motorosok

cssz11

Állandó Tag
Állandó Tag
jelenleg a motorom szerelőnél, de már nagyon várom a tavaszt. egyébként ha tehetjük azonnal kimegyünk ausztriába. ott teljesen más a közlekedési kultúra.
 

npanny

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy 850-es Yamaha TDM-em van! Szeretem, alig várom a tavaszt, hogy újra járhassak vele!
Mit szóltok az új kreszhez?
Persze ami a motorosokat érinti.
 

Koron

Állandó Tag
Állandó Tag
Én egy Daelim Daystarral járok tavaly óta.Imádom...pont elég nekem és a fiamnak,hogy űzzük ezt az életérzést...
 

motorbaby

Állandó Tag
Állandó Tag
Küldhetnétek már valami jó időt!Elég volt a hóból és az esőből!:(
Ráadásul Morphi törvénye is mindig életbelép,akkor van jó idő,ha dolizunk,ha jön a 7vége rögtön leszakad az ég,vagy a hó..
Jövőhéten túráznánk már egyet Tapolcára,ha persze az égiek is áldását adjánk ránk..:)
Addig is minden mocisnak üzizem,hogy márc 19-21.-ig Bp-en a BNV területén motor kiállítás!!!
www.motorosvagyok.hu ide is regizzen minden mocis! jó kis oldal!
Ha sv-tek van akkor meg lépjetek be hozzám az sv klubba!
Idénre is kívánok mindenkinek széles utat gumifákkal,olcsó benzint,és kátyúmentes utakat!!!
 

p biker

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit szóltok az új kreszhez?
Persze ami a motorosokat érinti.[/quote]

Már épp itt volt az ideje, bár én már régóta alkalmazom ezeket a szabályokat, főleg a kocsik között előremenést.:cool:
 
S

Szatvacila

Vendég
A harmincéves Simsonom megint bedöglött. Szerintem már a kopás mellett anyagfáradás is van. Tavaszra megjavítom.
 

gravovin

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem csak meg kellene már tanulnunk kulturáltan közlekedni. Teljesen mindegy, hogy gyalogosról, kerékpárosról, motorosról, autósról legyen szó. Majdnem mindenki ideges az utakon, mással foglalkozik (dohányzik, telefonál, eszik, sminkel, stb) nem él együtt a forgalommal, nem néz előre több autóval, az udvariasság, a tolerancia kezd eltűnni, a hatóság vadászik a pénzre, és nem az logikusnak tűnő potenciálisan balesetveszélyes helyzeteket próbálják megoldani, nagyon rosszak az utak, illetve a szabályzások (indokolatlan biztonsági elemek beépítése mint pl a gyalogos sziget 4 sávos út közepén úgy, hogy kb.20cm magas a sziget kiemelése derékszögű kövekkel, illetve a 4 sáv szélességének rovására). Jó lenne, ha nem csinálnának 2m mély vízelvezető árkokat az úttest közvetlen közelébe, és nem lennének 100 éves fasorok az út mellett, kicsit szélesebbek lennének a sávok, és nem olyanok ahol két kamion szembe haladva egymással mindig az életéért küzd, mert nem férnek el szinte egymás mellett csak pár centiméterre. Ha a közlekedők betartanák a segességhatárokat, és itt főleg a notórikus lassanhajtókra gondolok, mivel azok nagy valószínűséggel nem a tojásszállítmányuk miatt mennek lassan, hanem mert nem figyelnek, telefonálnak, vagy egyáltalán nem is látnak rendesen, mert már rossz a szemük, de nem vesznek személyre szabott szemüveget, mert aki gyorsan hajt, az nagy valószínűséggel az utat figyeli. De mivel ez nem egy verseny, nem egy versenypálya, a többi közlekedő nem versenyző, így elítélem azt is, aki jóval túllépi a sebességhatárt, és már nem a valódi!!! "nem a látásnak és az útviszonyoknak megfelelően vezette gépjárművét". Én teherautó, busz kivételével már elég sokmindent vezettem, vezetek, közlekedem, és tudom jól, hogy hamar fel lehet húzni magunkat a többi közlekedő viselkedésén. Akármilyen nyugodtan is vezetek, mindig akad 10-20km-en valaki, aki "borsot" tör az ember orra alá. Ez lehet akár egy ködlámpa is, mikor közel s távol nincs is köd, és csak vakítja az ember szemét a visszapillantó tükörben. Ja, és a párhuzamos közlekedés szabályait is jó lenne már elsajátítania azoknak is, akik még akkor tanulták a kreszt, amikor még autópálya sem volt. De mások is szívesen kullognak minden ok nélkül folyamatosan a belső sávban.
Visszatérve a témához, a motoros életforma egy újabb szabadságfok az ember életében. Leírhatatlan érzéseket szabadít fel. Egy autó meg sem közelíti. De a motortól még többet ad a vízi közlekedés, vízi motor, motorcsónak,stb., majd pedig a repülés. Egy vitorlázóval vagy egy kisgéppel tér 3. dimenzióját is kiélhetjük.
Speciel én mint motoros is, ha autóval közlekedem, akkor megpróbálok mindig jobbra lehúzódni, hogy ki tudjon előzni a motoros, illetve még a sietős autósokat is segítem az előzésben, mert minden saját sávon kívül töltött idő exponenciális növeli a balesetveszélyt. De a motorosoknak is meg kellene érteni a városi közlekedés során főleg, hogy a nagy sebességkülönbség és a kicsiny kiterjedés miatt mindig az életükkel játszanak, mert nem lehet észrevenni őket. Főleg a jobbról előzőket. Én még kifejezetten utálom a lámpánál álló kocsisor között száguldozó motorosokat, kerékpárosokat, mivel egyrészt a szívbajt hozzák rám, másrészt az autót sem mindig sikerül kikerülni koccanás nélkül, és ugye mi meg beragadva bottal üthetjük a nyomát, meg a letört visszapillantó tükröt.
Szóval jó lenne, ha minden közlekedő kicsit magába nézne, és eltöprengene a másik szemszögből is megvizsgálva a világot, és türelmesen, toleránsan, logikusan, a fizika törvényeit ismerve, és betartva közlekedni. És még jó lenne, ha az útjaink tervezésénél, felújításánál figyelembe vennék a fizika törvényeit, a közlekedők igényeit, és pl. az újonnan épített forma1-es pályák biztonsági előírásai irányába gondolkodnának (pl. bukótér, sima aszfaltcsík, stb).
Balesetmentes közlekedést! Vigyázzunk egymásra! (Mert mindig van tőlünk nagyobb jármű)
 
Oldal tetejére