Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyula!
A befőzés utáni takarítást én sem nagyon szeretem,de ez ezzel jár!Én imádok sütni,főzni,befőzni!Próbálom kiszűrni a "mérgeket" amiket sokszor az élelmiszerek tartalmaznak!Véleményem szerint részben ezért van ennyi allergiás ember (köztük mi is)!Másrészt mivel a férjem lisztérzékeny rengeteg dolgot nem ehet!Ha mindent készen vennék a Táplálék Allergia Centrumba(pl.paradicsompüré,májkrém,ételízesítő......) a kettőnk fizetése nem lenne elég!Nekem a szüleim is nagy befőzők!Még vár rám a lecsó,paradicsomlé,szilvalekvár ,chutney....és még egyebek! A kamra kincseibe is szeretek gyönyörködni!Én mindenkinek ajánlom,hogy tegyen el télire ,mert olyan jó a nyár"ízeit " elővenni télen és tudjuk,hogy mit eszünk!!!
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Én befőzni, és pláne utána takarítani utálok, viszont egyetértek recsi007-tel, így megcsinálom én is. Mondjuk az utóbbi években erősen lecsökkentettem pl. a lekvár mennyiséget, ugyanis nem fogy annyi. Van sok-sok éves lekvárom is a kamrapolcon, a befőttet egyáltalán nem esszük így az kimarad. Még így is van sok lefagyasztott cseresznye és némi meggy, amivel nem is tudom, mi lesz. Majd elkopik. Még zöldparadicsomot teszek el savanyúságnak, mert idén a fura időjárás miatt nem igazán érik be a paradicsom, kidobni meg sajnálom, ha már megtermett.

Ma húsleves volt csirkéből, meg fasírt, sült krumpli, rizs, KFC-s káposztasaláta illetve tejfölös uborkasaláta, hogy lehessen válogatni.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Káposztás tészta. (Saját kép)
Svájcban nem árulnak kockatésztát. A széles tészta előnye, hogy a fél tányérnyit fellehet csavarni a villára;)

Nyugaton megosztottak a vélemények kedvenc tésztámrol.
Ismerős osztrák nő szerint "elfajzott" íze van. Csak az tudja megenni akit gyerekkorában "betörtek":D.
Egy svájci barátomnak addig lelkesedtem róla mig megcsináták. Az első harapás után kidobták.
Ezeknek fogalmuk sincs mi a jó.:)
Pedig vannak németnyelvű vidékek ahol főzik. Krautfleckerl a német neve.

Kaposztaa .jpg
 
Utoljára módosítva:

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma étterembe ettünk:Én marcipános eperkrémlevest , pirított mandulaforgácsba hempergetett túrógombóccal és csirke steaket zöld bors mártással ,medvetalp krumplival.A férjem szűzérmét magyarosan(lecsósan) burgonya chipsel és paradicsom salátával!Finom volt!Budapesten jó orosz vagy mexikói éttermet keresnék!
 

telaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Vietnami "tésztaleves" (húsleves-alapban felfőzött sok-sok spagetti-szerű hosszú tészta, benne "aprított" (maradék) csirke-darabok és nagyobb zöldségek, jól megfűszerezve -- erős és sós és egész sűrű); zöldborsó-főzelék wurst-tal (vékony, rövid főzőkolbász); friss őszibarack és -- már érett !!! -- fehér-szőlő zsemlekenyérrel.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
már most jól néz ki :DD
Finom lett. Nem fényképeztem le mert vendégem volt. Meg is ettük az egészet:)

A húst egy hentes ajánlotta. Ez a borjúlábszár legbelső izocsomója. Olyan 10-15 cm hosszú.
A kilóhoz 4 vagy 5 lábszárat vágott szét. Pesti hentesnél még nem láttam.
Nagyon jó zaftos íze van.
Igy néz ki:

1300-621f4ca4.jpg
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
nálunk ma csak Krumpli pürré volt rántottával és tejfölös jéghegy saláta majd desszertként olyan magam kavarta Eperparfé . A fene vigye el nekem a végén a Krumplipürén kivül nem maradt semmi . Ha láttatok volna már egy csapat Házi sáskát na akkor ezek azzok . Tegnap csak 5 kg száraz tészta mennyiségböl föztünk a Bolonyaihoz , két maréknyi maradt mutattóba én meg ma estére nekik vacsorára Granadirmarsot akartam csinálni . De miböl könyörgöm ? Igaz csak 46-an vannak a lelkeim és 4-ek . Mi lenne ha nagyobbak lennének ??
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére