotta a kereskedelmi kapcsolatokat és leállította a Torontóba tartó légi járatokat is. Mindezt azért, mert Kanada fel mert szólalni az emberi jogi aktivisták bebörtönzése ellen.


  Kanada mindig ki fog állni az emberi jogokért, ha bárhol a világon megsértik azt, a női jogok pedig emberi jogok, szögezte le első nyilvános, Szaúd-Arábiának címzett válaszában Chrystia Freeland kanadai külügyminiszter hétfőn. Az ottawai diplomácia arra reagált, hogy Szúad-Arábia hét végén visszahívta kanadai nagykövetét, egyben kiutasította Riyadból a kanadai nagykövetet, befagyasztotta a kereskedelmi kapcsolatokat és befektetéseket, majd a szaúdi állami légitársaság leállította a Torontóba tartó járatait is.


  A diplomáciai feszültség azzal kezdődött, hogy pénteken a kanadai kormány a bebörtönzött emberi jogi aktivisták szabadon bocsátására szólította fel Szaúd-Arábiát. Az olajkirályság ezt belügyekbe való beavatkozásnak minősítette, és szokatlanul drasztikus intézkedéseket foganatosított. A szaúdi külügyminiszter azt hangsúlyozta, Kanada hamis információk alapján lépett fel. Biztosította a nemzetközi közvéleményt hogy minden letartóztatás szabályos volt, a szaúdi törvények alapján zajlott le és minden letartóztatott jogait tiszteletben tartják.
  A kanadai külügy azt követően emelte fel szavát, hogy múlt héten letartóztattak két újabb nőjogi aktivistát, köztük azt a Samar Badawirt is, akit 2012. március 8-án Washingtonban Michelle Obama akkori first lady és Hillary Clinton külügyminiszter jelenlétében tüntettek ki a Bátor Nők Nemzetközi Díjjal. Előtte, május 15-én 15 emberi jogi aktivistát tartóztattak le a szaúdi hatóságok, azóta nyolcat kiengedtek. Legtöbbjükre súlyos börtönévek várnak a szaúdi törvények szerint, hiszen olyan vádakkal illetik, mint külföldiekkel való kapcsolattartás, amiért akár 20 év börtön is kiszabható. Samar Badawi testvérét például azért ítélték 10 év letöltendő börtönre és ezer korbácsütésre, mert a vád szerint az interneten megsértette az iszlámot. Nem történt hatósági visszaélés, a hatályos törvények szerint jártak el. A szaúdi igazságszolgáltatásban a korbácsütés is jogosan és szabályosan használt ítélet.

  A két partnere között kirobbant vita kapcsán az amerikai külügy egyelőre annyit nyilatkozott, hogy Washington részletes tájékoztatást kért Rijádtól az aktivisták fogvatartásáról. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozva egy külügyi tisztségviselő leszögezte, az Egyesült Államok továbbra is arra ösztönzi Szaúd-Arábia kormányát, garantálja a tisztességes eljárást és tegye közzé a bírósági ügyek jogállásával kapcsolatos információkat.

  Nepszava

  [​IMG]
   
  ede22 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 8.

  1. ede22
   ede22
   nem jóval kekeckedtek! volt angol miniszter nemrég pl postaládához hasonlította a hithű nőket
   [​IMG]
  2. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Akkor ennyit az angol inelligenciáról...
   ( Aztán csodálkoznak, ha hátsóbalövöldöznek. Tanulhattak volna a Charlie Hebdoból...
   Ilyenkor borzasztó mérges tudok lenni.
   tornando és ede22 kedveli ezt.
  3. ede22
   ede22
   Én azt remélem a nagyvíz európai oldaláról Kanada az marad ami hogy jogotok maradjon a normális élethez
  4. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Mindigis az volt a véleményem, hogy olyan barbár államokkal ahol VALLÁSI alapon megy az ítélkezés/bíráskodás; ahol nőknek úgy kell öltözni mint az @ede22 által fentebb belinkelt képen hogy úgy nézzenek ki mint egy leamortizálódott Darth Vader; ahol a nőknek kimetélik a csiklóját (infibuláció) — ezekkel az országokkal tehát NEM SZABAD DIPLOMÁCIAI KAPCSOLATOT FENNTARTANI, legalábbis nem olyan formában amely által ELISMERJÜK ezen államokat! Ezek egyszerűen BARBÁRIA a szememben és kész!

   Tudom, ne jöjjetek vele mert TUDOM, hogy kedvenc USA-m komoly kapcsolatokat ápol a szaúdiakkal! Még komoly fegyvereket is ad el annak az államnak! Nos, bevallom, ez egyike azon dolgoknak amit SZÉGYELLEK az USA iránt érzett minden imádatom ellenére is az USA-val kapcsolatban! Ebben nem értek egyet az USA politikájával, bezonyám!

   Tudom, lehet a dolgot mentegetni, én is tudnék felhozni számos érvet ami megmagyarázza, miért helyes állítólag mégis az efféle bizniszelés velük, a támogatásuk, meg így politika meg hogy kell arrafelé erős szövetséges meg bármi. NEM FOGOK ÉRVELNI MÉGSE emellett! Nyilván, mindennek a világon lehet valami haszna, ennek az üzletelésnek is, de a szememben ez messze nem indokolja hogy így szemenköpjük a demokráciáról és szabadásgjogokról fennen hirdetett elveinket, aminek az USA illene hogy a legfőbb élharcosa legyen, mert ugyan ki más ha nem ő?!

   Azaz, nagyon attól tartok hogy ezügyben maximálisan Kanada véleményét osztom, annak ellenére, hogy úgy alapjában véve „USA-fan” vagyok...
  5. Éleskés
   Éleskés
   "Samar Badawi testvérét például azért ítélték 10 év letöltendő börtönre és ezer korbácsütésre,"
   Csak egy kérdés: 1000 (ezer) korbácsütés után a 10 év börtön még érvényes ítélet?
   Mert azt mondják, hogy 50 korbácsütést esetleg még túl lehet élni. 75-100 ütés az maga a halál. 1000 ütés .... marad még valami, amit el lehet temetni?
   De semmi baj, "Nem történt hatósági visszaélés, a hatályos törvények szerint jártak el." Köszi, olyan rendesek, nemde?
   Baalcain, udvarfy, ede22 és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Valószínűleg szépen elosztva kapja, hogy sokáig fájjon...
   advocatus_diaboli és ede22 kedveli ezt.
  7. MagyarCan
   MagyarCan
   Tudom, hogy nem illik, de ezek nem emberek.
   Vagy legalábbis, nem fejlett, civilizált emberek - megakadtak valahol a fejlődés során. Sajnos, gazdaságilag megéri ezekkel kapcsolatban lenni, és manapság az alapvető tisztelet, erkölcs már nem divat.
   Tiszteletre méltó az arab művészet, és a korabeli arab tudomány, de az hogy mindent a vallás határoz meg (afrikában pedig az ösztönök), na az nem elfogadható - SZERINTEM.
   Leeta, advocatus_diaboli és ede22 kedveli ezt.
  8. Sussi07
   Sussi07
   Nem az a cél, hogy túlélje, hanem az elrettentés a többiek számára.
   setni és ede22 kedveli ezt.
  9. ede22
   ede22
   és még így is jobb mint a lefejezés, mert az még szokásos a hölgyeknél, és persze nemi erőszak országa ha megtörténne négy férfinek kell igazolni
   tényleg úgy volt különben nem áll meg a vád pl
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 9
  10. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Írtam a regénysorozatomban számos alkalommal sok efféle országról, és nálam - a műveimben - tényleg úgy nevezik ezeket a civilizáltabb népek, összefoglalóan, hogy „Barbária”! Az ezen országokban levő társadalmi rendszert pedig nem kevés gúnnyal úgy, hogy „fallokrácia”, utalva ezzel a nők elnyomására és a férfiuralomra.
   ede22 kedveli ezt.
  11. ede22
   ede22
   egyetértek a tornyok országa, arab fórumon olvasgattam, találgattak mi lett a koronaherceggel volt egy kis lövöldözés de nem tudták mi lett
   őt eltalálták-e kihallgattak kb 100 főt a családtagok közül úgy gondolom szivárogtatás ürügyén valaki meg sérelmezte
   az ügy már legalább 1 hónapos de a médiaszereplés majd bizonyságot adhat
   és persze találgatták Jement hogy ott más arabok laknak és nem lehet csak úgy nagy a hit
   vagy nem ismerik a nyugati technikát úgy gondolták felosztás a cél a kis tengeri szoros kellene
   Szaudiaknak
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 9
   udvarfy kedveli ezt.
  12. victorvacendak
   victorvacendak
   Kire vagy mérges ilyenkor? Remélem azokra, akik a viccre véres erőszakkal reagálnak, ugye?

   Talán 10 alatt kell letudni az 1000 ütést is. Az naponta 0,27. Ha egy domina hajtja végre, akkor még szórakoztató is lehet...
  13. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Egyęrtelmű, nem? Ismerhetnél már, ha más nem a ház.ekből...Elviselhetetlennek tartom, ha más hitét nem tisztelik vele együtt, S ezen felül más sértegetésével akarnak humorosnak látszani!
   ( Más téma és külön megérné egy misét a bevándorlásk kapcsán az " asszimilálódás" fogalma, folyamata, mértéke....)
   Róbert Ortú és tornando kedveli ezt.
  14. tornando
   tornando
   Nem feltétlen csak azokra
   Azokra is akik olajat öntenek a tűzre.Jegyzem én is megvetem a Hebdo tipusú provokatív lapokat
   Tudva tudván Vallásban és anyában nincs vicc
   cat34 és varázsdoboz kedveli ezt.
  15. tornando
   tornando
   Ez fontos és üdvözlendő.
   De van különbség a füvezéshez való viszony a szólás szabadság, a szabad választás és a politikai nézeteikért bebörtönzöttek között.
  16. CasaLoma
   CasaLoma
   Az iszlám hitre meg férfi követőire is olyan toronymagasról teszek, mint ahogy ők tesznek a nők jogaira.
   Ahogy ők nem tisztelik a nőket, és a legalapvetőbb jogaiktól is megfosztják őket, úgy ők sem méltók a tiszteletemre, hanem csak a mélységes megvetésre!
   ladybug7spots, udvarfy és ede22 kedveli ezt.
  17. ede22
   ede22
   Ha tényleg nem ismered Anglia állapotát én elnézésedet kérem az ízetlen témáért de az iszlamizáció nem a jó ügy
   itt egy cikk nézz rá azért:https://www.telegraph.co.uk/news/0/knife-crime-now-record-highs-driving-increase/
   https://vilagfigyelo.com/bekes-tuntetokre-tamadtak-orjongo-muszlim-migransok-angliaban/
   https://twitter.com/OnlineMagazin
   ha nem aktivista vagy ennyiből megérted.
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 9
  18. Melitta
   Melitta
   Igazan gorbe tukrot tartani , szatirat vagy viccet ,kifigurazni a helyzeteket, humor ezek nelkul nincs elet. Kello intelligencia kell hogy ertsek a humort es ne oldokoljenek mert se a zsido se a cigany viccek parodiak miatt nem oldokolnek.
   De ha mar az egyiket lehet buntetlenul uzni akkor a masik miert lehet kivetel?
  19. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Na kęremszépen- ez a lényeg amit Tornandó mond, csak nekem nem sikeredett ennyire egyértelműre.;)

Megosztás