Hírek Korrupció vagy semmi látnivaló? – összeszedtük, mit tudunk eddig a Városháza állítólagos eladásáról

Másfél éve egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalásokon közvetítők képviselték az érdeklődőt, a megbeszélések azonban egy idő után megakadtak .

Az ügyben tárgyalt Budapest Főváros Vagyonkezelő Központjának vezetője is, aki az egyik találkozón – amint azt hanganyag is bizonyítja – közölte, hogy „3,9 hektárt eladnánk”. A főváros szerint valóban született egy előkészítő anyag az értékesítésről is, de ezt a lehetőséget elvetették. Az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok és hanganyagok mindenesetre nem bizonyítják, hogy Karácsonyék a Városháza értékesítését készítik elő.

Egy hete jelent meg az első olyan cikk az Indexen, amely arról szólt, hogy Karácsony Gergelyék eladnák a Városházát, és ennek érdekében már több lépés is történt.
A fővárosi önkormányzat vezetése a történet kezdetétől tagadja magát a szándékot is, szerdán azonban jelentést kértek Barts J. Balázstól, a fővárosi vagyonkezelő igazgatójától, hogy pontosan mit mondott azon a megbeszélésen, amelyről kedden került ki egy megvágott hangfelvétel. A két verzió – az Index narratívája és a városházi változat – közt egyelőre semmilyen átfedés nincs, épp ezért érdemes közelebbről megnézni, mi az, ami biztosan állítható az eddig nyilvánosságra került dokumentumok és felvételek fényében, és mely részek vannak totális homályban. Az érintettek megkeresésével próbáltunk közelebb kerülni az igazsághoz, és megtudni például azt: volt-e egyáltalán érdeklődés a Városháza megvételére.

Ez történt eddig​

Először is érdemes felidézni, mi minden történt az elmúlt egy hét alatt:
  • Múlt csütörtökön az Index arról írt, hogy Karácsony Gergelyék a Városháza eladására készülnek. A főpolgármester erre fake newsnak minősítette a cikket.
  • Egy nappal később szintén az Indexen előkerült egy ingatlanközvetítővel kötött megbízás, amely szintén a Városháza tervezett eladásáról szólt. A megbízó nem az önkormányzat volt, és nem is annak egyik cége, hanem egy mostanra már kényszertörlés alatt álló magánvállalkozás (a Northern Rock Kft.). A megbízott pedig a Beák és Társa Ingatlanközvetítő. Erre reagálva Karácsony Gergely ismét fake newsnak minősítette a hírt, ugyanakkor feljelentést helyezett kilátásba.
  • Hétfőn megjelent egy hangfelvétel, amelyen Berki Zsoltról (ő volt a Northern Rock tulajdonosa) is beszélnek, mint akinek állítólag jó kapcsolatai vannak a fővárosnál, és tud segíteni, ha valaki onnan szeretne ingatlant venni. Elhangzik Barts J. Balázs neve is, aki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatója. Nem tudni mikor és hol készült a felvétel, miként azt sem, hogy pontosan kik beszélnek rajta.
  • Kedden újabb hangfelvételt hoz nyilvánosságra egy álarcos, eltorzított hangú, magát Anonymusnak nevező egyén. Ezen Barts J. Balázs beszél három másik férfival, közülük az egyik Berki Zsolt, a másik Gansperger Gyula üzletember, a negyedik fél ismeretlen. A hangfelvétel erősen megvágott, azon a Városháza értékesítéséről (Barts közli, hogy „3,9 hektárt eladnánk”), annak módjáról, nehézségeiről van szó.
  • A felvétel után a főváros ismét leszögezte, nincs szándék a Városháza értékesítésére, és nyilvánosságra hozták azt a Barts által jegyzett döntéselőkészítő tanulmányt, amely a Városháza jövőjéről különböző forgatókönyveket vezetett elő. Ebben vannak olyan verziók, amelyek az elköltözéssel számoltak, és egy új, modern városháza megépítése is szóba került. A főváros azonban hangsúlyozta: utóbbi forgatókönyvet korábban már elvetették.

Tényleg volt érdeklődés az ingatlanra​


Városházi forrásunk szerint a történet a következőképp néz ki: másfél évvel ezelőtt egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos valóban komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalások azonban megakadtak, azokon csak közvetítők képviselték az érdeklődő felet. Ők – forrásunk szerint elsősorban Gansperger – azt szerették volna elérni, hogy jöjjön létre egy találkozó a városházi vezetéssel, de erre Karácsonyék nem voltak nyitottak. Amikor állítólag ez az érdeklődés megtörtént, még nem született döntés a kabinetben, hogy pontosan mi történjen a Városházával, felújítsák-e, esetleg eladják-e azt.


Noha a felső vezetésig nem jutottak el, az érdeklődők a vagyonkezelő vezetőjével mégis beszéltek. Hogy Barts J. Balázzsal pontosan milyen egyeztetés indult el, azt egyelőre nem tudják a Városházán, éppen azért kértek tőle beszámolót, hogy ez tisztázódjon. „Balázs korábban azt a felkérést kapta, hogy készítsen egy döntéselőkészítő anyagot, ismerjünk meg minden lehetőséget a Városházával kapcsolatban, és ezeket a forgatókönyveket számszerűsítsük is. Tudomásunk szerint ezen a megbeszélésen, amiről kiszivárgott a keddi felvétel, ezt ismertette Balázs, és végigmentek az előkészítő anyagon. Az a kérdés, hogy Balázs képviselte-e azt, hogy a kabinet az eladást már korábban elvetette, vagy sem, ezt szeretnénk megtudni” – mondta városházi forrásunk.


Karácsonyék korábban az közölték, hogy 2020. november 26-án született döntés a kabinetben arról, hogy nem adják el a Városházát. Erről eddig ugyan hivatalos dokumentum nem került elő, ugyanakkor a 24.hu megszerezte a főpolgármesteri kabinet elé került, erre a napra dátumozott, „nem nyilvános” előterjesztést. Ebben a „Városháza hosszú távú fejlesztése” mellett arról is szó van, hogy kezdődjön el a Városháza Park kialakítása, eladásról, értékesítésről ugyanakkor nem tesz említést ez a dokumentum.

Az a döntéselőkészítő tanulmány, amelyet Barts J. Balázs jegyez, 2020. október 29-ei keltezésű. Ebben szerepelt olyan opció, amely az ingatlan eladásával számolt, ugyanakkor ezt – állítja forrásunk – 2020 novemberében elvetették a főváros vezetésében. Ezzel kapcsolatban úgy tudjuk egyébként, hogy a Városházán komoly vita után vetették el az értékesítést, hogy annak nyomán szálloda, vagy irodaház létesüljön a feltehető befektetői szándék szerint. Ennek egyik oka volt, hogy mindenképp mélygarázst kellett volna építeni, amit viszont Budapest vezetése nem támogat, mert egy ilyen létesítmény még több autót vonzana a körzetbe.

Az eddig napvilágra került információknak éppen a kronológiája nem ismert, noha ez fontos lenne az események pontos feltárásához. Egyelőre lapunk sem tudta az egyes eseményeket időben pontosan elhelyezni, hiszen például az ismertetett hangfelvétel időpontja, illetve az Index által nyilvánosságra hozott, ingatlanügynökkel kötött megbízási szerződés dátuma sem ismert.

A városházi ügyben kerestük Beák Attila ingatlanost. Ő korábban azt mondta: nem kapott megbízást a Városházától, hogy vevőt, érdeklődőt találjon az ingatlanra. Csütörtökön pedig azt mondta a 24.hu-nek, a nyilvánosságra került dokumentummal kapcsolatban: arról a titoktartási klauzula miatt nem nyilatkozhat, így azt sem árulhatja el, hogy az mikor született. Magára Beák egyébként úgy tekint, mint aki valójában „nincs is benne ebben a történetben.”

Barts J. Balázst szerda délelőtt elértük telefonon, de nem kívánt nyilatkozni, és arra a kérdésre sem reagált, hogy ő hallható-e a felvételen, illetve hogy kikkel és mikor beszélt. Ő egyébként még 2014-ben, tehát a Tarlós-éra alatt került a fővároshoz a vízművektől, 2018-ban Budapestért-díjjal is kitüntették. Korábban a Magyar Nemzeti Bankban is dolgozott. A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzatban is úgy tekintettek rá, mint aki a mindenkori vezetéshez „lojális szakember”.

Több kérdés nyitva maradt​


Miután a városháza állítólagos eladásáról szóló eddigi információk csepegtetve, a lényegi kérdések újságírói eszközökkel való tisztázása nélkül kerültek napvilágra, több kérdést is lehetetlen megválaszolni (kit képviselt Berki cége?, ki volt az eredeti érdeklődő?, túllépett-e bizonyos határokat Barts?). Azt viszont még így is ki lehet jelenteni, hogy eddig nem került elő olyan bizonyíték, amely alátámasztaná, hogy Karácsonyék valóban el akarnák adni a Városházát, hogy az ingatlan értékesítését készítik elő.


Ennek ellenére okoz kellemetlenséget a történet Karácsony Gergelynek, aki folyamatos védekezésben van. Múlt csütörtökön fake news-t emlegetett, pénteken feljelentésről beszélt, hétfőn megint bagatellizálni igyekezett a történetet, kedden pedig azzal a változattal állt elő a főváros, hogy valóban született egy tanulmány, amelyben szó volt az értékesítésről, de ezt elvetették.

Nagy Gergely Miklós

varoshaza.jpg
 
Ez azért eléggé régi cikk, ha jól látom az eredeti oldalon. Azóta már volt pár újabb kör. Bajnai is belekeveredett egy felvétel szerint, ami eléggé megvágott, szóval lehe még pár meglepi. Az biztos, hogy karácsonyék izzadnak, mert mikor kiraknak egy logikusnak tűnő választ, az részben cáfolódik egy új hanganyag miatt. Árulkodó, hogy a hatáskörét messze túlépő emberke csak fegyemit kapott, nem rugták ki. Az biztos, hogy még mindig van pár nem makulátlan alak az ellenzékben, igy jó eséllyel a városházán is. Karácsony akkor járna jól, ha végre a sarkára állna és felhagyna az Én ott se voltam, nem tudok róla szereppel. Nem bodiszlet a főpolgármester, vagy a polgármesteri poszt fő feladata.
 
Egy meg nem tortent beruhazasra komoly gyakorlata van a fidesznek hogy lehet napirenden tartani a semmit.
Sukoro ugy ket es felmilliardba kerult az adofizetoknek Budai es Schiffer pereskedese a semmin, mert az a beruhazas se valosult meg.

"Két és fél milliárdot fizetett a győzelemért a kormány​

Lengyel Tibor

Egy kisebb stadion árát költötte a kormány ügyvédekre a washingtoni Sukoró-perben. Összesen 2,5 milliárd ment el jogi szolgáltatásra, szakértőkre, úti- és perköltségre – közölte az Origo kérdésére a nemzetgazdasági tárca."


Mibol gondolja a Karacsonyi hogy ot nem fogjak hasonlo modon karaktergyilkolaszni mint Gyurcsanyt?
MAr az o szamlaja a varoshaz eladasa nelkul is milliardok mentek el mert a fidesz o ra hegyezte ki a karatgyilkolaszasat az elovalasztasokra.

Nincs mese GYurcsany vezeti a primet mert emberre meg ennyi penzt nem koltottek , hogy tonkre tegyek, de nem sikerult nekik.
Azert az ado fizetoknek csak latni kene a felesleges penz szorast a gyulolkodes fentartasara.
 
Utoljára módosítva:
Ez azért eléggé régi cikk, ha jól látom az eredeti oldalon. Azóta már volt pár újabb kör. Bajnai is belekeveredett egy felvétel szerint, ami eléggé megvágott, szóval lehe még pár meglepi. Az biztos, hogy karácsonyék izzadnak, mert mikor kiraknak egy logikusnak tűnő választ, az részben cáfolódik egy új hanganyag miatt. Árulkodó, hogy a hatáskörét messze túlépő emberke csak fegyemit kapott, nem rugták ki. Az biztos, hogy még mindig van pár nem makulátlan alak az ellenzékben, igy jó eséllyel a városházán is. Karácsony akkor járna jól, ha végre a sarkára állna és felhagyna az Én ott se voltam, nem tudok róla szereppel. Nem bodiszlet a főpolgármester, vagy a polgármesteri poszt fő feladata.
Igazad van de en nem gondoltam volna ebbol ilyen nagy ugy lesz. Lehet hozzatenni az ujabb esemenyeket.
Kulfoldon nem mindenki kovette kezdettol az esemenyeket ebben az ugyben.
 
Utoljára módosítva:
Ilyen a politika , be kell hogy mutassák hogy az ellenzéki oldalon sem különb a helyzet. Hogy ez most igaz-e vagy sem? Lényegtelen csak elég sokszor kell ismételgetni és az emberek a sokadik nap után már tényként hivatkoznak rá...
 
Ez azért eléggé régi cikk, ha jól látom az eredeti oldalon. Azóta már volt pár újabb kör. Bajnai is belekeveredett egy felvétel szerint, ami eléggé megvágott, szóval lehe még pár meglepi. Az biztos, hogy karácsonyék izzadnak, mert mikor kiraknak egy logikusnak tűnő választ, az részben cáfolódik egy új hanganyag miatt. Árulkodó, hogy a hatáskörét messze túlépő emberke csak fegyemit kapott, nem rugták ki. Az biztos, hogy még mindig van pár nem makulátlan alak az ellenzékben, igy jó eséllyel a városházán is. Karácsony akkor járna jól, ha végre a sarkára állna és felhagyna az Én ott se voltam, nem tudok róla szereppel. Nem bodiszlet a főpolgármester, vagy a polgármesteri poszt fő feladata.
Nem tudom miért,nem elég neked az a ténykijelentés nincs városháza eladási ügy
Nincs eladás napirenden.
Erre még semmit nem hozott a Fidesz
A felvételek is propagandára alkalmassá tettek
Fénykép Bajnairól amin más is ott van
Önmagában semmi
Hangfelvétel amin nem kivehető ki beszél sem a pontos elhangzottak
De a tv-s beszélő elmondja ami szerinte van az az kommentálja.Szokásos Köztévé módszer ezt látni a migráns ügyben is A képen lévő dolog és az alábeszélés nem áll összhangban
És a komment köszönő viszonyban sincs a nem is most történt volt előzményekkel

Semmiféle tényleges bizonyíték sincs a régmúlt szándékáról vagy a mai kampánytéma állításához
Karácsony kijelentése nincs Városháza eladás
Erre tényleg semmit nem hozott a kormánykampány
Semmi mai történés
Legalább írásbeli megállapodásokat tudnának mutatni vagy annak tervezetét
De máról semmi
Nem más ez mint egy politikailag időzített felfújt lufi

Van egy mondatod: "Az biztos, hogy még mindig van pár nem makulátlan alak az ellenzékben, igy jó eséllyel a városházán is."
Az hogy vannak mindenütt nem teljesen tiszta emberek ezzel a piaci szóbeszédnél messzebb te sem jutottál
az hogy jó eséllyel így nevezed a városházán is ez egy ködszurkálás
Ellenben nem teszi bűnössé a nem is ügy városházi témát
Megmaradt kampány-támadásnak
De ez hogy hasonló lesz tudhattuk mindannyian.
A Karácsonnyal annyira nincsenek kibékülve. Megtámadták a pesti úti idősek otthonával is
a kampány és a lejáratási akarat az megvan.

Más mondandód nem volt
 
Utoljára módosítva:


Hangfelvétel amin nem kivehető ki beszél sem a pontos elhangzottak
Az igaz Én is mondtam, hogy "még" a teljes vágatlan felvétel nem került elő. Viszont, hogy ki is beszél rajta, az nem csak a közmédia találgatása. Az biztos, hogy a vagyonkezelő vezetője az egyik, mert fegyelmit is kapot Karácsonyról, mert arról tárgyalt amire nem volt hatásköre. Ha hamis lett volna a felvétel, akkor feljelentést tesznek és stb. Szóval mint mindig, a nagy részigazságcunaimban, egy kis részigazság van.
Amgy rövidre zárva, nem vagyok Karácsonydrukker. Inkább Puzsér fele huztam a főpolgi választáskor. Karácsony csak egy igéretét tartja be, hadakozik a kormánnyal. Ettől viszont se nem jobb a tömegközlekedés,zöldebb a város és stb. Bár sokkal kevesebb szimptikus a ferencvárosi polgármessterasszony, de Ő legalább tudja mi egy ellenzéki polgármester dolga, a kormánynak kellett az atlétikai stadiona, megkapta, csak hozzá csaptak egy csomó fejlesztést is.
 
Ilyen a politika , be kell hogy mutassák hogy az ellenzéki oldalon sem különb a helyzet.

Pontosan erről van szó, rá kell világítani a kettős mércére. Például Szájer, Borkai belebukik a szexbotrányba de figyeljük az ellenzéki sajtó mennyire foglalkozik az ellenzék legnagyobb pártjának a vezérével a Jakab Péter szexbotrányával. Belebukik vagy hirtelen rettenetesen fontos a család a magánszféra, nem szabad foglalkozni a témával?
 
Utoljára módosítva:
Pontosan erről van szó, rá kell világítani a kettős mércére. Például Szájer, Borkai belebukik a szexbotrányba de figyeljük az ellenzéki sajtó mennyire foglalkozik az ellenzék legnagyobb pártjának a vezérével a Jakab Péter szexbotrányával. Belebukik vagy hirtelen rettenetesen fontos a család a magánszféra, nem szabad foglalkozni a témával?
Ellenzéki sajtó?....:D
 
Nem lehet megkülönböztetni baloldali, liberális vagy konzervatív beállítottságú szerkesztőségeket?
Szoktam nézni a heti kormányinfókat, ott mintha túlsúlyban lennének az ellenzékiek :D
Nem foglalkozom mostanában ilyennel. De, azért érdekelne mik az ismérvei annak hogy egy média ellenzéki?
Pl: a kormányt CSAK pozitív módon mutatja be akkor az kormánypárti? Ha meg negatívnak akkor az ellenzéki?
De, ha csak tényeket mond illetve mutat be akkor azt hova tegyem?
 
Nem foglalkozom mostanában ilyennel. De, azért érdekelne mik az ismérvei annak hogy egy média ellenzéki?
Pl: a kormányt CSAK pozitív módon mutatja be akkor az kormánypárti? Ha meg negatívnak akkor az ellenzéki?
De, ha csak tényeket mond illetve mutat be akkor azt hova tegyem?
Hát azt a hangvétele is megmutatja
És ha vannak kommentelői főleg azok
A hangvétele alatt mit értek.
Legyen példa a köztévé.
A célja elsősorban a kormány kampányának érvényre jutása.
Ez eddig nem vitás.
Mutatok egy eszközt
A közérdekű tájékoztatás vagy reklám mi valahogy így volt kiírva
Ezzel érték el hogy fizesse a köz
És ne számítson párthirdetésnek
Ez már egy pár éves, átlátszó a külsőségre figyelő takarás.
Ma már nem törődnek vele
Nézzük tovább a módszerét mint hangvétel.
A hírhamisítás a képhamisítás pl mikor kisatíroztak egy személyt a híradóból.
Hírhamisítást veszel még észre a migrációról szóló képekben
Ki tudja mikor melyik országban készült többször-használatos konzerv felvételt előkapnak
És az alábeszélő a kommentár teljesen más szöveget nyom mi nem illik a filmhez
Célja nem a képi tudósítás.Hanem a szöveg hitelesítése hihetőbbé tétele.
Az ellenséges hangvételről még ejtsünk szót.A jelzőzés az ha tele van ezzel a mondattal: vesztes baloldal balliberális stb
A szavak sulykolása
Már ne tettesd naivnak magad a kormány bírálatát ne túlzottan várd tőle
A kivételek egy egy azt se érdemes nézni
Az átlagot a mi hangzik el többet ezt lehet érezni mert időarányosági érzék mérhető és érezhető.
Na nézzük az ellenzéki médiát:
A hidetések mennyisége milyensége azonnal megmutatja, hogy nincs benne állami hirdetés.
A politikai műsorain keresztül szeretnéd inkább hallani?Mi különbözteti meg
Azt nem tudom konkrétan ecsetelni, talán a legalkalmasabb erre a meghívott vendégek összetétele.
Az ATV-re évekkel ezelőtt nem ment el kormány meghívott.
Ezért az meghívottak jórészt egyéb közéleti szereplők voltak.
És ezeken keresztül látszott hogy ellenzéki
A meghívottak összetételében változás van
Az ellenzéket gyűlölő HIR TV-n
Vannak áttérített, áttérő vagy csak karriert építeni próbáló személyek kik megjelentek ott
Az eddig balos Csuja Ildikó igen sokat van jelen.
A Ki tudja hova tartozó Fodor Gábor többet van jelen elfogadja meghívásokat
Persze a műsorvezető (Földi-Kovács Andrea) úgy irányítja ne kapjon hangsúlyt a mondandója Gábornak
A végszó odaengedése is politikai fogás
A Földi-Kovács most távozik a HIR TV-től
1637856333100.png

De nem tudom miért oly elkötelezett volt hogy Simicska váltáskor rögtön otthagyta
Majd azonnal visszament mikor Orbán visszaszerezte a HIR TV-t.
Még van egy tipp a beszélő fejeket állandóan cseréli a kormánypárti média
És ez néha a műsorvezetőket is érinti
Az ATV meghívottai között most gyakran van DK-s
De sajnos olyan teljesen kontraproduktívak is mint Varga Zoltán DK
1637856073900.png

Az ilyenek meghívása épp nem szolgál semmi jót az ellenzéknél
Ezért már gyanús miért hívták meg
A meghívottai között sokat volt Stumpf András ki egyértelműen Orbánt nem sokat kritizáló
Volt az időben
Most mikor már Ő is kritikusan beszél a rezsim hibáiról
Már nincs annyit meghívva
Ezt az ATV bulvárosodása, politika mentesebbé válásával indoklom. Hangsúlytalanná tételével mint már nem politikai és nem kritikus csatorna (nézzenek mást)
Ellenzéki médiát így is át lehet állítani
A meghívottak és a jó műsorvezetők átrendezésével
Olyan magamutogató meghívottat beszélni nem hagyó műsorvezetőt mint a Krug Emília otthagyni beszélgetős műsornál.
Műsor-romboló
 
Utoljára módosítva:
Nem foglalkozom mostanában ilyennel. De, azért érdekelne mik az ismérvei annak hogy egy média ellenzéki?
a legfontosabb ismérv, hogy ki a munkáltató, kinek a megrendelésére dolgoznak.
Pl: a kormányt CSAK pozitív módon mutatja be akkor az kormánypárti? Ha meg negatívnak akkor az ellenzéki?
nem használnám a CSAK szót, elvégre az korlátozást jelent, a kormánypárti a kormány elgondolását tartja helyesmek és azt támogatja ... az ellenzéki általában az ellekezőjét tartja jónak, elvégre neki ellenkeznie KELL, ez a dolga, ez különbözteti meg a semlegesektől vagy a kormánypártiaktól.
De, ha csak tényeket mond illetve mutat be akkor azt hova tegyem?
A normális az lenne mindenki igyekezne tényeket közölni ... az igazság egy, de ezer arca van. Páldául ha elölről nézve látok egy lovat és leírom, hogy mit látok teljen más lesz mint aki hátulról látja ugyanazt a lovat és leírja, hogy mit lát, pedig ugyanazt a lovat nézzük.
 
Hát azt a hangvétele is megmutatja
És ha vannak kommentelői főleg azok
A hangvétele alatt mit értek.
Legyen példa a köztévé.
A célja elsősorban a kormány kampányának érvényre jutása.
Ez eddig nem vitás.
Mutatok egy eszközt
A közérdekű tájékoztatás vagy reklám mi valahogy így volt kiírva
Ezzel érték el hogy fizesse a köz
És ne számítson párthirdetésnek
Ez már egy pár éves, átlátszó a külsőségre figyelő takarás.
Ma már nem törődnek vele
Nézzük tovább a módszerét mint hangvétel.
A hírhamisítás a képhamisítás pl mikor kisatíroztak egy személyt a híradóból.
Hírhamisítást veszel még észre a migrációról szóló képekben
Ki tudja mikor melyik országban készült többször-használatos konzerv felvételt előkapnak
És az alábeszélő a kommentár teljesen más szöveget nyom mi nem illik a filmhez
Célja nem a képi tudósítás.Hanem a szöveg hitelesítése hihetőbbé tétele.
Az ellenséges hangvételről még ejtsünk szót.A jelzőzés az ha tele van ezzel a mondattal: vesztes baloldal balliberális stb
A szavak sulykolása
Már ne tettesd naivnak magad a kormány bírálatát ne túlzottan várd tőle
A kivételek egy egy azt se érdemes nézni
Az átlagot a mi hangzik el többet ezt lehet érezni mert időarányosági érzék mérhető és érezhető.
Na nézzük az ellenzéki médiát:
A hidetések mennyisége milyensége azonnal megmutatja, hogy nincs benne állami hirdetés.
A politikai műsorain keresztül szeretnéd inkább hallani?Mi különbözteti meg
Azt nem tudom konkrétan ecsetelni, talán a legalkalmasabb erre a meghívott vendégek összetétele.
Az ATV-re évekkel ezelőtt nem ment el kormány meghívott.
Ezért az meghívottak jórészt egyéb közéleti szereplők voltak.
És ezeken keresztül látszott hogy ellenzéki
A meghívottak összetételében változás van
Az ellenzéket gyűlölő HIR TV-n
Vannak áttérített, áttérő vagy csak karriert építeni próbáló személyek kik megjelentek ott
Az eddig balos Csuja Ildikó igen sokat van jelen.
A Ki tudja hova tartozó Fodor Gábor többet van jelen elfogadja meghívásokat
Persze a műsorvezető (Földi-Kovács Andrea) úgy irányítja ne kapjon hangsúlyt a mondandója Gábornak
A végszó odaengedése is politikai fogás
A Földi-Kovács most távozik a HIR TV-től
Csatolás megtekintése 1829233
De nem tudom miért oly elkötelezett volt hogy Simicska váltáskor rögtön otthagyta
Majd azonnal visszament mikor Orbán visszaszerezte a HIR TV-t.
Még van egy tipp a beszélő fejeket állandóan cseréli a kormánypárti média
És ez néha a műsorvezetőket is érinti
Az ATV meghívottai között most gyakran van DK-s
De sajnos olyan teljesen kontraproduktívak is mint Varga Zoltán DK
Csatolás megtekintése 1829232
Az ilyenek meghívása épp nem szolgál semmi jót az ellenzéknél
Ezért már gyanús miért hívták meg
A meghívottai között sokat volt Stumpf András ki egyértelműen Orbánt nem sokat kritizáló
Volt az időben
Most mikor már Ő is kritikusan beszél a rezsim hibáiról
Már nincs annyit meghívva
Ezt az ATV bulvárosodása, politika mentesebbé válásával indoklom. Hangsúlytalanná tételével mint már nem politikai és nem kritikus csatorna (nézzenek mást)
Ellenzéki médiát így is át lehet állítani
A meghívottak és a jó műsorvezetők átrendezésével
Olyan magamutogató meghívottat beszélni nem hagyó műsorvezetőt mint a Krug Emília otthagyni beszélgetős műsornál.
Műsor-romboló
Az Atv be aranylag aranyosan szerepelnek a meghivottak, minden partbol. Hogy Orban nem megy ,nem nyilatkozik az nem az o hibajuk. MZP szinte nincs nap hogy ne szerepeljen, pedig nem baloldani.
 
a legfontosabb ismérv, hogy ki a munkáltató, kinek a megrendelésére dolgoznak.

nem használnám a CSAK szót, elvégre az korlátozást jelent, a kormánypárti a kormány elgondolását tartja helyesmek és azt támogatja ... az ellenzéki általában az ellekezőjét tartja jónak, elvégre neki ellenkeznie KELL, ez a dolga, ez különbözteti meg a semlegesektől vagy a kormánypártiaktól.

A normális az lenne mindenki igyekezne tényeket közölni ... az igazság egy, de ezer arca van. Páldául ha elölről nézve látok egy lovat és leírom, hogy mit látok teljen más lesz mint aki hátulról látja ugyanazt a lovat és leírja, hogy mit lát, pedig ugyanazt a lovat nézzük.
Amikor olyat olvasok hogy: Nem vagyunk függetlenek, de iróniával szemléljük magunkat és a hozzánk közel álló politikai tábort is. Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben és nevetnünk kell, ha Batiz Andrást látjuk a televízióban.
(akkor most ez kormánypárti vagy ellenzéki?)
Miért is kellene mindig ellent mondani a kormánynak:?
Normális lenne? Itt nem sok normális dolog van...hisz ha egy ellenzékiről van szó akkor a múltját bemutatják míg ez a kormányoldalon elmarad......
 
Újabb nap, újabb hanganagy. Hogy mennyire hitles és stb, az majd talán kiderül. A lényeg hogy ki tudják irni az érdeklődőre szabva a pályázatot az ngatlanra, cserébe a vétellr 10% kell majd csengetni. egy 5 milliárdos projektről van szó a hangfelvételen
 
Újabb nap, újabb hanganagy. Hogy mennyire hitles és stb, az majd talán kiderül. A lényeg hogy ki tudják irni az érdeklődőre szabva a pályázatot az ngatlanra, cserébe a vétellr 10% kell majd csengetni. egy 5 milliárdos projektről van szó a hangfelvételen
Hitelesség?
Gyakran még az se derül ki belőle mikor készült és miről beszélnek és kik.
ingatlan és vételár szavak hány élethelyzetben hányszor fordulhatnak elő
Ilyeneket naponta ötször lehet találni.Akár egy monopolizó családi beszélgetésnél is
Ezek csak a sajtóba valók, propaganda céllal, hitelességüket az adott ügyhöz tartozást semmi se igazolja.
A lényeg a gyanúsítás szintjén eljutni a választásokig.
Vád belőle sose szokott lenni.
A módszert, besározásnak(lejáratásnak) nevezték
-------------------------
A kazettákon senkit sem hitelesítettél ugye személyesen, nem is elemezted a szöveget ugye?
Mindig csak szinkronizáltan magyar hangja: köztévé beszélő. mádon tudod (tudjuk) meg
Esetleg írottan másutt.Nos azokról is tudható ők se azonosítottak semmit csupán átvettek valamit
 
Utoljára módosítva:
Hitelesség?
Gyakran még az se derül ki belőle mikor készült és miről beszélnek és kik.
ingatlan és vételár szavak hány élethelyzetben hányszor fordulhatnak elő
Ilyeneket naponta ötször lehet találni.Akár egy monopolizó családi beszélgetésnél is
Ezek csak a sajtóba valók, propaganda céllal, hitelességüket az adott ügyhöz tartozást semmi se igazolja.
A lényeg a gyanúsítás szintjén eljutni a választásokig.
Vád belőle sose szokott lenni.
A módszert, besározásnak(lejáratásnak) nevezték
-------------------------
A kazettákon senkit sem hitelesítettél ugye személyesen, nem is elemezted a szöveget ugye?
Mindig csak szinkronizáltan magyar hangja: köztévé beszélő. mádon tudod (tudjuk) meg
Esetleg írottan másutt.Nos azokról is tudható ők se azonosítottak semmit csupán átvettek valamit
Aham. Aztán látatlanra el is higyem, hogy nem igaz, vagy igaz? A pohár félig üres vagy tele, de attól még a pohár létezik. Kampányeszköz, mint anno a Borkai videó és stb., de attól igaz lehet. Ezt senki sem tudhatja. Elméletben van rendőrségi nyomozás, Ők majd vizsgálódnak és kiderül, talán, mi az igazság, de ez nem két hét, igy akárkinek lesz igaza, addig ez egy kiválló kés Karácsony oldalába, továbbá nem csak egy ilyen lehet megfenve az ellenzék részére.
 
Aztán látatlanra el is higyem, hogy nem igaz, vagy igaz?
Én nem azt mondtam hogy nem igaz a módszerről és a kampányidőzítésről beszéltem.
Sok éves dolgot most melegítenek fel és még bizonyítékig se jutnak el.
Karácsony kereszt tűzben van, mióta kiszorította a Fidesz Budapestről
Ezt a folyamatos támadást érzékeled.
A lánchíd a kerékpárutak előtte zuglói parkolási ügy, idősek otthona
És már ebből láthatod
Most elértünk a 2022 választáshoz és egy Bajnait is támadó istentelen régi (2010) képet előszedve mókolnak Fideszék
Bajnait két okból keverték bele.
Most aktuálissá vált mert választási feltételek miatti kommentel beszállt az előválasztásba.
És Karácsonyt támogatja.
És dolgozott anno Karácsony Bajnai körül (és önmagában ez semmit se jelent mást is mutassanak)
Hogy a Borkai üggyel hasonlatossá teszed.
Csupán annyiban hogy támadás érte
Igen érte De Borkainál nem a videó volt a lényeg
Hanem egy csomó írott bizonyíték az Audinak eladott földekről mit átminősítettek
Az egy bennfentes információval való kereskedés + földspekuláció korrupcióval összekötve
Az persze igaz ott is a kiborítás kampány körül történt
Épp csak ott bizonyítékok voltak az ügyletre
A földeket megvette az Audi a pénz befolyt Borkai társához ügyintézőjéhez
Míg a Városháza eladása nem történt meg.
 
Utoljára módosítva:
Én nem azt mondtam hogy nem igaz a módszerről és a kampányidőzítésről beszéltem.
Sok éves dolgot most melegítenek fel és még bizonyítékig se jutnak el.
Karácsony kereszt tűzben van, mióta kiszorította a Fidesz Budapestről
Ezt a folyamatos támadást érzékeled.
A lánchíd a kerékpárutak előtte zuglói parkolási ügy, idősek otthona
És már ebből láthatod
Most elértünk a 2022 választáshoz és egy Bajnait is támadó istentelen régi (2010) képet előszedve mókolnak Fideszék
Bajnait két okból keverték bele.
Most aktuálissá vált mert választási feltételek miatti kommentel beszállt az előválasztásba.
És Karácsonyt támogatja.
És dolgozott anno Karácsony Bajnai körül (és önmagában ez semmit se jelent mást is mutassanak)
Hogy a Borkai üggyel hasonlatossá teszed.
Csupán annyiban hogy támadás érte
Igen érte De Borkainál nem a videó volt a lényeg
Hanem egy csomó írott bizonyíték az Audinak eladott földekről mit átminősítettek
Az egy bennfentes információval való kereskedés + földspekuláció korrupcióval összekötve
Az persze igaz ott is a kiborítás kampány körül történt
Épp csak ott bizonyítékok voltak az ügyletre
A földeket megvette az Audi a pénz befolyt Borkai társához ügyintézőjéhez
Míg a Városháza eladása nem történt meg.
Nyugtával dicsérd a napot. Most csepegtetve küldik az infót. Heti 1 botrány. Ha exponenciálisan növekszik az érintettek köre, februárban már előrángatják azt is, hogy Fekete Győr András az oviban taperolta az aranyhalat. Ezek egy része persze nem bizonyitható, kampánycélzatú támadás (sajnálatos, hogy ide jutott a magyar politikai élet, hogy ki is kezdte el ezt, az meg jó kéréds, volt olyan aki Horn balesetét és a fémkockás fejét is csak propagandának mondják, mert "állítólag" azért nyert anno). Ennek ellenére Karácsony csak bukdácsol ezen támadások viharában. Ő hirdetett harcot a kormány ellen, akkor meg harcoljon! A hangfelvétel cáfolásához gyorsan kellett volna egy igaságügyi szakértői véllemény, hogy a főváros alkalmazotja beszél vagy nem, ezt nem kérték, csak az adott személy kapot fegyelmit, ergó az emberke beszélt. A többi felvétel és stb. messziről sem tiszta, de ha egy szeletét kvázi hitelesítette Karácsoy, akkor sokkal jobb esélyel adják el, hogy a többi rész is hiteles. Persze az igazság messze van. Pár hónapja talán már irtam, hogy még a bölcsis bekakantását is elő fogják turni, erre kell készülni. Úgy látszik nem készültek erre. Élethalálharcot hiretnek a fidesz és a mögötte áló "oligarhák" ellen, azok meg nem adják ingyen a milliárdokat.
Nagyon szomorú, hogy ide jutottunk :( Már többször irtam nekem az a demokrácia többek között, ha a politikus kiáll, hogy ezt akarom, majd 4 év mulva újra kiáll, elmondja mit csinált meg, mit nem és miért, mi van folyamatban és ha bizalmat kap, mit akar csinálni a kövi ciklusban. Ez ma már max diszlet. vagy nincs program, vagy olyan semmitmondó, hogy nem kérhető számon.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Fodor Ditke wrote on Szélildi's profile.
Kedves Szélildi! Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. Unokámmal igyekszünk az olvasást jobbá, szebbé gyakorolni. Ha dr. Gósy Mária és Laczkó Mária a Varázsló - Olvasásfejlesztés című könyvének elérhetőségét szíveskednél ismét megadni, nagy segítség lenne. A link nem működik már, máshogyan nem tudom elérni. Nagyon köszönöm!!!
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,059
Üzenet
4,783,502
Tagok
614,712
Legújabb tagunk
Ademl
Oldal tetejére