Mielőtt úgy döntenél, hogy nem mész el szavazni, megmutatom az elmúlt 2(8) évet…

Ez a poszt a nemszavazóknak szól. Szóval, ha nem vagy benne abban a cca. 3 millió emberben, ki szarik arra, hogy merre megy a világa, akkor lapozz alulra, MOST! A többieknek pedig próbáljuk felvázolni, hogy mi is az, amire úgy szavaznak, hogy nem szavaznak.

Mert az nem igaz, hogy egy párt egy országban ne legyen leváltható!
Megpróbáltam a minimumot. De tényleg. Minél többet túrtam az adatok között, annál nagyobb volt a hányinger, és annál nagyobb bajban voltam, mert amikor már csak átnézésre várt az anyag, akkor jöttem rá, hogy vissza az adatok közé, mert egy rakat dolog kimaradt. Ez a cucc nem arról szól, hogy mi van az egészségügyben, oktatásban, nyugdíjakban, munkaerő piacon, kivándorlásban, csak a kifejezetten nagy durranásokat veszi elő, mik mind hatással vannak a felsoroltakra. Egész egyszerűen nem létezik, hogy 24 ezer szót végigolvass, még úgy sem, hogy kihagytam nagyjából 30 oldalt, meg még kilencven A4-est a magyarázó, és elemző szövegekkel, szóval ha mégis rávennéd magad, akkor vegyél egy nagy levegőt.

Ez úgy kezdődött, hogy….
Tavaly szeptember magasságában úgy gondoltam, hogy összeszedem a pártok szépen összeszedett ígéreteit, egymás mellé állítom őket, nézzük meg, hogy ezek mennyire különbözőek, vagy mennyire fedik le egymást. Hiszed, ha nem, elsőként Gyurcsány-DK végezte el a feladatát, a többi még mindig azzal foglalkozott, hogy valami írástudót szerezzen magának, ki összeállít egy anyagot, mindezt 7 hónappal a választások előtt. Fogod a fejed, mert ha valakik ennyire szarnak a munkájukra, akkor hogy várod el tőlük egy egész ország irányítását!?

Soha nem az volt a cél, hogy valami kibaszott pártnak kampányoljak. A politika rohadt. Minden országban. Ez tény. Ha valamit politikának hívunk, akkor az totál egyenes út ahhoz, hogy ne működjön. VISZONT, ha az alapjaiban rohadt politikával szemben nem áll egy erő – a választó – ki bármikor, bármely pillanatban ott tartja a “most eltakarodtok innen” feliratú táblát a politika felett, akkor az engedély arra, hogy még rohadtabb legyen. Ez a tábla a választás. Vagy a felgyújtom Budapestet, de az 2006-ban sem váltotta le a politikai elitet, csak 4 évvel később. A nem választás legutóbbi példája Amerika volt 2016-ban.

Tadaaaam…. 55,4 % ment el voksolni, és Donald J. Trump nevű idióta lett az USA 45. elnöke, ki elméletileg egy pillanat alatt tudná lerombolni ezt az egész bolygót, és nagy valószínűség szerint, elnöki idejének négy éve alatt napi 24 órában tucat ember pisál vért azért Washingtonban, hogy ezt ne tegye meg.

Ezért mutatom meg, hogy miért az a cirka 3 millió, és választásokkal sosem foglalkozó ember a legfontosabb ahhoz, hogy bármi változás (hogy szükséges-e, az hosszú lesz) megtörténjen ebben a pöcegödörben.

A FIDESZ szavazó minden körülmények között FIDESZ szavazó lesz!
Ha valami idióta úgy gondolná, hogy a FIDESZ háza tájáról lehet lecsípni szavazatokat, akkor mondom mi van: NEM, nem lehet!

Mi kellett ahhoz, hogy a FIDESZ 1,9-2 milliós tábora egy pillanatra se rendüljön meg? Nézd a narancs vonalat. Feltenném a kérdést, hogy mi kéne ahhoz, hogy megrendüljön, de erre úgy nagyjából mindenki tudja a választ, és akkor most csendben dúdold el a Chopin B-moll szonátáját Op.35…

Bármi történik ebben az országban – tehát, ha holnaptól az M1 minden reggel 8 órakor élőben közvetíti, ahogy Orbán csecsemőket eszik reggelire – a szavazó tábora rendíthetetlen.

Nézzük a TÉNYEKET, mik nem rendítik meg azokat, kik szerelmesek Orbán Viktorba:
2010 november: Visszamenőleges hatályú törvények



98%-os különadót kell fizetni minden magánszemélynek 3,5millió, és minden közszférában dolgozó, 2 milliós végkielégítése esetén, 5 évre visszamenőleg. 4 év cirkusz, Ab, bíróság, EU, mindenki beszállt a cuccba, hogy kinyírják ezt a faszságot.

2010 december: Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése


Mivel az Ab kinyírta a FIDESZ 98%-os adótörvényét, ezért alkotmányt módosítottak, szóval az Ab csak akkor semmisítheti meg a költségvetésről, adókról, illetékekről és járulékokról szóló jogszabályokat, ha azok sértik az élethez, emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelmét, a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadsághoz, illetve a magyar állampolgársághoz fűződő jogokat.

2011 december: Nyugdíjpénztárak


14 hónapra elfüggesztették a folyósítást, miközben behazudták, hogy veszteséges üzletbe nyomja a nép a pénzét. Megnyitották a visszalépést, miközben befenyegettek, hogy aki marad, annak nem lesz állami nyugdíja. A nyugdíj-járulék hozzájárulás lett – magyarán adó – mi azért jó, mert az adóért nem jár ellentételezés. Ígértek tételes elszámolást, miből nem lett semmi, mint ahogy abból a 3000 milliárdból

3000 milliárd forint: Ez 833 333 db. új Suzuki Swift, vagy 6 976 744 iPhone X, esetleg 100 000 000 (százmillió!!!) csajt hívhatnál meg vacsorázni, Bp valamely felkapott helyére.

2012 január: 27% ÁFA


Varga Mihály úgy döntött, hogy a legjobb kiút a gödörből, az ÁFA 27%-ra emelése, amivel rekordot döntöttünk az EU-ban. Ezzel nagyjából 150 milliárddal többet fizetsz be évente te, és én, meg mindenki a költségvetésbe, amiből…

2012 február: Alaptörvény

Nem volt alkotmányozási kényszer. Egy alkotmány konszenzussal épül, aminek készítésében részt vesznek az adott ország gondolkodói, párttól, nézettől, hittől függetlenül. Ezt az alaptörvénynek nevezett izéét, egy pali írta a konyhaasztalon, majd a parlament nagy sürgősséggel elfogadta, és azóta 6× módosítottak (a hetediket nem tudták megszavazni, mert elfogyott a 2/3.

2012 október: Nyerőgépek

Egy nap alatt söpörték el a komplett nyerőgép piacot. Ez közvetve, vagy közvetlenül 50-60 ezer családot érintett az országban. Így két kézbe került a komplett, évi 30 milliárdot hozó szerencsejáték piac, név szerint Andy Vajna, és a Szerencsejáték Zrt.

2013 május: Trafik törvény


300 milliárdos üzletet államosított Orbán, amivel 13 ezer értékesítőhelytől vette el a profitot, majd az erre épített koncessziót kiadta nagyrészt a saját lobbistáinak. 5-10 ezer munkahely mínusz. Szupi!

2013 június: Letelepedési kötvény


Rá kb. egy évre, már bukóban volt az állam, és 2017-re nagyjából 11 milliárd “veszteséget” halmozott fel, miközben a kötvényt árusító cégek 100 milliárdos profitot termeltek úgy, hogy azután nem fizettek adót. Bónuszként kb. nulla átvilágítást végeztek a kötvényvásárlókon, így annak lett eu-s útlevele, akinek volt erre pénze.

2013 július: Ángyán kilépése


A földtörvény megszavazását követően, a FIDESZ egyik legnagyobb koponyája, Ángyán József kilépett a fidesz-frakcióból. 2012-ben már lemondott a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkári posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok”, „spekuláns nagytőkés oligarchák” ellehetetlenítették a munkáját. Később többször is bírálta az állami földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került.

MOL részvények visszavásárlása


Ez kérlek úgy került 500 milliárd (hitel) forintba, hogy azon a magyar állam az első hónapban 125 milliárdot bukott, és a felvásárlásnak tulajdonképp csak az orbáni nemzetállam érdekei miatt volt értelme.

2013 október: E.On felvásárlás


Az E.On felvásárlása 261 millárd forint volt, plusz amiről már nem is érdemes beszélni. A vásárlás előtt az MVM olyan előkészítő anyagot hozott nyilvánosságra, ami olyan kiemelkedő árazási és finanszírozási kockázatokat azonosított, amelyektől épeszű ember csak menekülni akar, mivel ezzel a bulival megvették a Gazprom hosszútávú nagykereskedői szerződését is, mi csak annyit tartalmaz, hogy a papíron akkor is ki kell fizetni a földgázt, ha a világ holnap átáll napenergiára. Ez még -330 milliárd veszteség, mibe ép eszű gazdasági szakember nem megy bele.

2013 november: Földbotrány, Kishantos


Az új földtörvénynek hála, a földek 86%-át 15 érdekeltség szerezte meg. Figyelj, én komolyan mondom, ha ebbe belekezdek, akkor simán húsz oldal, és akkor lehet, még nincs benne az, hogy hány ezren vesztették el megélhetésüket, és milyen hosszútávú hatásai vannak (pl. a lejáró bérletek kapcsán)az egész komplett agrárszakmára. Ha csak ezt olvasod el…. Kishantos-ügy

2014 január: Paks2


3 700 milliárd. A megtérüléshez nagyjából 3× olyan drágán kellene árulnunk az ott megtermelt energiát, mint amennyiért most (tehát nem 10 év múlva, amikor ennek töredéke lesz) a németektől beszerezzük. Mivel annyiért nem lehetne árulni, így Paks2 veszteségét a kormány állja, az adófizetők pénzéből, szóval egyrészt fizetsz az áramért, meg adókban kifizeted annak az épületnek a folyamatos veszteségét, mi az ország 36%-ba nyomja az áramot. Arról nem is beszélve, hogy a ruszkiktól drágábban vettük fel a hitelt, mint ha bejött volna az IMF. Tehát, egyrészt senkinek nem éri meg, másrészt elmaradnak Magyarországon a megújuló energiákkal foglalkozó fejlesztések (cégek, kutatás-fejlesztés, innováció, gyártás, millió munkahely).

2014 május: Narancsbőr


Ferenczi Krisztina (1950-2015) oknyomozó újságíró, és a Narancsbőr című kötete kb. annyira mozgatta meg a közvéleményt, mint egy timbuktui sáskajárás, pedig már e miatt is égnie kellett volna a fél országnak a megjelenést követő napon.

2014 július: Illiberális demokrácia


Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, 2014. július 25-én . Én ezt ITT már kifejtettem, szóval +18-as a cucc.

2014 október: Internet adó


Magyarország történelmének legviccesebb epizódja. Figyelj,, eddig elszórtunk 10 800 milliárdot, illetve 10,8 billió forintot. 2014 októberében bejelentette Varga, hogy minden megkezdett GB adatforgalom után be kíván vezetni 150 forint adót, erre úgy megy ki 30-40 ezer ember az utcára, hogy történelmünk legmenőbb tüntetését produkálják. Az bazdmeg, hogy a világ pénzét elszórja ez az idióta, miközben a keleti régiók bezuhannak a legelmaradottabbak szintjére, miközben tömegesen hagyják el az országot az írástudók, az nem számít. Ha megadóztatod az online pornót, a torrentet, és a Netflixet, akkor megdöglesz!

2014 november: Kitiltási botrány (NAV)


6 embert tiltottak ki Amerikából – többek között a NAV elnökét – mivel korrupcióban részt vevő vagy abból hasznot húzó személynek titulálták. Annyira csúnya volt az úgy, hogy elővettek egy palit, valami étolaj áfa kamu lobbizással kapcsolatban, és minden mást besöpörtek a szőnyeg alá, Vida Ildikóval (NAV elnök) egyetemben.

Folytatas
 
Szerintem két különböző malomban örlünk. A nettó hülyeség az az, hogy mindenki Bécsbe jár vásárolni, vagy külföldre. Ez egyszerűen nem igaz. Az meg hogy sokan az interneten vásárolnak annak meg nem feltétlen az az oka, hogy máshol kisebb az áfa... hanem egyszerűen csak a kényelem, a választék nagyobb, mint körbejárni a város üzleteit.
A magyar kiskereskedelmi boltok leginkább 27% áfával dolgoznak (esetleg 5-el) 25%-al biztos nem, de nem feltétlen gondolom, hogy csak ez lenne a gondjuk a kiskereskedőknek, hogy ekkora az áfa. Egyszerűen már átalakultak a vásárlási szokások is.
Harmadoljunk egy része igaz amit, itt most mondasz-
Nem jár mindenki Bécsbe vagy külföldre vásárolni.Csak valamennyien, pl akik megtehetik határ közelében lakók
Amiben nincsen igazad az az internetes vásárlás
Nagyon nagy piac lett a Netes boltokAminek valóban egyik oka a kényelem
De a másik oka az esetleges olcsóság
És ez pont azokra a példákra igaz amiket írtam
Bizony azt pedig az ÁFA különbség adja helyből a nélkül hogy más lenne az áruja
A különbség hátrányára.:Nem magyar garanciát, ad amit ad az bolti garancia amit a székhelyére visszajuttatott áru estében lehet érvényesíteni (amennyiben lehet)

A magyar kiskereskedelmi boltok leginkább 27% áfával dolgoznak
A nem magyar boltok pedig 19% ÁFÁval
Helyből olcsóbbak
Az alábbi már két éve
http://hvg.hu/gazdasag/20150624_24_helyett_19_szazalekos_lesz_az_afa_Roma
Eredményezheti a magyar vállalkozások kitelepülését.
És ezzel az adózásuk nem itthonra fut be ugye?
 
Utoljára módosítva:
A politika a legkevésbé. Helyesbítek: pont annyira érdekli a politika, amennyire a politikát ő.
Semmi baj akkor a mostani forradalmi korú nemzedék saját tunyasága miatt kiesik!!
Lesznek az Ő gyerekeik akik már más korban nevelkednek talán aktívabbá válnak saját eszük okán
Összefüggés:
Nem kell várni hogy pártok szólítsák őket csináljanak maguknak
Amit a mostani is megtehetné ha nem érzi megszólítva magát.
De inkább arról van szó tunya és tudatlan
 
A politika a legkevésbé. Helyesbítek: pont annyira érdekli a politika, amennyire a politikát ő.
Így van! A politikust nem a fiatalság, vagyis az ország jövője érdekli, hanem csakis és kizárólag a saját jövő 4 éve.
Ha az ország jövőjét tartaná szeme előtt és nem a saját zsebét, akkor egyetemekre, főiskolákra járna kampányidőszakban jópofizni meg szelfizgetni, nem pedig öregek otthonába.
 
Semmi baj akkor a mostani forradalmi korú nemzedék saját tunyasága miattkiesik
Lesznek az Ő gyerekeik akik már más korban nevelkednek talán aktívabbá válnak saját eszük okán
Összefüggés:
Nem kell várni hogy pártok szólítsák őket csináljanak maguknak
Vagy egyszerűen veszi a nyúlcipőt, és azt mondja, boldoguljatok nélkülem, ahogy tudtok.
Neki mindegy, hogy határon belüli, vagy határon kívüli szavaz, ha így is, úgy is ő lesz az, akit kiszavaznak.
 
Így van! A politikust nem a fiatalság, vagyis az ország jövője érdekli, hanem csakis és kizárólag a saját jövő 4 éve.
Ha az ország jövőjét tartaná szeme előtt és nem a saját zsebét, akkor egyetemekre, főiskolákra járna kampányidőszakban jópofizni meg szelfizgetni, nem pedig öregek otthonába.
Ha meg mégis van fiatal egyetemista politizálni akaró.
Azt felosztották felszalámizták Nem pontosan tudom a diákparlament mennyi néven és osztódáson ment át
Hallgatói önkormányzat, HaHa Halgatói hálózat stb
 
Vagy egyszerűen veszi a nyúlcipőt, és azt mondja, boldoguljatok nélkülem, ahogy tudtok.
Neki mindegy, hogy határon belüli, vagy határon kívüli szavaz, ha így is, úgy is ő lesz az, akit kiszavaznak.
Ezt én nem értem csak a nyúlcipőt a hazéért tenni nem akarást a reménytelenséget értem
A másik mondatot nem értem
 
Ezt én nem értem csak a nyúlcipőt a hazéért tenni nem akarást a reménytelenséget értem
A másik mondatot nem értem
Pedig szerintem érthető az álláspontjuk. Ahogy egy előttem szóló már megfogalmazta nagyon frappánsan, annyit törődnek ők is a politikával, meg az ország jövőjével, amennyit az törődik velük. Mivel mindenki más csak a saját jólétével van elfoglalva, így tőlük se várj mást, hiszen ezt látják tőletek/tőlünk, ezt a mintát követik!
De javíts ki, ha tévednék, én még nem hallottam soha olyanról például, hogy egyetemistáknak ígértek volna 13. havi ösztöndíjat, vagy nekik osztogattak volna Erzsébet-utalványt kampányidőszakban.
 
CasaLoma , hát egyem a szivedet mond máshol másképpen müködik ez ?? Nézzd csak meg most Németországot ! Mikor is , nem valamikor Szeptemberben voltak a választások ? Még a mai napig sincsen egy "normális" vezetöség , mert a kisebbségit nem meri a CDU/CSU vállalni csak a nagy koaliciot ahol minden ellentmondásnélkül átlehet a törvényeket görgetni , mert az opozicionak nincsen beleszólása és frakcios kötötsége van a képviselöknek !! Na inkább megyek készitem a reggelit ;)
 
Utoljára módosítva:
Pedig szerintem érthető az álláspontjuk. Ahogy egy előttem szóló már megfogalmazta nagyon frappánsan, annyit törődnek ők is a politikával, meg az ország jövőjével, amennyit az törődik velük. Mivel mindenki más csak a saját jólétével van elfoglalva, így tőlük se várj mást, hiszen ezt látják tőletek/tőlünk, ezt a mintát követik!
De javíts ki, ha tévednék, én még nem hallottam soha olyanról például, hogy egyetemistáknak ígértek volna 13. havi ösztöndíjat, vagy nekik osztogattak volna Erzsébet-utalványt kampányidőszakban.
A törődést te úgy érted élezed az ellentétet generációk között a 13. havi ösztöndíj célzással
Ezt ne tedd, másfajta hibába fogsz esni még ha csak példának hoztad is
Egyszerűen magasabb tandíj támogatást hiányolsz
Ezt én is hiányolom
De többen állítják illetve tagadják: de van és minden jó
 
Pedig szerintem érthető az álláspontjuk. Ahogy egy előttem szóló már megfogalmazta nagyon frappánsan, annyit törődnek ők is a politikával, meg az ország jövőjével, amennyit az törődik velük.
Hát saját kézbe venni a sorsukat nem megy?
Nincsen vér a pucában?
Nincsen tudás pártot szervezetet csinálni?
Kész picsa melegmálé?
Tessék nyújtani és elfogadom.
Létezik a másik út aktív politikai élet
Az orbán és Fodor generációja aktív volt
Ezek meg tunyák?
"Nem szólít meg senki"Nyávogás
Na és? tegyék maguk a politikát
De ahhoz más is kell mert nehezebb út
Akire hivatkozol és egyet értesz vele
Az kiment már?
Te is kimentél?
Akkor meg mit érdekel a hazai politika?
Orbán jó szavazz onnét rá.
Megnőnek gyerekeid haza úgy se költöznek
Majd talán csinálnak egy második honfoglalást..??
Ha tök üres lesz az ország, orbánék és az ellenzék kihalt
Senki földje lesz.
Lehet saját politikát csinálniuk
 
Utoljára módosítva:
Akinek minden jó, az marad, akinek meg nem, az odébbáll, ez ilyen egyszerű. Az meg, hogy éppen azok mennek el, akiknek a szekeret kellene húzni, pech. Majd az üresen álló szekér mellett jöhet az újratervezés. :)
De nem válaszoltál miért a kész picsa melegmáléra várnak?
Miért nincs tehetségük tudásuk pártpolitikát csinálni?
Tunyák nem?
Harcos nemzedék nem ők
Bár 150 Ft ért már sokan vannak.
 
Akinek minden jó, az marad, akinek meg nem, az odébbáll, ez ilyen egyszerű. Az meg, hogy éppen azok mennek el, akiknek a szekeret kellene húzni, pech. Majd az üresen álló szekér mellett jöhet az újratervezés. :)
Tudod kik mondják és állítják ezt ? :
De többen állítják illetve tagadják: de van és minden jó
oktatásról beszéltünk nem?
Éppen a Fidesz pártiak állítják
Hát velük vitázzon a felsőoktatási fiatalság
Az ellenzék mondja hogy nem jó rengeteg ponton nem jó
Nem jó a tudásanyagban.Nem jó eredményességében
Nem jó finanszírozásában
Egész komplett pedagóguscsoportok mondják
Kire hallgat a kormánypárt?
Senkire
Az ifjak meg nézik mi ként viszik egyre mélyebbre az oktatást
És elégedetlenek őket nem szólítja meg senki
Dehogynem csak nincs fülük rá
Amelyik csoportok meg tesznek
Azok le vannak sorosbérencezve
 
De nem válaszoltál miért a kész picsa melegmáléra várnak?
Változik a világ.
Ha megnézed, a mai nagykorú fiatalok zöme a szüleivel lakik és nem is erőlködik elköltözni, mert a "mamahotel" számukra ideális.
Szerinted miért is várnak a melegmáléra?
Miért nincs tehetségük tudásuk pártpolitikát csinálni?
Tehetségük lenne, de késztetésük nincs.
A jövedelmük szinte teljes mértékben magukra költhetik (a mamahotel állja a rezsit).
A telefon+net köldökzsinór a (virtuális) világhoz.
Miért is lenne késztetésük politizálni?
Természetesen tisztelet a kivételnek.
Tunyák nem?
Harcos nemzedék nem ők
Bár 150 Ft ért már sokan vannak.
Csodálkozol? Az a köldökzsinór elvágása lett volna.
 
Flamingo , mert füttyülnek az egészre , mert dolgoznak , tanulnak és "élnek" igy nincsen lehetöség a magukkal való törödéssel ! Mert akkor , fözzni-mosni esetleg Úram bocsájts még vasalni is kéne !! Na ne már !! Ez a mama ingyért megcsinálja és ha a fizu elfogy akkor még "zsebpénzt" is ad !! NA azért !!! Mitgondolsz más országban ez másképen van ? Meg aztán hogyan és miböl is fizetnéd azt a horribilis lakbért ameylett némely nagyvárosban kérnek négyzetméterenként ?? Vagy Te szeretnél e 40-50 évesen egy lakóközösségbe élni ?? Nemhinném !
 
Változik a világ.
Ha megnézed, a mai nagykorú fiatalok zöme a szüleivel lakik és nem is erőlködik elköltözni, mert a "mamahotel" számukra ideális.
Szerinted miért is várnak a melegmáléra?
Pontosan azért mert egy "tunya"nemzedék lett
Részben a szülők részben a kor miatt
Érdekes kérdés a munka utáni plusz munka.
Hogy miként lehet keservvel de boldogulni,élet megtanulása se olcsó.
Ez rendszer és korosztályfüggő
A szocializmus egyértelműen szegény volt
A 8 óra az jobbára 8 óra volt(most nem)
Ott is két típus volt a lusta és a többet akaró
A munka utáni munka akár éjfélig is
Nem egyedülálló eset
Kellett a pénz a kicsivel több is
Ennyit tudok mondani
Ez az életmód és a kényelmességet nem tűrte
És persze igény is kisebb de azt is meg kell teremteni.
A Mamahotelre éppen ma mondtam egy anyukának akinek 25-30 éves gyereke van
És panaszkodott: nem tudja a gyerek mi mennyibe kerül,
Ccsak látja most kapott 10 pár zoknit
Meg egy új kabátot
Szerinte az is baj azonkívül hogy Ő elrontotta
Nincsen katonaság ami a lassú de elszakadó önálló életre nevelt
Erre én szokott egyszerűséggel azt mondtam:

Hát zavard el otthonról egy évre minimum.
Megtanulja mindennek az árát és hogy azért esetleg plusz és sok munkát kell vállalni
Anyukától el messzi önállóra.
 
Utoljára módosítva:
És ezzel az adózásuk nem itthonra fut be ugye?

Ja, mint ahogy a facebook, a google meg egyéb netes oldalak adózása sem...
Igen, elismerem: azért vásárolnak a neten tartós fogyasztási cikket sokan, mert ott olcsóbb. És? Az a normális, hogy ott vásárolnak az emberek, ahol olcsóbban megkapják. De ezt csak arra fogni, hogy ez azért van, mert itt magasabb az áfa... Nem, nem azért van. Ez - maximum - csak az egyik oka. Ha nem így lenne, akkor minden azonos áru ugyanannyiba kerülne a boltokban, bárhol az országban, bárkinél. De ez nem így van.
Másrészről pedig abban sem vagyok biztos - sőt, tudom hogy nem így lenne - ha hirtelen azt mondanák, hogy 10% az áfa, itt akkora nagy árcsökkenés lenne... a kereskedők simán benyelnék a különbözetet. És persze Te mondhatod, hogy nem...
És akkor jössz a netboltokkal... Tudod én is rendeltem már az amazonról, és megfizettem a 27%-os import áfát, de az a szomorú, hogy a termék még így is olcsóbb volt (gyakorlatilag 27%-os áfával) mint a magyar áruházakban...

Másrészt - és ezután tényleg befejezem, mert nem látom értelmét gazdasági kérdéseken vitázni - eredetileg egy általánosan megfogalmazott állítás volt, hogy a minden magyar Bécsbe jár vásárolni, mert itt magas az áfa. (bocs, lehet nem 100% ezekkel a szavakkal) Erre írtam: nettó hülyeség, ugyanis az osztrák is át fog ide jönni vásárolni, mint ahogy át is jött még a szlovák is, a 27%-os áfa ellenére, amikor nekik megérte, mert erős volt az EUR a forinthoz képest. És - bár nem azon a határmelléken élek - gondolom most sem változott a helyzet, mert nem hülyék az emberek.
 
Gillka , csak annyit akarok hozzáfüzni irásodhoz , hogy hiába is vinnék le 5 vagy 10%-ra az Áfát a kereskedö akkor semfogja olcsobban adni az áruját !!Neki a Te és én pénzem kell ! aztán , ha meg megfizetjük akkor miért tegye olcsobbá ??? Azt hogy a mi külkereskedöink nemértenek a szakmályukhoz azt már 70 éve bebizonyitották és bizonyitják ma is !
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,590
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére