Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam a becsinált leves egy tejfölös zöldség leves amibe rizs kerül betétnek .A ragu levest a vörös hagyma lepirításával kezdem utána a hús,zöldségek,fűszerek(együtt párolom a zsiradékon),majd felöntöm vízzel és a végén tejfölös habarás és tálalásnál citrom gerezd kerül mellé ami ad egy pikáns ízt a levesnek.Én sót,borsot ,tárkonyt teszek bele,de lestyánt is próbáltam nekünk ízlett vele is .Ezt általában galuskával vagy csipetkével készítem.

Nálunk ma csak szalonnás-hagymás-kolbászos rántotta készült kovászos uborkával.Vettem ma is görög és sárgadinnyét ez lesz délutánra ha kellően hideg lesz.
 
Utoljára módosítva:

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerek brassóit kap sült krumplival, én viszont tök (cukkini ;)) főzeléket eszek majd fasírttal. A fasírt saját, de fagyasztott, múltkorokban sokat kevertem be, de nem sütöttem ki mindet, a fölösleget lefagyasztottam. Cukkinit és tököt a kertszomszédunktól kaptam, "tök" friss, ma reggel szedte. Már második éve ő műveli a mi kertünket is, pénzt nem kérünk érte, úgy egyeztünk meg, ha terem valamiből sok, ad. Így mindenki jól jár.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Húsleves
Hortobágyi húsos palacsinta
22569_aranylo-husleves_n-201510170519.jpg


papacsinta_1.jpg
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Reggel vettem a piacon nagyon szép salátát.A mai ebéd tojásos galuska volt.Pirítottam alá egy kis kockázott bacon szalonnát így már nekem is jobban ízlik. Egyébként én nem nagyon szeretem,de a család igen:)
Délután jó hideg sárgadinnye lesz , vacsorára pedig túrógombóc.
 

Csatolások

  • tojásosgaluska.jpg
    tojásosgaluska.jpg
    97.6 KB · Olvasás: 23
  • túrógombóc.JPG
    túrógombóc.JPG
    1.5 MB · Olvasás: 23
  • sárgadinnye3.JPG
    sárgadinnye3.JPG
    1.2 MB · Olvasás: 22
  • sárgadinnye5.JPG
    sárgadinnye5.JPG
    1.2 MB · Olvasás: 23
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére