Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Kismadar02

Állandó Tag
Állandó Tag
hús

A kedvencem: sajtos hús. Egyszerű. Karaj szeletek kicsontozva, néhány órát húspuhító sóban állni hagyni. Majd tepsibe egymás mellé rakni. Lábosban dinsztelni egy kis hagymát, ráönteni. Az egészet beborítani tejföllel, majd
reszelt sajttal. Be a sütőbe, amíg a sajt aranybarnára nem sül. Burgonyapürével
isteni. Szép napot

Szia azt a változatot próbáltad:
Rakott hús
klopfolt hús sóval borssal.tojás habarva, bele a hús, jénai kikenve margarinnal bele rétegezve 1 sorhús 1 réteg sajt ha a hús elfogyott tetejére addig öntöd a tojást amíg ellepi. Megszórod sajttal be a sütőbe és bármivel tálalhatod ízlés szerint.
Üdv:panni
 

Kismadar02

Állandó Tag
Állandó Tag
Paradicsomleves, dubarry-szelet (csirkés és spenótos alap) és creme catalana.
Ezt az édességet most készítettem el először, bár többször is ettem. Nem akarok dicsekedni, de isteni finom volt. 4 adagot csináltam, de nem bírtam ki és megkóstoltam, hogy adhatom-e a páromnak.
ISTENI VOLT!!!!!!!!

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy ez mi:"creme catalana" És hogy készül?
Üdv:panni
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy ez mi:"creme catalana" És hogy készül?
Üdv:panni

Crema catalana- jellegzetes katalán finomság

Katalán krém. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legfinomabb spanyol desszertről van szó, amit házilagosan is könnyen el lehet készíteni.

Hozzávalók:
6 tojás
3/4l tej
200 gr cukor
2 kanálnyi kukoricaliszt
fél citrom lereszelve


Elkészítés:
Először feltörjük a tojásokat, a fehérjéket egyből a turmixgépbe tesszük a reszelt citrommal és egy csipetnyi sóval együtt, és ezt a keveréket verjük fel a géppel. Az elkészült masszánkat egy lábasba tesszük.
Lassú tűzre téve elkezdjük melegíteni a masszát, hozzáadjuk a tejet, a cukrot (egy 3 kanálnyit teszünk csak félre díszítésre) és persze nem feledkezünk meg a folytonos keverésről sem. Amikor már jól elkevertük, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és tovább kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Amikor már sima a masszánk, kis tányérkákba tesszük, mint a pudingot szoktuk, és ha egy kicsit kihűlt, betesszük a hűtőbe. Tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral!

Katalóniában a tetejére szórt porcukrot egy speciális eszközzel szokták karamellizálni. Ez egy fogóval ellátott kör alakú vaslap tulajdonképpen, amit tűzbe tartanak míg be nem pirosodik és rányomják a porcukorra.
 

Kismadar02

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Nagyon szépen köszönöm a recept leírást örültem neki holnapra beszerzem a hozzávalókat és megcsinálom.Szép napot:panni
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére