Mi volt a mai menü? II.

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ma nagy lakmározást csaptam! Rongyos krumplit - ami karikára vágott, vékony krumpli szeletek, forró olajban kisütve, olajból kivéve, majd olaj teljes egészében leöntve. Forró serpenyőbe megsűlt krumplit vissza is pakoltam, majd ráöntöttem az egy evőkanál tejföllel, sóval, őrölt fekete borssal ízesített 2 db egész tojást (amit villával előzőleg felvertem). Fakanállal időnként alá is nyúltam, nehogy oda égjen, csak piruljon. Mennyei volt, uborka salátával és utána? No utána, most kapaszkodjatok meg - behűtött paradicsomlé. Délután letámadtam 3 db csodás őszibarackot. Nálam ez volt a mai menüm, hja, az őszibarackból kapott Zsömi kutyusom is, természetesen meghámozva, kockára vágva. Úgy szereti, öröm nézni, szinte meg sem rágja, csak nyeli, mint kacsa a nokedlit.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt kormányrendelet írja elő, hogy a Covid miatt szellőztessenek az iskolában.
A tanárok úgy értelmezik, hogy folyamatosan nyitva tartják az ablakokat.
Szerdán jégeső volt és hirtelen több, mint 10 fokot hűlt a levegő. Max. nappali hőmérséklet 12-13 fok.
A gyerekek kabátban vannak az iskolában!!!!
Következmény: nagyobbik fiam már megfázott; a kisebbik még bírja; lányomra tegnap a nyitott ablakon keresztül beesett az eső - "de a tanár rendes volt, megengedte, hogy elüljek máshová".
:mad::mad::mad::mad:
Fenti okok miatt már fő egy jó adag húsleves.
Valami hamar második fogás kellene hozzá.
Lehet, hogy túrós tészta lesz. :rolleyes:
 

Panka60

Állandó Tag
Állandó Tag
Hurrá! :hurra:Képzeljétek, ma megépítette a fiam a kamrapolcomat! Nagyon szép lett (és az én fogalmaim szerint meglehetősen drágácska is :(), IKEA kirakós.
Tényleg nagyon jól mutat. Aztán még lecseréltük a fregolit is, és megjavított egy rossz ajtózárat. DE a legjobb az volt, hogy jó sok időt töltött itt velem és nagyokat beszélgettünk szerelés közben.
Már tegnap elkészítettem nekik (elvivősre) a töltött paprikát, mert azt nagyon szereti a kisunokám. Egy adag leesett nekem is, úgyhogy holnap újra főzés.
Sajnos itt is nagyon lehűlt a levegő, erős szél fúj, esik az eső. Dabadi nyomdokain haladva lehet, hogy holnap húsleves is készül.
 
Oldal tetejére