Milliárdos kártérítést kapott egy amerikai nő, mert a rendőrök engedély nélkül mentek be a házába

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 29.

Melitta - 2017 Szeptember 29, 16:47
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A nő megpróbált megakadályozni a rendőrök bejutását, és közben eltört a bokája. Hatalmas összegű kártérítést kap.

  A kaliforniai Santa Clara városa 6,7 millió dolláros, azaz nagyjából 1,7 milliárd forintos kártérítést fizet egy nőnek, miután eltört a lába, miközben megpróbálta megakadályozni, hogy rendőrök engedély nélkül lépjenek be az otthonában – jelentette a helyi sajtó. A rendőrök azért akartak bemenni, hogy letartóztassák Danielle Burfine 15 éves lányát, egy iskolai gyújtogatási ügy miatt.

  A nő ügyvédje nyilvánosságra hozta a tavaly áprilisban történt esetről készült rendőrségi felvételt. A videón látni, ahogy a nő ellenkezése ellenére a rendőrök berúgják a ház ajtaját, majd összetűzésbe kerülnek Burfine-nel. A nőt végül kirángatják a házból, ahol a földre kerül. És fájdalmas kiabálással jelzi, hogy eltört a bokája.

  A felvétel megtekintését csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.


  A nő pert indított a város ellen a rendőrségi akció miatt, és ezt most peren kívüli megegyezéssel rendezték. Az ügyvéd közlése szerint a sérülés miatt a nőt olyan krónikus fájdalmak gyötrik, ami miatt nem tud dolgozni.

  Az önkormányzat jogásza közölte, hogy nem értenek egyet a sérülés súlyosságával. Ugyanakkor azt nem vitatják, hogy az akkor történt, amikor a rendőrök engedély nélkül akartak bemenni a nő házába. Az összeget a város biztosítója állapította meg.

  A város rendőrkapitánya sajnálkozásának adott hangot a hatalmas összegű kártérítés miatt. Michael Sellers szerint rendőrei nem vétettek semmi hibát, és egy bírósági tárgyaláson szerinte be tudták volna bizonyítani, hogy jogosan jártak el kollégái. És kiemelte, hogy a közzétett videóból hiányzik az a rész, amikor a nő beismeri, hogy baleset történt.

  A rendőrök azzal az indokkal akartak belépni a nő otthonába, hogy aktív üldözésben vannak. Ugyanakkor a nő ügyvédje emlékeztetett arra, hogy az eset több mint egy héttel a gyújtogatás után történt, és egyértelmű, hogy külön engedélyre lett volna szükségük a behatolásra. Michael Haddad szerint a rendőrök azért voltak olyan agresszívek kliensével szemben, mert a nyomozás alatt többször sem engedte, hogy lányát ügyvéd jelenléte nélkül hallgassák ki.

  A lányt egyébként még akkor őrizetbe vették a rendőrök, és később – egy tettestársával együtt – elítélték gyújtogatás vádjával. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen büntetést kapott.

  24.
  upload_2017-9-29_10-58-5.jpeg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 29

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 29.

  1. setni
   setni
   Jog és igazságosság..
  2. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Mekkora paraszt rendőrök. Azért mégse egy Rambó nyitott ajtót talpig felfegyverkezve.:(
  3. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Itt két ügyet vegyítenek.
   1.) Van egy gyújtogatásról szóló bűnügy, amelynek egyik elkövetőjét halaszthatatlan nyomozási cselekmény során akarnak elfogni egy lakásban.
   A halaszthatatlan nyomozási cselekmény során nem kell engedély, mindössze annak befejezését követően egy jelentés készül amelyben leírják az indokot. Ez a jog.
   2.) Van egy személy, aki akadályozza a rendőrség munkáját, vagyis ellenszegül az intézkedésnek és eközben megsérül. Jár neki egy büntetés és jár neki a sérülés miatti kártérítés. Ez az igazságosság.
   És mert a sajtó szereti az ügyeket szenzációként tálalni (ez növeli az olvasottságot, vagy a nézettséget), ezért a két ügyet szándékosan ilyen "egyszerűen" tálalták.
   És setni-nek igaza van. "Jog és igazságosság". :)
   sidavoq és cdurmol kedveli ezt.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A nő ügyvédjének szerintem igaza volt, hogy nem volt itt semmi halaszthatatlan.
   Nem ismerem az ottani törvényeket, de ha igaz, hogy ügyvéd nélkül akarták kihallgatni (többször is) a "drága gyermeket", ráadásul szerintem a kora miatt vagy szülő, vagy gyámhatóság jelenléte is szükségeltetett volna.... az, hogy büntessék meg, ha gyújtogatott, evidens.
   A másik dolog.... attól hogy mi ahhoz vagyunk szokva, a rendőr bejön, ha ő akar, de nincs ez mindenhol így a világon.
  5. CasaLoma
   CasaLoma
   Szerintem házkutatási parancs nélkül Magyarországon sem vagy köteles ajtót nyitni és betessékelni a rendőrt.
   Az már más kérdés, hogy tudsz-e panasszal élni bárhol is, ha engedély hiányában, erőszakkal törnek be a lakásodba.
   varázsdoboz és ladybug7spots kedveli ezt.

Megosztás